Ο Δίας και η τύχη στη ζωή μας

ΕΛΕΝΑ ΜΕΝΕΓΟΥ
06/09/2019

Οι αστρολογικές επιρροές, θετικές ή δύσκολες, είναι σαν κύματα στα οποία καλούμαστε να σερφάρουμε και να πάμε παραπέρα στην εξέλιξη – αλλά αυτό πρέπει να γίνει συνειδητά!

Έτσι λοιπόν έχουμε την ευκαιρία τώρα να αυξήσουμε την τύχη μας. Και εγείρονται τα ερωτήματα:

Είναι η τύχη τελικά “τυχαία”;
Από που έρχεται η τύχη;
Τι μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε την τύχη μας;

Η ανάλυση του συμβόλου του Δία, θα μας απαντήσει ξεκάθαρα σε αυτά τα ερωτήματα.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης της ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ και της ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑΣ. Οπότε εκεί που έχουμε τύχη στη ζωή μας, το οποίο φανερώνεται μέσα από τη θέση του Δία στο ωροσκόπιό μας, είναι εκεί που είχαμε φερθεί με καλοσύνη και γενναιοδωρία στο παρελθόν, και τώρα λαμβάνουμε πίσω τις ευεργεσίες. Έτσι, μια πολύ απλή απάντηση στο πώς μπορούμε να αυξήσουμε την τύχη στη ζωή μας, είναι ότι πρέπει να αυξήσουμε την καλοσύνη στη ζωή μας – να βρούμε τα σημεία που είμαστε ακόμα μίζεροι, μικροπρεπείς και αρνητικοί, και να τα αντικαταστήσουμε με καλοσύνη και γενναιοδωρία.

Ο Δίας όμως είναι και ο πλανήτης της διεύρυνσης της συνειδητότητας, ο πλανήτης του οράματος. Είναι ο πλανήτης του Θεού. Οπότε ο αγώνας για διεύρυνση της συνειδητότητας, μέσα από πνευματικές πρακτικές, και ο αγώνας για να έρθουμε κοντύτερα στον Θεό και να εκδηλώσουμε τις ποιότητές Του, αυξάνει την τύχη και την προστασία στη ζωή μας. Η συνειδησιακή συρρίκνωση ισούται με ατυχία και μιζέρια.

Ο Δίας επίσης είναι ο πλανήτης της ανεκτικότητας, της μεγαλοψυχίας, της μακροθυμίας. Αναπτύσσοντας αυτές τις αρετές, αυξάνουμε την τύχη στη ζωή μας.

Και φυσικά, ο Δίας είναι ο πλανήτης της χαράς και της αισιοδοξίας! Της αισιοδοξίας εκείνης που προέρχεται από ένα διαρκώς επεκτεινόμενο όραμα, μιας διαρκώς επεκτεινόμενης συνειδητότητας.

Εάν λοιπόν παραπονιόμαστε ότι δεν έχουμε τύχη, ας βάλουμε περισσότερη καλοσύνη, γενναιοδωρία, μακροθυμία και πνευματικότητα στην ζωή μας. Ο άνθρωπος δεν είναι υλιστικό ον, έχει πολλά επίπεδα, και αν αγνοεί κάποιο από αυτά, αναπόφευκτα είναι δυστυχής, άρρωστος και περιορισμένος. Μην ξεχνάμε ότι στη μυθολογία όλες τις ευεργεσίες και την Χάρη την απέδιδε ο Δίας – γι’ αυτό καλούμαστε να τον τιμήσουμε με το να  πραγματώσουμε τις θετικές του ποιότητες στη ζωή μας.

Θα σερφάρουμε λοιπόν πάνω σε αυτό το κύμα του Δία απ’ τον Τοξότη για να πάμε σε νέα πεδία συνειδητότητας, ή θα μείνουμε στην ακτή πίνοντας καϊπιρίνια;

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα