Nέα Σελήνη Μαρτίου – Ξυράφι στην πληγή της ανθρωπότητας

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
05/03/2021
Κάθε Νέα Σελήνη, συμβολίζει το νέο, το άφθαρτο, έναν καινούργιο κύκλο δράσεων.
Η Νέα Σελήνη του φετινού Μαρτίου όμως, είναι διαφορετική.

Το ζώδιο των Ιχθύων, στο οποίο θα γίνει η Νέα Σελήνη – συγκεκριμένα στις 23° 03′ – προμηνύει μία διαφορετική αρχή, την αρχή του τέλους ενός άλλου κύκλου, εκείνον του Ζωδιακού, λίγο πριν ο συμβολικός θάνατος γεννήσει τη ζωή, μιας κι αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα όπως διδάσκει το Σύμπαν.

Οι Ιχθύες είναι ζώδιο μυστικιστικό, ταγμένο στο πνεύμα, στη συγχώρεση, στην υπέρβαση και τέλος, στην ολοκλήρωση, που είναι και το κύριο ζητούμενο τους. Καλούμαστε να στραφούμε μέσα μας και να κοιτάξουμε πάνω, στο Σύμπαν για να δούμε τι πρέπει να ολοκληρωθεί (ή σε τι έχουμε ανάγκη να ολοκληρωθούμε) και να ξεκινήσουμε μία εσωτερική διαδρομή προς αυτό τον σκοπό. Μάλιστα γίνεται σε όψη συνόδου με τον κυβερνήτη της Ποσειδώνα και με τη συμμετοχή της Αφροδίτης. Η μία της πλευρά, είναι πνευματική, κι εκεί θα ήταν ιδανικό να εκδηλωθεί. Η άλλη, ασθενική, παραπλανητική και απογοητευτική. Διαλυτική. Ας θυμόμαστε με αυτή τη Νέα Σελήνη, πόσο μεγαλειώδης είναι η συγχώρεση και από πόσα βάρη μπορεί να μας απαλλάξει.

Όμως η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη, έχει πραγματικά, ειδικό βάρος.

Καταρχάς, έχει άμεση συνάρτηση με την έκλειψη της 14ης Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, που έγινε στις 23° 08′ του Τοξότη, στη Πύλη του Χείρωνα. Εν ολίγοις, η τωρινή Νέα Σελήνη ενεργοποιεί την έκλειψη αυτή. Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι σκαλίζει μία πληγή πάνω στο σώμα της ανθρωπότητας και την ενεργοποιεί ξανά, εκφράζοντας όσα εκείνη η έκλειψη δεν είπε ως τώρα ή και επαναφέροντας ζητήματα που έχουν ακόμα λόγο ύπαρξης…

Τα δεδομένα που την κάνουν εξαιρετικά σημαντική όμως, δεν σταματούν εδώ.

Όλοι βιώνουμε μία πρωτόγνωρη περίοδο, έχοντας συσσωρευμένη ψυχολογική κούραση. Όσο περνά ο καιρός, οι αντιδράσεις παντός είδους είναι εντονότερες, σε κάποιες περιπτώσεις σπασμωδικές μάλιστα, σαν να πρόκειται για ένα είδος θυμού άγνωστο, που δεν βρίσκει παραλήπτη. Όλα αλλάζουν, σε κοινωνικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, αφού όλα είναι αλυσίδα. Ακόμα και η Γη αντιδράει: Όπως είχε προβλεφθεί από το 2020, τα καιρικά και γεωλογικά φαινόμενα θα είναι έντονα αυτή τη χρονιά (και θα συνεχίσουν) κι είμαστε ήδη μάρτυρες αυτού.

Τα τετράγωνα του Κρόνου με τον Ουρανό, πρωταγωνιστούν στις πάσης φύσεως αλλαγές που συμβαίνουν και που πρόκειται να συμβούν. Αυτό που συνδέει τους πλανήτες αυτούς με τη Νέα Σελήνη όμως, είναι το ότι η τελευταία, γίνεται στο μεσοδιάστημα τους!

Είναι κι ένας από τους λόγους που το επόμενο διάστημα – αλλά και γενικά ο Μάρτιος – μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ένας από τους δυσκολότερους μήνες του έτους. Φαίνεται πως εγκαινιάζεται ένα διάστημα αντιδράσεων, βίας και καταστολής όπου η δράση θα φέρνει αντίδραση και ούτω καθ’ εξής. Καμία αντίδραση δεν θα μένει αναπάντητη και μένει να δούμε αν και οι απαντήσεις θα προκαλούν αντίδραση με τη σειρά τους. Το σίγουρο είναι ότι οι τάσεις θα είναι ακόμα πιο περιοριστικές, ακόμα και με βίαιο τρόπο. Παράλληλα, όλο και θα αναπτύσσεται η ανάγκη αποτίναξης των περιορισμών.

Το τρίτο σημαντικό στοιχείο αυτής της Νέας Σελήνης, είναι ότι ενεργοποιούνται κι επόμενες εκλείψεις, πλην της προηγούμενης. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο Μάρτιος θα είναι καθοριστικός μήνας και τα γεγονότα του – σε όλα τα επίπεδα – κάτι παραπάνω από σημαντικά. Η φετινή άνοιξη, θα έρθει αλλιώς.  Θα έρθει πληγωμένη – όπως και η ανθρωπότητα – φέρνοντας μαζί της την ανάγκη για ζωή αλλά με τρόπους που δεν περιμέναμε ή δεν είχαμε συνηθίσει.

Η ανάγκη αποδέσμευσης και απελευθέρωσης θα λειτουργήσει και σε προσωπικά ωροσκόπια που επηρεάζονται αστρολογικά, μέσω εντάσεων και εκρήξεων, σε ερωτικές σχέσεις ή γάμους ιδιαίτερα, όπου το ψέμα και η αλήθεια παίζουν κρυφτό.

Λίγα λόγια για τα ζώδια:

 
Κριοί και ωροσκόποι Κριοί:
Ψυχολογική κατά βάση η επιρροή της Νέας Σελήνης. Προετοιμάζεστε για νέα πράγματα κι αυτό δημιουργεί εσωτερική ένταση, εφόσον υπάρχει ακόμα ασάφεια. Μπαίνετε στη διαδικασία να ξεκινήσετε διαδικασίες που περισσότερο θα κλείσουν κύκλους παρά θα ανοίξουν. Ιδανική για επαφή με εσωτερισμό, ψυχανάλυση, διαλογισμό.
 
Ταύροι και ωροσκόποι Ταύροι:
Η Νέα Σελήνη σας ωθεί να στρέψετε το βλέμμα στο μέλλον, σπάζοντας πεποιθήσεις και στερεότυπα. Ιδανική για επαφή με εναλλακτικά θέματα, αν σκέφτεστε να τα εξερευνήσετε. Οι φιλίες θα παίξουν κάποιο ρόλο αυτή τη περίοδο, το ίδιο και θέματα συλλογικοτήτων.
 
Δίδυμοι και ωροσκόποι Δίδυμοι:
Ο τομέας των επαγγελματικών θα είναι εκείνος που θα δείξει ποιος νέος κύκλος ξεκινά, ακόμα κι αν χρειαστεί να κλείσει κάποιος άλλος. Πολλοί, θα συστηθείτε κοινωνικά με νέους τρόπους. Ξεκινούν γεγονότα που σχετίζονται με τον χώρο εργασίας και τους ανωτέρους.

Καρκίνοι και ωροσκόποι Καρκίνοι:
Ιδανική Νέα Σελήνη για θέματα σπουδών ή φιλοσοφικών και θρησκευτικών αναζητήσεων. Θα σας απασχολήσει το νόημα που έχουν για εσάς τα πράγματα, το πως βλέπετε τη ζωή. Επαναφορά ή έναρξη νομικών θεμάτων, αν σας απασχολεί κάτι τέτοιο. Δάσκαλοι, μέντορες, παίζουν κάποιο ρόλο.

Λέοντες και ωροσκόποι Λέοντες:
Η Νέα Σελήνη θα ενεργοποιήσει ψυχολογικές αναζητήσεις μέσα από φόβους και ανασφάλειες που κρύβατε καλά. Ξεκινά μία διαδρομή προκειμένου να βρείτε αν καλύπτεστε συναισθηματικά και υλικά. Τα οικονομικά ή κληρονομικά που αφορούν τρίτους σε σχέσεις με εσάς μπαίνουν σε προτεραιότητα. Ιδανική για έναρξη ψυχανάλυσης.

Παρθένοι και ωροσκόποι Παρθένοι:
Νέες ή παλιότερες σχέσεις και συνεργασίες είναι το κυρίως θέμα της περιόδου. Η Νέα Σελήνη θα δείξει τι ξεκινά από την αρχή ή τι ξεκινά να τελειώνει… Νέες βάσεις και νέα δεδομένα, έρχονται να διαφοροποιήσουν στη πορεία όσα πρέπει να διαφοροποιηθούν.

Ζυγοί και ωροσκόποι Ζυγοί:
Αρχίζετε να δίνετε βάση στην υγεία σας και στις θεραπείες, αν πρέπει να ακολουθήσετε κάποια. Ένας νέος εργασιακός κύκλος αλλά και νέα δεδομένα στη καθημερινότητα σας. Ιδανική για να μπείτε σε πρόγραμμα άσκησης και διατροφής και νέων, πιο υγιεινών συνηθειών.

Σκορπιοί και ωροσκόποι Σκορπιοί:
Η Νέα Σελήνη για εσάς είναι ερωτική, είναι δημιουργική – ιδανική για να ασχοληθείτε με ένα χόμπι – αλλά και γόνιμη. Κάποιοι θα αρχίσετε διαδικασίες απόκτησης παιδιού. Σκοπός, η δημιουργία και η χαρά, το να περάσετε όμορφα.

Τοξότες και ωροσκόποι Τοξότες:
Δεν είναι το καλύτερο σας, με τη Νέα Σελήνη να εγκαινιάζει υποχρεώσεις ή έναν νέο κύκλο σε θέματα σπιτιού, οικογένειας και ακίνητης περιουσίας. Ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε αλλαγές εκεί. Καλή περίοδος και για εσάς, αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ψυχανάλυση.

Αιγόκεροι και ωροσκόποι Αιγόκεροι:
Νέοι επιμορφωτικοί κύκλοι, αν ενδιαφέρεστε για σεμινάρια, μαθήματα κλπ. Ίσως σκεφτείτε να αλλάξετε ή να αγοράσετε μεταφορικό μέσον. Για όσους υπάρχει η δυνατότητα, μπορεί να προκύψει μία μετακίνηση ή ένα κοντινό ταξίδι. Σκέψεις πάνω σε κάτι νέο.

Υδροχόοι και ωροσκόποι Υδροχόοι:
Ξεκινά ένας νέος οικονομικός κύκλος για κάποιους ενώ άλλοι, ξεκινάτε κάτι που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σας. Οι αποδοχές σας και τα αποκτήματα σας είναι εκείνα στα οποία θα εστιάσετε. Ιδανική περίοδος για να εξερευνήσετε τις ανάγκες σας.

Ιχθύες και ωροσκόποι Ιχθύες:
Ήρθε η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα, μία προσωπική έναρξη που ίσως προετοιμάζατε και καιρό. Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο σας, μιλά για έναν ολοκαίνουργιο κύκλο, μία νέα σελίδα στη ζωή σας που για αρκετούς από εσάς, θα συνοδεύει όλο το έτος ως ενέργεια.

Επεξεργασία εικόνας: Κατερίνα Κασσίου

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα