Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου στον Υδροχόο – Η κυρία των Πάγων

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
01/02/2022

H Nέα Σελήνη Φεβρουαρίου έφτασε μαζί με τον νεογέννητο μήνα και γίνεται στο ζώδιο του Υδροχόου, συγκεκριμένα στις 12°19′ του ζωδίου. Πέραν της γενικής της επιρροής σε όλους, πιο διακριτή θα γίνει από τα σταθερά ζώδια: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους.

Οι Νέες Σελήνες κουβαλούν τον σπόρο της δράσης και της νέας αρχής πραγμάτων και καταστάσεων. Φαίνεται πως η συγκεκριμένη, θα έχει παράλληλα και την αίσθηση του καθήκοντος, με τον Κρόνο – παραδοσιακό κυβερνήτη του Υδροχόου – να βρίσκεται σε σύνοδο με τους Ήλιο και Σελήνη. “Πρέπει να αρχίσω διατροφή, π ρ έ π ε ι να βάλω μία τάξη στα εργασιακά, π ρ έ π ε ι να γυρίσω σελίδα” και ό,τι άλλο υπάρχει ως ενέργεια στον καθένα, στον τομέα που επηρεάζεται. Δίνει την ευκαιρία ριζοσπαστικών αλλαγών (συμμετοχή Ουρανού) και μίας ουσιαστικής στροφής, που όμως πιέζει εσωτερικά για να υπάρξει…

Η λογική και η σύνεση απαιτούνται εδώ, ώστε ο σπόρος της Νέας Σελήνης να ανθίσει με σταθερότητα. 

Ό,τι ξεκινήσει τώρα θα απαιτήσει δουλειά, προσπάθεια κι επιμονή, αλλά και αυθεντικότητα! Δίνει τη δυνατότητα να τεθούν νέες βάσεις, μέσω της καθαρότητας και της διάκρισης, να αφεθεί πίσω οτιδήποτε παλιό που δεν εξυπηρετεί και να φέρει έναν αέρα ανανέωσης, αποτέλεσμα  έμπνευσης και διαύγειας. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αφού οι μικρές και μεγάλες επαναστάσεις, έχουν το κόστος τους φυσικά.

Δεν πρόκειται για μία νέα Σελήνη που υποστηρίζεται από οτιδήποτε συναισθηματικό ως ενέργεια, αντίθετα, “κόβει” σαν νυστέρι. Απαιτεί εσωτερική συνέπεια το να αντιληφθείς την πραγματικότητα και να δεις τον εαυτό σου να αποκόπτεται από όσα πρέπει να αποκοπούν και να προχωρήσεις μπροστά με γενναιότητα, ακόμα κι αν αυτό είναι απλά μία συνήθεια ή κάτι σοβαρότερο ως κατάσταση. Ό,τι ξεκινήσει τώρα, θα φέρει το άρωμα του μέλλοντος και θα πρέπει να φροντιστεί με συνέπεια.

Ποιες είναι οι παγίδες;

Αρχικά, ο ανάδρομος Ερμής. Ναι μεν ενάρξεις, αλλά όχι όσο ο Ερμής βρίσκεται ακόμα σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία. Κάτι τέτοιο θα προμήνυε προβλήματα στην πορεία.
Εν συνεχεία, το ότι η νέα Σελήνη βρίσκεται πολύ κοντά στο μεσοδιάστημα Άρη – Ποσειδώνα, είναι κάτι που έρχεται σε κόντρα με τα ίδια τα ζητούμενα της νέας Σελήνης, που επιδιώκει να είναι καθαρή σαν κρύσταλλο αλλά επηρεαζόμενη από την ενέργεια των Άρη και Ποσειδώνα, δυσκολεύεται. Χρειάζεται προσοχή στον προγραμματισμό, στις προσδοκίες και στην δική μας συνέπεια, για να μην καταλήξουμε σε απογοητεύσεις.

Σε κοσμικό επίπεδο, χαρακτηρίζεται αρκετά δύσκολη. Δεν βοηθά σε ό,τι σχετίζεται με τα καιρικά και γεωλογικά φαινόμενα που ήδη έχουμε πει ότι θα είναι πολύ προκλητικά φέτος. Επίσης, δεν πιστεύω προσωπικά ότι “συμμερίζεται” την αισιοδοξία των πολλών ότι προς το παρόν, μειώνονται τα προβλήματα εξαιτίας του κορωνοιού. Περιγράφει διασπορά και ασθενικότητα, οπότε προς τα παρόν τουλάχιστον, ας κρατάμε μικρό καλάθι με όσα ακούγονται. Παράλληλα, μπορούμε να περιμένουμε αλήθειες που θα βγουν στην επιφάνεια, ακόμα κι αν μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Χρειάζεται ακόμα προσοχή δε, διότι δεν παύει να είναι και “ατυχηματική”.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα