Η πρώτη αναδρομή του Ερμή για το 2022 είναι εδώ!

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
13/01/2022

*Ο Ερμής θα βρίσκεται σε στάση στις 13 και 14.1.2022 και στις 15.1, μπαίνει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία. Κατά τη διάρκεια της αναδρομής του, θα επιστρέψει στο ζώδιο του Αιγόκερω (στις 26.1), έως ότου γυρίσει σε ορθόδρομη πορεία στις 5 Φεβρουαρίου.

Τι συμβαίνει με τον ανάδρομο Ερμή;

Συμβαίνει το ότι ο πλανήτης που ορίζει την επικοινωνία (γραπτή και προφορική), την καθημερινή κινητικότητα, τα Μ.Μ.Ε, τα Μ.Μ.Μ αλλά και το ατομικό μεταφορικό μέσο και τις μετακινήσεις, το διαδίκτυο, τα σχολεία, το εμπόριο και τις συναλλαγές εμπορικού τύπου, τη νεολαία, τους εφήβους, τα ζώα, το εκπαιδευτικό σύστημα, τα ηλεκτρικά, τα ηλεκτρονικά, κ.α., “μειώνει” την ταχύτητά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω να υπολειτουργούν, να εμφανίζουν προβλήματα και να μη “ρέουν” όπως θα θέλαμε.

“Όπως πάνω έτσι και κάτω” και αυτό σημαίνει ότι ιδανικά, θα έπρεπε κι εμείς να πατήσουμε φρένο, να δούμε εκκρεμότητες, να επανεξετάσουμε καταστάσεις και να ολοκληρώσουμε υπόλοιπα του παρελθόντος. Έτσι, το να πάμε κόντρα σε όσα δεν βγαίνουν όπως θα επιθυμούσαμε, δεν μας ωφελεί. Σκοπός είναι να κοιτάξουμε προς τα πίσω και προς τα μέσα. Ας θυμόμαστε επίσης, ότι με τον ανάδρομο Ερμή ό,τι επιστρέφει, δεν είναι τυχαίο. Οι ανάδρομοι πλανήτες είναι πρωτίστως καρμική συνθήκη και αυτό θα πρέπει να παρατηρούμε πάνω απ’ όλα…

Πρακτικά όμως, τι είναι εκείνο που θα πρέπει να ξέρουμε;

  • Δεν είναι καλή εποχή για αγορές ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών, κινητών, μεταφορικών μέσων, γενικά οτιδήποτε έχει μηχανισμό.
  • Τα ταχυδρομεία, οι μεταφορές κ.λπ., δεν λειτουργούν με τον ιδανικότερο τρόπο. Προκύπτουν καθυστερήσεις, αναβολές, ακυρώσεις και ασυνεννοησία.
  • Δεν υπογράφουμε συμβόλαια και δεν κάνουμε ούτε προφορικές συμφωνίες (εκτός αν δεν υπάρχει επιλογή. Κάποιος λόγος υπάρχει για όλα).
  • Αποφεύγουμε επαγγελματικές ενάρξεις, γάμους, οικονομικές επενδύσεις, έναρξη διαδικτυακών επιχειρήσεων.
  • Αν χρειαστεί να ταξιδέψουμε, προσέχουμε τα πρακτικά κομμάτια και προετοιμαζόμαστε για τυχόν ακυρώσεις, καθυστερήσεις, αναβολές.
  • Ακυρώσεις, καθυστερήσεις, αναβολές, παρανοήσεις κ.λπ., είναι μέρος της καθημερινότητας.
  • Ό,τι επιστρέφει, είναι είτε για να το συνεχίσουμε, είτε για να το ολοκληρώσουμε, κλείνοντας τον κύκλο.

Στο ζώδιο του Υδροχόου, θα φέρει αρκετά θέματα με την εκπαίδευση, τη νεολαία, τα σχολεία, το διαδίκτυο, τις κοινωνικές ομάδες, τα κοινωνικά ζητήματα. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία, βρίσκει τον Ερμή να έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Κρόνο και σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Αυτό τη καθιστά σκληρή, έως και ανατρεπτική και σοκαριστική. Νέα ή υποθέσεις που αφορούν νεαρά άτομα, παιδιά, ζώα, σχολεία, δεν θα είναι εύκολα ενώ θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση αυτό το διάστημα, για τα παραπάνω. Επιστρέφουν ζητήματα που αφορούν κόμματα, συλλογικότητες, πολιτικά πρόσωπα αλλά και την κοινωνία και τα προβλήματα της, που θα έχει να διαχειριστεί σκληρές παρελθοντικές μνήμες που επιστρέφουν. Η συγκεκριμένη αναδρομή, είναι δυστυχώς επικίνδυνη για σοκαριστικά ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών. Θα φέρει προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και ανακοινώσεις ή νέα που δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που θα εγείρουν αντιδράσεις.

Λίγα λόγια για την επιρροή του στα ζώδια!

Κριός και ωροσκόπος Κριός

Θα σας βάλει στη διαδικασία να επαναπροσδιορίσετε μελλοντικά σχέδια και στόχους, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών. Παλιές ιδέες επανέρχονται, ψάχνοντας τον χώρο εφαρμογής τους στο παρόν. Φίλοι από το παρελθόν κάνουν επάνοδο, το ίδιο όμως και πιθανά θέματα σε φιλικές σχέσεις ή σε ομάδες. Κριοί του γ΄ δεκαημέρου, αν έχετε ζητήματα σε θέματα εργασίας ή με ανωτέρους – ιδιαίτερα αν σας απασχόλησαν και στο παρελθόν – δώστε προσοχή. Οι τυχερότεροι, επιστρέφετε στην εργασία (ή σε συνθήκες εργασίας που είχατε ξανά) και δεν είναι απίθανο να έχετε απαντήσεις από αιτήσεις που κάνατε παλαιότερα.

Ταύρος και ωροσκόπος Ταύρος

Θα είναι μία έντονα αντιληπτή αναδρομή για εσάς και θα αφορά κυρίως τον επαγγελματικό τομέα. Δείτε τι εκκρεμεί στα εργασιακά και ολοκληρώστε πράγματα. Θα είναι ένα διάστημα κατά το οποίο δεν θα ρέουν εύκολα τα πάντα κι αυτό θα σας δημιουργήσει εκνευρισμό. Για πολλούς Ταύρους, θα έρθουν κάποιου είδους επαγγελματικές ανατροπές (π.χ. τηλεργασία, αναστολή, μετάθεση κ.λπ.). Προσοχή σε σχέσεις με συναδέλφους και ανωτέρους. Για πολλούς Ταύρους, η αναδρομή θα λειτουργήσει με επιστροφή σε σπουδές, εξετάσεις κ.α. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι όλα θα κυλήσουν καλά, σε ό,τι περνάει από το χέρι σας.

Δίδυμοι και ωροσκόποι Δίδυμοι

Βεβαιωθείτε κι εσείς με τη σειρά σας ότι όλα είναι καλά, αν πρόκειται να ταξιδέψετε, προκειμένου να αποφύγετε ταλαιπωρίες. Οι Δίδυμοι θα έχετε φιλοσοφικές και υπαρξιακές ανησυχίες σε αυτή την αναδρομή, αν ανήκετε σε όσους ψάχνουν το νόημα των πραγμάτων. Αν είστε σε εξεταστική περίοδο, το πιθανότερο είναι να προκύψουν καθυστερήσεις ή θέματα στον προγραμματισμό. Πολλοί Δίδυμοι θα απασχοληθείτε με νομικά θέματα αλλά να έχετε υπόψιν ότι θα έρθουν πολλές αναβολές δικών. Επίσης, άτομα ή θέματα που σχετίζονται με το εξωτερικό θα έχουν να πουν κάτι σε πολλούς από εσάς. Για πολλούς Διδύμους, η αναδρομή αυτή θα σημάνει μία περίοδο ψυχολογικών αναζητήσεων σε βάθος αλλά και οικονομικών θεμάτων.

Καρκίνος και ωροσκόπος Καρκίνος

Αν υπάρχουν ανοιχτά θέματα με κληρονομιές, εφορία, διατροφές, τράπεζες, μισθοδοσίες κλπ, επανέρχονται. Θα ανακινηθούν ψυχολογικά ζητήματα, φοβίες, εμμονές σε αρκετούς από εσάς, που έχουν παρελθοντική ρίζα και θα σας φέρουν μπροστά από σπαζοκεφαλιές, διότι θα ενεργοποιηθούν από σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας και δεν θα έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την ύλη αλλά και τα συναισθήματα. Ίσως μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε αν όσα μοιράζεστε, σας ικανοποιούν. Για πολλούς, έρχονται σεξουαλικά θέματα ενώ άλλοι θα έχετε να κάνετε με επεμβάσεις. Αρκετοί Καρκίνοι θα δείτε να επιστρέφουν σχέσεις ή και θέματα στις ήδη υπάρχουσες που δεν αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν. Προσοχή στις αντιδικίες.

Λέοντας και ωροσκόπος Λέοντας

Ζητήματα σχέσεων – και επιστροφές ή επανασυνδέσεις σε πολλές περιπτώσεις – απαιτούν την ενέργεια σας. Προσοχή και σε αντιδικίες και εχθρότητες που επιστρέφουν σε κάποιες περιπτώσεις. Προσοχή επίσης και σε όσα λέτε, υπόσχεστε (ή σας υπόσχονται): Αργότερα πολλά μπορεί να αναιρεθούν και να απογοητευτείτε. Μην προβείτε σε επαγγελματικές συμφωνίες και συμβόλαια αυτή την εποχή, καλύτερα να επεξεργαστείτε τα δεδομένα τώρα και να προχωρήσετε αργότερα. Πολλές καρμικές σχέσεις θα διαφοροποιηθούν ή θα πάρουν άλλη κατεύθυνση. Πολλοί Λέοντες θα αναγκαστείτε να ασχοληθείτε με ανοιχτά επαγγελματικά – και συνεργατικά – ζητήματα. Αυτή η αναδρομή, σας θέλει πολύ προσεκτικούς με την υγεία σας, τη διατροφή σας και τα ζώα σας!

Παρθένοι και ωροσκόποι Παρθένοι 

Το εργασιακό κομμάτι είναι πάντα πολύ σημαντικό για εσάς και η αναδρομή του κυβερνήτη σας Ερμή, πρόκειται να το επηρεάσει. Η πολυπόθητη για εσάς “τάξη”, θα είναι δύσκολο να είναι σε εφαρμογή στο διάστημα της αναδρομής, κι αυτό θα επηρεάσει την καθημερινότητα σας. Μην αμελήσετε σημάδια στην υγεία σας, πολλά θα σας υπενθυμίσουν ότι κάτι πρέπει να δείτε και να αλλάξετε και αρκετοί θα θελήσετε να ξεκινήσετε από τις καθημερινές συνήθειες και τη διατροφή. Προσοχή στα ζώα σας! Για πολλούς Παρθένους θα είναι περίοδος που θα ανοίξει τον “φάκελο” των ερωτικών, με επιστροφές και φλερτ να διεκδικούν χώρο, ενώ άλλοι, θα στρέψετε το ενδιαφέρον σας σε ό,τι σχετίζεται με τη δημιουργία, τα παιδιά σας, τα χόμπι σας αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Ζυγοί και ωροσκόποι Ζυγοί

Τα βέλη δείχνουν… τον έρωτα! Επιστρέφουν άνθρωποι με τους οποίους έχετε ανοιχτούς λογαριασμούς στον τομέα αυτό ή και ενδιαφερόμενοι. Επιστρέφουν θέματα καρδιάς λοιπόν, ξεκαθαρίζουν καταστάσεις. Πολλοί Ζυγοί που δεν απασχολείστε από κάτι τέτοιο, θα εστιαστείτε στα παιδιά σας με κάποιο τρόπο, ενώ άλλοι θα θελήσετε να ξαναθυμηθείτε τι ήταν εκείνο που σας έδινε χαρά, χόμπι που αφήσατε πίσω για κάποιους λόγους και την ανάγκη να χαρείτε και να διασκεδάσετε. Για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανάμεσα σας, η αναδρομή του Ερμή θα φέρει ζητήματα οικογένειας και ακίνητης περιουσίας. Προσέξτε τις ζημιές στο χώρο του σπιτιού – συμπεριλαμβανομένων και των… επικοινωνιακών με τα μέλη της οικογένειας – ειδικά στα ηλεκτρικά και τα ηλεκτρονικά.

Σκορπιοί και ωροσκόποι Σκορπιοί

Δεν θα είναι το καλύτερο σας από τη στιγμή που η θέση του Ερμή, δεν διευκολύνει την επικοινωνία και την εύρεση λύσεων με τους οικείους σας. Ό,τι δεν έχει “κλείσει” κι έχει μείνει να αιωρείται από το παρελθόν σε θέματα σπιτιού, οικογένειας και ακίνητης περιουσίας, επιστρέφει, διότι ως γνωστόν, “ό,τι δεν λύνεται, επαναλαμβάνεται”. Μνήμες ανασύρονται από τα βάθη, προσπαθώντας να σας οδηγήσουν σε συμπεράσματα. Πρακτικά, μπορεί να συμβούν ευτράπελα και ζημιές μέσα στο σπίτι και να σας απασχολήσουν τα μεταφορικά σας μέσα. Προσοχή σε συμβόλαια, δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Επανέρχονται θέματα με αδέρφια ή συγγενείς. Γενικά, καλείστε για άλλη μια φορά, να “βουτήξετε” μέσα σας, να σκεφτείτε, να αναθεωρήσετε πράγματα και καταστάσεις, ώστε με την ορθοδρόμηση του πλανήτη ιδανικά, να πείτε και να ξεκαθαρίσετε όσα υπάρχουν κάτω από τη γλώσσα και περιμένουν να βγουν.

Τοξότης και ωροσκόπος Τοξότης

Γνωρίζουμε ότι το επικοινωνιακό πάρε – δώσε, δεν είναι στη καλύτερη φάση όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος, παρ’ όλα αυτά, είναι πολλά εκείνα που έχετε να επανεξετάσετε και να ξαναπείτε και εν τέλει να βγάλετε από το στόμα σας, αλλά και να ακούσετε. Μην υπογράψετε συμβόλαια τώρα και μην αποφασίσετε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή μεταφορικό μέσο, λάπτοπ, κινητό τηλέφωνο κλπ. Επιστρέφουν ανοιχτά ζητήματα με αδέρφια και συγγενείς. Πολλοί, θα αποφασίσετε να συνεχίσετε μαθήματα, σεμινάρια, ξένες γλώσσες. Χρειάζεται προσοχή στην επικοινωνία μέσω διαδικτύου για να μην παρεξηγηθείτε ή εκτεθείτε. Πολλοί θα έχετε να κάνετε με οικονομικά ζητήματα, έσοδα, έξοδα, οφειλές κτλ ενώ δεν θα λείψει και η περίσκεψη πάνω στο τι κατέχετε και κατά πόσο σας ικανοποιεί.

Αιγόκερως και ωροσκόπος Αιγόκερως

Σας αφορά άμεσα η αναδρομή αυτή διότι μπορεί να ξεκινάει από το ζώδιο του Υδροχόου αλλά ολοκληρώνεται στο δικό σας. Ανοίγουν και για εσάς οικονομικά ζητήματα με κάποιο τρόπο κι εδώ χρειάζεται προσοχή: Μπορείτε να κλείσετε εκκρεμότητες αλλά μην προχωρήσετε τώρα σε επενδύσεις και τοποθετήσεις. Επιπρόσθετα, θα είναι μία περίοδος επανεκτιμήσεων, όχι μόνο πρακτικών αλλά και συναισθηματικών, εφόσον θα μπείτε στη διαδικασία να ανακαλύψετε αν νιώθετε καλά με όσα εισπράττετε αλλά και κατά πόσο όλο αυτό σας ικανοποιεί και σας κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Μέσα από αυτό το πλαίσιο, θα προκύψουν συνειδητοποιήσεις για σχέσεις και συνεργασίες αλλά και για τη στάση σας απέναντι στους άλλους. Έτσι, θα καταλήξετε σε συμπεράσματα και αποφάσεις που θα φέρουν αλλαγές στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας στη πορεία.

Υδροχόος και ωροσκόπος Υδροχόος

Θα είναι μία αναδρομή που θα σας βάλει στη διαδικασία να σκεφτείτε πολλά για εσάς, τις σχέσεις, τις συνεργασίες και τη στάση σας απέναντι σε αυτές. Πολλά για τις επιλογές, τη συμπεριφορά σας, ακόμα και την εμφάνιση σας! Για το τελευταίο έχετε υπόψιν ότι καλό είναι να προχωρήσετε σε αλλαγές τον επόμενο μήνα, όχι ακόμα. Επανέρχονται άνθρωποι στη ζωή σας κι επαναφέρουν μνήμες αλλά και ανοιχτούς λογαριασμούς που θα νιώσετε ότι πρέπει να κλείσουν για να προχωρήσετε. Έτσι, σε πολλούς από εσάς, θα λειτουργήσει σε βάθος, βάζοντας σας σε μία διαδικασία αυτοανάλυσης και ανάγκης απομόνωσης για να γίνει αυτό. Είναι σαν να μην έχετε την εικόνα που θα θέλατε για κάποια πράγματα και να νιώθετε ότι χρειάζεται αυτή η απομόνωση για να πάρετε αποφάσεις, αφού πρώτα καταδυθείτε μέσα σας. Βρίσκεστε σε φάση επερχόμενων, μεταμορφωτικών αλλαγών και το ξέρετε. Έτσι ο ανάδρομος Ερμής, θα βοηθήσει και να στο να το συνειδητοποιήσετε.

Ιχθύες και ωροσκόποι Ιχθύες

Δεν θέλετε και πολύ για να βυθιστείτε στο “καταφύγιο” που έχετε δημιουργήσει εντός σας και τα βέλη του ανάδρομου Ερμή, δείχνουν προς αυτή τη κατεύθυνση. Κάποιοι, γιατί βρίσκεστε σε φάση συνειδητοποιήσεων και νιώθετε ότι χρειάζεται αυτή η διαδικασία για να φτιάξετε τα επόμενα πλάνα σας. Άλλοι γιατί κυριολεκτικά κάτι ετοιμάζετε που δεν είναι ακόμα έτοιμο να εκφραστεί και βρίσκεται στη τελική ευθεία. Και άλλοι, απλά γιατί το έχετε ανάγκη. Η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει στο να επαναπροσδιορίσετε το τι τελικά ονειρεύεστε και θέλετε να θέσετε σε εφαρμογή στο μέλλον και να επανασχεδιάσετε το πώς ονειρεύεστε τον εαυτό σας στη πορεία. Πολλοί Ιχθύες θα δείτε παλιούς φίλους να επιστρέφουν ενώ άλλοι θα δείτε θέματα που δεν λύθηκαν στις φιλικές σας σχέσεις αλλά και σε συλλογικότητες.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα