Μηνιαίες Προβλέψεις Αυγούστου 2022: Καρκίνος – Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
30/07/2022

Ο Ιούλιος σε κοσμικό επίπεδο μάς άφησε με γεγονότα πού είχαν προβλεφθεί (φωτιές, υψηλές θερμοκρασίες, γεωφυσικά φαινόμενα, πολιτικές εξελίξεις), προκειμένου να δώσει τη θέση του σε έναν ακόμα θερμό (θερμοκρασιακά και μη) μήνα, όπου τα συγκρουσιακά φαινόμενα, η ανάγκη για ελευθερία κι επανάσταση και τα πάθη κάθε είδους θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία!

Σε προσωπικό επίπεδο, τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) κρατάνε με επιμονή τα σκήπτρα των προκλήσεων και τον Αύγουστο, ίσως γιατί το Σύμπαν γνωρίζει ότι χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο για να καταλάβουν ότι σε αυτή τη ζωή δεν είμαστε δέντρα…και πως στο λεξικό υπάρχουν και οι λέξεις «αλλαγή» κι «ευελιξία»! Τους επιφυλάσσει όμως μια ωραιότατη τριπλή σύνοδο Άρη-Ουρανού-Βόρειου Δεσμού και μάλιστα από την 1η μέρα του μήνα, που αν την εκμεταλλευτούν σωστά θα δουν ευχάριστα πράγματα να εξελίσσονται στις ζωές τους!

Πέρα από την σημαντικότατη και σπουδαία όψη του μήνα, ο Αύγουστος είναι παράλληλα κι ένας Αφροδίσιος μήνας, καθώς η Θεά του έρωτα, των παθών, των συναισθημάτων αλλά και των κάθε λογής αποκτημάτων κάνει πολύ όμορφες όψεις με τους μεγάλους πλανήτες, επαυξάνοντας τις ήδη φλογερές θερμοκρασίες (του εσωτερικού μας κόσμου αυτή τη φορά!). Η ομάδα των ανάδρομων πλανητών (Χείρωνα, Δία, Κρόνου, Ποσειδώνα και Πλούτωνα) ετοιμάζεται να υποδεχτεί κι άλλο μέλος στην παρέα τους (τον Ουρανό προς τα τέλη του μήνα), οδηγώντας έτσι την κοσμική ενέργεια να συσσωρεύεται ακόμη περισσότερο, με σκοπό να δώσει πολλές λύσεις/επιλύσεις/διαλύσεις προς το τέλος του χρόνου!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές Αυγούστου 2022:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

 • 28/7 Νέα Σελήνη στις 5° του Λέοντα
 • 12/8 Πανσέληνος στην 19° του Υδροχόου
 • 27/8 Νέα Σελήνη στις 4° της Παρθένου

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

 • 04/8 ο Ερμής περνάει στην Παρθένο
 • 11/8 η Αφροδίτη περνάει στον Λέοντα
 • 20/8 ο Άρης περνάει στους Διδύμους
 • 23/8 ο Ήλιος μπαίνει στην Παρθένο
 • 25/8 ο Ουρανός γυρνάει ανάδρομος στις 19° του Ταύρου (έως 24/1/23)
 • 26/8 ο Ερμής περνάει στον Ζυγό

Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται εδώ!.

Η ενέργεια του μήνα εστιάζεται στις αλλαγές, στην ξαφνική δράση ή/και τύχη, στην ομαδική συσπείρωση, στα φλογερά συναισθήματα, αλλά και στα ξεσπάσματα που οδηγούν στην εξέλιξη και μόνο. Στα bonus η καλή επικοινωνία, οι ξεκάθαρες κουβέντες και η προσοχή στις λεπτομέρειες που κάνει τη διαφορά!

Ας δούμε αναλυτικά τα ζώδια, διαβάζοντας οπωσδήποτε και τον Ωροσκόπο: 

Καρκίνος

Εσείς τώρα λογικά πρέπει να έχετε κανονίσει να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου παρέα με φίλους ή ενταγμένοι σε κάποιο γκρουπ ή παρέα με το ταίρι που είναι ταυτόχρονα το αυτοκολλητάκι σας ή, αν επιμένετε στη μοναχικότητα, αναθεωρώντας τους στόχους σας! Η πολυκοσμία βέβαια, αν υπάρχει, δεν θα κρατήσει και πολύ καθώς μετά τις 20 και για τους επόμενους 7 μήνες θα μπείτε σε ένα mood απόσυρσης, προκειμένου να σχεδιάσετε τα επόμενα βήματά σας ή απλώς να ηρεμήσετε από τις εντάσεις των προηγούμενων μηνών (μην πω ετών!).

Σας έχουν πει ότι έχετε ομορφύνει το τελευταίο διάστημα; Αν ναι, να θυμάστε ότι η Αφροδίτη στο ζώδιό σας σάς χαρίζει γλύκα, γοητεία και γιατί όχι και σαγήνη, ενώ μετά τις 11 από την επόμενη θέση της αυξάνει αισθητά το volume και προσδίδει λίγο παραπάνω φλόγα, εξωτερίκευση συναισθημάτων, γενναιοδωρία και δημιουργικότητα, μεταθέτοντας ταυτόχρονα την προσοχή σας στα οικονομικά σας θέματα, με πρόθεση βέβαια συλλογής τους και όχι σπατάλης τους.

Μιας και μιλάμε για συναισθήματα και χρήματα, τα φεγγάρια του μήνα σάς αγγίζουν σε αυτούς τους τομείς, προωθώντας νέες πηγές/δραστηριότητες εισοδημάτων ή νέα έσοδα γενικώς, ενώ με την Πανσέληνο στις 12/8 ολοκληρώνονται ή δίνονται λύσεις σε θέματα που σχετίζονται με την περιουσιακή σας κατάσταση, χρέη ή χρήματα που προέρχονται από άλλους ή αν τελικά δεν είναι τα οικονομικά ζητήματα η πρώτη σας ενασχόληση αυτόν τον καιρό, ίσως να αποφασίσετε να ασχοληθείτε λίγο πιο σοβαρά με την ψυχή σας και τα θέματά της!

Τέλος, η τριπλή σύνοδος της 1ης του μήνα, σάς ανοίγει μπροστά ένα διετή κύκλο όπου η παρουσία φίλων ή η ένταξή σας σε ομάδες ομοϊδεατών ή το άνοιγμά σας σε συνεργατικές επιχειρηματικές δραστηριότητες θα λειτουργήσει ως bonus στην εξελικτική σας διαδικασία, ακόμη κι αν αυτό, έστω και ως ιδέα, σάς κάνει να ξεβολεύεστε από τη μέχρι τώρα συνήθεια να τα κάνετε όλα μόνοι σας. Ακόμη και οι ευρύτεροι στόχοι της ζωής σας μπορεί να αλλάξουν ξαφνικά, μπορεί η κατεύθυνση της ζωής σας να πάρει λίγο πιο εναλλακτική πορεία, τόσο που ούτε εσείς να το πιστεύατε ότι μπορεί να το πράξετε! Είναι πραγματικά μια καλή διετία για να διαβάσετε περισσότερο Αστρολογία…μόνο καλό θα κάνει, στην ψυχή σας κυρίως!

Όσο για εσάς του τέλους του Γ’ δεκαημέρου, σάς έχω ξαναπεί ήδη πως εκείνη η αναθεώρηση των πεπραγμένων των συντροφικών ή συνεργατικών σχέσεων δεν τελειώνει ακόμη… το σύμπαν όμως σάς δωρίζει χώρο και χρόνο για να βάλετε τα πάντα σε μία νέα βάση. Είτε θα πρωτοτυπήσετε και θα ακολουθήσετε μη πεπατημένο δρόμο ή θα ζορίζεστε παρατεταμένα, αντιστεκόμενοι στην αλλαγή που σάς δείχνουν όλα τα άστρα και οι γαλαξίες μαζί…η επιλογή είναι πάντα δική σας!

Λέων

Αυτός ο μήνας σάς ανήκει…. από κάθε πλευρά, είτε από την καλή είτε από την ανάποδη! Ξέρω ότι έχετε ζοριστεί…Κρόνος, Ουρανός, Δεσμοί κι εκλείψεις σάς κάνουν δύσκολες γωνίες…περνάει τώρα και ο Άρης ξαναφέρνοντας τα πάντα στο προσκήνιο, ε! πόσα να αντέξετε! Τώρα βέβαια αν πω ότι σάς ζηλεύω λίγο, θα με πιστέψετε; Οι κυριότερες όψεις/θέσεις του μήνα σάς αγγίζουν σε καίριους τομείς της ζωής σας και ω, τι σύμπτωση συνεργάζονται για να σας δώσουν μία νέα αρχή ή/και ένα οριστικό τέλος.

Τα φεγγάρια του Αυγούστου ξεκινούν δίνοντας νέες αρχές στο άμεσο περιβάλλον σας, είτε στις σχέσεις, είτε στη δουλειά είτε στον εαυτό σας τον ίδιο! 2 εβδομάδες μετά, η Πανσέληνος στις 12/8 σάς βρίσκει να ρίχνετε φως σε θέματα και καταστάσεις που αφορούν τον γάμο, τις μακροχρόνιες σχέσεις σας ή τις σημαντικές συνεργασίες. Τώρα, αν θα ρίξετε φως για να δείτε την αλήθεια, να κλείσετε κύκλους ή να δρέψετε καρπούς εξαρτάται από το στάδιο ζωής που βρίσκεστε και κυρίως από την διάθεση να αξιολογήσετε τα πεπραγμένα.

Η Πανσέληνος όμως αυτή δεν έρχεται μόνη, έρχεται και με προκλητικότατες όψεις που κινητοποιούν όλο σας τον χάρτη, όλους τους βασικούς τομείς της ζωής σας, κάνοντάς σας να ξεκουνηθείτε δυναμικά! Και όχι, η ιστορία του μήνα δεν τελειώνει εδώ, ή μάλλον δεν έχει αρχίσει από εδώ. Η τριπλή σύνοδος (της 1ης του μήνα) σε εσάς συμβαίνει στον τομέα της καριέρας σας και της κοινωνικής σας ζωής. Προετοιμαστείτε για ξαφνικές ή απρόσμενες αλλαγές μεγάλης σημαντικότητας, αφεθείτε στη ροή των γεγονότων με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις και κυρίως μείνετε ανοικτοί και δεκτικοί σε πιθανές συνεργασίες που μπορεί να σας απογειώσουν.

Οι του Γ’ δεκαημέρου δώστε λίγο παραπάνω προσοχή πέριξ των ημερών της Πανσελήνου, καθώς τότε, μέσα σε όλα, επαναπυροδοτείται μία παλαιότερη έκλειψη που πιθανά να σας ζορίζει σε ψυχολογικό επίπεδο και που σε συνδυασμό με τον Κρόνο, που βρίσκεται σταθερά απέναντι σας, να σας περιορίσει, σωματικά ή συναισθηματικά, ακόμη περισσότερο!

Όσον αφορά τις πιο ‘ανάλαφρες’ διελεύσεις του Αυγούστου, λεπτομερείς και πρακτικές συζητήσεις γίνονται για οικονομικά θέματα κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, ενώ η συναισθηματική σας ζωή λειτουργεί για τις πρώτες 10 ημέρες στο παρασκήνιο, σε σκέψεις, σε επαναξιολογήσεις ή ακόμη και σε κρυφές καταστάσεις, ενώ μετά αρχίζει να λειτουργεί φανερά, εναρκτήρια, δυναμικά, θαρραλέα και γενναιόδωρα! Να θυμάστε πως δύσκολες μέρες έχουν όλοι, το πώς όμως ο καθένας επιλέγει να τις αντιμετωπίσει καθορίζει και τον βαθμό της εσωτερικής του πληρότητας και προσωπικής του εξέλιξης.

Παρθένος

Σε εσάς από την άλλη, ενώ στους Λέοντες έχουν πάρει φωτιά οι… (δεν θα πω τη λέξη), έχουν πάρει φωτιά τα μυαλά σας και θεωρείτε εαυτούς νοητικά ασυγκράτητους! Κι εκεί που οι άλλοι τρώνε χαστουκάκια από τα τετράγωνα και τις σκληρές όψεις, εσείς δέχεστε τα δώρα των τριγώνων Ουρανού και Πλούτωνα, μέσα από το ονειρικό τοπίο του Ποσειδώνα… Κι εδώ αρχίζουν αυτά που εγώ ονομάζω δύσκολα! ‘Η θα σας κρατήσει η φύση σας γειωμένους και αμετακίνητους, εστιασμένους αποκλειστικά στα της πεζής καθημερινότητάς σας ή θα χρησιμοποιήσετε τις πόρτες που σάς ανοίγουν οι διευκολυντικές όψεις προκειμένου να αλλάξετε level στο παιχνίδι της ζωής.

Αναλυτικότερα, η κατά τη γνώμη μου πιο σημαντική διέλευση του Αυγούστου δεν είναι ούτε τα φεγγάρια ούτε η τριπλή σύνοδος… είναι το πέρασμα του Ερμή από το ζώδιό σας το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, καθώς αυτό θα σας εφοδιάσει με όλες εκείνες τις νοητικές δεξιότητες προκειμένου να αξιολογήσετε τα υπόλοιπα σημαντικά που συμβαίνουν. Ένα καθαρό, λεπτομερειακό, διεκπεραιωτικό μυαλό μπορεί να οδηγήσει τον κάτοχό του στις καταλληλότερες λύσεις ή επιλογές. Στον 1ο σας οίκο σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε όλη σας τη ζωή με μία ματιά, ή μάλλον με μία σκέψη.

Η δράση σας από την άλλη, εστιάζετε σε θέματα σπουδών, μετακινήσεων, ταξιδιών ή/και φιλοσοφίας ζωής κατά τη διάρκεια του πρώτου 20ημέρου (εκεί λαμβάνει χώρα και η τριπλή σύνοδος για εσάς), διάστημα επαρκές για να σας οδηγήσει, από εκεί και μετά και για αρκετούς μήνες, στο να ασχοληθείτε σοβαρά κι έμπρακτα με τα επαγγελματικά σας! Τι καλύτερο για έναν τόσο σημαντικό τομέα της ζωής σας από το να έχει προηγηθεί ένας εναρκτήριος συνοδικός κύκλος σε πλαίσιο που σάς διευρύνει το μυαλό, σας δίνει νέες ιδέες, σας προσφέρει νέες εικόνες, σας έχει ηρεμήσει υπό συνθήκες ζεν και πνευματικότητας, ενώ μέσα από συνεργατικό πνεύμα σας αποφέρει χρήσιμες και ξαφνικές εξελίξεις!

Τα φεγγάρια του Αυγούστου για εσάς, πάλι συνεργατικά δρουν, καθώς η Νέα Σελήνη του τέλους Ιουλίου προάγει τη μοναχικότητά σας, τη στροφή προς τα έσω, σκέψεις και πράξεις που δεν βγαίνουν στο φως, αλλά δρομολογούν τα επόμενα βήματα, χρονικά περί των μέσων του μήνα, που σχετίζονται με την καθημερινότητά σας, την εργασία σας, την υγεία σας ή τη γενικότερο σωματική σας φροντίδα. Μην αφήσετε τον εύκολο δρόμο να σας κρατήσει στην απραξία και στην παθητικότητα. Ξεκινήστε από τα σημαντικά νοητικά δώρα που δέχεστε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις αυξανόμενες προκλήσεις του επόμενου 7μήνου!

Μέσα στον Αύγουστο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Καρκίνος, Β’ δεκαημέρου, να πάω σε εκείνο το retreat που πάντα ονειρευόμουν, αλλά ποτέ δεν τολμούσα, να συναντήσω όλους εκείνους τους περίεργους healers, coaches, αστρολόγους, ρέικι ή nlp τύπους, να μου ανοίξουν τα τσάκρα, εχμ, το κεφάλι ήθελα να πω, να κατεβάσω ιδέες, να βρω νέες παρέες μήπως και το πάρω απόφαση τελικά να κάνω εκείνο το επιχειρηματικό άνοιγμα στο ίντερνετ που εδώ και πολλά χρόνια φλερτάρω, αλλά έχω μπλέξει με ένα ταίρι του σταθερού σταυρού και στο ακούνητο με έχει! Άντε να του κάτσουν οι εκλείψεις, να μου κάτσουν κι εμένα εκείνα τα προχώ που έχω βάλει στο μάτι!
 • Λέων, Β’ δεκαημέρου, να ρίξω την παλιά μου ζωή στην πυρά και να τα ξεκινήσω όλα από την αρχή! Νέα ξεκινήματα, νέα καριέρα, νέες συνεργασίες, νέες σχέσεις… κι αν δεν είναι καινούρια, να έχω εγώ νέα μυαλά να τα δω όλα υπό άλλο πρίσμα! Και άμα τα έχω με την Καρκίνα του β’ δεκαημέρου πιο πάνω, να έχω ένα λόγο ακόμη να φέρω τα πάνω κάτω. Τουλάχιστον οι δυσκολίες θα περάσουν με παρέα (και να πάψει η γκρίνια της ρε φίλε!!)
 • Παρθένος, τέλους Β’ και όλου του Γ’ δεκαημέρου, να ψωνιστώ μόνη μου με συμπαντικά δώρα που δέχομαι, να φύγω εκείνο το ταξίδι μαζί με τους δύο παραπάνω παρέα, και όταν φτάσουμε να τους πω «Τσα! Εγώ είμαι ο διοργανωτής του retreat!!»… κι έτσι όπως έχουν πάρει τα μυαλά μου αέρα, έτσι όπως έχω τη μεγαλύτερη διαύγεια ever κι έτσι όπως μού έχει έρθει η τρελή φώτιση με την τριπλή σύνοδο στον 9ο, να σας κάνω να περάσετε κάτι διακοπές που θα τις θυμάστε σε όλη σας τη ζωή… είτε γιατί σάς έκαψα τον εγκέφαλο, είτε γιατί αλλάξατε ζωή!

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα