Μηνιαίες Προβλέψεις Αυγούστου 2022: Κριός – Δίδυμοι

ASTROTEAM GUEST
30/07/2022

Ο Ιούλιος σε κοσμικό επίπεδο μάς άφησε με γεγονότα πού είχαν προβλεφθεί (φωτιές, υψηλές θερμοκρασίες, γεωφυσικά φαινόμενα, πολιτικές εξελίξεις), προκειμένου να δώσει τη θέση του σε έναν ακόμα θερμό (θερμοκρασιακά και μη) μήνα, όπου τα συγκρουσιακά φαινόμενα, η ανάγκη για ελευθερία κι επανάσταση και τα πάθη κάθε είδους θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία!

Σε προσωπικό επίπεδο, τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) κρατάνε με επιμονή τα σκήπτρα των προκλήσεων και τον Αύγουστο, ίσως γιατί το Σύμπαν γνωρίζει ότι χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο για να καταλάβουν ότι σε αυτή τη ζωή δεν είμαστε δέντρα…και πως στο λεξικό υπάρχουν και οι λέξεις «αλλαγή» κι «ευελιξία»! Τους επιφυλάσσει όμως μια ωραιότατη τριπλή σύνοδο Άρη-Ουρανού-Βόρειου Δεσμού και μάλιστα από την 1η μέρα του μήνα, που αν την εκμεταλλευτούν σωστά θα δουν ευχάριστα πράγματα να εξελίσσονται στις ζωές τους!

Πέρα από την σημαντικότατη και σπουδαία όψη του μήνα, ο Αύγουστος είναι παράλληλα κι ένας Αφροδίσιος μήνας, καθώς η Θεά του έρωτα, των παθών, των συναισθημάτων αλλά και των κάθε λογής αποκτημάτων κάνει πολύ όμορφες όψεις με τους μεγάλους πλανήτες, επαυξάνοντας τις ήδη φλογερές θερμοκρασίες (του εσωτερικού μας κόσμου αυτή τη φορά!). Η ομάδα των ανάδρομων πλανητών (Χείρωνα, Δία, Κρόνου, Ποσειδώνα και Πλούτωνα) ετοιμάζεται να υποδεχτεί κι άλλο μέλος στην παρέα τους (τον Ουρανό προς τα τέλη του μήνα), οδηγώντας έτσι την κοσμική ενέργεια να συσσωρεύεται ακόμη περισσότερο, με σκοπό να δώσει πολλές λύσεις/επιλύσεις/διαλύσεις προς το τέλος του χρόνου!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές Αυγούστου 2022:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

 • 28/7 Νέα Σελήνη στις 5° του Λέοντα
 • 12/8 Πανσέληνος στην 19° του Υδροχόου
 • 27/8 Νέα Σελήνη στις 4° της Παρθένου

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

 • 04/8 ο Ερμής περνάει στην Παρθένο
 • 11/8 η Αφροδίτη περνάει στον Λέοντα
 • 20/8 ο Άρης περνάει στους Διδύμους
 • 23/8 ο Ήλιος μπαίνει στην Παρθένο
 • 25/8 ο Ουρανός γυρνάει ανάδρομος στις 19° του Ταύρου (έως 24/1/23)
 • 26/8 ο Ερμής περνάει στον Ζυγό

Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται εδώ!.

Η ενέργεια του μήνα εστιάζεται στις αλλαγές, στην ξαφνική δράση ή/και τύχη, στην ομαδική συσπείρωση, στα φλογερά συναισθήματα, αλλά και στα ξεσπάσματα που οδηγούν στην εξέλιξη και μόνο. Στα bonus η καλή επικοινωνία, οι ξεκάθαρες κουβέντες και η προσοχή στις λεπτομέρειες που κάνει τη διαφορά!

Ας δούμε αναλυτικά τα ζώδια, διαβάζοντας οπωσδήποτε και τον Ωροσκόπο:

Κριός

«Run Forrest, run!» θα απαντούσα αν με ρωτούσαν πώς διαχειρίζονται οι Κριοί τα οικονομικά τους έως τις 20 του μήνα… Προσπαθείτε να τα μαζέψετε από όπου μπορείτε, τον αμάζευτο έχουν, όμως δεν το βάζετε κάτω και ειδικά με αυτήν την τριπλή σύνοδο στον οίκο των οικονομικών σας, κάτι καλό σάς έρχεται ίσως και από εκεί που δεν το περιμένατε, ίσως από κάποια ανέλπιστη πηγή, ίσως από κάποια νέα ομαδική δραστηριότητα που ξεκινήσατε ή από μία καινοτόμο δράση. Ό,τι προλαβαίνετε βέβαια μέχρι τις 20, γιατί μετά το πεδίο δράσης σας κατευθύνεται σε άλλο τομέα και για πολλούς μήνες. Μετά θα λέω «shut up Forrest, shut up», καθώς σάς βλέπω να μιλάτε ακατάσχετα ή να ταξιδεύετε σαν να μην υπάρχει αύριο!

Η επικοινωνία σας το μεγαλύτερο μέρος του μήνα (από τις 4-25) θα είναι λεπτομερειακή, εστιασμένη, στην καλύτερή της λειτουργία στα θέματα της καθημερινότητας. Θα διεκπεραιώνετε τα πάντα γρήγορα και αποτελεσματικά. Μπορεί οι απαιτήσεις να είναι κάπως πιο αυξημένες αλλά και η αποδοτικότητα ακολουθεί αντίστοιχα.

Στο συναισθηματικό σας κομμάτι, έως τις 10 του μήνα η φροντίδα σας δίνεται ή λαμβάνεται με πολλή γλύκα και τρυφερότητα, κυρίως προς τα άτομα της οικογένειάς σας, αλλά να πω την αλήθεια, τα πολλά γούτσου-γούτσου δεν είναι του ύφους σας, γι’ αυτό και από τις 11 και μετά πατάτε διακόπτη και ξαφνικά όλα γίνονται έντονα, παθιασμένα και φλογερά… Η δημιουργικότητα εκτοξεύεται, σχέδια και πρωτοβουλίες έρχονται στο προσκήνιο, όσοι έχετε παιδιά ίσως σάς τραβήξουν την προσοχή, ενώ ειδικά για τους Κριούς του 1ου δεκαημέρου ένας νέος έρωτας μπορεί να εμφανιστεί και να τα σαρώσει όλα στο πέρασμά του! Οκ, όσοι είστε ήδη δεσμευμένοι, μπορεί να σάς έρθουν χρήματα ή υλικά δώρα.

Εσάς του 3ου δεκαημέρου, σάς άφησα λίγο παραπονεμένους αυτή τη φορά, καθώς εσείς είστε και θα είστε για μερικούς μήνες ακόμη υπό την επιρροή του Πλούτωνα. Μέσα σε αυτήν την προκλητική ενέργεια, μία όψη γύρω στις 9 του μήνα θα βάλει στο μικροσκόπιο τις σχέσεις και συνεργασίες σας, φέρνοντάς σας αντιμέτωπους με χειριστικές συμπεριφορές (από ή προς τους άλλους), ζήλιες, αντιζηλίες, εντάσεις ή εμμονές. Οι αδέσμευτοι προσοχή, καθώς μπορεί να έχει αυξηθεί η γοητεία σας, αλλά υπάρχει πιθανότητα να έλξετε τα εντελώς λάθος άτομα, υπό το πρίσμα μιας εντελώς λάθους αντίληψης της πραγματικότητας!

Όσον αφορά τα φεγγάρια του μήνα, η Νέα Σελήνη του τέλους Ιουλίου πριμοδοτεί ακόμη περισσότερο όσα έγραψα πριν για τους Κριούς του 1ου δεκαημέρου και γενικότερα (σε όλους) φέρνει νέες αρχές, νέες ιδέες και νέα γεγονότα σε θέματα που αφορούν παιδιά, δημιουργικά προτζεκτς, ερωτικές σχέσεις ή ακόμη κι έναρξη επιχειρηματικών σχεδίων. Η Πανσέληνος, παρότι σκληρή για άλλα ζώδια, σε εσάς ολοκληρώνει ή φωτίζει τα θέματα που ξεκίνησαν 2 εβδομάδες πριν και σάς φέρνει πιο θετικά αποτελέσματα εκεί όπου εργαστήκατε/σκεφτήκατε με πιο ομαδικό πνεύμα ή είδατε τη γυμνή αλήθεια των πραγμάτων/καταστάσεων ή κατευθυνθήκατε προς το κοινό καλό. Μπορεί η ομαδικότητα να μην είναι το φόρτε σας, αλλά καμιά φορά η συσπείρωση των πολλών επιτάσσεται από τα συμπαντικά καλέσματα του μήνα! Αφεθείτε σε αυτά τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και δεν θα βγείτε χαμένοι!

Ταύρος

Τον προηγούμενο μήνα μού τη φύλαγαν οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι, τώρα θα προστεθούν οι Ταύροι και οι Λέοντες στη συλλογή και θα πρέπει να βρω τις σωστές λέξεις για να γίνω λίιιιιγο παραπάνω συμπαθητική και σε εσάς! Θα το πάω λοιπόν ανάποδα… θα ξεκινήσω από τα δύσκολα του μήνα και θα καταλήξω στα ευχάριστα.

Τα φεγγάρια του μήνα είναι για εσάς κάπως σαν το ρητό που λέει «Έπρεπε να σε ξεβολέψω, αλλιώς δεν θα είχες κινηθεί…Υπογραφή: το Σύμπαν». Η Νέα Σελήνη στις 28/7 σάς παίζει ένα μικρό παιχνιδάκι (ειδικά εσάς του 1ου δεκαημέρου)… σαν να μην τρέχει τίποτα… σαν να είναι όλα φυσιολογικά… Υπάρχει κι ένα ωραιότατο τρίγωνο του Δία με τη Νέα Σελήνη, που δεν θα πρέπει από εσάς να εκτιμηθεί ως χαλάρωση ή υπεραισιοδοξία, αλλά σαν μία τέλεια αφορμή να ξαναβάλετε κάτω σκέψεις και ιδέες που σχετίζονται με το σπίτι σας (ως οίκημα ή οικογένεια) ή ακόμη και τη χωροταξική σας επιθυμία (πχ μπορεί να θέλετε να μετακομίσετε σε άλλο μέρος ή άλλη χώρα) και να αποφασίσετε πού και πώς θέλετε να το ξαναπιάσετε όλο από την αρχή!

Κι εκεί που ‘νομίζετε’ πως όλα καλά, έρχεται εκείνη η Πανσέληνος στις 12/8 (με έμφαση εσάς του 2ου δεκαημέρου) να πιέσει, να ζορίσει, να σπάσει, να ξεκουνήσει, να ολοκληρώσει, κυρίως να ξεκαθαρίσει όλα τα βασικά πλαίσια της ζωής σας, ένα-ένα ή όλα μαζί. Η έμφαση στην επαγγελματική σταδιοδρομία σας ή το κοινωνικό σας στάτους, όμως τίποτα δεν θα μείνει ακίνητο και στάσιμο και ίδιο!

Για εσάς του 3ου δεκαημέρου, υπάρχει μια τελευταία ενεργοποίηση/υπενθύμιση μιας παλαιότερης έκλειψης (Μάιος ’22) που σε συνεργασία με την υφιστάμενη Πανσέληνο μπορεί να δώσει ακόμη πιο προκλητικά γεγονότα! Δεν είναι όμως μόνο τα φεγγάρια του μήνα που πυροδοτούν καταστάσεις! Είναι κι εκείνη η τριπλή σύνοδος (που ανέφερα στην αρχή) η οποία συμβαίνει στο ζώδιό σας (με έμφαση το τέλος του 2ου δεκαημέρου) κι εδώ πραγματικά είναι καθαρά θέμα ελεύθερης βούλησης αν θα χρησιμοποιήσετε τα δώρα του σύμπαντος για την εξέλιξή σας ή θα αντισταθείτε στις αλλαγές, γιατί απλά έτσι βολεύει το comfort zone σας!

Γενικότερα, για όλους τους Ταύρους, έως τις 19/8 μπορεί να υπάρχει ένας εκνευρισμός (μεταξύ όλων των άλλων) που ή θα επιλέξετε να τον αφήσετε να σάς καταβάλει ή θα αποφασίσετε να τον αφήσετε να σας οδηγήσει στις κατάλληλες αποφάσεις και λύσεις! Από τις 20/8 και μετά, θα σας απασχολήσουν περισσότερο τα οικονομικά σας (και πώς θα τα αυξήσετε, αλίμονο Ταύροι πράγμα), ενώ αρωγός σε όλες αυτές τις πιο δύσκολες μέρες είναι ένα καθαρό, δημιουργικό μυαλό πού σάς προτείνω να το εκμεταλλευτείτε από τις 4-25/8. Τέλος, για τα αισθηματικά σας, δεν ξέρω πραγματικά αν υπάρχει χώρος ανάπτυξης αυτόν το μήνα! Θα έλεγα ότι μετά τις 11/8 καλό θα ήταν να ασχοληθείτε περισσότερο με την οικογένεια και τα μέλη της, διοχετεύοντας με όμορφο και γενναιόδωρο τρόπο την ένταση των ημερών… με πρωτοτυπία, έξυπνες ιδέες και κυρίως αγάπη, πολλή αγάπη!

Δίδυμοι

Νομίζω πως εσείς θα είστε εκείνοι του ζωδιακού που θα τρώτε ποπ-κορν κοιτάζοντας τους πανικόβλητους του σταθερού σταυρού, αλλά ξεχνάτε ότι από τις 20/8 και μετά θα αντιστραφούν οι ρόλοι και κάποιος άλλος θα σας βουτήξει τη σακούλα από τα χέρια!!! Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Η τριπλή σύνοδος σάς βρίσκει στο παρασκήνιο, σάς αγγίζει εκεί που γεννιούνται οι ιδέες, εκεί που τελειώνουν οι παλιές ιστορίες ή εκεί που επαναξιολογείται ό,τι ο καθένας επιθυμεί να αλλάξει.

Η σύνοδος αυτή έχει θετικό πρόσημο γενικά. Μπορεί να έχει την αίσθηση του ξαφνικού ή απροσδόκητου αλλά η μεγαλύτερη εικόνα έχει αισιόδοξη κατάληξη, τουλάχιστον για εσάς! Είστε από τους πιο ωφελημένους για αυτό τον μήνα και θα ήταν κρίμα να μην εκμεταλλευόσασταν τις θετικές συνθήκες από πολλές πλευρές! Η επικοινωνία σας για τον Αύγουστο θα είναι στο καλύτερο σημείο. Καθαρό μυαλό, προσοχή στη λεπτομέρεια, τακτοποίηση εκκρεμοτήτων στο οικογενειακό κυρίως περιβάλλον ή σε θέματα που αφορούν τα ακίνητά σας. Καλύτερες ημερομηνίες μεταξύ 4-25/8, καθώς μετά, το επικοινωνιακό σας ενδιαφέρον θα μετακινηθεί σε άλλο πλαίσιο, ήτοι στη σχέση σας ή στις δημιουργικές σας ενασχολήσεις.

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα επίσης ή αποταμιεύετε χρήματα ή αγαπιέστε πολύ… Πάντως, κάποιο από τα δύο θα σας οδηγήσει από τις 11 και μετά σε ταξίδια, αποδράσεις, επικοινωνίες (ερωτικές ή επαγγελματικές), αναζήτηση σχολών για τις επόμενες σπουδές σας ή ακόμη και σε στενή παρέα με τους κοντινούς συγγενείς σας.

Η Νέα Σελήνη στις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου (που ουσιαστικά επηρεάζει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου) δρα επιβοηθητικά σε όσα έγραψα λίγο νωρίτερα, επιβεβαιώνοντάς σας ότι οι ευκαιρίες έρχονται καμιά φορά με πολλούς τρόπους, προκειμένου να προχωρήσετε σε όσα το Σύμπαν έχει προετοιμάσει για εσάς. Η Πανσέληνος από την άλλη μεριά, στις 12/8 ρίχνει φως σε όσα ήδη έχετε προετοιμάσει τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να οριστικοποιήσετε τις αποφάσεις σας σχετικά με τα προαναφερόμενα θέματα ή να ασχοληθείτε ακόμη πιο πολύ και πιο βαθιά με τις σπουδές, τα ταξίδια ή ακόμη (και γιατί όχι) με τη φιλοσοφία της ζωής σας!

Για το τέλος, άφησα εκείνη την αλλαγή θέσης που έχει εσάς ως βασικούς πρωταγωνιστές και δεν είναι άλλη από το πέρασμα του Άρη στο ζώδιό σας, από 20/8 και μετά για το καθόλου ευκαταφρόνητο διάστημα των 7 ολόκληρων μηνών! Μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε πολλά να πούμε για εσάς, όμως ως περίληψη θα έλεγα πως σάς προετοιμάζει για αλλαγές, δράση, ένταση, έξαψη, ατελείωτη επικοινωνία, αστείρευτες ιδέες και μια γενικότερη κινητικότητα, που μπορεί ευτυχώς να μη σας λείπει ως χαρακτηριστικό, αλλά τώρα θα δώσει και τον απαιτούμενο χρόνο για να εδραιώσετε και να μονιμοποιήσετε όσα ίσως περνάτε ή ξεπετάτε επιφανειακά!

Μέσα στον Αύγουστο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Κριός, Α’ δεκαημέρου, να πάρω το νέο ταίρι μου και να φύγουμε μια ταξιδάρα, να την ταράξω στο μπούρου-μπούρου για ό,τι κάνω στην καθημερινότητά μου, αλλά να έχω φροντίσει το ταξίδι να είναι προς τα τέλη του μήνα, γιατί τότε θα έχει αλλάξει θέση ο Ερμής και θα τις μιλάω μόνο για σχέσεις! Ε, πού θα πάει; Θα κερδίσω μόνιμη θέση στην καρδιά της στο τέλος!
 • Ταύρος, Β’ δεκαημέρου, να ερχόταν επιτέλους η ζωή μου τα πάνω κάτω, να ξεφοβηθώ, να απολαύσω για μία και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά στη ζωή μου ΜΙΑ αλλαγή, να πάψει πια αυτό το ταίρι μου να με κοροϊδεύει πως είμαι δέντρο και άμα τα πράγματα δεν πάνε καλά, ουέ και αλίμονο στην κολλητή μου την αστρολόγο που μου είπε να πέσω με τα μούτρα στα βαθιά!
 • Δίδυμοι, Β’ δεκαημέρου, να φύγω για ένα μακρινό ταξίδι παρέα με τον εαυτό μου, να αναθεωρήσω τη ζωή μου όλη, να αποφασίσω για την επόμενη σχολή που θα παρακολουθήσω ή ενασχόληση που θα με κρατά σε εγρήγορση ή την επόμενη χώρα που θα μετακινηθώ και κάπου εκεί θα εντάξω και μαθήματα αυτοσυγκράτησης γιατί ρε παιδιά, αυτή η κολλητή η αστρολόγα, μού είπε πως δε θα με παλεύει κανένας άνθρωπος το επόμενο διάστημα… κι εγώ; Σε ποιον θα μιλάω ακατάπαυστα, ε;

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα