Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουλίου 2022: Αιγόκερως – Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
01/07/2022

Ο Ιούνιος έφυγε, άφησε πίσω του μια σχετικά ήπια κατάσταση (ειδικά το 2ο δεκαπενθήμερό του), εξετάσεις και σχολεία τελείωσαν, μέτρα έπαυσαν, διακοπές και μπάνια άρχισαν, ωραία περάσαμε, ευχάριστο το διάλειμμα… Έρχεται ένας Ιούλιος ζεστός, θερμός κι έντονος, ένας Ιούλιος που προετοιμάζει θέματα του φθινοπώρου, ένας Ιούλιος που θα ακούσουμε πιο έντονα τα πολιτικά θέματα της χώρας, και μάλλον ένας Ιούλιος που τα ζώδια του σταθερού σταυρού θα μού ρίξουν ένα όχι τόσο ευχάριστο βλέμμα… Το σύμπαν παιδιά, όχι εγώ! Ένας μήνας Άρειος που ξεκινά με προκλητική όψη την πρώτη μέρα του (τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα) και κλείνοντάς πάλι με τη συμμετοχή σε δύσκολη όψη στο τέλος του (σύνοδος Άρη-Ουρανού). Βρισκόμαστε ήδη σε ανάδρομη πορεία των μεγάλων πλανητών (Κρόνου, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) κι ετοιμάζονται προς τα τέλη του μήνα να αναδρομήσουν Χείρωνας και Δίας. Η κοσμική ενέργεια έχει αρχίσει να συσσωρεύεται προς τα έσω, προκειμένου να προετοιμαστούν πολλά θέματα προς επίλυση ή/και διάλυση, πάντα όμως με σκοπό την εξέλιξη!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές Ιουλίου 2022:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

 • 29/6 Νέα Σελήνη στις 7° του Καρκίνου
 • 13/7 Πανσέληνος στην 21° του Αιγόκερω
 • 28/7 Νέα Σελήνη στις 5° του Λέοντα

Αλλαγή θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

 • 05/7 ο Ερμής περνάει στον Καρκίνο
 • 05/7 ο Άρης περνάει στον Ταύρο
 • 18/7 η Αφροδίτη περνάει στον Καρκίνο
 • 19/7 ο Ερμής περνάει στον Λέοντα
 • 20/7 ο Χείρωνας γυρνάει ανάδρομος στις 16° του Κριού (έως 24/12)
 • 22/7 ο Ήλιος μπαίνει στον Λέοντα
 • 29/7 ο Δίας γυρνάει ανάδρομος στις 8° του Κριού (έως 25/11)

*Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε αυτό άρθρο. Διαβάστε εδώ!

Η ενέργεια του μήνα εστιάζεται σε μια πυροδοτημένη και γειωμένη δράση, με τις επιβοηθήσεις των νέων αρχών από τον Δία, των ανέμελων αλλά και τρυφερών (στη συνέχεια) συναισθημάτων (από την Αφροδίτη) και της συναισθηματικής αλλά και υπερήφανης επικοινωνίας (από τον Ερμή).

Ας δούμε αναλυτικά τα ζώδια:

Αιγόκερως

Έχω μελετήσει τις προβλέψεις του Ιουλίου για όλα τα ζώδια… και τσουπ έρχεται η σειρά σας. Αλήθεια όμως, θέλω να δω εκείνον τον Αιγόκερω που θα τιμήσει τις όψεις που του συμβαίνουν μέσα στον μήνα!

Θέλω να σας δω Αιγόκεροι να ξεφεύγετε ερωτικά (και συναισθηματικά), να σας δω να εκμεταλλεύεστε τη δημιουργική ενέργεια που σας περιτριγυρίζει αυτόν τον μήνα, να σας δω να γεμίζετε φωτιά και λαύρα. Ταυτόχρονα, νέες αρχές συμβαίνουν στον τομέα των συνεργασιών ή των σχέσεών σας. Ναι, μείνατε στη λέξη συνεργασία, αλλά δώστε περισσότερη σημασία στη λέξη «σχέση» τον Ιούλιο. Αφήστε τη δουλειά για τώρα, εστιάστε αλλού, εκεί που δέχεστε τα δώρα. Γεμίζετε ενέργεια από το σύμπαν, διοχετεύστε τη δημιουργικότητά σας στους σημαντικούς άλλους της ζωής σας. Αν υπάρχει ένα διάστημα τώρα να ερωτευτείτε και να φτιάξετε μια νέα σχέση, αυτό είναι ο μήνας Ιούλιος. Αφεθείτε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος (επιτέλους!).

Εσείς βέβαια του Γ’ δεκαημέρου, κάντε ότι δεν ακούσατε όσα είπα και συνεχίστε να ασχολείστε με την ολική μεταμόρφωσή σας (έχετε δρόμο ακόμη). Αλλά εκτός από δρόμο, έχετε υποστήριξη στον τομέα των οικονομικών σας από γρήγορες αλλά και αργές διελεύσεις, έχετε υποστήριξη στον εργασιακό σας χώρο, έχετε διλήμματα, αλλά κι εκεί θα βρείτε λύσεις, ειδικά από τις 19 του μήνα και μετά. Προσοχή γύρω στις 25 του μήνα στις υπερβολές ή και στην υπεραισιοδοξία στις σχέσεις σας με τα άτομα της οικογένειάς σας και ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα παιδιών από τις 26 έως τα τέλη του μήνα.

Υδροχόος

Εσείς, το τελευταίο ζώδιο του σταθερού σταυρού που αυτόν τον μήνα έχετε την τιμητική σας (όχι και με τόσο καλή έννοια), είστε εκ φύσεως προικοδοτημένοι με μία μαγική ιδιότητα: την Ψυχραιμία. Χρησιμοποιήστε την λοιπόν γιατί αυτόν το μήνα θα σας χρειαστεί. Ο τομέας που βάλλεται τον Ιούλιο σχετίζεται με οτιδήποτε έχει να κάνει με την οικογένεια ή το σπίτι, είτε αφορά πρόσωπα, είτε ακίνητη περιουσία, είτε αντικείμενα, είτε ακόμη και την ίδια την πατρίδα σας ή πράγματα/θέματα που σάς ανήκουν.

Ζημιές σε αντικείμενα, εντάσεις με οικογενειακά μέλη είναι πιθανόν να συμβούν κι επειδή είστε ήδη εδώ και καιρό πιεσμένοι από τον Κρόνο στο ζώδιό σας, καλείστε να δείξετε την απαιτούμενη υπευθυνότητα και να διαχειριστείτε μια ακόμη κρίση, με σωστή σκέψη και ωριμότητα. Πάρτε απόσταση αν χρειαστεί (κύριο χαρακτηριστικό σας), όχι για να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε δύσκολο, αλλά για να αποφύγετε εντάσεις που πιθανώς μετανιώσετε αργότερα, λόγω της υπερβολικής έντασης και πίεσης των ημερών. Τα φεγγάρια του μήνα συμβαίνουν στον τομέα της υγείας σας ή και της καθημερινότητάς σας, όμως προσέξτε μην τυχόν οι πιέσεις που νοιώθετε έχουν αντίκτυπο στο σώμα σας.

Μέχρι τις 18 του μήνα εκμεταλλευτείτε τις θετικές όψεις της Αφροδίτης από τους Διδύμους για να ξεκουραστείτε, να διασκεδάσετε, να κατεβάσετε δημιουργικές ιδέες, να ασχοληθείτε περισσότερο με τα παιδιά σας, ενώ από τις 19 και μετά θα αρχίσετε να ασχολείστε περισσότερο με τις προσωπικές σας σχέσεις. Διλήμματα ίσως προκύψουν στον εργασιακό σας χώρο στο δεύτερο 15ήμερο του μήνα, γι’αυτό και δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε συμφωνίες που προκύπτουν. Έντονες ημέρες για το Β’ δεκαήμερο οι τελευταίες ημέρες του μήνα και οι αρχές του επόμενου. Σε όλον τον μήνα ο Άρης ενεργοποιεί τις εκλείψεις του έτους για το Α’ και Β’ δεκαήμερο. Οι αλλαγές που τυχόν προκύψουν στο οικογενειακό ή εργασιακό σας περιβάλλον θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, παρά μόνο η ένταση που προκύπτει από την αντίσταση στην αλλαγή!

Ιχθύες

Ο μήνας Ιούλιος για εσάς τους Ιχθύς θα έλεγα ότι έχει μία βασική δυσκολία και μέχρι εκεί: την επικοινωνία σας ή τα μέσα επικοινωνίας ή μετακίνησής σας. Δώστε προσοχή στα λόγια σας ή την οδήγησή σας. Ναι, είναι γνωστό ότι είστε υπό την επιρροή του Ποσειδώνα, ειδικά εσείς του Γ’ δεκαημέρου και αυτό σάς κάνει λίγο (εντάξει, πολύ!!) χαοτικούς, απρόσεκτους, ακόμη και σωματικά εξαντλημένους. Χρειάζεστε λίγο περισσότερο συνειδητότητα για να προσέξετε τα θέματα που έγραψα παραπάνω. Μπορείτε να το κάνετε, εφόσον πλέον το γνωρίζετε!

Τα φεγγάρια του μήνα σάς προσφέρουν δυνατότητες έρωτα και δημιουργίας. Όχι μόνο τα φεγγάρια! Οι νέες θέσεις του Ερμή και της Αφροδίτης από τον Καρκίνο σάς πριμοδοτούν επίσης. Απολαύστε ένα ερωτικό καλοκαίρι ή ξεκινήστε πράγματα που αγαπάτε.

Μέχρι τότε, μέχρι λίγο μετά τα μέσα του μήνα δηλαδή, θα δώσετε την προσοχή σας σε θέματα του σπιτιού, σε αλλαγές, σε αγορές ή απλά στο να περάσετε ευχάριστες οικογενειακές στιγμές. Οι του 3ου δεκαημέρου δώστε προσοχή στα μέσα του μήνα για τυχόν εντάσεις ή διλήμματα στις οικογενειακές σας σχέσεις. Τα οικονομικά σας είναι ήδη ευνοημένα από τη διέλευση του Δία, ιδιαίτερα των γεννημένων το Α΄δεκαήμερο, κάτι που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τις 18 του μήνα και μετά.

Μέσα στον Ιούλιο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Αιγόκερως, Β’ δεκαημέρου, να κεραυνοβοληθώ καλοκαιριάτικα, να έχω και όλες τις βοήθειες των πλανητών για τον μήνα σε θέματα σχέσεων, να έχω περάσει Πλούτωνα μια και καλή, μπας και χαλαρώσω λίγο και ξεφύγω από τα στενά όριά μου. Εντάξει ρε παιδί μου, θα επανέλθω στα φυσιολογικά, αλλά ας ζήσω λίγο ξέγνοιαστα. Μετά θα επιστρέψω στα κουτάκια μου! Λες να γνωρίσω εκείνον τον Ιχθύ του Α’ δεκαημέρου; Θα τον αντέξω άραγε;
 • Υδροχόος, Β’ δεκαημέρου. Υπάρχουν και άλλα πράγματα παιδιά εκτός των ερώτων, εντάξει; Ναι, έτσι λέω για να πρωτοτυπήσω! Εγώ λοιπόν, θα σας πάω κόντρα και θα φέρω τα πάνω κάτω στο σπίτι μου και σε ό,τι δεν με εξυπηρετεί. Άμα πια! Ως εδώ! Ας τελειώνουν οι εντάσεις μια και καλή, μπας και καταφέρω να κάνω επιτέλους παρέα με τους άλλους δύο ερωτοχτυπημένους που με βάλατε ανάμεσα. Ουφ!
 • Ιχθύες, τέλους Α’ δεκαημέρου, να αρχίσω ξανά να δημιουργώ ό,τι έχω αφήσει πίσω, μη σου πω να το κάνω κι επάγγελμα για να μού αυξάνεται ο τραπεζικός λογαριασμός, και να έχω και καθαρό μυαλό μιας και ο Ποσειδώνας έχει περάσει ανεπιστρεπτί από τις μοίρες μου. Με καλούν τα χέρια μου και η φαντασία μου! Όσο για τον μεγάλο έρωτα, αυτός υπάρχει παντού και πάντα στο μυαλό μου, ακόμη και αν δεν είναι υπαρκτός. Ψαράκι γαρ!

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα