Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουλίου 2022: Ζυγός – Τοξότης

ASTROTEAM GUEST
30/06/2022

Ο Ιούνιος έφυγε, άφησε πίσω του μια σχετικά ήπια κατάσταση (ειδικά το 2ο δεκαπενθήμερό του), εξετάσεις και σχολεία τελείωσαν, μέτρα έπαυσαν, διακοπές και μπάνια άρχισαν, ωραία περάσαμε, ευχάριστο το διάλειμμα… Έρχεται ένας Ιούλιος ζεστός, θερμός κι έντονος, ένας Ιούλιος που προετοιμάζει θέματα του φθινοπώρου, ένας Ιούλιος που θα ακούσουμε πιο έντονα τα πολιτικά θέματα της χώρας, και μάλλον ένας Ιούλιος που τα ζώδια του σταθερού σταυρού θα μού ρίξουν ένα όχι τόσο ευχάριστο βλέμμα… Το σύμπαν παιδιά, όχι εγώ! Ένας μήνας Άρειος που ξεκινά με προκλητική όψη την πρώτη μέρα του (τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα) και κλείνοντάς πάλι με τη συμμετοχή σε δύσκολη όψη στο τέλος του (σύνοδος Άρη-Ουρανού). Βρισκόμαστε ήδη σε ανάδρομη πορεία των μεγάλων πλανητών (Κρόνου, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) κι ετοιμάζονται προς τα τέλη του μήνα να αναδρομήσουν Χείρωνας και Δίας. Η κοσμική ενέργεια έχει αρχίσει να συσσωρεύεται προς τα έσω, προκειμένου να προετοιμαστούν πολλά θέματα προς επίλυση ή/και διάλυση, πάντα όμως με σκοπό την εξέλιξη!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές Ιουλίου 2022:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

 • 29/6 Νέα Σελήνη στις 7° του Καρκίνου
 • 13/7 Πανσέληνος στην 21° του Αιγόκερω
 • 28/7 Νέα Σελήνη στις 5° του Λέοντα

Αλλαγή θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

 • 05/7 ο Ερμής περνάει στον Καρκίνο
 • 05/7 ο Άρης περνάει στον Ταύρο
 • 18/7 η Αφροδίτη περνάει στον Καρκίνο
 • 19/7 ο Ερμής περνάει στον Λέοντα
 • 20/7 ο Χείρωνας γυρνάει ανάδρομος στις 16° του Κριού (έως 24/12)
 • 22/7 ο Ήλιος μπαίνει στον Λέοντα
 • 29/7 ο Δίας γυρνάει ανάδρομος στις 8° του Κριού (έως 25/11)

*Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε αυτό άρθρο. Διαβάστε εδώ!

Η ενέργεια του μήνα εστιάζεται σε μια πυροδοτημένη και γειωμένη δράση, με τις επιβοηθήσεις των νέων αρχών από τον Δία, των ανέμελων αλλά και τρυφερών (στη συνέχεια) συναισθημάτων (από την Αφροδίτη) και της συναισθηματικής αλλά και υπερήφανης επικοινωνίας (από τον Ερμή).

Ας δούμε αναλυτικά τα ζώδια:

Ζυγός

Οι του πρώτου δεκαημέρου είσαστε σίγουρα οι πιο πριμοδοτημένοι του ζωδιακού για αυτόν το μήνα! Ο Δίας θα παραμείνει απέναντί σας για όλο τον Ιούλιο υποστηρίζοντας τον τομέα των σχέσεων και συνεργασιών σας. Ο μήνας για εσάς σίγουρα προσφέρεται για γάμους ή για κλείσιμο σημαντικών συμφωνιών. Αυτή η κατάσταση έρχεται κι ενισχύεται από τις όψεις του Άρη που είτε θα φέρουν φλογερούς έρωτες είτε τακτοποίηση κι ενίσχυση οικονομικών θεμάτων.

Για όλους του Ζυγούς, ο χάρτης σας είναι κινητικός καθόλη τη διάρκεια του μήνα στον επαγγελματικό σας τομέα, δίνοντάς σας ευκαιρίες ή ενάρξεις σε θέματα καριέρας, με καλή επικοινωνία στον συγκεκριμένο χώρο και πιθανότητα οικονομικών εισροών από τα μέσα του μήνα και μετά. Ταξίδια, εξετάσεις, πτυχία και μια γενικότερη αισιοδοξία θα σας διακατέχει το πρώτο 20ήμερο του μήνα, εμπειρίες και εφόδια που αν τα διαχειριστείτε σωστά θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά προς όφελος της καριέρας σας.

Οι του 2ου δεκαημέρου, από τις 25/7 και μετά, ας προσέξετε λίγο περισσότερο την επικοινωνία σας, τα παιδιά σας (ή τα κατοικίδιά σας), τα θέματα διαδικτύου ή συμφωνιών σας, καθώς ο λόγος ή η ενέργεια μπορεί να γίνει λίγο απότομη, κοφτερή ή ξαφνική! Προσέξτε και την υπεραισιοδοξία σας στα θέματα της εργασίας και των σχέσεων σας, να μην μεταστραφεί σε αφέλεια. νΟι του 3ου δεκαημέρου εξακολουθείτε να ζείτε υπό ένα καθεστώς ριζικών αλλαγών και μεταμορφώσεων, αλλά αν δείτε τις δυσκολίες σας ως ευκαιρία εξέλιξης, να είστε σίγουροι πως εν τέλει σάς περιμένουν δώρα διαρκείας και όχι προσωρινά!

Σκορπιός

Τώρα εδώ πρέπει να βρω τα κατάλληλα λόγια για να μη σας χάσω και από αναγνώστες (μεγάλο πλήγμα θα μού είναι αυτό, να το ξέρετε!). Σας παρακαλώ λοιπόν, μην το πάρετε προσωπικά! Απλώς το σύμπαν σάς επέλεξε αυτόν τον μήνα, για να περάσει λίγο την ώρα του… Τα καλά νέα είναι πως ό,τι και να γίνει έχει αρχή και τέλος, αρχή στις αρχές Ιουλίου και τέλος περίπου στις 20/8. Τα καλά νέα επίσης είναι πως τα φεγγάρια του μήνα σάς βρίσκουν σε ένα τομέα που κινητοποιεί τις επαφές σας με το εξωτερικό, τα ταξίδια, τις γνωριμίες ή τις σπουδές. Τα καλά νέα σταματούν εδώ…και αρχίζουν τα περίεργα νέα.

Η διέλευση του Άρη από τις 5/7 και μετά στον Ταύρο επηρεάζει τον τομέα των συνεργασιών και κυρίως των προσωπικών σας σχέσεων. Για τον Ιούλιο, επηρεάζονται κυρίως τα δύο πρώτα δεκαήμερα του ζωδίου (το 3ο δεκαήμερο επηρεάζεται τον Αύγουστο). Αποχωρισμοί, κλεισίματα κύκλων ή/και συνεργασιών, δικαστικές διαμάχες, χωρισμοί και διαζύγια είναι όλα όσα έρχονται στο προσκήνιο με έντονο, ίσως και επιθετικό τρόπο, με εμμονές κάποιες φορές και επιπλέον με σκληρή γλώσσα από τις 19 του μήνα και μετά.

Μπορεί όλα να σας φαίνονται δύσκολα, σκληρά ή να νοιώθετε όλον τον κόσμο εναντίον σας, μπορεί να ενεργοποιήσετε τις εκδικητικές διαθέσεις σας, όμως να θυμάστε πως όψη είναι θα περάσει και κυρίως να θυμάστε πως ό,τι και να γίνει, στο τέλος θα είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι στην εξελικτική σας διαδικασία! Έχετε υπομονή, χρησιμοποιήστε την! Να θυμάστε όμως πως επειδή αυτή η διέλευση του Άρη ενεργοποιεί όλες τις εκλείψεις του έτους, είτε εκείνες που έγιναν την άνοιξη, είτε εκείνες που θα γίνουν το φθινόπωρο, θα πρέπει να σκεφτείτε πρακτικά, σωστά και ώριμα πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση… καθώς, οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα έχουν οριστικό και χωρίς επιστροφή τέλος!

Μεγάλη προσοχή προς τα τέλη του μήνα για ατυχήματα ή ξαφνικά χειρουργεία και προσοχή στην παρορμητική και άσκεφτη επικοινωνία στον χώρο εργασίας ή προσωπικών σας σχέσεων. Διοχετεύστε την ενέργειά σας στον διαλογισμό, στις σπουδές, στα ταξίδια, στους ανθρώπους που αγαπάτε και σάς αγαπούν. Και εν τέλει, μη φοβάστε να κάνετε αλλαγές. Η εμμονή στην ακινησία και τη συνήθεια είναι εκείνη που τις περισσότερες φορές φέρνει τις εντάσεις, παρά οι αλλαγές οι ίδιες.

Τοξότης

Εσείς οι Τοξότες, παιδιά του Δία, παιδιά της αισιοδοξίας και τη χαράς, τι να σας κάνει άραγε να αγχωθείτε; Ε, αυτόν τον μήνα ίσως λάβω την απάντηση. Η καθημερινότητά σας θα γίνει πιο απαιτητική για όλο τον Ιούλιο. Διλήμματα για τα πάντα, μικρο-εντάσεις στη δουλειά ή/και με τους υφισταμένους σας, θέματα υγείας που μπορεί να σας απασχολήσουν (καιρός ήταν να κάνετε κανένα τσεκάπ. Πρέπει να σας το πουν τα άστρα;), τα κατοικίδιά σας ίσως σάς χρειαστούν λίγο περισσότερο.

Ασκήσεις επί χάρτου όλες αυτές, που σας προετοιμάζουν για την πιο hard core περίοδο που έρχεται από 20/8 και μετά. Όμως, δεν σας φοβάμαι. Έχετε για όλη τη χρονιά, ειδικά εσείς του Α΄δεκαημέρου, τις επιβοηθήσεις του Δία, έχετε έμφυτη αισιοδοξία, έχετε φλόγα και προσαρμοστικότητα. Επιπλέον τα φεγγάρια του μήνα σάς ευνοούν στα οικονομικά θέματα, τα οποία θα πάνε ακόμη καλύτερα από τις 18 του μήνα και μετά.

Γενικά, μετά τις 18 του μήνα, η ενέργεια βελτιώνεται για εσάς, με το ταυτόχρονο πέρασμα του Ερμή και του Ήλιου στον Λέοντα, με επιπλέον εύνοια από τη Νέα Σελήνη που θα γίνει στις 28/7. Λίγο παραπάνω προσοχή οι του Β΄δεκαημέρου γύρω στις 25-28/7. Απολαύστε τα δώρα του Ιουλίου, μαζεύτε ήλιο, ενέργεια και δυνάμεις για ένα πιο απαιτητικό διάστημα που θα έρθει λίγο αργότερα.

Μέσα στον Ιούλιο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Ζυγός, Α’ δεκαημέρου, να ξεκινήσω στη νέα μου δουλειά, να ξεκινήσω τη νέα μου οικογένεια, αφού παντρευτώ το πιο σέξυ ταίρι της πλάσης, να πάω και μερικά ταξιδάκια και να μου έρθουν και χρήματα από εκεί που δεν το περιμένω! Τι άλλο να θέλω;; Χμμ, έχω αφήσει κάτι πίσω που δεν έχω πει (λογοκρισία γαρ), αλλά ακόμη και σε αυτό πριμοδοτημένος/η είμαι!! Όλα στο πολύ τους! Αχ τι καλοκαίρι κι αυτό!
 • Σκορπιός, Γ’ δεκαημέρου, να έριχνα έναν ωραίο αλλά σικ καυγά, να χώριζα επιτέλους (αφού δεν περνούσα καλά βρε παιδί μου), να μάζευα τα μπογαλάκια μου και να πήγαινα ένα ταξίδι στο Θιβέτ! Όχι για πολύ… για κανένα μήνα! Να έφευγαν και οι δύσκολες όψεις και όταν γύρναγα να έκανα παντού νέες αρχές! Και να έγραφα και καμιά καλή κουβέντα στους αστρολόγους, που με προετοίμασαν και πέρασα ζάχαρη τον Άρη! Αμέ!
 • Τοξότης, Α’ δεκαημέρου, να τα βλέπω όλα όμορφα. ΖΕΝ! Και να φύγω μια ταξιδάρα από τις 23/7 και μετά, μάλλον κι εγώ για το Θιβέτ, να πάω να συναντήσω τον Σκορπιό του Γ’ δεκαημέρου, να του κάνω λίγα μαθήματα αισιοδοξίας, μπας και συνέλθει βρε παιδί μου. Άντε… και να μου πει κι εκείνος πώς είναι να έχεις τον Άρη απέναντι…να προετοιμαστώ ψυχολογικά!

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα