Μηνιαίες Προβλέψεις Μαΐου 2024: Ζυγός – Τοξότης

ASTROTEAM GUEST
27/04/2024

Ο Μάιος είναι ο μήνας των Ταύρων, όχι μόνο επειδή είναι ο μήνας των γενεθλίων τους αλλά επειδή σε αυτό το ζώδιο θα συναντήσουμε αυτή τη φορά συγκεντρωμένους 5 πλανήτες. Επομένως, σε όποιον τομέα καταλαμβάνει το ζώδιο του Ταύρου στο χάρτη σας, εκεί θα είναι συγκεντρωμένη για εσάς η ενέργεια αλλά και η εύνοια αυτού του μήνα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις κινήσεις των πλανητών!

Ζυγός

Η συνάντηση του Ερμή με τον Χείρωνα στον Κριό το πρώτο 10ήμερο του μήνα είναι πιθανό να φέρει στο προσκήνιο τραύματα που αφορούν κάποια σημαντική σχέση σας, τα οποία καλείστε τώρα να αντιμετωπίσετε και να θεραπεύσετε. Θα χρειαστεί να κάνετε σοβαρές συζητήσεις και να δείτε τις καταστάσεις με καθαρή ματιά, ώστε να μπορέσετε να βελτιώσετε μια υπάρχουσα σχέση ή να κλείσετε τις πληγές του παρελθόντος και να επιλέξετε στο μέλλον εκείνους τους ανθρώπους που θα σας στηρίξουν και θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε την ενέργειά σας και να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Ο Άρης από τις αρχές του μήνα θα κινείται στο ζώδιο που κυβερνάει, δηλαδή στον Κριό, από όπου θα επηρεάσει τις σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες της ζωής σας και, δεν αποκλείεται, να δημιουργήσει κάποιες εντάσεις ή συγκρούσεις. Κάτι τέτοιο είναι περισσότερο πιθανό να συμβεί τις 4-5 τελευταίες μέρες του μήνα οπότε θα συναντήσει τον Χείρωνα και, ίσως, ξυπνήσει παλιά τραύματα. Από την άλλη, με τον Άρη στον Κριό, μπορεί να αποφασίσετε να ασχοληθείτε περισσότερο ενεργά με την αναζήτηση κάποιου συντρόφου, αν είστε αδέσμευτοι, ή συνεργάτη, αν θέλετε να μοιραστείτε τα βάρη της επιχείρησής σας, ή με την αύξηση του πελατολογίου σας, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν υπήρξαν κάποιες παρανοήσεις ή δυσκολίες στις επικοινωνίες σας το προηγούμενο διάστημα, αυτό το μήνα θα δείτε σημαντική βελτίωση, καθώς ο Ερμής θα κινείται πλέον σε ορθή πορεία στο ζώδιο του Κριού.

Η νέα σελήνη που πραγματοποιείται στις 18 μοίρες στο ζώδιο του Ταύρου στις 8 του μήνα, ενεργοποιεί τον τομέα του ωροσκοπίου σας που αφορά τα οικονομικά που μοιράζεστε με άλλους, τα επενδυτικά προγράμματα που μπορεί να έχετε και κληρονομιές, αποζημιώσεις ή χρήματα που λαμβάνετε από άλλους. Από την άλλη, είναι πιθανό να ενεργοποιηθούν και θέματα εσωτερικής ασφάλειας ή ανασφάλειας και να αποφασίσετε να εμβαθύνετε περισσότερο στις ψυχολογικές σας ανάγκες, ίσως και με τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Επιπλέον, οι πολύ προσωπικές σας σχέσεις μπορεί να αποκτήσουν μεγαλύτερο βάθος και πάθος είτε κάνετε μια νέα γνωριμία είτε ενδυναμώσετε μια υπάρχουσα κατάσταση. Η παρουσία του Ήλιου, της Αφροδίτης, του Δία και του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου μπορεί να φέρει ξαφνικά γεγονότα κι εκπλήξεις αλλά και ξαφνικές ιδέες και λύσεις που αφορούν τα οικονομικά σας αλλά και την υποστήριξη που παίρνετε από τις πολύ προσωπικές σας σχέσεις. Στις 18 του μήνα, η Αφροδίτη συναντάει με απόλυτη ακρίβεια τον Ουρανό στις 23 μοίρες του Ταύρου, μια όψη που είναι πιθανό να φέρει κάποιο σημαντικό οικονομικό όφελος από εκεί που δεν το περιμένετε, ειδικά αν σκοπεύετε να κάνετε μια σημαντική νέα επένδυση ή συνεργασία. Οι πιθανότητες για επιτυχία ενισχύονται ακόμα περισσότερο από την συνάντηση του Ήλιου με τον Δία την ίδια μέρα στις 28 μοίρες του Ταύρου, καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα τυχερή όψη, η οποία μπορεί να ευνοήσει τα οικονομικά σας, εκτός αν υπάρχει κάτι απαγορευτικό στον προσωπικό σας χάρτη.

Με τον Δία στο φιλικό ζώδιο των Διδύμων για έναν ολόκληρο χρόνο, θα έχετε εύνοια σε θέματα που αφορούν νομικές υποθέσεις, ταξίδια στο εξωτερικό κι επαφές με ξένους πολιτισμούς, ανώτερες σπουδές και πτυχία, διδασκαλία κι εκδόσεις, πνευματικές αναζητήσεις και την κοσμοθεωρία σας. Η παρουσία του Ήλιου και της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο από τα μέσα του μήνα, διευκολύνουν τις επαφές σας και δημιουργούν όμορφες εμπειρίες. Δάσκαλοι ή μέντορες θα μπορέσουν να σας στηρίξουν και να σας καθοδηγήσουν το επόμενο διάστημα ώστε να μπορέσετε να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας και να βρείτε μεγαλύτερο νόημα στη ζωή σας. Επιπλέον, ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο είναι πιθανό να φέρει κάποιες μεταμορφωτικές αλλαγές ή αποκαλύψεις που αφορούν μια ερωτική σχέση, ένα δημιουργικό ή επιχειρηματικό σας σχέδιο αλλά και τον τρόπο που σχετίζεστε με τα παιδιά σας. Η πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 23 Μαΐου κοντά στις 3 μοίρες στο ζώδιο του Τοξότη φωτίζει ή ολοκληρώνει θέματα επικοινωνίας, γραπτού ή προφορικού λόγου, επιμόρφωσης, επαφών με αδέλφια, ξαδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες, κοντινών μετακινήσεων ή σε σχέση με το μεταφορικό σας μέσο. Η θετική όψη με τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο μπορεί να ενδυναμώσει και να μεταμορφώσει τις καθημερινές επαφές σας αλλά και τον τρόπο που επικοινωνείτε.

Σκορπιός

Ο Ερμής κινείται σε ορθή πορεία πια και συναντάει τον Χείρωνα στον Κριό, κάτι που για εσάς μπορεί να σημαίνει ότι πιθανώς το πρώτο 10ήμερο του μήνα να προκύψουν κάποιες ενοχλήσεις με την υγεία σας που δε θα πρέπει να αγνοήσετε, ενώ μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής. Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να εξομαλύνετε σχέσεις με συναδέλφους ή υφιστάμενους και να βελτιώσετε την καθημερινή σας ρουτίνα. Ο Άρης, παραδοσιακός κυβερνήτης του δικού σας ζωδίου, θα βρίσκεται όλο το μήνα στο ζώδιο του Κριού και στον τομέα που αφορά για εσάς την εργασία σας, το καθημερινό σας πρόγραμμα, την υγεία σας και τον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας μέσα από σωματική άσκηση και διατροφή. Το επόμενο διάστημα, θα έχετε μεγάλη ενέργεια, πάθος και φιλοδοξία για να εργαστείτε σκληρά και να κυνηγήσετε τους στόχους σας και είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν αρκετές ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο, γι’ αυτό να είστε σε ετοιμότητα για να τις εκμεταλλευτείτε. Χρειάζεται, βέβαια, προσοχή για να μην το παρακάνετε και σας βρει ο επόμενος μήνας εξουθενωμένους επειδή θα έχετε περάσει πολλές ώρες στη δουλειά ή το γυμναστήριο ή επειδή κάνατε ακραίες διατροφικές επιλογές ή παραμελήσατε την υγεία σας.

Η νέα σελήνη που πραγματοποιείται στις 8 του μήνα στις 18 μοίρες στο ζώδιο του Ταύρου, ενεργοποιεί τον τομέα του ωροσκοπίου σας που αφορά σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες και είναι πιθανό να φέρει νέα άτομα στη ζωή σας για μια νέα συντροφική σχέση ή μια επαγγελματική συνεργασία αλλά και περισσότερους πελάτες, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Επιπλέον, η παρουσία του Ήλιου, της Αφροδίτης, του Δία και του Ουρανού στο ίδιο ζώδιο μπορεί να σημαίνει ότι με κάποιο τρόπο θα ευνοηθεί ο σύντροφος ή ο συνεργάτης σας και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και σε εσάς. Σε γενικές γραμμές και αν δεν υπάρχουν προκλητικές όψεις στον προσωπικό σας χάρτη, ο Μάιος είναι ιδανικός μήνας για να επισημοποιήσετε μια σχέση ή συνεργασία και να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο, ότι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό για τον καθένα από εσάς. Στις 18 του μήνα, η Αφροδίτη συναντάει με απόλυτη ακρίβεια τον Ουρανό στις 23 μοίρες του Ταύρου, μια όψη που μπορεί να φέρει έναν κεραυνοβόλο έρωτα στη ζωή σας ή μια σημαντική επαγγελματική συνεργασία με μεγάλα οικονομικά οφέλη. Την ίδια ημέρα, ο Ήλιος συναντάει τον Δία στις 28 μοίρες του Ταύρου, μια ιδιαίτερα τυχερή όψη που συμβαίνει στο ζώδιο του Ταύρου κάθε 12 χρόνια και αφορά μια συντροφική σχέση ή την αναγνώριση που περιμένατε από μια επαγγελματική συμφωνία ή την υπογραφή κάποιων συμβολαίων.

Η είσοδος του Δία στο ζώδιο των Διδύμων από το δεύτερο μισό του μήνα και για έναν ολόκληρο χρόνο, θα φέρει ευκαιρίες και εύνοια σε σχέση με τα οικονομικά που μοιράζεστε με τον σύντροφο ή τον συνεργάτη σας, με επενδύσεις, δάνεια, ασφάλειες, αποζημιώσεις, κληρονομιές αλλά και χρήματα ή άλλα οφέλη που μπορεί να δεχθείτε από άλλους. Δείξτε προσοχή στα χρήματα που ρισκάρετε και συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό στα οικονομικά για να αποφύγετε απώλειες. Επιπλέον, η θέση του Δία εδώ αφορά και την ψυχολογική σας υπόσταση και είναι πιθανό να φέρει για εσάς εσωτερική ανάπτυξη και τη δυνατότητα να εξερευνήσετε θέματα ζωής και θανάτου και να αντιμετωπίσετε φοβίες, εμμονές ή κάποια ταμπού, πιθανώς με τη βοήθεια κάποιου ειδικού θεραπευτή. Η παρουσία του Ήλιου και της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο από τα μέσα του μήνα, βελτιώνει τα οικονομικά σας από τρίτες πηγές και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας και υποστήριξης που εισπράττετε από τις πολύ προσωπικές σας σχέσεις. Η πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 23, κοντά στις 3 μοίρες του Τοξότη και είναι πιθανό να φέρει την ολοκλήρωση ή κάποιες αποκαλύψεις που αφορούν τα οικονομικά σας, ενώ δεν αποκλείεται να κάνετε κάποιες αλλαγές σε σχέση με την εργασία σας κι αυτό να επηρεάσει το εισόδημά σας ή να χρειαστεί να βρείτε νέους τρόπους για να νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια. Από την άλλη, ίσως αποφασίσετε να απαλλαγείτε από κάποια υλικά αγαθά που κατέχετε ή κάποιο ακίνητο. Αν η εργασία σας περιλαμβάνει πολλά ταξίδια, ίσως με αυτή την πανσέληνο καταφέρετε να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας και να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η θετική επιρροή του Πλούτωνα θα φέρει κάποιες μεταμορφωτικές αλλαγές, οι οποίες θα σας φέρουν πιο κοντά σε αυτά που επιθυμείτε.

Τοξότης

Ο Ερμής κινείται πλέον ορθόδρομα και συναντάει τον Χείρωνα στο ζώδιο του Κριού, κάτι που θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε κάποιες παρανοήσεις και να αποκαταστήσετε τις σχέσεις με τα παιδιά σας αλλά και να μιλήσετε για τα δικά σας παιδικά τραύματα και να βρείτε μια θεραπευτική διέξοδο. Επιπλέον, θα υπάρξουν εξελίξεις σε δημιουργικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες και θα μπορέσετε να εκφράσετε με μεγαλύτερη σαφήνεια τα συναισθήματά σας όπου χρειάζεται, ενώ στις ρομαντικές σας σχέσεις θα έχετε ευκαιρίες για χαρά και διασκέδαση. Ο Άρης θα κινείται όλο το μήνα και μέχρι τις 8 Ιουνίου στο ζώδιο του Κριού, οπότε το επόμενο διάστημα θα έχετε μεγάλη ενέργεια, πάθος και φιλοδοξία για να κυνηγήσετε τα δημιουργικά κι επιχειρηματικά σας σχέδια, να εκφράσετε με κάθε τρόπο την αυθεντική πλευρά του εαυτού σας και να νιώσετε χαρά και ικανοποίηση μέσα από την ενασχόληση με τα παιδιά σας, τα χόμπι σας, κάποιο άθλημα ή μια συντροφική σχέση. Από την άλλη, ίσως διαπιστώσετε ότι γίνεστε περισσότερο ανταγωνιστικοί ή εριστικοί από ότι συνήθως κι αυτό θα φέρει κάποιες διαφωνίες ή συγκρούσεις στο περιβάλλον σας ή την απομάκρυνση κάποιων ατόμων. Από την άλλη, μπορεί να χρειαστεί με κάποιο τρόπο να υπερασπιστείτε τα παιδιά ή το σύντροφό σας και να παλέψετε γι’ αυτούς, κάτι που θα κάνετε με μεγάλη επιτυχία.

Η νέα σελήνη στις 18 μοίρες στο ζώδιο του Ταύρου πραγματοποιείται στις 8 του μήνα και μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, να ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής, να ασχοληθείτε με θέματα υγείας που παραμελήσατε το προηγούμενο διάστημα και να βρείτε μια νέα θεραπευτική προσέγγιση. Επιπλέον, αν υπάρχει κάτι που επιθυμείτε να αλλάξετε σε σχέση με την εργασία σας και τις σχέσεις με συναδέλφους και υφιστάμενους, η επόμενη περίοδος είναι κατάλληλη για να κινηθείτε προς μια νέα κατεύθυνση. Η παρουσία του Ήλιου, της Αφροδίτης, του Δία και του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου, είναι πιθανό να φέρει ξαφνικά και αναπάντεχα γεγονότα τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν θετικά για εσάς στους παραπάνω τομείς, ενώ θα υπάρξει βοήθεια και από τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να προωθήσετε τις αλλαγές που επιθυμείτε. Στις 18 του μήνα, η Αφροδίτη συναντάει με ακρίβεια τον Ουρανό στις 23 μοίρες του Ταύρου, μια όψη γνωστή για τους κεραυνοβόλους έρωτες που φέρνει στη ζωή μας. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να γνωρίσετε ένα νέο έρωτα στο χώρο της εργασίας σας, στο γυμναστήριο ή στην αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου, γι’ αυτό προσπαθήστε να είστε ανοιχτοί σε ευχάριστες εκπλήξεις, ειδικά αν είστε αδέσμευτοι αυτή την εποχή. Την ίδια μέρα και ο Ήλιος θα κάνει σύνοδο ακριβείας με τον Δία στις 28 μοίρες του Ταύρου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τυχερή όψη, η οποία μπορεί να λειτουργήσει για εσάς θεραπευτικά αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας αλλά και να φέρει επαγγελματικές ευκαιρίες και αναγνώριση των προσπαθειών σας.

Ο Δίας, από τις 25 Μαΐου θα περάσει στους Διδύμους για έναν ολόκληρο χρόνο, σε έναν τομέα που για εσάς αφορά σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες, πελάτες, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, διάφορους συμβούλους, όπως δικηγόρους και γιατρούς αλλά και άτομα με τα οποία μπορεί να σας συνδέει η υπογραφή κάποιου συμβολαίου. Είναι πιθανό ο σύντροφος ή ο συνεργάτης σας να βελτιώσει ή να επεκτείνει την δική του κατάσταση κι αυτό να ωφελήσει και εσάς με κάποιο τρόπο, ειδικά αν είστε διατεθειμένοι να συμμετέχετε σε αυτές τις αλλαγές αλλά και να δείτε το δικό σας πελατολόγιο να μεγαλώνει. Καλή περίοδος είτε για την επισημοποίηση μιας σχέσης είτε για τη διάλυσή της, καθώς ο Δίας δρα προστατευτικά και συναινετικά. Σε κάθε περίπτωση, σεβαστείτε νόμους και κανόνες, καθώς ο Κρόνος από τους Ιχθύες παραμονεύει. Η παρουσία του Ήλιου και της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο από τα μέσα περίπου του μήνα, ομορφαίνει τις σχέσεις σας και διευκολύνει τις συνεργασίες σας. Η πανσέληνος στις 23 Μαΐου πραγματοποιείται κοντά στις 3 μοίρες του δικού σας ζωδίου και είναι πιθανό να φέρει κάποιες αποκαλύψεις ή το κλείσιμο ενός κύκλου ο οποίος σχετίζεται με τα προσωπικά σας σχέδια, με το φυσικό σώμα και την υγεία σας ή με τις σημαντικές σας σχέσεις. Η θετική επιρροή του Πλούτωνα από τις πρώτες μοίρες του Υδροχόου θα σας βοηθήσει να κάνετε το επόμενο διάστημα τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα και να αλλάξετε τις καταστάσεις προς όφελός σας, ειδικά σε ότι αφορά δημιουργικά ή επιχειρηματικά σχέδια, τη σχέση με τα παιδιά σας, μια ρομαντική σχέση και ό,τι σας δίνει χαρά και ικανοποίηση.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα