Μάιος 2024 | Πως θα είναι ο μήνας;

ASTROTEAM GUEST
27/04/2024

Πρόγνωση Μαΐου 2024

Από τις 30 Απριλίου, ο Άρης θα μπει στο ζώδιο του Κριού όπου θα παραμείνει για 5 περίπου εβδομάδες και θα μας χαρίσει μεγαλύτερη ενέργεια για δράση και πρωτοβουλίες. Στις 7 του μήνα ο Άρης θα βρεθεί κοντά στις 5 μοίρες του Κριού και θα ερεθίσει την έκλειψη που είχαμε στις 25 του Μάρτη. Στις 19 του μήνα θα συναντήσει το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης και θα ενεργοποιήσει θέματα που αφορούν το καρμικό μας μονοπάτι ως ανθρωπότητα. Στις 26 του μήνα, θα βρεθεί στις 19 μοίρες του Κριού και θα ενεργοποιήσει την έκλειψη που είχαμε τον Απρίλιο σε εκείνες τις μοίρες, οπότε θα είναι σαν να βιώνουμε για μια δεύτερη φορά τα θέματα που μας απασχόλησαν τον προηγούμενο μήνα και τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας από εμάς, ενώ θα προκύψουν και πάλι θέματα με πρόσωπα εξουσίας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, ο Άρης θα ενεργοποιήσει και τα σημεία στα οποία άλλαξε φορά ο ανάδρομος Ερμής κι έτσι είναι πιθανό να φέρει κάποιες εξελίξεις σε θέματα που δεν κατάφεραν να προχωρήσουν το προηγούμενο διάστημα. Τέλος, στις 29 του μήνα, ο Άρης θα συναντήσει με ακρίβεια τον Χείρωνα στις 22 μοίρες του Κριού, γεγονός που μπορεί να φέρει μια έξαρση σε επιθετικές ενέργειες και πολεμικές συγκρούσεις σε κοσμικό επίπεδο αλλά και την ανάγκη να θεραπεύσουμε κάποια τραύματα και να νιώσουμε πιο δυνατοί και σίγουροι, σε προσωπικό επίπεδο.

Είναι πιθανό να πάρουμε κάποιες αναπάντεχες πληροφορίες που αφορούν τα οικονομικά συστήματα ή τις αξίες μας.

Ο Ερμής πλέον κινείται ορθόδρομα και στις 4 του μήνα θα βρίσκεται στις 19 μοίρες του Κριού, στο σημείο δηλαδή της έκλειψης που είχαμε τον Απρίλιο, οπότε θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε κάποια σχέδια ή να επικοινωνήσουμε καλύτερα τα θέματα που έμειναν στη μέση τον προηγούμενο μήνα. Τις δύο τελευταίες μέρες του μήνα, θα βρίσκεται κοντά στις 21 μοίρες του Ταύρου, δηλαδή στο σημείο όπου είχαμε την απόλυτη σύνοδο του Δία και του Ουρανού, οπότε είναι πιθανό να πάρουμε κάποιες αναπάντεχες πληροφορίες που αφορούν τα οικονομικά συστήματα ή τις αξίες μας. Η νέα σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 8 του Μάη στις 18 μοίρες του Ταύρου κι επηρεάζεται από την παρουσία του Ουρανού, ενώ δέχεται κι ευνοϊκή όψη από τον Κρόνο. Επομένως, θα υπάρξουν απρόβλεπτα και ξαφνικά γεγονότα λόγω του Ουρανού που θα μας ωθήσουν σε δράση αλλά, από την άλλη, δεν αποκλείεται νέα σχέδια κι ενάρξεις που γίνονται πάνω σε ρεαλιστικές βάσεις να έχουν τη δυνατότητα να επιτευχθούν λόγω του Κρόνου. Η Αφροδίτη θα κινείται όλο το μήνα στο ζώδιο του Ταύρου, ένα από τα δύο ζώδια που κυβερνά, και στις 16 του μήνα θα ενεργοποιήσει το σημείο συνάντησης του Ουρανού και του Δία, οπότε είναι πιθανό να έχουμε σε συλλογικό επίπεδο κάποια ξαφνικά γεγονότα και ανατροπές σε σχέση με την οικονομική μας κατάσταση και το αίσθημα υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας.

Περιμένουμε εύνοια στην ολοκλήρωση αρκετών από τα θέματα που μας απασχολούν το τελευταίο διάστημα.

Στις 26 Μαΐου, ο Δίας θα εγκαταλείψει το ζώδιο του Ταύρου μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο και θα περάσει στους Διδύμους, όπου βρισκόταν τελευταία φορά το 2012-2013 και όπου θα παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Ήλιος και η Αφροδίτη θα περάσουν επίσης στο ζώδιο των Διδύμων, κάτι που θα αλλάξει σταδιακά την ενέργεια που νιώθουμε και τα θέματα στα οποία επικεντρωνόμαστε. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτίωση, καθώς και οι τρεις αυτοί πλανήτες θα σχηματίσουν θετική όψη με τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο, ο οποίος κινείται και πάλι ανάδρομα για να μπει στο ζώδιο του Αιγόκερω για τελευταία φορά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Περιμένουμε καλά νέα σε σχέση με τα οικονομικά μας, νομικές υποθέσεις ή υποθέσεις που αφορούν το εξωτερικό, ειδικά αν έχουμε προσωπικούς πλανήτες ή σημεία στις πρώτες 2-3 μοίρες των ζωδίων του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι). Στις 23 του Μάη έχουμε την πανσέληνο του μήνα κοντά στις 3 μοίρες του Τοξότη, με την ευνοϊκή συμμετοχή του Πλούτωνα από τις 2 μοίρες του Υδροχόου αλλά και τη σύνοδο ακριβείας του Δία με την Αφροδίτη στην τελευταία μοίρα του Ταύρου και σε θετική όψη με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες, οπότε περιμένουμε εύνοια στην ολοκλήρωση αρκετών από τα θέματα που μας απασχολούν το τελευταίο διάστημα.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα