Μηνιαίες Προβλέψεις Μαΐου 2024: Αιγόκερως – Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
27/04/2024

Ο Μάιος είναι ο μήνας των Ταύρων, όχι μόνο επειδή είναι ο μήνας των γενεθλίων τους αλλά επειδή σε αυτό το ζώδιο θα συναντήσουμε αυτή τη φορά συγκεντρωμένους 5 πλανήτες. Επομένως, σε όποιον τομέα καταλαμβάνει το ζώδιο του Ταύρου στο χάρτη σας, εκεί θα είναι συγκεντρωμένη για εσάς η ενέργεια αλλά και η εύνοια αυτού του μήνα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις κινήσεις των πλανητών!

Αιγόκερως

Το πρώτο 10ήμερο του μήνα χρωματίζεται από τη συνάντηση του Ερμή και του Χείρωνα στον Κριό, η οποία θα σας δώσει τη δυνατότητα να θεραπεύσετε τις σχέσεις με άτομα της οικογένειάς σας ή με τους πολύ κοντινούς σας ανθρώπους που είναι οικογένεια για εσάς και να αποκαταστήσετε τις ισορροπίες είτε μέσα από μια συμφιλίωση είτε μια απομάκρυνση. Επιπλέον, θα υπάρξουν εξελίξεις σε κάποια θέματα που αφορούν το σπίτι και είχαν μείνει πίσω το προηγούμενο διάστημα, ενώ θα μπορέσετε να προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση, μια μετακόμιση ή μια αγοραπωλησία, αν κάτι τέτοιο υπάρχει στα σχέδια σας. Ο Άρης όλο το μήνα και μέχρι τις 8 Ιουνίου θα κινείται στο ζώδιο του Κριού και η ενέργειά σας θα μετατοπιστεί στο χώρο του σπιτιού και της οικογένειας. Ίσως προχωρήσετε στην αγορά κάποιου ακινήτου, ξεκινήσετε μια ανακαίνιση ή άλλες εργασίες στο σπίτι ή το γραφείο ή αποφασίσετε να ξεκινήσετε να εργάζεστε από το σπίτι. Ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα για να προστατέψετε με κάποιο τρόπο το σπίτι και την οικογένεια, πχ με ένα σύστημα συναγερμού, ή να υπάρξει μια απομάκρυνση πχ λόγω κάποιου ταξιδιού. Από την άλλη, είναι πιθανό να έχετε κάποιες συγκρούσεις ή διαφωνίες με άτομα της οικογένειάς σας και να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε παιδικά τραύματα ώστε να μπορέσετε να αποκαταστήσετε την ψυχική σας ηρεμία.

Η νέα σελήνη στο φιλικό ζώδιο του Ταύρου στις 8 του μήνα ευνοεί νέα ξεκινήματα που αφορούν κάποιο δημιουργικό ή επιχειρηματικό σχέδιο, την έκφραση της αυθεντικής πλευράς του εαυτού σας, τη σχέση με τα παιδιά σας και, γενικά, καθετί που που σας δίνει χαρά και ικανοποίηση. Επιπλέον, ένας νέος έρωτα μπορεί να κάνει την εμφάνισή του, αν είστε αδέσμευτοι ενώ, αν είστε ήδη σε μια σταθερή σχέση, θα μπορέσετε να περάσετε όμορφες, ρομαντικές στιγμές με το σύντροφό σας. Η παρουσία του Ήλιου, της Αφροδίτης, του Δία και του Ουρανού στο ίδιο ζώδιο θα σχηματίζουν όλο το μήνα ευνοϊκές όψεις με το δικό σας ζώδιο και είναι πιθανό να φέρουν ευχάριστες εκπλήξεις και αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας σε σχέση με τα παραπάνω θέματα και να σας βοηθήσουν να προωθήσετε τα σχέδια σας. Στις 18 του μήνα, η Αφροδίτη και ο Ουρανός θα συναντηθούν με απόλυτη ακρίβεια στις 23 μοίρες του Ταύρου κι αυτό μπορεί να φέρει για εσάς έναν κεραυνοβόλο έρωτα, την επιθυμία να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο και απελευθερωτικό στην ερωτική σας ζωή ή απρόσμενα κέρδη από κάποια επένδυση ή τυχερό παιχνίδι. Την ίδια μέρα και ο Ήλιος συναντάει με ακρίβεια τον Δία στις 28 μοίρες του Ταύρου, μια ιδιαίτερα τυχερή όψη που ευνοεί τα δημιουργικά ή επιχειρηματικά σας σχέδια, τη σχέση με τα παιδιά σας, την αυθεντική έκφραση του εαυτού σας και όλα όσα δίνουν νόημα και χαρά στη ζωή σας.

Με τον Δία στο ζώδιο των Διδύμων για έναν ολόκληρο χρόνο, θα έχετε τη δυνατότητα να φροντίσετε τη φυσική σας κατάσταση μέσα από την κατάλληλη σωματική άσκηση και διατροφή και να βρείτε τους ειδικούς που θα μπορέσουν να σας καθοδηγήσουν σωστά σε αυτή σας τη διαδρομή, όπως γυμναστές, διατροφολόγους και ολιστικούς ή άλλους θεραπευτές. Η εργασία σας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι πιθανό να έχετε πολλές επαγγελματικές προτάσεις τους επόμενους μήνες ενώ, αν έχετε τη δική σας επιχείρηση, θα μπορέσετε να βρείτε τους υπαλλήλους που χρειάζεστε. Η παρουσία του Ήλιου και της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο από τα μέσα περίπου του μήνα, θα διευκολύνει και θα ομορφύνει τις καθημερινές επαφές και τη ρουτίνα σας και θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία σας και τα εργασιακά θέματα που σας απασχολούν. Η πανσέληνος στις 23 του μήνα, πραγματοποιείται κοντά στις 3 μοίρες του Τοξότη, στο ζώδιο δηλαδή που βρίσκεται πίσω από το δικό σας, και πρόκειται να φέρει το κλείσιμο κάποιου σημαντικού κύκλου ή κάποιες αποκαλύψεις σε σχέση με τις εσωτερικές ή μεταφυσικές αναζητήσεις σας, κάποια νομική υπόθεση που λειτουργούσε παρασκηνιακά, ανώτερες σπουδές, ένα μεγάλο ταξίδι ή επαφές με νοσοκομεία, ησυχαστήρια ή κάποιο ίδρυμα. Καλή περίοδος για να αποτραβηχτείτε λίγο από την καθημερινότητα και να ξεκουραστείτε ψυχικά και πνευματικά.

Υδροχόος

Η συνάντηση του Ερμή με τον Χείρωνα στο ζώδιο του Κριού κατά το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, θα σας δώσει τη δυνατότητα να θεραπεύσετε κάποια τραύματα που αφορούν αδέλφια, ξαδέλφια, κοντινούς συγγενείς ή γείτονες και να μπορέσετε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας. Επιπλέον, κάποιο κοντινό ταξίδι μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ψυχική και πνευματική σας διάθεση, ενώ ίσως χρειαστεί να επισκευάσετε το μεταφορικό μέσο που ήδη έχετε ή να αγοράσετε ένα νέο, οπότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί και ξεκάθαροι με αυτά που θέλετε. Ο Άρης θα κινείται στο ζώδιο του Κριού όλο το Μάιο και μέχρι τις 8 Ιουνίου και η δράση σας θα αφορά το μεταφορικό σας μέσο, κοντινές μετακινήσεις και κάθε είδους επικοινωνία και απόκτηση πληροφορίας. Ίσως θελήσετε να μάθετε κάτι καινούργιο ή να βελτιώσετε δεξιότητες που ήδη έχετε ή να προβάλετε τη δουλειά σας στο διαδίκτυο. Από την άλλη, ίσως προκύψουν εντάσεις και διαφωνίες με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες ή κάποιος από εσάς αλλάξει γειτονιά ή πόλη και υπάρξει κάποια απομάκρυνση μεταξύ σας.

Η νέα σελήνη που πραγματοποιείται στις 18 μοίρες στο ζώδιο του Ταύρου στις 8 του μήνα σας καλεί να δείτε από μια διαφορετική σκοπιά τα θέματα που σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια αλλά και τους τρόπους που αισθάνεστε εσωτερική γαλήνη και ασφάλεια και θα χρειαστεί να αλλάξετε το σκεπτικό σας για να βρείτε πρωτότυπες λύσεις. Ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα για να κάνετε κάποιες αλλαγές στο χώρο του σπιτιού, μια μετακόμιση ή μια αγοραπωλησία, ενώ είναι πιθανό να σας απασχολήσουν θέματα που αφορούν κάποιο γονιό. Η παρουσία του Ήλιου, της Αφροδίτης, του Δία και του Ουρανού στο ίδιο ζώδιο θα λειτουργήσουν ευνοϊκά για εσάς και είναι πιθανό να γνωρίσετε τους κατάλληλους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε όσα επιθυμείτε, αρκεί κι εσείς από τη μεριά σας να κάνετε φιλότιμες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Στις 18 του μήνα, η Αφροδίτη συναντάει με απόλυτη ακρίβεια τον Ουρανό κοντά στις 23 μοίρες του Ταύρου κι αυτό για εσάς μπορεί να σημαίνει κάποιο οικονομικό θέμα σε σχέση με το σπίτι ή κάποιο μέλος της οικογένειας που δεν είχατε προβλέψει. Αν είστε αδέσμευτοι, μπορεί να σημαίνει έναν ξαφνικό έρωτα με κάποιο άτομο που ζει κοντά στο σπίτι σας ή που σας συστήνει κάποιος από την οικογένειά σας. Την ίδια μέρα, έχουμε και τη συνάντηση του Ήλιου και του Δία κοντά στις 28 μοίρες του Ταύρου που θα φέρει κάποιο ευχάριστο γεγονός στο χώρο του σπιτιού, τη βελτίωση των συνθηκών σας και την αναγνώριση κάποιων προσπαθειών σας.

Η είσοδος του Δία στους Διδύμους, όπου θα παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο, θα σας προσφέρει την κατάλληλη υποστήριξη για να ξεκινήσετε ή να επεκτείνετε τη δική σας επιχείρηση, να γνωρίσετε ένα νέο έρωτα και να χαρείτε τις απλές χαρές της ζωής. Προσοχή χρειάζεται μόνο στην υπερβολική αισιοδοξία που μπορεί να νιώθετε κάποιες στιγμές, ειδικά σε σχέση με κάποιες επενδύσεις ή άλλες κινήσεις που μπορεί να ενέχουν μεγάλο ρίσκο. Επιπλέον, κάποιο θετικό γεγονός που αφορά τα παιδιά σας είναι πιθανό να συμβεί τον επόμενο χρόνο σε σχέση με τις σπουδές τους, την καριέρα τους ή την προσωπική τους ζωή, ανάλογα πάντα με τη φάση ζωής που διανύουν. Ο Ήλιος και η Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο από το δεύτερο μισό του μήνα, θα βελτιώσουν τις σχέσεις με τα παιδιά σας και θα σας βοηθήσουν να νιώσετε χαρά και ικανοποίηση μέσα από μια δημιουργική ασχολία, κάποιο χόμπι ή μια ρομαντική σχέση. Η πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 23, κοντά στις 3 μοίρες του Τοξότη και σχηματίζει θετική όψη με τον Πλούτωνα από το ζώδιο σας, κάτι που ευνοεί τα θέματα που αφορούν συλλόγους ή ομάδες στις οποίες μπορεί να ανήκετε, τους τρόπους που προβάλετε τον εαυτό σας ή τη δουλειά σας με τη βοήθεια του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τους μακροπρόθεσμους στόχους σας και τα οφέλη από τη δική σας επιχείρηση, ειδικά αν αυτή σχετίζεται με την τεχνολογία ή τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Κάτι θα πρέπει να τελειώσει για να δώσει χώρο σε κάτι καινούργιο, ενώ φίλοι και γνωστοί είναι πιθανό να σας προσφέρουν υποστήριξη ή να σας δώσουν ιδέες που θα αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Ιχθύες

Ο Ερμής κινείται πλέον ορθόδρομα και συναντάει τον Χείρωνα στο ζώδιο του Κριού και η ενέργειά τους αυτή θα σας βοηθήσει να θεραπεύσετε κάποια τραύματα που πηγάζουν από οικονομική ή συναισθηματική ανασφάλεια αλλά και τη δυσκολία σας να εκφράσετε τις ανάγκες και τα “θέλω” σας. Επιπλέον, θα μπορέσετε να προβάλετε με σαφήνεια τα ταλέντα και τις ικανότητές σας και να βρείτε δημιουργικούς τρόπους για να τα αξιοποιήσετε και, παράλληλα, να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση. Ο Άρης θα κινείται όλο το μήνα και μέχρι τις 8 Ιουνίου στο ζώδιο του Κριού, κάτι που σημαίνει ότι η ενέργεια και η δράση σας θα επικεντρωθούν στο να αυξήσετε τα έσοδά σας και να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση, να προβάλετε τα ταλέντα και τις δεξιότητές σας και να τα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η προσωπική σας αξία αποκτά ιδιαίτερη σημασία το επόμενο διάστημα και ίσως αποφασίσετε να ξοδέψετε αρκετά χρήματα προκειμένου να την ενισχύσετε. Γενικά, είναι πιθανό να προκύψουν έξοδα που δεν είχατε υπολογίσει, γι’ αυτό χρειάζεται να κάνετε σωστή οικονομική διαχείριση το επόμενο διάστημα.

Η νέα σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 18 μοίρες του Ταύρου στις 8 Μαΐου και ενεργοποιεί για εσάς πνευματικές διεργασίες και την επιθυμία να βελτιώσετε γνώσεις και δεξιότητες μέσα από ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τις σχέσεις με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες, κοντινά ταξίδια και το μεταφορικό σας μέσο αλλά και κάθε μορφή επικοινωνίας και απόκτηση νέας πληροφορίας. Η παρουσία του Ήλιου, της Αφροδίτης, του Δία και του Ουρανού στο ίδιο ζώδιο, είναι πιθανό να φέρει ευχάριστα κοντινά ταξίδια, απρόσμενες επικοινωνίες και μηνύματα αλλά και ανθρώπους που θα σας στηρίξουν και θα ευνοήσουν τις προσπάθειές σας, ειδικά αν ασχολείστε με τη συγγραφή ή το διαδίκτυο. Στις 18 του μήνα, η Αφροδίτη συναντάει με ακρίβεια τον Ουρανό κοντά στις 23 μοίρες του Ταύρου κι αυτό μπορεί να φέρει έναν κεραυνοβόλο έρωτα για εσάς με ένα πρόσωπο που μπορεί να σας συστήσει κάποιος κοντινός συγγενής ή με ένα πρόσωπο που θα συναντήσετε στη γειτονιά σας ή στους χώρους που κινείστε καθημερινά. Την ίδια μέρα, ο Ήλιος και ο Δίας συναντιούνται με απόλυτη ακρίβεια κοντά στις 28 μοίρες του Ταύρου, κάτι που είναι πιθανό να φέρει μια σημαντική επιτυχία σε σχέση με σπουδές και διδασκαλία ή την αναγνώριση των προσπαθειών σας και την ευκαιρία να ξεχωρίσετε.

Με τον Δία στους Διδύμους από το τέλος Μαΐου και για έναν ολόκληρο χρόνο, θα χρειαστεί να ασχοληθείτε σοβαρά με τις σχέσεις σας με τους γονείς ή άλλα άτομα της οικογένειάς σας και να επιλύσετε κάποια θέματα, τα οποία μπορεί να σας απασχολούν εδώ και πολύ καιρό και τώρα δεν μπορείτε να αγνοείτε άλλο. Από την άλλη, είναι πιθανό να αυξηθεί η οικογένεια σας με ένα νέο μέλος ή με την επιστροφή κάποιου και να μεγαλώσει η χαρά που νιώθετε μέσα στο σπίτι σας. Επίσης, μπορεί να θελήσετε να κάνετε κάποια ανακαίνιση στο σπίτι σας και να αγοράσετε ή να πουλήσετε κάποιο ακίνητο αλλά είναι σημαντικό να είστε πολύ προσεχτικοί με τα συμβόλαια που υπογράφετε και τους ανθρώπους με τους οποίους αποφασίζετε να συνεργαστείτε, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό σε θέματα τα οποία δε γνωρίζετε σε βάθος. Η παρουσία του Ήλιου και της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο από τα μέσα περίπου του μήνα ευνοούν την αγοραπωλησία κάποιου ακινήτου, σας βοηθούν να ομορφύνετε το χώρο του σπιτιού ή του γραφείου αλλά και να περάσετε όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα στην ηρεμία και ασφάλεια που σας προσφέρει ο δικός σας χώρος. Η πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 23 του μήνα κοντά στις 3 μοίρες του Τοξότη, θα φέρει αποκαλύψεις ή κάποια ολοκλήρωση σε θέματα που σχετίζονται με την καριέρα και τη δημόσια εικόνα σας και τα πρόσωπα εξουσίας στη ζωή σας ή κάποιον από τους γονείς σας. Πιθανώς να θελήσετε να κάνετε μια στροφή στην καριέρα σας ή να θέσετε κάποια υγιή όρια σε εκείνους τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και τη δοτικότητά σας, καθώς οι αντοχές σας εξαντλούνται επικίνδυνα. Νομικές υποθέσεις που σχετίζονται με την καριέρα σας, ταξίδια στο εξωτερικό ή επαφές με ξένους πολιτισμούς αλλά και η κοσμοθεωρία σας είναι πιθανό να κλείσουν τον κύκλο τους και να αλλάξουν το επόμενο διάστημα και είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι έλκεστε από κάτι τελείως διαφορετικό και πρωτοποριακό που, όμως, απαιτεί από εσάς προσπάθεια, αν αποφασίσετε να αποδεχτείτε την πρόκληση.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα