Μεγάλοι έρωτες και οι συναστρίες τους: Ναπολέων και Ιωσηφίνα

ASTROTEAM GUEST
08/07/2017

Εκείνος, Γάλλος Στρατηγός από μικρή ηλικία και μετέπειτα Αυτοκράτορας. Εκείνη χήρα της υψηλής κοινωνίας, με δυο παιδιά και έξι χρόνια μεγαλύτερή του. Μόλις την γνώρισε την ερωτεύτηκε και την κυνήγησε για να την κάνει γυναίκα του. Εκείνη την ενδιέφεραν τότε μόνο τα πλούτη του και το να παρέχει ασφάλεια στα παιδιά της.

Δέχτηκε να τον παντρευτεί τον Μάιο του 1796 και λίγες ημέρες μετά εκείνος έφυγε για εκστρατεία στην Ιταλία. Ο Ναπολέων, βαθιά ερωτευμένος μαζί της, της έστελνε ερωτικές επιστολές λέγοντάς της πόσο μεγάλη επίδραση είχε στην καρδιά του και πόσο την ποθούσε. Εκείνη είχε βρει την ευκαιρία να αλλάζει εραστές, δεν τιμούσε καθόλου τον γάμο τους και απέφευγε να πάει κοντά του, όταν την ικέτευε να πάει στην Ιταλία, μέχρι που του είπε ψέματα ότι ήταν έγκυος και δεν μπορούσε να ταξιδέψει για να τον αποφύγει.

Αργότερα έμαθε για τις απιστίες της και πληγώθηκε βαθιά. Αποφάσισε να ζητήσει διαζύγιο αλλά εκείνη κατάφερε να τον μεταπείσει. Άρχισε τότε να έχει ερωμένες. Εκεί τα πράγματα γύρισαν ανάποδα! Η Ιωσηφίνα, που το πραγματικό της όνομα ήταν Ρόουζ αλλά εκείνος της άλλαξε το όνομα, άρχισε να τον αγαπάει βαθιά… Δεν κοίταγε πλέον άλλον άντρα. Ήταν όμως πολύ αργά, καθώς εκείνος δεν ήθελε ούτε να την βλέπει. Δεν είχαν κάνει παιδιά και χωρίζουν το 1809.

Εκείνος ξαναπαντρεύτηκε. Η Ζοζεφίνα τον αγαπούσε ακόμη. Το 1814 πέθανε από πνευμονία και η τελευταία της λέξη ήταν το όνομά του… Εκείνος όταν έμαθε τον θάνατό της κλείστηκε στο δωμάτιό του χωρίς τροφή και νερό για δυο μέρες. Δεν σταμάτησε ποτέ να την αγαπάει, παρόλο που η σχέση τους ήταν τόσο δύσκολη. Όταν πέθανε το 1821, η Ιωσηφίνα μαζί με την Γαλλία και τον στρατό, ήταν οι τελευταίες του λέξεις..

Διακρίνουμε μια δύσκολη σχέση, χωρίς σωστό timing. Η αντίθεση Αφροδίτης του με τον Πλούτωνα της είναι μια δυνατή όψη που ευθύνεται για την αίσθηση του συναισθηματικού κενού, της μη εκπλήρωσης του έρωτα, πρώτα του Ναπολέοντα και στην συνέχεια της Ιωσηφίνας. Είναι και η όψη του εμμονικής αγάπης που είχαν μεταξύ τους, όμως δεν μπόρεσαν ποτέ να είναι πραγματικά μαζί. Πολύ έντονος παρουσιάζεται και ο Ποσειδώνας, Πλανήτης της εξιδανίκευσης αλλά και της πλάνης, ο Ποσειδώνας της κάνει σύνοδο με τον Ήλιο του, ο Ποσειδώνας του τετράγωνο με την Αφροδίτη της. Με αυτές τις όψεις βλέπουμε την εξιδανίκευση του Ναπολέοντα προς εκείνην που την θεωρούσε την μεγάλη αγάπη της ζωής του αλλά και τις απιστίες της Ιωσηφίνας και τα ψέματα που του έλεγε. Ο Ερμής του τετράγωνο με τον Κρόνο της δείχνει προβληματική την μεταξύ τους επικοινωνία.

Συνοψίζοντας διακρίνουμε μια αγάπη που έμεινε… μισή. Όταν ήθελε ο ένας δεν ήθελε ο άλλος και ο πόνος κυριαρχούσε. Είναι καρμική σχέση που μετάλλαξε και τους δύο.

Στα Ωροσκόπια τους φαίνεται πως ήρθαν να βιώσουν τέτοια συναισθήματα, καθώς ο Ναπολέων έχει γενέθλια αντίθεση Αφροδίτης – Πλούτωνα και η Ιωσηφίνα γενέθλια αντίθεση Ήλιου και Άρη με Πλούτωνα. Μας δείχνουν πως εκείνος ήρθε να μεταλλαχτεί μέσα από το συναίσθημα προς την σύντροφο του και εκείνη να μεταλλαχτεί μέσα από τον σύντροφό της.. και οι δύο με τον δύσκολο τρόπο.

Από Αρετή Γεωργακοπούλου

photo by: Getty Images

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα