Λίθος του Νοεμβρίου – Η πέτρα της Μεταμόρφωσης – Η φλέβα του δράκου – Αχάτης

ASTROTEAM GUEST
27/10/2022

Ο σχιστομάτης γέροντας βάδιζε με ευλάβεια στη ηφαιστειογενή λίμνη του Παραδείσου στο όρος Τσανγκμπάι μεταξύ Κίνας και Κορέας. Περπατούσε αθόρυβα, με σκυμμένο το κεφάλι μη και θυμώσει τους δράκους που ζούσαν στο βουνό. Ξάφνου είδε με την άκρη του ματιού του μια πέτρα διαφορετική από όσες ήξερε. Έσκυψε προσεκτικά και την πήρε στα χέρια του, τρομαγμένος από τις καλοσχηματισμένες φλέβες που διακρίνονταν. Ένιωσε αμέσως μια μεγάλη δύναμη να τον κατακλύζει! Σήκωσε το κεφάλι ψηλά και ευχαρίστησε με ευγνωμοσύνη για το δώρο των δράκων.

Η φλέβα του δράκου είναι ένας αχάτης που μέσω της θερμότητας ήρθαν στην επιφάνεια οι φλέβες του. Ο αχάτης καταγράφηκε για πρώτη φορά τον 3ο -4ο αιώνα π.Χ από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Θεόφραστο στην κοίτη του ποταμού Αχάτη στην ελληνική αποικία της Σικελίας από όπου και πήρε το όνομα του. Η φλέβα του δράκου είναι ένας μυστηριακός λίθος και υπάρχουν για αυτόν πολλοί θρύλοι στις Ασιατικές παραδόσεις και κουλτούρες. Όλοι οι θρύλοι μιλούν για την τεράστια ανάπτυξη της μνήμης και της αυτοσυγκέντρωσης από την χρήση του. Μνήμες καταγεγραμμένες στις ψυχές των προγόνων μας.

Η πέτρα αυτή λοιπόν, συμβολίζει τη δύναμη των δράκων που κατά την Ανατολική παράδοση φέρνουν την ενέργεια των βουνών στις πεδιάδες. Ο δαντελωτός σχηματισμός των φλεβών, μας θυμίζει τα κουρασμένα και γεμάτα γνώση μάτια των σοφών δασκάλων που μελετούσαν αδιάκοπα κάτω από το φως των κεριών. Είναι ο λίθος της μεταμόρφωσης γιατί με τη βοήθεια της φωτιάς μετουσιώνει και αναδύει εσωτερικά χαρακτηριστικά βαθιά θαμμένα. Είναι η πέτρα που φανερώνει τα κρυμμένα ταλέντα μας. Τα ταλέντα αυτά που περιμένουν καρτερικά μέσα μας να εκφραστούν με μια αφορμή και να μας οδηγήσουν στον προορισμό μας, στον στόχο μας σε αυτή την ζωή. Πάντα αυτή η αφορμή έρχεται ανέλπιστα, απρόσμενα, ουράνια, όταν δεν την περιμένουμε.

Είναι ο λίθος του Σκορπιού γιατί αυτός προσωποποιεί την ουσία του λίθου. Τη μεταμόρφωση. Την πνευματική αναγέννηση. Από το χαμερπές ερπετό στο περήφανο άνοιγμα των φτερών του αετού. Από το σκότος της απόγνωσης στην ελευθερία της ψυχής που γίνεται οδηγός για τους άλλους. Το φωτεινό παράδειγμα του ανθρώπου που αναγεννιέται από τις στάχτες του. Από τον αφορισμό και το ανάθεμα στην αμόλυντη καθαρότητα της ψυχής. Η φλέβα του δράκου (dragon’s vein) είναι από τους πιο γνωστούς τυχερούς λίθους καθώς φέρνει την ευμάρεια στη ζωή μας. Πνευματική, υλική αλλά και σωματική ευμάρεια.

Μέσα από τις δυσκολίες, την καταπόνηση και την αποτυχία έρχεται η κάθαρση που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

Εξελίσσοντας τα ταλέντα που μας φανερώνει, ανοίγονται άλλοι, καινούργιοι δρόμοι στη ζωή μας που ανοίγουν τη ροή στο ποτάμι της τύχης. Αυτό περιμένουν οι φίλοι μας οι Σκορπιοί μετά την αφόρητη πίεση που βιώνουν από τις διελεύσεις Κρόνου, Ουρανού και των εξαιρετικά δύσκολων εκλείψεων. Μην απογοητεύεστε φίλοι μου. Μέσα από τις δυσκολίες, την καταπόνηση και την αποτυχία έρχεται η κάθαρση που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Ακόμα δεν μπορείτε να την διακρίνετε, έρχεται όμως και θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Κάντε τα όλα διαφορετικά. Σπάστε τα δεσμά του κατεστημένου, σταθερά μας πλάσματα και το αποτέλεσμα θα σας απογειώσει!

Καλό μήνα σε όλους!

 

Από την Κατερίνα Βαρσαμίδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα