Ο λίθος του Ιουνίου – Το μαγικό φως της Σελήνης – H ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ

ASTROTEAM GUEST
02/06/2022

Μοιάζει «έξω από τον κόσμο τούτο»! Σαν να έπεσε από το φεγγάρι λαμπερή βροχή και μοίρασε στη γη το φως της! Έχει μια απόκοσμη ομορφιά και δίνει την αίσθηση πως όσο και να την κοιτάς ποτέ δεν θα καταφέρεις να την αποκρυπτογραφήσεις. Πάντα θα κρατά τα μυστικά της και θα σε αφήσει να δεις μόνο αυτά που εκείνη επιθυμεί! Σας θυμίζει κάτι; Ναι, την υπέροχη γυναικεία φύση!

Από την αρχαιότητα υπάρχει η πεποίθηση πως η φεγγαρόπετρα είναι η πιο θηλυκή πέτρα. Ένα δώρο της Σελήνης στις αδερφές και τις κόρες της! Εμάς τις γυναίκες! Ενισχύει τη γυναικεία ενέργεια και προσαρμόζει τους βιολογικούς μας κύκλους! Είναι επίσης μια σημαντική βοήθεια στο να διατηρούμε την ορμονική μας ισορροπία. Οι μαίες ανά τους αιώνες χρησιμοποιούσαν την φεγγαρόπετρα κατά τον τοκετό και την εγκυμοσύνη. Βοηθά στην ανακούφιση του πόνου κατά την διάρκεια του τοκετού και έχει θετική επίδραση στην κινητικότητα και τη συναισθηματική κατάσταση της εγκύου.

Η Φεγγαρόπετρα είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέσο σύλληψης, καθώς αυξάνει τη γονιμότητα. Δεν είναι τυχαίο πως σε πολλά μέρη της πατρίδας μας η φεγγαρόπετρα παραδοσιακά λέγεται «φεγγαρόσπερμα». Πόσο σοφή είναι η ελληνική γλώσσα και η λαογραφία μας! Οι γυναίκες φημίζονται για την ισχυρή τους διαίσθηση και μια φεγγαρόπετρα βοηθά να την αναπτύξουν ακόμα περισσότερο. Αποκαλύπτει τη δύναμη μιας γυναίκας και τις διορατικές της ικανότητες. Η Φεγγαρόπετρα ονομάζεται επίσης «Πέτρα των Εραστών» καθότι ανασύρει από μέσα μας την τρυφερότητα και προστατεύει τα συναισθήματα. Αντιλαμβάνεται και προσελκύει την αγάπη και φοριέται ως φυλαχτό για να την φέρει στη ζωή μας. Συνδυάστε την με έναν ροζ χαλαζία για εντυπωσιακά αποτελέσματα! Η πέτρα συνδέεται με χαρακτηριστικά όπως η ειλικρίνεια, η τρυφερότητα, ο αισθησιασμός και η πίστη. Δεν είναι αυτά τα πρωταρχικά συστατικά, το κλειδί για μια απόρθητη σχέση και ψυχική σύνδεση μεταξύ δύο ανθρώπων άραγε; Στην Ινδία και σε άλλες χώρες της Ασίας η Φεγγαρόπετρα θεωρείται Ιερή λίθος. Για όλο τον κόσμο όμως είναι ένα σύμβολο αγάπης και πάθους. Προσφέρεται ως δώρο υπενθύμισης μιας ρομαντικής νύχτας λουσμένης από το φως του φεγγαριού.

Είναι εξαιρετικό για όσους ξεκινούν μια επιχείρηση ή μια νέα δουλειά ή απλά δοκιμάζουν ένα νέο χόμπι.

Η φεγγαρόπετρα αποκαλείται συχνά και η «Πέτρα των Νέων Αρχών». Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως αυτό το ορυκτό βοηθά σε νέες επιχειρήσεις, ενισχύει τη διαίσθησή μας και μας κατευθύνει προς τη σωστή κατεύθυνση, εμποδίζοντας μας να χάσουμε το δρόμο μας και τον χρόνο μας! Είναι εξαιρετικό για όσους ξεκινούν μια επιχείρηση ή μια νέα δουλειά ή απλά δοκιμάζουν ένα νέο χόμπι. Τι πιο ελπιδοφόρο να φορέστε μια φεγγαρόπετρα την μέρα μιας Νέας Σελήνης δηλαδή την ημέρα των νέων ξεκινημάτων !

Οι άνθρωποι που επηρεάζονται από τους κύκλους της Σελήνης, αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού τη διάθεση τους. Είναι οι λεγόμενοι κυκλοθυμικοί άνθρωποι . Δύσκολο για αυτούς και επίσης δύσκολο για όσους βρίσκονται κοντά τους . Η φεγγαρόπετρα βοηθάει πολύ στην εξισορρόπηση μιας συνεχόμενα μεταβαλλόμενης διάθεσης. Πόσο χρήσιμο για όσους ταλαιπωρούνται από αυτό το φυσικό φαινόμενο του φεγγαριού! Επίσης είναι ιδανική για όσους υποφέρουν από αϋπνία, δεν κοιμούνται καλά και δεν ξεκουράζεται ο νους και το σώμα τους. Μια φεγγαροπετρα κάτω από το μαξιλάρι σας, διώχνει τις ενοχλητικές σκέψεις και προάγει τον καλό ύπνο. Πολύ βοηθητική και στα υπερδραστήρια παιδιά που δεν ηρεμούν ούτε στον ύπνο τους (προσεκτικά κρυμμένη). Μπορεί όπως αναφέρθηκε να είναι μια πέτρα θηλυκής ενέργειας αλλά λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά και στους άνδρες. Η φεγγαροπετρα τονώνει πάντα την ενέργεια του ιδιοκτήτη της ανεξάρτητα από το φύλο. Δαμάζει τον θυμό και την εσωτερική ένταση και φέρνει ανακούφιση σε άντρες και γυναίκες που επηρεάζονται αρνητικά από τις Πανσελήνους.

Φυλαχτό των ομιλητών, των ρητόρων και αυτών που τυγχάνουν προβολής στο δημόσιο βίο.

Από τα αρχαία χρόνια, θεωρείται το φυλαχτό των ομιλητών, των ρητόρων και αυτών που τυγχάνουν προβολής στο δημόσιο βίο. Στην παραδοσιακή ιατρική του Θιβέτ, οι φεγγαρόπετρες έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ψυχικών ασθενειών, επιληψίας και άλλων παροδικών νευρικών προσβολών, στη θεραπεία ασθενειών των νεφρών, του ήπατος, της χοληδόχου και της ουροδόχου κύστης, του πρηξίματος από την κατακράτηση υγρών και των ενοχλήσεων στο στομάχι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα πρηξίματα, οι κατακρατήσεις υγρών και τα στομαχικά προβλήματα απασχολούν τα γλυκά μας Καρκινάκια, τους ωροσκόπους Καρκίνους και όσους έχουν την Σελήνη τους εκεί. Αχ αυτά τα τρυφερά, μελένια και φεγγαρολουσμένα πλάσματα!

Όσο για τα γοητευτικά, κεφάτα και τόσο εκφραστικά μας Διδυμάκια η φεγγαρόπετρα τους βοηθά να ηρεμούν το υπέρ αναλυτικό μυαλό τους, να βάζουν προτεραιότητες και να ιεραρχούν τις καταστάσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με ηρεμία. Ο συνδυασμός μάλιστα της φεγγαρόπετρας με έναν πράσινο σεραφινίτη σας αποκαλύπτει συναισθήματα τόσο βαθιά που δεν είχατε ποτέ αντιληφθεί λόγω της αεικινησίας μυαλού και σώματος που σας διακρίνει! Για όλες εμάς που έχουμε την Σελήνη σε δύσκολες όψεις με τον Άρη. Για εμάς που είμαστε οι άντρες της ζωής μας και ξεχνάμε την γυναικεία μας φύση. Για όσες έχουμε την Σελήνη ή την Αφροδίτη στον Κριό, τον Σκορπιό και τον Αιγόκερω. Οι αμαζόνες, που πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω στη μάχη της καθημερινότητας και να ανακαλύψουν την ηρεμία των δώρων της γυναικείας φύσης, η Φεγγαρόπετρα είναι η προφανής λύση!

Φορέστε λοιπόν μια Φεγγαρόπετρα λίγες μέρες πριν και μετά από μια Νέα Σελήνη και Πανσέληνο! Πριν και μετά της περιόδου των εκλείψεων, όπως αυτή που μόλις περάσαμε. Για αυτούς που γνωρίζουν και όταν αυτές ενεργοποιούνται στους 3 και στους 6 μήνες, τουλάχιστον, πριν και μετά!

Ας συντονιστούμε μαζί της. Ας αισθανθούμε την ενέργεια της και να αφουγκραστούμε τι θέλει να μας πει.

 

Από την Κατερίνα Βαρσαμίδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα