Κρόνος: καθήκον και ξεπέρασμα της φτώχειας

ΕΛΕΝΑ ΜΕΝΕΓΟΥ
12/06/2017

Εάν εκτελούμε με τον καλύτερο τρόπο το καθήκον για το οποίο ερχόμαστε στη γη, οι υλικές συνθήκες θα μάς προστατεύουν και δεν θα λείπει κάτι απαραίτητο για την επιβίωσή μας. Όσο πιο δημιουργικοί είμαστε στην εκτέλεση των καθηκόντων μας, τόσο θα μάς ανοίγονται νέοι οδοί υπηρεσίας και δημιουργικότητας. Ο Κρόνος βέβαια, προϋποθέτει ακούραστο μόχθο.

Η ζωδιακή θέση του Κρόνου στο ωροσκόπιό μας, θα μάς δείξει με τι σχετίζεται το καθήκον μας. Μερικές ιδέες παρουσιάζονται παρακάτω:

Με τον Κρόνο στον Κριό, το καθήκον του ατόμου έχει να κάνει με τη προσφορά της ζωτικότητάς του, της ηγετικής του ικανότητας, της ικανότητας για πρωτοβουλία και πρωτοπορία για το κοινό καλό. Αν ανοίγει δρόμους για τους άλλους, θα ανοίγονται και για εκείνον.

Με τον Κρόνο στον Ταύρο, το καθήκον του ατόμου σχετίζεται με την οικονομική διαχείριση, με την προσφορά ασφάλειας σε ένα επίπεδο, αλλά και με τη προσφορά γαλήνης, ομορφιάς, ευχαρίστησης και ομορφιάς, π.χ. μέσα απ’ τη τέχνη. Πρέπει να γίνει ένα στέρεο έδαφος για να ακουμπούν οι άλλοι πάνω του.

Με τον Κρόνο στους Διδύμους, το καθήκον σχετίζεται με τη μετάδοση ιδεών και πληροφοριών, με την επικοινωνία, τη γνώση, τη μάθηση, το γράψιμο αλλά και με τις συγκοινωνίες και τη βελτίωση αυτών. Πρέπει να μοχθήσει στο νοητικό επίπεδο.

Με τον Κρόνο στον Καρκίνο, το καθήκον έχει να κάνει με τη παροχή τροφής, είτε συναισθηματικής ή υλικής, με τη προσφορά φιλοξενίας και σίγουρα με το να εξυπηρετεί την οικογένεια. Το χρέος του είναι να κάνει τους άλλους να νιώθουν ότι ανήκουν κάπου, να δημιουργεί ζεστή συναισθηματική ατμόσφαιρα.

Με τον Κρόνο στον Λέοντα, το καθήκον σχετίζεται με τα παιδιά, με το να δίνει χαρά και να διασκεδάζει, με το να φέρνει τους ανθρώπους στο ‘κέντρο’ τους, με το να δημιουργεί. Πρέπει να γίνει ένας Ήλιος που ζεσταίνει και δίνει ζωή.

Με τον Κρόνο στην Παρθένο, το καθήκον του ατόμου σχετίζεται με την πρακτική υπηρεσία, με την εργασία και την εξυπηρέτηση των άμεσων καθημερινών αναγκών των ανθρώπων, με την τακτοποίηση και εξυγίανση της υλικής ζωής. Πρέπει να μοχθήσει για θέματα υγείας και να είναι μεθοδικός σε όλο το φάσμα της ζωής.

Με τον Κρόνο στον Ζυγό, το καθήκον του ατόμου σχετίζεται με την επαναφορά της ισορροπίας, της ειρήνης, της ομορφιάς, με την δικαιοσύνη, την τέχνη και με το να είναι υπεύθυνος στις σχέσεις του. Θα μοχθήσει για τους άλλους, θα είναι υπεύθυνος με τους άλλους.

Με τον Κρόνο στον Σκορπιό, το καθήκον του ατόμου σχετίζεται με την διαχείριση κρίσεων, με τη ψυχανάλυση και εσωτερική έρευνα, με τη μετουσίωση του σκότους, με το να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων, με τη διαχείριση οικονομικών. Το χρέος του είναι να βρει το βάθος και την ουσία της ζωής.

Με τον Κρόνο στον Τοξότη, το καθήκον σχετίζεται με την ανώτερη γνώση, τη φιλοσοφία, τη διδασκαλία, με τα ταξίδια που χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένο σκοπό, με τη συγγραφή και με το να δείχνει στους ανθρώπους το νόημα όσων βιώνουν.

Πρέπει να βάλει σε ένα πλαίσιο τις γνώσεις, ώστε να οδηγήσουν κάπου και να ανοίξουν δρόμους για τους άλλους. Καθήκον είναι η βάσιμη αισιοδοξία.

Με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, το καθήκον σχετίζεται με την κοινωνική οργάνωση, με την άνοδο στην κοινωνική ιεραρχία για κάποιο σκοπό για το κοινό καλό, με το να δίνει συμβουλές σε νεώτερους και να τους ανοίγει επαγγελματικές διεξόδους. Πρέπει να είναι υπεύθυνος με τους άλλους, κοινωνικά και προσωπικά.

Με τον Κρόνο στον Υδροχόο, το καθήκον σχετίζεται με τη δικτύωση, με τη φιλία, με εναλλακτικές ιδέες και ενασχολήσεις, με το να φέρνει το μέλλον στο παρόν. Είναι χρέος του να δώσει εναλλακτική ματιά στα γεγονότα και να φέρει λύσεις στη ζωή.

Με τον Κρόνο στους Ιχθείς, το καθήκον σχετίζεται με την ψυχική ανακούφιση των άλλων, με το να θυσιάζεται, να προσεύχεται και να προσφέρει την ευκαιρία για υπέρβαση μέσα απ’ την τέχνη. Έχει χρέος να συμπληρώνει και να ολοκληρώνει τους άλλους.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα