Kevin Spacey

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
06/11/2017

Σε συνέχεια της σειράς των άρθρων για την αντιμετώπιση πλανητικών επιρροών, θα χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα για την καλύτερη κατανόησή τους.

Όπως έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενα άρθρα, το κλειδί για την καλύτερη διαχείριση οποιασδήποτε δύσκολης διέλευσης, είναι η συνειδητότητα, η ψυχική ωριμότητα κάθε ατόμου. Δηλαδή, η συγκέντρωσή μας εσωτερικά, για να κατανοήσουμε τους πραγματικούς μηχανισμούς της συμπεριφοράς μας και την πηγή του πόνου και της ευτυχίας. Κι όχι το «κυνήγι μαγισσών» σε εξωτερικά γεγονότα κι αιτίες.

Μια χρόνια συμπεριφορά βασισμένη σε εγωισμό και κατώτερα ένστικτα, είναι βέβαιο πως αργά ή γρήγορα θα βγει στην επιφάνεια, κι ο υπαίτιος θα εξαναγκαστεί να αναλάβει ευθύνες. Όχι λόγω κάποιας μορφής Θείας δικαιοσύνης και τιμωρίας, αλλά για τον απλό λόγο πως είναι φυσικό επόμενο ένας οργανισμός να διαλύεται μετά από ενεργειακές διαρροές, και να έχει την άμεση ανάγκη ανακατασκευής.

Αυτό ενδεχομένως συμβαίνει ακόμα και σε δύσκολη διέλευση του Δία. Ο μεγάλος ευεργέτης, με τον τρόπο του, θα απελευθερώσει και θα αποκαλύψει καταστάσεις για τις οποίες χρειάζεται ανάλογη ψυχική ετοιμότητα για να αντιμετωπιστούν. Αυτό θα γίνει μέσω αποπνικτικών κυμάτων ενέργειας που θα αναγκάσουν το άτομο να μπει στην διαδικασία να διαχειριστεί καταστάσεις μεγαλύτερες από αυτόν.

Kevin Spacey

Ο ταλαντούχος ηθοποιός γεννήθηκε με Ήλιο στη 2° του Λέοντα, σε τετράγωνο με Ποσειδώνα στην 4° του Σκορπιού. Μια όψη που εκ φύσεως δίνει στο άτομο μια σύγχυση για τα κίνητρα και την ταυτότητά του καθώς και τάσεις εξωραϊσμένης χειραγώγησης, ηδονισμού και φυγής από την πραγματικότητα.

Προς το τέλος Οκτωβρίου, η είσοδος του Δία στον Σκορπιό, ενεργοποίησε το άνωθεν τετράγωνο. Μια αστρολογική όψη (τετράγωνο) που φέρνει αθέμιτη ένταση, στρες και συγκρούσεις.

Η διέλευση του Δία στο Σκορπιό, δίνει αυτή την εποχή στην ανθρωπότητα την δυνατότητα να κατανοήσει τα ανώτερα κίνητρα των χαρακτηριστικών του ζωδίου, αλλά και πως θα τα χρησιμοποιήσει για ψυχική εξέλιξη. Αυτά έχουν να κάνουν με το σεξ, τον θάνατο, βαθειά συναισθήματα, πάθη, ηδονές, εμμονές αλλά και εσωτερισμό, μεταφυσική, και την μετουσίωση όλων των παραπάνω σε ανώτερη γνώση.

Ο Δίας δεν βάζει ποτέ όρια και δεν διστάζει να αποκαλύψει οτιδήποτε για να επιτελέσει τον μεγάλο του σκοπό. Έτσι λοιπόν, η είσοδός του στο ζώδιο του Σκορπιού, φανέρωσε μεγάλα σεξουαλικά σκάνδαλα στο Hollywood (Harvey Weinstein) που παρέσυραν και τον Kevin Spacey, σε μια σειρά εξομολογήσεων από ανθρώπους τους οποίους παρενόχλησε σεξουαλικά (ενήλικες και μη), καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του. Μέρα με την μέρα, οι αποκαλύψεις γύρω από το όνομά του αυξάνονται, αφού ο Δίας για αρκετούς μήνες ακόμα, θα τετραγωνίζει τους τρεις πλανήτες του στον Λέοντα (Ήλιος, Ουρανός, Ερμής).

Η φήμη είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που συχνά δίνει ο Δίας, και στην περίπτωση του τετραγώνου, ήρθε με αρνητική χροιά. Όχι για να εξυψώσει αρετές, αλλά για να φανερώσει δημόσια, θαμμένα και λασπωμένα μυστικά που χρειάζονταν  κάθαρση. Σκοπός του όπως προαναφέραμε, δεν είναι η τιμωρία, αλλά να καταλάβουμε τον τρόπο που λειτουργούν οι δομές της κοινωνίας και τι πρέπει να διορθώσουμε για την εσωτερική μας ανάπτυξη, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

O Kevin Spacey με τις θαμμένες του ανισόρροπες συμπεριφορές, αποτέλεσε για το σύμπαν την αφορμή να καταδείξει τι χρειάζεται η κοινωνία μας για να τις εκκαθαρίσει σε μεγάλη κλίμακα και να περάσει στο επόμενο επίπεδο εξέλιξης.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα