ΚΑΡΜΑ: Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ

ASTROTEAM GUEST
23/02/2021

ΚΑΡΜΑ: Και μόνο στο άκουσμα αυτής της λέξης, το μυαλό μας κατακλύζουν μόνο αρνητικές έννοιες (Πεπρωμένο – Μοίρα βαριά – Τιμωρία). Ψάχνοντας την ακριβή ερμηνεία μπερδεύεσαι περισσότερο.

Είναι λέξη της Σανσκριτικής γλώσσας – γλώσσα της Ινδίας πολύ παλιά, με πιο τέλεια δομή από τα Ελληνικά, πιο εκφραστική από τα Λατινικά και πιο εκλεπτυσμένη και από τα δύο – και η ερμηνεία της: “ΚΑΡ” = δράση – πράξη / “ΜΑ” = αποτέλεσμα – συνέπεια. Εύκολο πάλι το αρνητικό συμπέρασμα – Συνέπεια πράξης = Τιμωρία.

Μεγάλος ο φόβος της άγνοιας, μέχρι που έρχεται η γνώση της Καρμικής Αστρολογίας να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Το Κάρμα ούτε τιμωρεί ούτε ανταμείβει, εμείς τιμωρούμε ή ανταμείβουμε τον εαυτό μας ανάλογα με το αν συνεργαζόμαστε με τους νόμους της Φύσης και αν είμαστε υπάκουοι στο να κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να γίνει.

Το Κάρμα είναι μία διαδικασία που εξελίσσεται, επειδή αυτός είναι ο σκοπός για τον οποίον ήρθαμε σ’ αυτή τη ζωή! Ένα μεγάλο ταξίδι που θα το κάνουμε θέλουμε δεν θέλουμε, αφήνοντας πίσω μας τοξικά και άχρηστα συναισθήματα, όπως είναι ο φόβος και η ενοχή. Θα έχει ενδιαφέρον, γιατί η Μεταφυσική, η Ψυχολογία και η Έρευνα θα μας επιτρέψουν να ρίξουμε μια ματιά πίσω από την “κουρτίνα” και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει.

Στο ταξίδι αυτό αφετηρία μας ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης – οι συμπεριφορές, τα ταλέντα μας και οι συνήθειες του παρελθόντος και τερματικός σταθμός ο Βόρειος Δεσμός – η άγνωστη περιοχή (εξ ου και ο φόβος) όπου πρέπει να περάσουμε όλη την εμπειρία που μαζέψαμε σαν Ψυχή. Μια διαδρομή μεγάλη, κουραστική και επίπονη. Το κίνητρο όμως πολύ δελεαστικό, ικανό να υπερνικήσει όλους τους φόβους της μετάβασης στην άγνωστη χώρα, γιατί στο τέλος της διαδρομής η Ψυχή μας θα έχει εξελιχθεί, με αποτέλεσμα να γίνουμε ευτυχισμένοι άνθρωποι!

Πόσο δίκιο είχε ο Νίτσε όταν είπε τη γνωστή φράση “Η Γνώση είναι δύναμη”. Ας αντλήσουμε λοιπόν αυτή τη δύναμη και ας προχωρήσουμε σ’ αυτό το δύσκολο, αλλά μαγικό ταξίδι!

 

Από τη Δήμητρα Καρρά

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα