Ιχθύες, Ποσειδώνας και εθισμοί – Μια βαθύτερη κατανόηση

ΕΛΕΝΑ ΜΕΝΕΓΟΥ
19/02/2019

Στην αστρολογία οι εθισμοί κατατάσσονται κυρίως στο ζώδιο των Ιχθύων και στον πλανήτη Ποσειδώνα. Ο λόγος είναι γιατί οι εθισμοί είναι μια έμμεση προσπάθεια να πληρώσουμε ένα κενό και να νιώσουμε ολοκλήρωση. Οι Ιχθύες και ο Ποσειδώνας, είναι το ζώδιο και ο πλανήτης της ολοκλήρωσης, η οποία ολοκλήρωση όμως θα έπρεπε να έρθει με την ανάπτυξη της συνειδητότητας αντί για μια προσπάθεια πλήρωσης μέσα από φτηνά και βλαπτικά υποκατάστατα.

Μάς λείπει λοιπόν ενέργεια, και αντί να επεκτείνουμε το είναι μας προς την Ψυχή ώστε να λάβουμε ενέργεια που θα μας ανακουφίσει και θα μας πληρώσει, καταφεύγουμε σε ουσίες που μάλλον μάς ρίχνουν σε ύπνο παρά μάς δίνουν την ενέργεια που μας λείπει. Ουσίες όπως το αλκοόλ, το τσιγάρο, διάφορα ναρκωτικά, αλλά και τα γλυκά, το φαγητό κλπ, είναι μια προσπάθεια να ανακουφιστούμε και να γίνουμε κάτι μεγαλύτερο απ’ αυτό που είμαστε, να ξεφύγουμε από το επίπονο εγώ μας, να ξεχαστούμε. Αλλά και εθισμοί όπως τα video games, ο τζόγος, το σεξ, η τηλεόραση και άλλα πολλά, είναι προσπάθειες για φυγή. Και οι Ιχθύες και ο Ποσειδώνας είναι το ζώδιο και ο πλανήτης της φυγής και του ύπνου.

Η πιο υγιής όμως έκφραση των Ιχθύων και του Ποσειδώνα είναι ο διαλογισμός, η προσευχή και η ανώτερη τέχνη, αλλά και η φιλανθρωπία, τα οποία μάς βοηθούν να κάνουμε υπερβάσεις, να λυτρώσουμε τον περιορισμό και τον πόνο του εγώ, και να αξιώσουμε την επαφή με τον Θεό. Ο διαλογισμός και η προσευχή, αν γίνονται σωστά και δεν καταντούν κι αυτά ένας εθισμός και αυτοϋπνωτισμός, φέρνουν την απαραίτητη ενέργεια στο σύστημά μας η οποία θα πληρώσει τα ενεργειακά κενά.

Μη ξεχνάμε ότι οι Ιχθύες και ο Ποσειδώνας σχετίζονται με τις αυταπάτες, το ψέμα, τις ψευδαισθήσεις. Οπότε αν ζούμε τις επιρροές τους από ένα κατώτερο επίπεδο, θα βρισκόμαστε σε πεδίο πλάνης. Και το να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας ή να βιώσουμε ανακούφιση μέσα από εθισμούς, είναι μια καταφανής πλάνη. Ακόμα, ο άνθρωπος κάνει διάφορα “συμβόλαια” με άσαρκες οντότητες για να του προσφέρουν ηδονή μέσα από τους εθισμούς – και καταντά έρμαιό τους, όπως έχει αναφερθεί σε πρόσωπα της ιστορίας και μέσα από καλλιτεχνικά έργα.

Δεν είναι όμως μόνο ο Ποσειδώνας και οι Ιχθύες που σχετίζονται με εθισμούς. Η Αφροδίτη και ο Δίας σχετίζονται επίσης. Η Αφροδίτη γιατί θέλουμε να ζήσουμε τη γλύκα της ζωής αλλά και να έχουμε παρέα – τα οποία προσπαθούμε να αντλήσουμε από διάφορους εθισμούς. Και ο Δίας, ο οποίος έχει να κάνει με την ανάγκη για χαρά, νόημα κι ανάπτυξη συνειδησιακή, τα οποία ο άνθρωπος λανθασμένα προσπαθεί να βρει μέσα από εθισμούς διάφορους.

Ο αγώνας ενάντια στους εθισμούς είναι άξιος αγώνας, κι εκεί η αστρολογία μέσα από το προσωπικό ωροσκόπιο μπορεί να ανιχνεύσει μέσα από τις πλανητικές θέσεις και όψεις και να μας καταδείξει το γιατί έχουμε εθισμούς και πώς να τους ξεπεράσουμε, αρκεί να γίνει μια βαθύτερη ανάλυση και κατανόηση του χάρτη μας. Η αστρολογία δεν θα κάνει για εμάς τη δουλειά της ανάπτυξης προς την Ψυχή, που απαιτείται για να βιώσουμε πραγματική πληρότητα, γίνεται όμως ένας οδοδείκτης για τις αιτίες, και για το πώς να κινηθούμε για να ξεφύγουμε από τη μάστιγα των εθισμών που μας κατατρώνε τη ζωή, την υγεία, το χρόνο, το χρήμα και την ίδια την ψυχή μας.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα