Η Χειρώνια επιστροφή των ΑΒΒΑ

ASTROTEAM GUEST
08/12/2021

Το μουσικό συγκρότημα των ΑΒΒΑ είναι ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της pop/disco διεθνούς μουσικής σκηνής. Έχουν πουλήσει πάνω από 381 εκατομμύρια άλμπουμ και σινγκλ σε όλο τον κόσμο, επίδοση που τους καθιστά από τους πρώτους σε πωλήσεις μουσικούς και το δεύτερο σε πωλήσεις συγκρότημα όλων των εποχών. Έκαναν την πρώτη τους ηχογράφηση στη Στοκχόλμη στις 29/03/1972 και μετά από 10 χρόνια ιλιγγιώδους πορείας, αποφάσισαν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους επαγγελματικά και προσωπικά. Ώσπου στις 05/11/2021 επέστρεψαν δυναμικά και με το άλμπουμ τους «VOYAGE» κατόρθωσαν να εκτοξευθούν και πάλι στην κορυφή των charts. Συνολικά οι ΑΒΒΑ κλείνουν 50 χρόνια ιστορίας και το VOYAGE δεν είναι ένα ταξίδι που φτάνει στο τέλος του, αλλά ένα καινούργιο που ξεκινά.

Πολλοί πλανήτες στο ουράνιο στερέωμα συνωμότησαν για αυτήν την επανεμφάνιση. Με πρώτο και καλύτερο το Χείρωνα. Κάθε 50 χρόνια περίπου αυτός ο πλανήτης, νάνος του ηλιακού μας συστήματος, ολοκληρώνει την περιπλάνησή του σε όλο το ζωδιακό κύκλο και επιστρέφει στη θέση που βρισκόταν όταν γεννηθήκαμε. Η επιστροφή του Χείρωνα συμβαίνει μόνο μια φορά στη ζωή μας και μένει εκεί για 7-8 χρόνια. Γνωστός και ως «θεραπευτής», μας βοηθά να απελευθερώσουμε και να θεραπεύσουμε κάτι από το παρελθόν μας, που δεν ξέραμε πως να το αντιμετωπίσουμε. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα δώρα που κρύβονται μέσα στις πληγές καθώς και τα μαθήματα που μας δίδαξαν. Σηματοδοτεί ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στη ζωή και φωτίζει το μονοπάτι που θα έπρεπε να ακολουθούμε, για να βρούμε τον αληθινό προορισμό μας στη ζωή. Μπορεί κατά το πέρασμά του να βιώσουμε κρίση ή να έρθουμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών μας. Μπορεί, όμως, να νιώσουμε ολοκληρωμένοι, ότι ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας και της ψυχής μας το κάλεσμα.

Καθώς κινείται φέτος ο Χείρωνας μέσα στο ζώδιο του Κριού, συναντά το γενέθλιο Ήλιο, Ερμή και φυσικά το γενέθλιο Χείρωνα του συγκροτήματος. Κι αντί να αφήσει τους τέσσερις 70ρηδες στην ησυχία τους και στη λήθη, να απολαύσουν την σύνταξή τους, τους ξεσηκώνει και τους σπρώχνει στο προσκήνιο, ενεργοποιώντας τον Ήλιο τους, ώστε να προβληθούν και τον Ερμή τους, ώστε να επικοινωνήσουν με τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η Θεοδώρα Ντάκου στο βιβλίο της «Χείρωνας, ο ευαγγελιστής της νέας εποχής»: πάντα το πέρασμα του Χείρωνα στον Κριό είναι μια ευκαιρία για δράση και έκφραση. Άλλωστε είναι το ζώδιο της πρωτοπορίας και της μάχης για προβολή. Οι άνθρωποι (και οι ομάδες που συγκροτούν) με Χείρωνα στον Κριό, μπορούν να διατηρήσουν την υγεία τους μόνο με πειθαρχημένη δραστηριότητα. Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να είναι σκληρή και δημιουργική εργασία, προσφορά στην κοινωνία και στους συνανθρώπους και προσπάθεια για προσωπική έκφραση και διάκριση.

Οι ΑΒΒΑ, λοιπόν, εξέφρασαν με τον καλύτερο τρόπο τη Χειρώνια επιστροφή τους. Επανήλθαν για να μας διδάξουν ότι το ταλέντο και το πάθος δεν έχουν ημερομηνία λήξης και ότι υπάρχει πάντα η ελπίδα να επουλωθούν οι πληγές και να θεραπευτούν τα τραύματα. Το απέδειξαν με τις πράξεις τους αφού ξεπέρασαν ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία διαζύγια (τη διάλυση του συγκροτήματος και των γάμων τους).
Την ημέρα που κυκλοφόρησε το νέο τους άλμπουμ, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης αγκάλιαζε τον Άρη τους στην πρώτη μοίρα των Διδύμων, ενισχύοντας το δυναμισμό τους που εκφράζεται καλύτερα όταν λειτουργούν «εις διπλούν». Άλλωστε το ζώδιο των Διδύμων σχετίζεται με ταξίδια και συμπτωματικά έτσι λέγεται το νέο τους άλμπουμ (VOYAGE).
Η Αφροδίτη, που αγαπά τις τέχνες και τον πολιτισμό, εκείνη την ημέρα μπήκε στον Αιγόκερω, το κατεξοχήν ζώδιο της ωριμότητας και της τρίτης ηλικίας. Ενώ ο κυβερνήτης του Αιγόκερω, Κρόνος από τη θέση που βρίσκεται στον Υδροχόο σχηματίζει ευνοϊκές όψεις 60 μοιρών με το γενέθλιο Ήλιο (προβολή, δημιουργικότητα) και το γενέθλιο Ποσειδώνα τους (τέχνη, ψευδαίσθηση).

Ο Κρόνος από τον Υδροχόο τους βοηθά να προβάλουν την τέχνη τους…

Η δημοφιλής μπάντα ανακοίνωσε ότι το Μάιο του 2022 θα δώσει ζωντανά μία πρωτότυπη ψηφιακή συναυλία στο Λονδίνο. Για τη συναυλία αυτή έχουν ήδη δημιουργηθεί οι ψηφιακές φιγούρες των ΑΒΒΑ, μετά από πολλούς μήνες με τεχνικές πρόβες πάνω στην τεχνολογία καταγραφής κίνησης, με τη συμμετοχή των τεσσάρων μελών της μπάντας. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι: «Θα είμαστε σε θέση να καθίσουμε αναπαυτικά σαν κοινό και να παρακολουθήσουμε τον ψηφιακό μας εαυτό να ερμηνεύει τα τραγούδια μας πάνω στη σκηνή. Περίεργο και υπέροχο».

Ο Κρόνος από τον Υδροχόο τους βοηθά να προβάλουν την τέχνη τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας, με έναν εντελώς επαναστατικό και καινοτόμο τρόπο, καταργώντας τους περιορισμούς της τρίτης ηλικίας και φέρνοντάς τους ξανά, 40 χρόνια μετά, στην κορυφή της επικαιρότητας. Οι ΑΒΒΑ, λοιπόν, θα κάνουν comeback! Θα μας διδάξουν πως η έμπνευση και η δημιουργία δεν έχουν όρια, ούτε σταματούν μπροστά σε εμπόδια… αρκεί να το θέλουμε πραγματικά!

 

Από την Ευαγγελία Μαμαλάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα