H Πανσέληνος του Λύκου – Ολική Σεληνιακή Έκλειψη

ASTROTEAM GUEST
16/05/2022

Ίσως να διερωτάστε πως ακόμα αργά το βράδυ, το Φως του Ηλίου κυριαρχεί ακόμα. Κι όμως η ολική Έκλειψη Σελήνης στις 16/5 θα μας αφήσει ξάγρυπνους, σοκαρισμένους και σε εγρήγορση, ενώ στο μέσα μας, στην ψυχή μας, θα χρειαστεί να ανατρέξουμε και να δράσουμε με ισορροπία, αποκρυσταλλώνοντας κάθε εμμονή, χειριστικότητα, θυμό ή και παιχνίδι εξουσίας.

Η σημαντικότερη του ζωδιακού Σελήνη σε κρίσιμη μοίρα, στην 25η Σκορπιού, με βαριά συναισθήματα ρίχνεται στα πιο βαθιά της μονοπάτια. Έχει μέσα της πολύ θυμό, ένταση, απογοήτευση, ενώ οι ασφάλειές της δονούνται. Ασφάλειες, ανασφάλειες ή το θεριό φόβων και στασιμότητας που έχει μείνει για καιρό να βασανίζει την ψυχή της; Σε αυτή την μοίρα γίνεται επιθετική, κρύβει υπουλία, έντονο πόθο και εμμονικά πάθη. Κατά τον Πτολεμαίο ο «Λύκος» -το «Θηρίο» που προσφέρεται για θυσία, ως προσφορά στον Κένταυρο Χείρωνα. Η «προσφορά» θυσίας, δεν είναι μια απλή προσφορά, είναι «Τάμα» προσφοράς θυσίας μιας θηριωδίας, ώστε να απελευθερωθεί από τα δεσμά της. Το κάθε της συναίσθημα χάνεται κάτω από το Φως του Ηλίου, με το Φως της λογικής να μοιάζει να την ακτινογραφεί, μήπως και γίνει κάποια παράβλεψη. Στην 25η μοίρα Ταύρου κάθεται ο Ήλιος, με τον Algol να προκαλεί ακόμα περισσότερο, θέλοντας να αποκεφαλίσει κάθε πλοκάμι αυτής της Μέδουσας. Μα υπενθυμίζει, πώς κάθε άγριο θεριό, κάθε αχαλίνωτος φόβος, σαν Λερναία Ύδρα ξανά-φυτρώνει και πώς ο Ριζικός αποκεφαλισμός είναι η λύση προς την λύτρωση.

Δεν είναι μόνος αυτός ο Ήλιος. Η απόλυτη δύναμη της εξουσίας του ζωδιακού έχει παραπλεύρως τον Κύριο της επικοινωνίας, των μικρών παιδιών και εφήβων Ερμή, που μεταφέρει πληροφορίες περί αξιών, ασφαλειών και αποφάσεων για επανεξετάσεις. Εννοείται ότι τα νέα θα είναι έντονα, που θα μας αφήσουν άναυδους και πιθανόν άλλη μια φορά απροετοίμαστους , αφού απόψεις και λεγόμενα αναθεωρούνται. Θα χρειαστεί κάθε λόγος, σκέψη και γραφή να έχει σύνεση, αφού η συναισθηματική ένταση προκαλεί με ασυντόνιστο και προκλητικό τρόπο επικοινωνίας.

Κύριος του Κάρμα, των εξουσιών, μα εν κατακλείδι της δικαιοσύνης.

Στη μέση αυτών ο Κρόνος, από την 24η μοίρα του Υδροχόου, Κύριος του Κάρμα, των εξουσιών, μα εν κατακλείδι της δικαιοσύνης. Απόλυτος εδώ και καιρό, κοντράρει τον Δράκο των Δεσμών της Ματωμένης αυτής Κυράς. Και πώς να μην είναι, αφού της έχει φέρει στερήσεις, οριοθετήσεις και διαπαντός απώλειες. Είναι όμως τραμπάλα ισορροπίας, που από την σκουριά της, δονείται. Η σκουριά της δεν είναι άλλη από εγωισμούς, πόθους, πάθη, προσκολλήσεις, εμμονές… σε «έχω» και «κατέχω», τα «θέλω» και τα «προσφέρω». Έτσι με ανασφάλειες την αφήνουν σε ακινησία. Ο Κρόνος, Κύριος των ευθυνών και της ωρίμανσης, δίκαιος κριτής, καλεί στην ισορροπία, σε οργάνωση και ανάληψη κάθε ευθύνης σε σχέσεις. Ζητά εσωτερική εργασία του «Εγώ» έναντι των συναισθημάτων του κάθε άλλου, με την υπομονή του χρόνου να γίνεται ανοξείδωτος Χάλυβας, που δεν αφήνει την κάθε σκουριά να διαπεράσει. Διαδρομή μονόδρομός, αφού η αποφυγή της οδηγεί σε κρυσταλοποίηση, εσωτερικές αναστολές, καταπίεση, απαισιοδοξία, χωρισμούς, κατάθλιψη και μοναξιά. Ο Κρόνος είναι Δάσκαλος σοβαρός, δεν αστειεύεται. Δικαιώνει την ταπεινότητα, τον σεβασμό και την ακεραιότητα. Έτσι ζητά ανάμεσα σε σχέσεις, να δουλέψουν το «εγώ» για το «εμείς». Ένα Εμείς πολύ πιο συλλογικό και μεγάλο που μοιάζει με κινηματογραφική αποκάλυψη.

Ο Άρης, παραδοσιακός κυβερνήτης της Έκλειψης αυτής…

Σε θέση κλειδί υψίστης σημασίας κάθεται ο Άρης, παραδοσιακός κυβερνήτης της Έκλειψης αυτής, έτοιμος να συναντήσει σε θέση παντοδυναμίας τον Κύριο των θαλασσών, των ουσιών και της «αλ»-χημείας Ποσειδώνα, στην 24η μοίρα των Ιχθύων. Άξονας ερεθιστικότητας, οξυθυμίας, σωματικής αδυναμίας, μολύνσεων, εξασθένισης ή απροθυμίας, μας επισημάνει ο Eberdin, για τους δύο αυτούς Κυρίους. Αφού αν αφεθούν σε υπερεκτιμήσεις των ικανοτήτων τους, το άγχος κυριαρχεί, ενώ οι τάσεις φυγής είναι έντονες, μέσα από κάθε είδους ουσίες, φάρμακα ή αλκοόλ. Θέματα με οτιδήποτε «χημικό» ή υποθαλάσσιο απασχολεί έντονα και ίσως θα παίξουν κάποιο ρόλο σε παιχνίδια εξουσιών.

Οι δύο τους είναι υπερδύναμη, μια υπερδύναμη που μπερδεύει τη δράση, με σκοπό την ανάπτυξη της διαίσθησης, της υψηλής ευαισθησίας και της Πίστης, ώστε να εξελιχθεί σε θεραπευτή, σε έναν άψογο χειρουργό με θέληση, καθοδηγούμενη από την Συμπαντική Ιδέα, που γίνεται Σωτήρας–Γητευτής ζωής με τη δράση του. Σαν σφήνα Σωτηρίας κρατούν με θετική όψη την Ματωμένη Κυρά Σελήνη, προβάλλοντας τον ιδεαλισμό, την έμπνευση και την αναζήτηση της ψυχικής γαλήνης, μέσα από την πίστη και την εμπιστοσύνη. Θυμίζουν πώς η εξάγνιση από την «θηριωδία του Λύκου», που κατατρώει η αποκοπή από κάθε τοξίνη, μπορεί να γίνει δύναμη θέλησης και υπέρβασης και έργο υψηλής καλλιτεχνίας.

Κάθε Έκλειψη βοηθά να αναλογιστούμε τί είναι συμβατό και αληθινό…

Έτσι κάπου μέσα στην αϋπνία και την αναστάτωση των συναισθημάτων, με τα γεγονότα να θυμίζουν έντονα τον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο σε αυτή την Εκλειπτική Πανσέληνο, χρειάζεται πέραν των πιο πάνω να ανακαλύψουμε, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη, τί είναι σημαντικό, έμπιστο και πραγματικά ασφαλές για μας και τους οικείους μας. Κάθε Έκλειψη βοηθά να αναλογιστούμε τί είναι συμβατό και αληθινό, τί είναι υγειές και ώριμο, ώστε να παραμείνει και να εξελιχτεί. Ποια «μαύρα ρούχα» καταλαμβάνουν χώρο και προκαλούν χειμώνα στα ντουλάπια της ψυχής μας, ενώ ο Θεός υπόσχεται Ουράνιο Τόξο μετά από κάθε καταιγίδα.

Τα σταθερά Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι οι Εκλείψεις μέχρι τον Μάιο του 2023, θα σας επηρεάζουν έντονα και θα βλέπετε τις ζωές σας να αλλάζουν. Από σας εξαρτάτε αν η αλλαγή θα γίνει με εσάς από εσάς ή για εσάς ερήμην. Από τις Εκλείψεις επηρεασμό έχουμε όλοι ανεξαιρέτως, έτσι θα χρειαστεί να στραφούμε στον άξονα των σταθερών ζωδίων, μέσα από τους προσωπικούς χάρτες.

 

Από τη Δέσποινα Κυπριανού

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα