ΕΥΘΡΑΣΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ – Συνέντευξη από τα τέσσερα στοιχεία

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
03/02/2022

Τα τέσσερα στοιχεία παρουσιάζουν τον εαυτό τους, τον υπερασπίζονται και μας προβληματίζουν με την έλλειψη ή την υπεροχή τους!

Φωτιά

Είμαι η φωτιά! Πριν από οτιδήποτε άλλο υπήρχα μόνο εγώ. Ένας πυρίφωτος ωκεανός που το κέντρο μου ήταν παντού και η περιφέρειά μου πουθενά, αφού τίποτα δε μπορούσε να περιορίσει τη δυναμική και ακτινοβόλο φύση μου και ούτε υπήρχε εξάλλου κάτι άλλο πέρα από μένα. Είμαι ένας ωκεανός ζωής και υπερσυνειδήσεως, πηγάζω αυθόρμητα από την ίδια μου τη φύση. Τα πάντα είναι δημιουργήματά μου, είσαστε μορφές της εκδήλωσης μου και είστε ένα μεταξύ σας και ένα με μένα. Εμπεριέχομαι σε κάθε υλικό άτομο και γίνομαι αυτό το ίδιο στην εκδηλωμένη φύση. Δεν υπάρχει ούτε ένα σωματίδιο στη φύση που να μη με εμπεριέχει. Οι άνθρωποι με αποκαλούν Φως και η πιο ορατή εκδήλωση της πνευματικής μου φύσης στον κόσμο σας είναι η φωτιά, ένας τρόπος να μπορέσετε να έρθετε κοντά στην έννοια της υπόστασης και της μη υπόστασής μου. Η φωτιά δεν είναι κατάσταση ύλης, αλλά στάδιο μετατροπής της. Έχω τις ιδιότητες της θερμότητας και της ξηρότητας. Συμβολίζω τις φλογερές συγκινήσεις, την πνευματική φιλοδοξία, τη δράση στο μεγαλείο της.

Η έλλειψη της φωτιάς προκαλεί μεγάλη ανισορροπία στο ανθρώπινο είδος, με μεγαλύτερη την έλλειψη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στις ενέργειές του. Δυσκολεύεται να πιστέψει στη ζωή, στους ανθρώπους, στη φύση. Δεν έχει ενθουσιασμό, μαχητικότητα, δραστηριότητα, τίποτα δεν ξεκινά, τίποτα δεν ολοκληρώνει, παρά μόνο ακολουθεί και μάλιστα με κλονισμένα βήματα, προσπαθώντας να κρυφτεί για να μη φαίνεται. Ένας ισχυρός Άρης δίνει αρκετή ενέργεια, ώστε να βάζει το άτομο σε εφαρμογή τις ιδέες του.

Νερό

Είμαι το νερό, η ζώσα ανεξάντλητη πηγή ζωής του πλανήτη μας αλλά και του ανθρώπου επίσης. Είμαι το πρωταρχικό στοιχείο για τον άνθρωπο, αφού από βρέφος το συντηρώ μέσα στο αμνιακό υγρό μέχρι να γεννηθεί. Διατηρώ τις φυσικές λειτουργίες κάθε έμψυχου όντος και χωρίς εμένα δε μπορεί τίποτα να επιζήσει παρά μερικές ημέρες. Δεν αποτελώ μόνο το 70% του ανθρώπινου σώματος, αλλά το 70% ολόκληρου του πλανήτη. Αντιπροσωπεύω το στοιχείο του συναισθήματος, συμβολίζω την αγάπη, αλλά διαθέτω μεγάλη διεισδυτική ικανότητα, ειδικά όταν διοχετεύομαι με συγκέντρωση. Είμαι υποχωρητικό αλλά παντοδύναμο! Δραπετεύω εύκολα αλλάζοντας μορφή σαν υδρατμός και όταν τα βρω δύσκολα, αλλάζω δρόμο, σκάβοντας, διαβρώνοντας, ακολουθώντας προδιαγεγραμμένη πορεία προς τη θάλασσα, όπου θα ενωθώ με τα όμοιά μου. Δεν επιτίθεμαι ποτέ, προτιμώ να κατακτώ υποχωρώντας…

Η έλλειψη του νερού προκαλεί σοβαρά ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, που δυστυχώς αδυνατούν να εντοπίσουν, γιατί αρνούνται να παραδεχθούν αυτά που νιώθουν. Αντιμετωπίζουν τα συναισθήματα ως ασήμαντα, τα παραβλέπουν και πάνε παρακάτω, φοβούμενοι να έρθουν σε επαφή με τον ίδιο τους τον εαυτό. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν καλές σχέσεις με τους γύρω τους, εφόσον αδιαφορεί για το πώς νιώθουν και οι υπόλοιποι. Χαρακτηρίζεται ως ψυχρό, ασυγκίνητο και εγωιστικά ακατάδεκτο. Ο Ποσειδώνας σε καλή θέση μπορεί να εξισορροπήσει αρκετά την προσωπικότητα, ώστε να μην είναι το άτομο μοναχικό ή φοβισμένο με τα συναισθήματά του.

Γη

Είμαι η γη! Σύμβολο της ζωής και του θανάτου. Από μένα προέρχεστε και σε με θα καταλήξετε. Αναπαριστώ τη στέρεη κατάσταση της ύλης, εκδηλώνω σταθερότητα, μονιμότητα και συχνά ακαμψία. Το στοιχείο μου θεωρήθηκε από όλους τους πολιτισμούς η μήτρα της ζωής. Είμαι η μητέρα γη, συμβολίζω τη γονιμότητα, τίποτα δε θα υπήρχε προς αναπαραγωγή ή καρποφορία χωρίς εμένα. Αποτελούμαι -σύμφωνα με τις σύγχρονες χημικές αναλύσεις- από εκατό και περισσότερα ατομικά στοιχεία και είμαι η πλέον σταθερή ουσία στον ανθρώπινο οργανισμό (οστά, δόντια, κύτταρα και ιστοί). Εκτός από σταθερότητα, γνωρίζω πολύ καλά και την τέχνη της συντήρησης και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε πολλές θρησκείες θεωρούμαι πηγή μεγάλης δύναμης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην μυθολογία της Αρχαίας Ελλάδας και στους Άθλους του Ηρακλή, όπου ο γίγαντας Ανταίος κάθε φορά που έπεφτε στη γη έπαιρνε δύναμη από αυτή.

Η έλλειψη του στοιχείου της γης, προκαλεί μεγάλα προβλήματα ένταξης στον κοινωνικό χώρο, γιατί το άτομο νιώθει ότι δε χωράει πουθενά και μένει διαρκώς ανικανοποίητο. Το άτομο αγνοεί τα πρακτικά θέματα επιβίωσης του, αρνείται να μεγαλώσει και να σταθεί στα πόδια του, καθώς ονειρεύεται πραγματικότητες που δεν υπάρχουν. Συχνά έρχεται αντιμέτωπο με δυσκολίες που ξεκινούν από την υπερβολική έκφραση των συναισθημάτων του, παράλογων απαιτήσεων από τους άλλους ή περίεργων ιδεών ως προς τη διαβίωσή του. Ο Κρόνος σε μια καλή θέση μπορεί να δώσει μια δυνατή δόση «γείωσης» στο άτομο.

Αέρας

Είμαι ο Αέρας! Δίνω την πρώτη πνοή στον νεογέννητο άνθρωπο. Είμαι η ψυχή! Δίνω ζωή και εμψυχώνω τα πάντα. Δεν έχω καμία σταθερότητα αντιθέτως ταυτίζομαι με ότι διαρκώς κινείται, μεταβάλλεται, αλλάζει και παίρνει καινούργια μορφή. Και η κίνησή μου υπήρχε ανέκαθεν. Είμαι ταυτόσημος με το πνεύμα και συμβολίζω την ορμή, την τόλμη, την επιτάχυνση. Δεν είναι εύκολο να μου ανακόψει κανείς την πορεία εκτός από μένα τον ίδιο. Αεικίνητος και ζωηρός, σαρώνω με το πνεύμα και τις ιδέες μου κάνοντας τους υπόλοιπους να μοιάζουν νωθρούς και άβουλους. Επειδή δεν αντέχω την ησυχία, ψάχνω διαρκώς νέες περιπέτειες που θα μου ανοίξουν διαδρομές, για να εκφραστώ ακόμα πιο δημιουργικά. Συνεργάζομαι με όλους αλλά δε συνδέομαι με κανέναν πολύ στενά, γιατί δεν αντέχω τις προσωπικές εκδηλώσεις συναισθήματος, εκτός κι αν δίνονται πρωτότυπα και με έξυπνο τρόπο. Δεν είμαι απλά πολύ έξυπνος, είμαι εξαιρετικά ιδιοφυής.

Η έλλειψη του στοιχείου του αέρα δημιουργεί δυσκολίες στην προσαρμογή σε οτιδήποτε νέο. Το άτομο δεν αντιλαμβάνεται γύρω του τις μεταβολές σε ιδέες και καταστάσεις και επιμένει σε αυτά που ήδη γνωρίζει. Σε δύσκολες περιπτώσεις, παθαίνει συναισθηματικούς πανικούς, χάνεται σε κυκεώνες ή απλά σε μια κουταλιά νερό. Ένας δυνατός Ερμής μπορεί να μετριάσει τις ανισορροπίες, που δημιουργεί η έλλειψή του.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα