Ernest Miller Hemingway – Ένας σπάνιος καρκίνος

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
10/07/2017

21 Ιουλίου 1899 (08.00 π.μ.) OAK PARK ILLINOIS U.S.A.

Ο Εrnest Hemingway, ένας από τους σημαντικότερους και πιο πολυδιαβασμένους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ου αιώνα, γεννήθηκε κάτω από το ζώδιο του Καρκίνου. Μέλος της αποκαλούμενης «Χαμένης Γενιάς» των αμερικανών λογοτεχνών στο Παρίσι, έζησε μια πολυτάραχη, μποέμικη ζωή γεμάτη ανατροπές όχι μόνο στην προσωπική, αλλά και στην επαγγελματική του ζωή. Ενώ ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος, πολεμικός ανταποκριτής για την ακρίβεια, επάγγελμα που ποτέ δεν εγκατέλειψε στην ουσία, η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε μέσα από το συγγραφικό του έργο. Πως θα μπορούσε άλλωστε να μην γίνει έτσι, αφού ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου του ο Ερμής (ASC 7ο Παρθένου), κυβερνήτης επίσης του 10ου οίκου του, σχημάτιζε ένα χαρισματικό εξάγωνο με τον Ποσειδώνα του στους Διδύμους μέσα στον δέκατο οίκο! Ο γενέθλιος Ερμής του στις 25ο του Λέοντα, στο πύρινο και διαισθητικό αυτό ζώδιο, μέσα στον 12ο οίκο, του έδινε μια δυνατή και πολλές φορές μυστηριακή φαντασία με τεράστια ανταπόκριση στο κοινό. Ενισχυτικό ρόλο στην συγγραφική του καριέρα έδωσε οπωσδήποτε και ο Δίας του στον 3ο οίκο σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στον 10ο οίκο.

Επιβλητικός ως παρουσία, με αρχοντική κοψιά, προερχόμενος από μια οικογένεια με σημαντικό κοινωνικό προφίλ και μόρφωση (πατέρας γιατρός , μητέρα καθηγήτρια μουσικής), Ήλιος σε τρίγωνο με Ουρανό, τετράγωνο με τον Δία του, αλλά και μισό τετράγωνο με Πλούτωνα σε αντίθεση με Κρόνο, όψη κοφτερή και δύσκολη στην διαχείριση αφού με την ενεργοποίησή της έφερε την αυτοκτονία του πατέρα του στα 29 του χρόνια.

Ο ASC στην Παρθένο, καθώς και ο Άρης του στον 1ο οίκο σε τετράγωνο με Κρόνο, Ποσειδώνα και Πλούτωνα του έδιναν έναν ιδιαίτερο, οξύθυμο και ιδιότροπο πολλές φορές χαρακτήρα με εμμονές και εθισμούς. Έγραφε πάντα όρθιος, αυστηρά τις πολύ πρωινές ώρες και με μια στρατιά καλοξυσμένα μολύβια μπροστά του! Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας απολάμβανε να πίνει, να καπνίζει τα αγαπημένα του κουβανέζικα πούρα και να ψαρεύει. Ο Άρης του στις 20ο της Παρθένου στον 1ο οίκο αποκτούσε κριαρίσια χαρακτηριστικά χαρίζοντας  του  ορμητικότητα, αγάπη για την περιπέτεια, τα ταξίδια, το κυνήγι και τις ταυρομαχίες, εμπειρίες που περιέγραφε άλλωστε και μέσα στα έργα του. Ανεξάντλητη ήταν επίσης και η αγάπη του για τις γυναίκες, παντρεύτηκε τέσσερις φορές και με ακμή 7ου στους Ιχθύες δύσκολα θα μπορούσε να ήταν αλλιώς! Ωστόσο, η σκληρή Σελήνη του στον Αιγόκερω σε αντίθεση με την Αφροδίτη του στον τρυφερό, κυκλοθυμικό Καρκίνο, τον έκαναν να περνά με ευκολία από την μια σχέση στην άλλη.

Ο ενδόμυχος φόβος του, αυτός που πάντα προσπαθούσε να αποδιώξει και να εξευμενίσει, μπαίνοντας με ορμή σε πάθη και εθισμούς, ήταν ο φόβος ενός τέλους παρόμοιου με αυτού του πατέρα του, πράγμα που δεν κατάφερε τελικά να αποφύγει. Η παρουσία του Κρόνου και του Ουρανού, στο ζώδιο του Τοξότη στον 4ο οίκο του, φαίνεται πως είχαν γράψει για αυτόν το σενάριο του τέλους που τόσο φοβόταν.

Πριν την γέννηση του στο τέλος σχεδόν του αστερισμού του Καρκίνου, οι προγενέθλιες εκλείψεις του δείχνουν πως το σύμπαν συνωμότησε έτσι ώστε να προετοιμάσει τις συνθήκες για τον ρόλο που θα διαδραμάτιζε στην συγκεκριμένη ενσάρκωση και το στίγμα που θα άφηνε στην παγκόσμια λογοτεχνική σκηνή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ  ΓΕΓΕΝΟΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

8 ΙΟΥΛΙΟΥ 1918  ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ (ΠΟΛΕΜΟΣ)

21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1928  –  ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΙ

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1929 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ

Ο ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1952

Οι πλανητικές όψεις της απονομής και της αυτοκτονίας του αξίζει να σημειωθούν!

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1954 ΑΠΟΝΟΜΗ NOBEL

( NATAL / PROGRESSED /TRANSIT )

Προοδ. Ερμής (κυβερνήτης ωροσκοπίου και 10ου οίκου) 08ο  Παρθένου, σε σύνοδο με ASC natal 07ο Παρθένου

Προοδ. Αφροδίτη και Ήλιος σε σύνοδο με Άρη natal

Transit Ουρανός και Δίας σε σύνοδο με Ήλιο natal

Όταν γινόταν η απονομή ήταν τόσο άρρωστος που δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην Σουηδία και να παραβρεθεί στο πιο σημαντικό γεγονός της επαγγελματικής του ζωής. Άλλο ένα παράδειγμα πως οι θετικές όψεις ενός κοσμογράμματος μπορούν να συμβαδίζουν με τις αρνητικές και να εκδηλώνονται συγχρόνως.

Transit Ποσειδώνας σε σύνοδο με προοδ. Άρη

Transit Ποσειδώνας σε τετράγωνο με Ήλιο natal (ασθένεια, εξασθένιση)

SOLAR ARK

Ήλιος από s.a. σε σύνοδο με Άρη natal

Δίας από s.a. σε αντίθεση Ποσειδώνα natal  (απογοήτευση για την μη παρουσία του στην απονομή του Nobel)

Ερμής από s.a. (κυβερνήτης ωροσκοπίου και 10ου) σε εξάγωνο με Κρόνο natal

2 ΙΟΥΛΙΟΥ 1961 ΘΑΝΑΤΟΣ (ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ)

( NATAL / PROGRESSED / TRANSIT )

Οι όψεις την ημέρα του θανάτου του, είναι το λιγότερο συγκλονιστικές σε σχέση με την ακρίβεια τους αλλά και την εκδήλωση τους στους συγκεκριμένους  οίκους, γεγονός που μας δηλώνει πως η ώρα γέννησής του είναι σχεδόν ακριβής με μια διαφορά πέντε ίσως λεπτών, με ASC 06ο Παρθένου αντί για 07ο.

Transit Πλούτωνας 06ο Παρθένου σε σύνοδο με ASCnatal 07ο Παρθένου!

Transit Άρης σε σύνοδο με ASC natal!

Προοδ. Ερμής (κυβερνήτης ωροσκοπίου) 20οΠαρθένου σε σύνοδο ιδιομοιρίας με natal Άρη (κυβερνήτης 8ου οίκου)

Προοδ. Σελήνη στον 8ο, στον Κριό ( Άρης κυβερνήτης 8ου)!

Transit Κρόνος 27ο Αιγόκερω σε αντίθεση με Ήλιοnatal στις 28ο Καρκίνου

Transit Ουρανός σε σύνοδο με natal Ερμή (κυβερνήτη ωροσκοπίου)

Transit Κρόνος στον Αιγόκερω σε τετράγωνο με προοδ. Σελήνη στον 8ο οίκο

SOLAR ARK

Ποσειδώνας s.a. σε σύνοδο με Ερμή natal (κυβερνήτη ωροσκοπίου)

Natal Ήλιος σε σύνοδο με Νότιο Δεσμό από s.a.

Ήλιος από s.a. σε σύνοδο με natal Νότιο Δεσμό!

Σε μια μικρή στατιστική των γεγονότων της ζωής του , βλέπουμε πως οι μήνες Ιούλιος και Σεπτέμβριος έφεραν ξεχωριστή σημασία. Μήνας γέννησης, τραυματισμού αλλά και θανάτου του ο Ιούλιος , αλλά και μήνας συγγραφικών επιτυχιών ο Σεπτέμβριος καθώς τον Σεπτέμβρη του 1929 εκδόθηκε  ”Ο Αποχαιρετισμός Στα Όπλα” και του 1952 ”Ο Γέρος και η Θάλασσα”.

Την χρονιά που αυτοκτόνησε είχαν προηγηθεί κάποιες εκλείψεις οι οποίες δείχνουν πως είχαν επιρροή στο γενέθλιο κοσμόγραμμά του, με καθοριστική την θέση του Πλούτωνα που από την έκλειψη του Σεπτέμβρη του 1960, έως και την έκλειψη του Μαρτίου του 1961 βρισκόταν σε σύνοδο με τον γενέθλιο ωροσκόπο του!

Τέλος, σε έναν πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό τομέα της αστρολογίας , την αστροχαρτογεωγραφία, η κάθετη γραμμή του Ερμή του Χέμινγουεϊ στο Μεσουράνημα διασχίζει την Ισπανία, περνώντας πολύ κοντά από την Μαδρίτη. Ο Ερμής, κυβερνήτης του γενέθλιου κοσμογράμματός του, σε αυτή την αστρογεωγραφική  θέση, δείχνει το μέρος όπου κάποιος μπορεί να έχει έμπνευση, να διαπρέψει στην λογοτεχνία, να εδραιώσει την καριέρα του και να αποκτήσει φήμη μέσα από αυτήν! Εδώ είναι η περίπτωση που το μυαλό και οι λεκτικές ικανότητες χρησιμοποιούνται για την προώθηση των προσωπικών αναγκών αλλά και της επιτυχίας. Δεν θα μπορούσε να είναι λοιπόν τυχαία η αγάπη του για την συγκεκριμένη χώρα, την οποία λάτρεψε σαν δεύτερη πατρίδα του, αφού όπως ο ίδιος έλεγε αισθανόταν Ισπανός στην ψυχή!

Ο Ernest Hemingway είχε  κατανοήσει με ακρίβεια φαίνεται ποια ήταν η εσωτερική δύναμη που τον ωθούσε και τι ήταν αυτό που έπρεπε να πετύχει και να αποδώσει ως συγγραφέας, συνεχίζοντας ακόμα και σήμερα, μετά από έναν αιώνα, να εμπνέει στρατιές αναγνωστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα