Η εποχή της προσποίησης και η σύνοδος Δία-Κρόνου

ΕΛΕΝΑ ΜΕΝΕΓΟΥ
09/01/2021

Προσποίηση (pretension), μια μάστιγα του αιώνα του εγωκεντρισμού και του ναρκισσισμού. Μια μάστιγα που προκαλείται στον άνθρωπο όταν ζει από την προσωπικότητά του και όχι από τον Εαυτό του, όταν ζει από τη περιφέρεια του κύκλου και όχι από το Κέντρο του, όταν ζει από το κέλυφος και όχι από την ουσία.

Γυναίκες που φέρονται με πάρα πολύ προσποίηση, κυρίως για να φανούν ελκυστικές, αλλά και αγόρια που μαϊμουδίζουν συμπεριφορές και χειρονομίες που βλέπουν σε διάφορους καλλιτέχνες, κατακλύζουν τα μίντια. Αρκεί να δούμε μια εκπομπή στη τηλεόραση, με τους παρουσιαστές και τους καλεσμένους να είναι γεμάτοι προσποίηση – ενώ δεν χρειάζεται.

Η προσποίηση είναι παντού, ειδικά στους υπερβολικά ευγενικούς, και όχι μόνο. Είναι η μάστιγα της εποχής της προσωπικότητας, και ο κίνδυνος να χάσει κάποιος τον εαυτό του. Φυσικά η προσποίηση είναι μια μορφή υποκρισίας, αλλά γίνεται σχεδόν πάντα ασυνείδητα, και συχνά καλλιεργείται στα παιδικά χρόνια. Μια ευθεία κι αληθινή όμως συμπεριφορά δεν σημαίνει επουδενί προσβλητική συμπεριφορά – η αλήθεια έχει αγάπη και σεβασμό.

Η σύνοδος Δία-Κρόνου στο ζώδιο της αλήθειας, τον Υδροχόο, μας δίνει τώρα την ευκαιρία να μπούμε σε μια εποχή περισσότερης αυθεντικότητας στις εκδηλώσεις. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί όμως τεχνητά – πρέπει να είναι αποτέλεσμα ένωσης με τον Εαυτό. Γιατί είναι η βαθιά ανασφάλεια που κάνει τον άνθρωπο να προσποιείται, όταν νιώθει ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο. Ενώ η τακτική συγκέντρωση στον Εαυτό δυναμώνει την ουσιαστική αυτοπεποίθηση. Ο κίνδυνος με τον Υδροχόο βέβαια είναι να περάσουμε σε μια εποχή με παγωμένες και κυνικές συμπεριφορές.

Είσαι σε θέση να καταλάβεις στη καθημερινότητα πότε προσποιείσαι; Μπορείς να ξεχάσεις τον εαυτό σου και να λειτουργείς απ’ τον Εαυτό σου;

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα