Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο (22/12/2023 μέχρι 20/3/2024) | Το τρίμηνο της Αισιοδοξίας!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
14/12/2023

Η ελπίδα ανακτάτε! Τίποτα δε χάνεται εξ’ ολοκλήρου στο σύμπαν και η ζωή επιστρέφει εκεί…

Χειμερινό ηλιοστάσιο και η μεγαλύτερη νύχτα του έτους ξεπροβάλει, δίνοντας το έναυσμα στον Χειμώνα να κάνει την έναρξη του και μαζί του να αποκαλύψει τα σπουδαία μηνύματα για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα στο σύνολό της! Ο Ήλιος αγέρωχος «στέκεται» για λίγο… φαίνεται να επιβραδύνει τη φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή προς τα νότια (κίνηση στην απόκλιση), μέχρι που την ημέρα του ηλιοστασίου αυτή η κίνηση μηδενίζεται και αντιστρέφεται. Μαγική νύχτα, δύο μόλις μέρες μακριά από το να ξημερώσουν Χριστούγεννα -η μέρα της μεγαλύτερης χαράς και αισιοδοξίας στον κόσμο μας-. Το Φως αρχίζει να επεκτείνετε, να ρίχνει όλο και περισσότερες ζεστές ακτίνες όσο πλησιάζει πιο κοντά στο βόρειο ημισφαίριο. Η ελπίδα ανακτάτε! Τίποτα δε χάνεται εξ’ ολοκλήρου στο σύμπαν και η ζωή επιστρέφει εκεί… που οι άνθρωποι παραδίδονται στη θέληση του απόλυτου Φωτός – που σιγά σιγά θα αρχίζει να φέγγει όλο και περισσότερο.

Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο λοιπόν και τα θέματα που πραγματεύεται ο ingress χάρτης είναι εξαιρετικά πολύπλοκα.

Ο Ήλιος στις 0 Αιγόκερω φυσικά εφόσον μιλάμε για Χειμερινό ηλιοστάσιο και κρίσιμη μοίρα φυσικά εφόσον κρύβει μέσα της την παρορμητική δύναμη της έναρξης- μέσα από κρίση- της Νέας εποχής του Χειμώνα. Με θετικές γωνίες από τη Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου (τρίγωνο ακριβείας), αλλά και του Δία πολύ κοντά να ενισχύει ακόμα περισσότερο μπορούμε σίγουρα να ελπίζουμε σε σημαντικές επιτυχίες που αφορούν κατεξοχήν δικές μας πολιτικές κινήσεις και συμμαχίες. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα, πιο μαχητικά και αγωνιστικά για το έθνος και το λαό μας, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να μην κρατήσουμε ισορροπίες και να αποφύγουμε υψηλά ρίσκα μια και ο Ποσειδώνας επηρεάζει τον Ήλιο αυτό με γωνία τετραγώνου και η σωστή στρατηγική είναι: «Ναι μεν… αλλά άσε να τσεκάρω λίγο καλύτερα, μην κρύβει κάπου ψιλά γράμματα και τα χάσω όλα». Προβλήματα μπορεί να προκύψουν μεταξύ των πολιτών και των Ηγετών ή της εξουσίας της χώρας εν γένη, χωρίς να αποκλείεται και η εξασθένιση της υγείας των ανθρώπων με πολλά ζητήματα να ανακύπτουν σε χώρους νοσηλείας.

Η Σελήνη -λαός- στο ζώδιο του Ταύρου και στον 5ο οίκο διψάει για ασφάλεια οικονομική και ψυχολογική, έχοντας ταυτόχρονα τρομερή επιθυμία για χαλάρωση, άνεση και καλοπέραση αφιερώνοντας χρόνο στα παιδιά, στο θέαμα, τη χαρά(αλλά και τα τυχερά παιχνίδια). Η σύνοδος με τον τυχερό πλανήτη Δία αυξάνει ακόμα περισσότερο όλα αυτά αλλά και στο σύνολο θα μπορούσε να δώσει τρομερές επιτυχίες από τον Καλλιτεχνικό χώρο του θεάματος ή του αθλητισμού (και η εκπαίδευση ακόμα θα μπορούσε να βραβευτεί για κάποιο λόγο). Τα έσοδα στους χώρους εστίασης, διασκέδασης, θεάτρων κλπ. δείχνουν να αυξάνονται θεαματικά. Αγκάθι παραμένει το τετράγωνο του Πλούτωνα με αυτή τη Σελήνη δεδομένου ότι ίσως φέρει πάλι στην επιφάνεια θέματα κακοποίησης γυναικών και παιδιών πληγώνοντας πάλι τη μνήμη του Ελληνικού λαού.

Το κρυφό μαύρο χρήμα του παρασκηνίου που μπορεί να έρθει από πολλές και διαφορετικές εκδοχές.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω και με εξαιρετικά θετικές γωνίες φέρνει χαρούμενα νέα για την αγορά εργασίας και τις νέες θέσεις που προκύπτουν ανακουφίζοντας αρκετά τομείς όπως είναι το εμπόριο, οι μετακινήσεις και γενικότερες συναλλαγές ευνοώντας περισσότερο όμως τη νεολαία. Ακολουθούν και μεγαλύτερα έσοδα για τους συγκεκριμένους τομείς του Ερμού. Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες παρουσιάζονται ενώ δίνεται μεγαλύτερη έμφαση όχι μόνο σε πρακτικές δεξιότητες αλλά και σε πνευματικές δραστηριότητες που εκτιμώνται πλέον διαφορετικά. Μεγάλη έμφαση επίσης στα θέματα μέσης εκπαίδευσης, σχολεία σπουδές.
Η Αφροδίτη στο Σκορπιό και στον 12ο οίκο της χώρας αναμφίβολα βιώνει δύσκολες στιγμές, όντας σε κακή θέση και γωνία αντίθεσης με Ουρανό – βγάζοντας όμως πιθανότατα μεγάλα σκάνδαλα στη επιφάνεια που αφορούν «μαύρο» χρήμα σχετιζόμενο με εξουσίες, παρασκήνιο, τράπεζες, αλλά και όλα τα θέματα της Αφροδίτης μεταξύ αυτών και κέρδη από εκμετάλλευση γυναικών, ή θεμάτων που τις αφορούν. Το κρυφό μαύρο χρήμα του παρασκηνίου που μπορεί να έρθει από πολλές και διαφορετικές εκδοχές.

Ο Άρης στον Τοξότη και στον 1ο οίκο δεικνύει επιθετικές τάσεις έναντι των ηγετών – οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι και η δράση πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη με απεργίες, φωτιές και εγκληματική δράση (ίσως από άτομα εξωτερικού, εφόσον ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη).
Ο Δίας στον Ταύρο ανάδρομος και στον 5ο οίκο με θετικές γωνίες ως προς τον Ήλιο και τη Σελήνη μας καθησυχάζει αρκετά ώστε να μιλάμε για Φως, αισιοδοξία και ελπίδα (μαζί με όλα τα δύσκολα τουλάχιστον κρατάμε υψηλά τα ηθικό, ίσως γιατί στο πρόσφατο παρελθόν περάσαμε τραυματικά συμβάντα). Ο ρυθμός των γεννήσεων αυξάνεται-κάτι που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε, αλλά και η αισιοδοξία φαίνεται να έχει πιο στοχευμένη επίδραση στους νέους ανθρώπους που ενισχύουν με την παρουσία τους δημιουργικούς χώρους έκφρασης όπως μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Ο Γενικός πληθυσμός μπορεί να πρέπει να αντιμετωπίσει ασυνήθιστες ασθένειες, ιώσεις κλπ.

Ο Κρόνος στους Ιχθύς και στον 3ο οίκο της χώρας λειτουργεί με έναν απαγορευτικό σκοπό και στόχο ως προς τα θέματα επικοινωνίας μεταξύ εργαζομένων και εταιριών, πιθανότατα έλλειψη ψυχραιμίας μεταξύ των διαπραγματεύσεων μεταξύ τους και καμία συνεννόηση. Η επιθυμία των ανθρώπων είναι παραμένει σπίτι του παρά να ενδιαφέρεται για μετακινήσεις και ταξίδια. Η γενικότερη κοινή γνώμη και άποψη είναι κάπως γειωμένη σχετικά με τα έξοδα και τις συνθήκες καθημερινής διαβίωσης, τα μέσα μεταφοράς ακριβαίνουν πολύ ή ακόμα και το πετρέλαιο που στην ουσία τα κινεί(μαζί με αυτά και τα εισιτήρια διαδρομών) Μεταφορικές και συγκοινωνίες δέχονται πλήγματα και χρειάζεται προσοχή στα ατυχήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο Ουρανός στον Ταύρο και στον 6ο οίκο μας προϊδεάζει για προβλήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σε στρατιωτικά σκάφη ή ατυχήματα με αυτά. Ο Γενικός πληθυσμός μπορεί να πρέπει να αντιμετωπίσει ασυνήθιστες ασθένειες, ιώσεις κλπ.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς στον 4ο οίκο και σε τετράγωνο με τον Ήλιο και τον Άρη δεικνύει μια έντονα βροχερή περίοδο και έναν υγρό καιρό αλλά όχι πολύ άσχημο σε γενικότερη εκτίμηση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης «λαϊκίζουν» τρομερά αλλά αυτό έχει αυξημένη απήχηση στο λαό ενώ γενικά ενισχύονται οι δόλιες στρατηγικές που γίνονται πλέον πολύ εύκολα αντιληπτές.
Τέλος ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω στην τελευταία αναιρετική του μοίρα προετοιμάζει την ανθρωπότητα να εισέλθει σε μια νέα εποχή. Σ’ αυτό το κατώφλι της Νέας εποχής δεικνύει κλεισίματα κύκλων με φόντο την παντοδύναμη εξουσία του χρήματος που περνά στην Αυτοκρατορία της επιστήμης (Πλούτωνας στον Υδροχόο) παρόλο που στα αρχικά της στάδια φαίνεται να δημιουργεί τεράστια ανθρωπιστική κρίση με τις εστίες πολέμου που έχει δημιουργήσει. Η Ελλάδα παρακολουθεί με αγωνία αλλά ευτυχώς μη έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο (και χίλιες φορές καλύτερα σε αυτή τη φάση). Στον 2ο οίκο του ingress χάρτη μας υπερτονίζει την αξία του χρήματος, την εμμονή πάνω σε σκληρές πλουτοκρατικές τακτικές και μια χειραγωγική σκέψη και συμπεριφορά των ισχυρών έναντι των ανίσχυρων που έχουν αντιληφθεί ότι σύντομα ο ΚΟΣΜΟΣ μας αλλάζει…για πάντα!

Φυσικά και είναι το τρίμηνο της αισιοδοξίας όπως περιγράφεται από τη Σελήνη του χάρτη, ας μην ξεχνάμε όμως ότι σ’ αυτή τη χώρα πάμε πάντα με «μικρό καλάθι»!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα