Ελλάδα το Επόμενο Τρίμηνο! – Ωδή στην Ενότητα

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
13/09/2021

Το καλοκαίρι πέρασε και μπαίνουμε σιγά σιγά στο φθινόπωρο, έχοντας αφενός απελευθερωθεί αρκετά από τους περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι και τον Μάιο, αλλά πάντα με την ανησυχία ότι θα επιστρέψουν «μέτρα» και τοπικοί περιορισμοί, που θα δυσκολέψουν και πάλι την καθημερινότητά μας. Η φθινοπωρινή ισημερία 22 Σεπτεμβρίου πλησιάζει και μπορούμε να έχουμε, όμως, σαφείς ενδείξεις για ό,τι ακολουθήσει το επόμενο τρίμηνο για τη χώρα μας (μέχρι και το χειμερινό Ηλιοστάσιο).

Ο Ήλιος θα συμπορεύεται με τον πλανήτη Άρη, στο ζώδιο του Ζυγού, για αρκετά μεγάλο διάστημα, κάτι που θα αποδώσει ισχυρή αποφασιστικότητα, σθένος αλλά και αγωνιστική διάθεση, χωρίς να λείψουν οι αντιπαραθέσεις και ο ανταγωνισμός από τους πολίτες, κυρίως για θέματα παιδείας, εκπαίδευσης, χώρους αναψυχής και διασκέδασης της χώρας. Η εστίαση θα βρεθεί πάλι με προβλήματα και οι χώροι που σχετίζονται με διασκέδαση, τέχνη και αθλητισμό θα μετρήσουν πάλι σημαντικές απώλειες. Σκάνδαλα με γυναίκες και παιδιά θα μας αφήσουν άφωνους ακόμα μια φορά, ενώ θα συνεχιστούν οι απώλειες προσώπων από τον χώρο της τέχνης (δημιουργοί τέχνης κατά βάση, αλλά και άνθρωποι του θεάτρου). Η Σελήνη ως δείκτης της κοινωνίας μας, ο λαός, το κοινό γενικότερα θα βιώσει μια αύξηση των εξόδων της, ισχυρές ανατιμήσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και με μια αίσθηση περιορισμού των επιθυμιών και αναγκών της. Δυστυχώς, η Σελήνη στο χάρτη στο 12ο οίκο και με δύσκολες γωνίες αποκαλύπτει μια αύξηση της φτώχειας του γενικού πληθυσμού, καθώς και μια αύξηση των εγκλεισμών για λόγους υγείας. Αποκαλύψεις σκανδάλων που σχετίζονται με δημόσια νοσοκομεία και φιλανθρωπικούς οργανισμούς (όσους απομείνουν), ενώ ο Ερμής στον 6ο οίκο αυξάνει τις κλοπές και συναινεί στην μικροεγκληματικότητα. Η διαίρεση και ο διχασμός στους χώρους εργασίας είναι, επίσης, ένα θέμα το οποίο θα μας απασχολήσει πολύ, εφόσον η θέση των εργαζομένων καθώς και οι εργασιακές συνθήκες δυσχεραίνουν, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Δε λαμβάνονται μέτρα υπέρ της υγείας των εργαζομένων (Ερμής στον 6ο οίκο, σε αντίθεση με Σελήνη και τετράγωνο με Πλούτωνα). Η παρουσία του Πλούτωνα δε, δηλώνει την εμμονή και την πόλωση που επικρατεί στις απόψεις του γενικού πληθυσμού στα εργασιακά θέματα. Η Αφροδίτη στο Σκορπιό -σε ένα ζώδιο εξαιρετικά άβολο για κείνη- δεικνύει, επίσης, την ανικανοποίητη διάθεση των πολιτών σε σχέση με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, καθώς και μια αύξηση των νοσούντων στα δημόσια νοσοκομεία (δυστυχώς, βρίσκεται στον 6ο οίκο της υγείας και με δύσκολες γωνίες). Επίσης, δεικνύει την αύξηση του κόστους στρατιωτικών δαπανών.

Τα καλά νέα έρχονται από τον πλανήτη Άρη στον τριμηνιαίο χάρτη, που παρότι αρκετά αδύναμος στο Ζυγό, είναι σε ακριβείας τρίγωνο με τον Ωροσκόπο, δίνοντας αισιόδοξο μήνυμα για αντοχή και ανθεκτικότητα στις αντιξοότητες της χώρας γενικότερα. Επιπλέον, θα αυξήσει πολύ δυναμικά τον αγώνα για τα δικαιώματα των παιδιών στη σωστή εκπαίδευση, καθώς και στην προστασία των γυναικών από περιστατικά βίας, που έχουμε παρατηρήσει να συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Θρησκευτικά και φιλοσοφικά ζητήματα θα έχουν την υποστήριξη της πολιτείας και θα παρατηρηθεί μια δυναμική συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και ηγεσίας της εκκλησίας, που λαμβάνει και σημαντικά οφέλη. Καμία ουσιαστική διάσταση μεταξύ κράτους – εκκλησίας. Ακόμα, τα πανεπιστήμια και η τριτοβάθμια εκπαίδευση γενικότερα θα στραφούν σε ένα πιο συντηρητικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Τα ταξίδια και οι μετακινήσεις στο εξωτερικό θα μειωθούν και ο κόσμος θα προτιμά να παραμείνει σπίτι του.

Ο Δίας στο 10ο οίκο της χώρας δεικνύει μια ισχυρή θέση για την κυβέρνηση και την πολιτική της, παρόλες όμως τις οικονομικές δυσκολίες, πέφτουν πολύ μαλακά στη κοινή γνώμη και τη δημόσια αντιπαράθεση. Η γενικότερη εικόνα της χώρας βελτιώνεται, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα της χώρας στο εξωτερικό αυξάνουν τη φήμη μας (μόνο στο εξωτερικό).

Φωτιές ή εκρήξεις σε δημόσιους οργανισμούς θα οδηγήσουν σε μεταρρυθμίσεις στις δημόσιες αρχές.

Τέλος, ο Ποσειδώνας στον 11ο οίκο θα οδηγήσει σε μια ανακίνηση των Σοσιαλιστικών ιδεωδών, μια στροφή του κοινοβουλίου σε προσεγγίσεις τέτοιου τύπου και λογικά μια άνοδο της εκτίμησης του λαού σε κόμματα κεντρώα ή αριστερά. Κρυφές ατζέντες και σκάνδαλα θα οδηγήσουν σε κακή συνεργασία μεταξύ των μελών του κοινοβουλίου, αλλά και σε κάθε άλλη επίσημη ομάδα ή οργανισμό που μέχρι τώρα όλοι συμμετείχαν ισότιμα.

Γενικότερα τα θέματα που αφορούν ομαδικότητα, σύμπνοια, κοινές ελπίδες και στόχους θα δοκιμαστούν το επόμενο τρίμηνο και πολλές φιλίες θα κλονιστούν άσχημα. Η απογοήτευση θα επικρατήσει κυρίως από τις προσδοκίες που έχουμε από τους ομοϊδεάτες μας (ή αυτούς που νομίζαμε ως έτσι).

Ας παλέψουμε με αυτή την αντιξοότητα και ας στείλουμε μηνύματα ενωτικά στους ανθρώπους μας, στους φίλους μας, στις οικογένειές μας ότι απλά είναι ο Μιχάλης, ο Κώστας, η Μαρία, η Ελένη και ας πούμε ΟΧΙ στο διχαστικό πρόσημο της κατηγοριοποίησης των πολιτών εμβολιασμένος/ανεμβολίαστος.

Ωδή στην ενότητα, λοιπόν και ας αξιοποιήσουμε τον Ποσειδώνα στην εξιδανίκευση της παρέας, της φιλίας και της ομάδας!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα