Δύσκολη εποχή να μεγαλώνεις γονείς! – 4ο Μέρος 

ASTROTEAM GUEST
14/05/2021

Αδιαμφισβήτητα, δεν υπάρχει απλός τρόπος για να γνωρίσετε τους γονείς σας. Εάν είστε τυχεροί, θα βγείτε σχετικά αλώβητοι από την εφηβική περίοδο. Όμως συχνά ένας έφηβος θεωρεί τις γονεϊκές σχέσεις εξαιρετικά δύσκολες. Ο σκοπός αυτού του άρθρου, είναι να σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι και οι γονείς σας είναι άνθρωποι! Και, όπως όλοι οι άνθρωποι, έχουν τα καλά τους σημεία και τα άσχημά τους σημεία. Είναι εύκολο για έναν έφηβο να μείνει στο κακό και να αφήσει το καλό να χαθεί στο παρασκήνιο. Ωστόσο, δεν αρνούμαι ότι και με τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να υπάρξουν πολλές τριβές ανάμεσα σε εσάς και τους γονείς σας!

Για μια στιγμή αποδεχτείτε ότι οι γονείς σας πιθανώς να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για εσάς. Μερικές φορές αποτυγχάνουν και μερικές φορές πετυχαίνουν. Μπορούμε να επιλέξουμε τους φίλους μας, αλλά όχι την οικογένειά μας. Γι’ αυτό η σχέση αυτή απαιτεί και από τις δυο πλευρές διάθεση για ειλικρινή συνεργασία, αποδοχή του χαρακτήρα του άλλου, ενσυναίσθηση και το μαγικό συστατικό για την επιτυχία, αγάπη!

Τώρα θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς λειτουργεί η σύγκριση ζωδίων εφήβων και γονέων. Επειδή πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα θα εξηγήσουμε τις συγκρίσεις των ζωδίων με βάση τα γενικά χαρακτηριστικά τους.

Σχέσεις γονέων-εφήβων μέσω των ζωδίων τους

Kαρκίνος γονέας με :

Κριό Έφηβο: Ο γονέας σου έχει την υπομονή να αντιμετωπίσει την ισχυρή θέληση και την ενεργό φύση σου! Η αλήθεια είναι ότι του αρέσει ένα γαλήνιο σπίτι, οπότε προσπάθησε να περιορίσεις την παρορμητικότητα σου και την τάση σου για ζημιές. Ίσως χρειαστεί να υπενθυμίσεις στον υπερπροστατευτικό γονέα σου ότι δεν είσαι πια μωρό, και ζήτα περισσότερη ελευθερία κινήσεων.

Ταύρο Έφηβο: Είστε και οι δυο στοργικοί και απολαμβάνετε την σπιτίσια ατμόσφαιρα, και γι’ αυτό μπορεί να έχετε μια καταπληκτική σχέση. Ωστόσο, όταν προκύπτει σύγκρουση, ο κίνδυνος είναι ο γονέας σου να αποτραβηχτεί στο καβούκι του και εσύ να στυλώσεις τα πόδια σου σαν πεισματάρης Ταύρος. Το να είσαι τρυφερός και στοργικός θα διορθώσει τα πράγματα άμεσα σε τέτοιες περιπτώσεις!

Δίδυμο Έφηβο: Ο γονέας σου μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις τη νευρική σου φύση. Άφησέ τον να σε διδάξει να αναγνωρίζεις τα συναισθήματά σου καθώς και τις διανοητικές σας δονήσεις. Η ανάγκη σου για κοινωνική δραστηριότητα μπορεί να ικανοποιηθεί με το να έρθουν οι φίλοι σου στο σπίτι, αλλά ίσως χρειαστεί να του ζητήσεις να μην μπλέκεται πολύ στα πόδια σας!

Καρκίνο Έφηβο: Εσύ και ο γονιός σου έχετε μια στενή, συχνά σιωπηλή και υπόγεια σχέση μεταξύ σας, και καταλαβαίνετε τις συχνές αλλαγές διάθεσης του άλλου. Βέβαια όπως είναι φυσικό οι διαθέσεις σας μοιραία θα συγκρουστούν. Όταν συμβεί αυτό, συντονίσου μαζί του και διαβεβαίωσέ τον ότι τον καταλαβαίνεις. Πίστεψέ με θα γίνεις απόλυτα κατανοητός!

Λέων Έφηβο: Είσαι σαν μια ακτίνα συνεχούς φωτός για τον γονιό σου, ο οποίος είναι πιθανό να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη σου για προσοχή και να σε έχει τοποθετήσει σε ένα βάθρο, γεγονός που λατρεύεις! Απλά προσπάθησε να χαμηλώνεις πού και πού τους τόνους, και επίστρεψε την αγάπη και την προσοχή σεβόμενος την ανάγκη του γονιού σου για μια ήρεμη ζωή στο σπίτι.

Παρθένο Έφηβο: Είστε και οι δύο συλλέκτες, και θα απολαύσετε ο ένας τις συλλογές των πραγμάτων του άλλου. Στον γονιό σου αρέσουν τα συναισθηματικά και οικογενειακά ενθύμια και μια ωραία ιδέα είναι να βοηθήσεις στην οργάνωσή τους και να τα κρατήσετε τακτοποιημένα και καθαρά. Μην κριτικάρεις τα συναισθηματικά δεσίματα του γονιού σου αλλά απορρόφησε όλον αυτόν τον εσωτερικό πλούτο! Ζυγό Έφηβο: Eπειδή σου αρέσει να έχεις αρμονικές σχέσεις με όλους, σέβεσαι την ανάγκη του γονιού σου για μια ήρεμη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Όντας κυρίως διανοητικός, μπορείς να μάθεις για τα συναισθήματα από τον γονιό σου. Ίσως χρειαστεί να εξηγήσεις ότι χρειάζεσαι να βγαίνεις περισσότερο έξω με τους φίλους σου.

Σκορπιό Έφηβο: Οι βαθιά ευαίσθητη φύση σου θα γίνει κατανοητή από τον γονιό σου, οι οποίος μπορεί να συντονιστεί απόλυτα μαζί σου. Αυτό μπορεί να μην είναι πάντα αυτό που επιζητάς, επειδή σου αρέσει να κρατάς κρυφά τα μυστικά σου. Εκμυστηρεύσου στον γονιό σου τις σκοτεινές σου σκέψεις και άφησέ τον να σε καθοδηγήσει με στοργή.

Τοξότη Έφηβο: Ο γονιός σου μπορεί να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την ανάγκη σου για περιπέτεια και τη συνεχή περιέργειά σου για τα πάντα! Από τη άλλη όμως μπορεί να σε βοηθήσει να βάλεις σε μια ρεαλιστική βάση τον ενθουσιασμό σου, αν δηλαδή είναι πραγματικός ή της στιγμής.

Αιγόκερω ‘Εφηβο: Αυτή η αντίθεση μπορεί να δουλέψει αν βοηθήσουν και οι δυο πλευρές. Ο γονιός σας έχει ό,τι χρειάζεται για να σε πείσει να εκφράσεις τα συναισθήματά σου κάνοντας σε ταυτόχρονα να αισθάνεσαι ασφαλής και προστατευμένος. Συγκράτησε την ανυπομονησία σου όταν εκείνος έχει σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή του και συνειδητοποιήσε ότι δεν είσαι εσύ η αιτία τους, και όλα θα πάνε περίφημα!

Υδροχόο Έφηβο: Μπορεί να είσαι μια καθημερινή δοκιμασία για τον συντηρητικό γονέα σου λόγω της ασυνήθιστης φύσης σου και των πρωτοπόρων ιδεών σου. Η επιλογή των ρούχων σου μπορεί να σοκάρει τον παραδοσιακό γονέα σου και να είναι η αιτία συνεχών διαπληκτισμών. Ζήτησε του να είναι πιο ανοιχτός στον τρόπο που σε αντιμετωπίζει, αλλά κι εσύ μην φέρνεις στα όριά του τον ευαίσθητο γονιό σου με τη σοκαριστική σου συμπεριφορά.

Ιχθύ Έφηβο: Αυτή είναι μια εύκολη και συναισθηματική σχέση. Ο γονιός σου μπορεί να συντονιστεί με την εξαιρετικά ευαίσθητη φύση σου. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν κάποιος από εσάς πληγώνεται, καθώς και οι δύο έχετε την τάση να αποσύρεστε στα ενδότερα του εαυτού σας. Αντιμετώπισέ το με το να είσαι στοργικός και να μοιράζεσαι τον εσωτερικό σου κόσμο. Θα έχεις αγάπη και πληρότητα ως αντάλλαγμα.

Από την Cyrina Borr Sauvage

(Μέρος 4ο, διαβάστε επίσης το  Μέρος 1ο, Μέρος 2ο, Μέρος 3ο)

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα