Δύσκολη εποχή να μεγαλώνεις γονείς! – Μέρος 1ο

ASTROTEAM GUEST
15/04/2021

Αδιαμφισβήτητα, δεν υπάρχει απλός τρόπος για να γνωρίσετε τους γονείς σας. Εάν είστε τυχεροί, θα βγείτε σχετικά αλώβητοι από την εφηβική περίοδο. Όμως συχνά ένας έφηβος θεωρεί τις γονεϊκές σχέσεις εξαιρετικά δύσκολες. Ο σκοπός αυτού του άρθρου, είναι να σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι και οι γονείς σας είναι άνθρωποι! Και, όπως όλοι οι άνθρωποι, έχουν τα καλά τους σημεία και τα άσχημά τους σημεία. Είναι εύκολο για έναν έφηβο να μείνει στο κακό και να αφήσει το καλό να χαθεί στο παρασκήνιο. Ωστόσο, δεν αρνούμαι ότι και με τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να υπάρξουν πολλές τριβές ανάμεσα σε εσάς και τους γονείς σας!

Για μια στιγμή αποδεχτείτε ότι οι γονείς σας πιθανώς να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για εσάς. Μερικές φορές αποτυγχάνουν και μερικές φορές πετυχαίνουν. Μπορούμε να επιλέξουμε τους φίλους μας, αλλά όχι την οικογένειά μας. Γι’ αυτό η σχέση αυτή απαιτεί και από τις δυο πλευρές διάθεση για ειλικρινή συνεργασία, αποδοχή του χαρακτήρα του άλλου, ενσυναίσθηση και το μαγικό συστατικό για την επιτυχία, αγάπη!

Τώρα θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς λειτουργεί η σύγκριση ζωδίων εφήβων και γονέων. Επειδή πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα θα εξηγήσουμε τις συγκρίσεις των ζωδίων με βάση τα γενικά χαρακτηριστικά τους.

Σχέσεις γονέων-εφήβων μέσω των ζωδίων τους.

Κριός γονιός με:

Κριό Έφηβο: Είστε και οι δύο αυταρχικοί και θέλετε να κυριαρχήσετε. Η ιδιοσυγκρασία σας είναι ένα βασικό πρόβλημα. Εάν έχεις έναν γονέα που εκνευρίζεται συχνά, ο καλύτερος δρόμος αντίδρασης που πρέπει να ακολουθήσεις, είναι η αποφυγή. Μαθαίνοντας να ελέγχεις τη δική σου ψυχραιμία – ή να βρεις τρόπο να διοχετεύσεις την ενέργειά σου σε ενεργά αθλήματα, πολεμικές τέχνες, και έντονα παιχνίδια – θα σε κρατήσει μακριά από το να πληγωθείς.

Ταύρο Έφηβο : Ο γονέας σου μπορεί να δυσκολευτεί να συνειδητοποιήσει ότι κινείσαι φυσικά με πολύ πιο αργό ρυθμό από ό,τι αυτός ή αυτή. Αντί να μπλοκάρεσαι και να αντιδράς άσχημα, εξήγησε του με υπομονή ότι δεν σου ταιριάζει αυτός ο τρόπος δράσης και ζήτησέ του να σεβαστεί τις ανάγκες σου. Πες ότι θα κάνεις ό, τι σου ζητείται με τον δικό σου ρυθμό.

Δίδυμο Έφηβο: Αποτελείτε ένα ΄΄ζωντανό΄΄ ζευγάρι και σας αρέσει να μιλάτε και να επικοινωνείτε μεταξύ σας. Ο γρήγορος ρυθμός του γονέα σου σε ενθουσιάζει, και συνήθως δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εδώ – εκτός από το ότι κανένας από εσάς δεν είναι πολύ καλός στην ολοκλήρωση των πραγμάτων που ξεκινάτε!

Καρκίνο Έφηβος: Ο γεμάτος ενέργεια γονέας σου χρειάζεται αρκετή βοήθεια για να κατανοήσει την ευαίσθητη φύση σου. Μην κάνεις άτακτη υποχώρηση πηγαίνοντας στο δωμάτιό σου και κλειδώνοντας την πόρτα. Εξήγησε ότι χρειάζεσαι ιδιωτικότητα και ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι ανάγκες σου. Επιβραβεύσε τον γονέα σου με το να είσαι ευαίσθητος και να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του. Είναι εύκολο!

Λέων Έφηβος: Αυτό το δίδυμο των ζωδίων της Φωτιάς μπορεί να είναι ενθουσιώδες ή εκρηκτικό. Ο γονέας σου θέλει να είναι συνέχεια εν κινήσει και ασταμάτητος, αλλά εσύ θέλεις περισσότερη προσοχή από ό, τι συνήθως λαμβάνεις. Εξήγησε στον γονέα σου ότι χρειάζεσαι αναγνώριση των προσπαθειών σου μέσω επαίνου, ενθάρρυνση και ειλικρινή κριτική των προσπάθειών σου! Επίσης ότι πρέπει να ακολουθήσεις τον δικό σου εσωτερικό ρυθμό.

Παρθένος Έφηβος: Ο γονέας σου ενώ είναι ενεργητικό άτομο, δεν είναι τόσο καλά οργανωμένο. Τουλάχιστον όσο εσύ θα ήθελες. Η προσπάθειά σου να τον βοηθήσεις να οργανωθεί, είναι απέλπιδα και λίγο χαμένη υπόθεση. Να είσαι ικανοποιημένος με το να διατηρείς το δωμάτιο ή το χώρο σου τακτοποιημένο και λειτουργικό και ζήτησε από τα άλλα μέλη της οικογένειας να σέβονται το απόρρητό σου και να μην πειράζουν τα πράγματά σου.

Ζυγός έφηβος: Αυτή είναι μια όψη αντίθεσης και μπορεί να εκδηλωθεί με δυσκολίες. Θέλεις τα πράγματα να είναι αρμονικά και ήσυχα και ο γονέας σου μπορεί να είναι πολύ δραστήριος και φασαριόζος για τα δικά σου δεδομένα. Πες στον γονέα σου ότι θα είσαι πιο συνεργάσιμος εάν σου μιλάει ευγενικά, και όχι με εντολές.

Σκορπιός Έφηβος: Επεξεργάζεσαι τα πάντα με πιο βαθείς και αργούς ρυθμούς από τον γονέα σου και θέλεις χρόνο να τα επεξεργαστείς. Εξήγησε στον γεμάτο ζωτικότητα γονέα σου ότι μισείς να πηδάς από το ένα θέμα στο άλλο. Κατάβαλλε προσπάθεια να μοιραστείς τα συναισθήματά σου μαζί του αντί να κλειστείς στον εαυτό σου.

Τοξότης Έφηβος: Ο ενθουσιώδης γονέας σου μπορεί να σε βοηθήσει να κάνετε πολλές εξερευνήσεις, τις οποίες απολαμβάνετε. Είσαι ένα παιδί που δεν σταματά ποτέ να ρωτά! Ως αποτέλεσμα μπορεί να αντιληφθείς μια δυσφορία του γονιού σου ως αντίδραση στα συνεχόμενα «γιατί» σου. Ζήτησέ του πηγές πληροφοριών που μπορείς να αντλήσεις απαντήσεις και πληροφορίες, όπως βιβλία, χάρτες και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αιγόκερως Έφηβος: Ο αεικίνητος γονέας σου είναι πολύ γρήγορος για τα δεδομένα σου και πρέπει να του ζητήσεις να επιβραδύνει, ώστε να μπορείς να καταφέρεις να τον φτάσεις. Εξήγησέ του ότι είναι ευκολότερο για εσένα να συνεργαστείτε πάνω σε ένα οικογενειακό για παράδειγμα θέμα, εάν σε έχει ειδοποιήσει εκ των προτέρων,και είσαι ενημερωμένος για το τί θα σου ζητηθεί, ώστε να μπορέσεις να προετοιμαστείς κατάλληλα! Μιμήσου κάποιες φορές τον αυθορμητισμό του γονιού σου!

Υδροχόος Έφηβος: Ο γεμάτος δημιουργικό ένστικτο γονέας σου μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις γνώσεις εις βάθος παρά να μιλάς υπερφύαλα για αυτές. Επωφελήσου από αυτό, αλλά εξήγησε ότι έχεις τις δικές σου ιδέες για το πώς να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις. Ζήτησε να γίνει σεβαστή αυτή η ανάγκη. Πρόσφερε τη συνεργασία σου ως αντάλλαγμα.

Ιχθύς Έφηβος: Ο εκρηκτικός γονέας σου μπορεί να σου σπάει τα νεύρα κυριολεκτικά με την απότομή του συμπεριφορά. Εξήγησέ του ότι χρειάζεσαι ιδιωτικοτητα, τον δικό σου χώρο, όπως και χρόνο, για να ονειροπολήσεις και να εκφραστείς δημιουργικά. Δείξε την ήπια πλευρά σου όταν υπάρχει σύγκρουση αντί να υποχωρήσεις στον απρόσιτο εσωτερικό σου κόσμο.

Η αστρολογία δεν είναι ούτε μια τελειοποιημένη επιστήμη ούτε αποκλειστικά μια μορφή τέχνης που δημιουργήθηκε από τις διαισθητικές ικανότητες των διαφόρων ανθρώπων που την ασκούν. Η αστρολογία συνδυάζει ορισμένα στοιχεία της επιστήμης, της τέχνης και της διαίσθησης και ως εκ τούτου είναι ένα μοναδικό πεδίο μελέτης. —Alan Leo, As Above, So Below

Από την Cyrina Borr Sauvage

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα