Δυστυχισμένο είναι ένα ζώδιο όταν…

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
30/08/2021

Κριός
Γύρω του είναι όλα ήρεμα, δεν υπάρχει δράση, αναστάτωση, φασαρία και δε βρίσκει ρόλο μέσα σε όλο αυτό ώστε να αποκαταστήσει την ηρεμία (με αρχηγικό τρόπο). Κάποιος βρε παιδιά να αρπαχτεί για λίγο…

Ταύρος
Γύρω του υπάρχουν ανατροπές και εκπλήξεις που δεν έχει προγραμματίσει και του χαλούν την ήρεμη ρουτίνα που έχει επιλέξει. Η ανασφάλεια του προκαλεί κρίσεις άγχους, όπως και κάθε είδους κόπωση ή ταλαιπωρία (σε συνδυασμό με άδειο πορτοφόλι αυτοκτονεί).

Δίδυμοι
Γύρω τους δεν υπάρχει κάποιος, κάτι να απασχοληθεί και να επικοινωνήσει, να δώσει και να πάρει πληροφορίες, να μείνει χωρίς εγκεφαλική διέγερση για αρκετές μέρες, ώρες, δευτερόλεπτα. Κάποιος να τα πούμε βρε παιδιά…

Καρκίνος
Νιώθει ότι δεν ανήκει κάπου, ότι δεν έχει ρίζες, να δώσει και να πάρει φροντίδα και αφοσίωση. Η έλλειψη οικογένειας, γειτονιάς, φίλων, πατρίδας του προκαλεί ανασφάλεια και τρομερή κυκλοθυμία (σε ποιον να γκρινιάξει; σε ποιον να διαφημίσει την υπέροχη οικογένεια του;).

Λέων
Όταν ζει σε ένα περιβάλλον που δεν εγκρίνει για τον εαυτό του (πιθανότατα φτωχό ή ταπεινό), με έλλειψη ποιότητας, που κατά τη γνώμη του αξίζει με κάθε τρόπο. Χάνει κάθε ζωντάνια και διάθεση για μεγάλα κατορθώματα και μαραίνεται η χαίτη του (επίσης δαγκώνει άσχημα και γίνεται κακό λιοντάρι).

Παρθένος
Η ακαταστασία στο περιβάλλον (αλλά και στις σκέψεις), χωρίς τη δυνατότητα να θέσει όρους για τάξη, συνέπεια και καθαριότητα τον κάνει να μην έχει όρεξη για ζωή, δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν μπορεί να αποδείξει τη χρησιμότητα του στον κόσμο.

Ζυγός
Η μοναξιά και η έλλειψη συντρόφου ή κοινωνικότητας, σε συνδυασμό με κακόγουστες κουρτίνες, του δημιουργεί βαθιά εσωτερική κρίση. Αν έχει οικονομική δυνατότητα βρίσκει τρόπο και τα ξεπερνά, αν όχι μαραζώνει.

Σκορπιός
Οι ευτυχισμένες στιγμές χαλάρωσης και ανεμελιάς του δημιουργούν πανικό! Δε μπορεί… κάτι κακό έρχεται! Αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω και η απόλυτη καταστροφή, πώς θα αποδείξει ότι είναι ικανός και απόλυτα ισχυρός να διαχειρίζεται κρίσεις;

Τοξότης
Η σταθερή και μόνιμη καθημερινότητα -σπίτι, δουλειά, δουλειά, σπίτι- το σκοτώνουν ψυχολογικά. Έχει ανάγκη να βρει την αλήθεια και το πραγματικό νόημα της ζωής, μέσα από διαρκείς περιπλανήσεις, η στασιμότητα το σκοτώνει.

Αιγόκερως
Η έλλειψη δημιουργικότητας και φιλοδοξίας να κατακτήσει υψηλούς στόχους, το στέλνει στο ψυχιατρείο. Κάθε μέρα πρέπει να υπάρχει σχέδιο που τον προάγει δύο σκαλοπάτια στην κοινωνική ιεραρχία (αν ανέβει ένα παθαίνει κατάθλιψη και μπαινοβγαίνει σ’ αυτήν μέχρι να ανέβει τρία μαζεμένα).

Υδροχόος
Τα τρία Β, δηλαδή η Βλακεία, οι Βλάχοι, και η Βρωμιά (του πνεύματος), κυρίως αν δεν έχει τρόπο να τους αποφύγει και είναι αναγκασμένος να τους συναναστραφεί, χωρίς να βγάζει το σνομπ ύφος των καταπληκτικών ευφυών ιδεών του.

Ιχθύες
Όλοι γύρω του είναι χαρούμενοι και δεν έχουν προβλήματα, άρα δεν έχει αξία η ύπαρξη του, ώστε να θυσιαστεί για τον πλησίον. Μα κανένας δεν υπάρχει να θέλει να τον σώσει; Πώς θα ασχοληθεί μόνο με τον εαυτό του και τα ψυχολογικά του ζητήματα; Άμεση κατάθλιψη.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα