Απόκριες και… όταν «οι μάσκες βγαίνουν»

ASTROTEAM GUEST
23/02/2023

Απόκριες, ένα έθιμο στην αχλύ του χρόνου, αφόρμηση για διασκέδαση και μασκάρεμα.

Ποια μάσκα θα φορούσαν όμως τα δώδεκα ζώδια κάτω από το προσωπείο, βάσει των ενδόμυχων ενστίκτων και αναγκών τους; Σε τί θα μεταμορφώνονταν εάν είχαν τη μάσκα του Τζιμ Κάρεϊ και την φορούσαν για ένα βράδυ; Αυτήν, που βάζοντάς την, το ανικανοποίητο της προσωπικότητας, πραγματοποιείται….

Κριός

Ηγέτης, κυρίαρχος, πρωτοπόρος, θερμόαιμος, φαντάζεται τον εαυτό του ως Μέγα Αλέξανδρο, τον γενναίο στρατηλάτη που όργωσε την οικουμένη και έμεινε στην ιστορία ως ο ένας και μοναδικός.

Ταύρος

Κυρία των τιμών! Ασφαλές περιβάλλον, καλή ζωή, πλούσια τα ελέη στο τραπέζι, ομορφιά, περιποίηση, όλα στο χέρι και η ζωή κυλάει ομαλά, σταθερά, χωρίς βάσανα και άγχος.

Δίδυμοι

Νεανική μορφή, κίνηση με χάρη, ευγένεια, τρόποι τζέντλεμαν και Ροζ Πάνθηρας που χώνεται παντού, γνωρίζει κόσμο, μαθαίνει τα τεκταινόμενα και επιτέλους παίρνει τα εύσημα για κάτι που ολοκλήρωσε με επιτυχία.

Καρκίνος

Βάζει την μάσκα και το ήσυχο Καρκινάκι μεταμορφώνεται σε Χίτλeρ. Σε αυτόν που παίρνει όποια απόφαση θέλει, γίνεται αυτό που θέλει επειδή απλά το είπε και κανένας δεν του φέρνει αντίρρηση, ούτε η μαμά του. Είναι δυνατός, σθεναρός και με αυτοπεποίθηση στα ύψη.

Λέων

Τίποτα λιγότερο από Κλεοπάτρα! Η σαγήνη και η λάμψη της κραυγάζουν: θαυμάστε με, περιποιηθείτε με, στολίστε με, απολαύστε με, αγαπήστε με και δοξάστε με! Είμαι η Βασίλισσα.

Παρθένος

Χειρουργός. Αναγνωρίζεται επιτέλους η απίστευτη δεξιοτεχνία του και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Κρίνει τους άλλους με άνεση, χωρίς να τον πούνε κουτσομπόλη, ο ψυχαναγκασμός δικαιολογείται λόγω «ειδικότητας» και όλα γίνονται με τάξη, βάσει του προγράμματος που αυτός έχει ορίσει.

Ζυγός

Η Πριγκίπισσα από την πεντάμορφη και το τέρας. Αυτή, που μεταμόρφωσε το τέρας σε πρίγκιπα, έφερε την ομορφιά και την αρμονία στο κάστρο, γνώρισε τον αληθινό έρωτα και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Σκορπιός

Η σκέψη του στα λεφτά, στα πολλά λεφτά, που τα χαίρεται και τα εκτιμά. Και με αυτά, ελέγχει τα πάντα. «Με τον παρά μου πουλώ και την κυρά μου», λέει ο λαός και ο Σκρουτζ Μακ Ντακ βουτά για μπάνιο, στο απύθμενο θησαυροφυλάκιό του με τα χρυσά νομίσματα.

Τοξότης

Ματαιόδοξος ή στοχαστής, δεν έχει καμία σημασία, αφού ο Ιντιάνα Τζόουνς, στα απίστευτα ταξίδια του, φέρνει τον κόσμο κοντά στην πολιτιστική του κληρονομιά, έχει τις ωραιότερες και εξυπνότερες γυναίκες δίπλα του και πάνω απ’ όλα δεν δεσμεύεται. Με το πέρας της αποστολής, ουδεμία σχέση αναγνωρίζεται.

Αιγόκερως

Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, οτιδήποτε συνδυάζει την σοφία του λευκού της κεφαλής, με το ανώτερο νοητικό επίπεδο, την γήτευση του πλήθους και την αναγνώριση από αυτό.

Υδροχόος

Πρωτοπορία και Κύρος Γρανάζης, διότι ως γνωστόν κανένας δεν είναι εξυπνότερος, εφευρετικότερος, πιο πρωτοποριακός και σνομπ, από τον επαναστάτη Υδροχόο.

Ιχθύες

Εδώ φοριέται η μάσκα του Μεσσία. Του οποιουδήποτε Μεσσία. Δεν έχει καμία σημασία. Φτάνει με τις υπερδυνάμεις του να σώσει τον κόσμο.

Καλή Σαρακοστή!

 

Γιούλη-Ιλλύτη Παπαγιάννη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα