Δεσμοί της Σελήνης: Μια αόρατη κλωστή μας οδηγεί για να γίνουμε οι πραγματικοί εαυτοί μας!

ASTROTEAM GUEST
24/03/2022

Οι Δεσμοί της σελήνης (Βόρειος και Νότιος) διαμορφώνουν τις τάσεις μιας χρονικής περιόδου που διαρκεί περίπου 1,5 χρόνο. Είναι δυο διαμετρικά αντίθετα σημεία τα οποία μας καθορίζουν. Είναι η πυξίδα που θα μας δείξει τον δρόμο προς την εξέλιξη της ψυχής. Αρκεί να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που έχει χαραχτεί για μας πριν από εμάς!!! Τις περισσότερες φορές είναι πολύ δύσκολο , όμως το σχέδιο είναι Θεϊκό και πρέπει να επιτευχθεί!!

Οι Δεσμοί λειτουργούν σαν γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στον εσωτερικό εαυτό μας και στην πραγματικότητα που πρέπει να διανύσουμε ώστε να επέλθει η επίτευξη του σκοπού. Οι Δεσμοί σημαίνουν ένωση. Ένωση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον.
Ο ΝΔ περιέχει όλες τις παρελθούσες εμπειρίες που έχει αποκτήσει η ψυχή ,όλες τις δεξιότητες ,τα ταλέντα και τα δώρα μας αλλά και τις προσκολλήσεις μας. Δείχνουμε μια οικειότητα στα θέματα που αντιπροσωπεύει και οποιαδήποτε μετακίνηση είναι δύσκολη. Είναι το Κάρμα μας και τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε για να εξελιχθούμε. Ο ΝΔ είναι φύσεως Κρόνου δηλαδή έχει έναν βαθμό δυσκολίας.
Ο ΒΔ που βρίσκεται πάντα ακριβώς απέναντι είναι φύσεως Δία. Είναι το σχέδιο που έφτιαξε ο Θεός για εμάς .Είναι το άγνωστο μονοπάτι που πρέπει να διαβούμε για να φθάσουμε στον στόχο μας. Είναι το μέλλον!! Πρόκληση αλλά και μάθημα.

Είδαμε νέους τρόπους επικοινωνίας στην εκπαίδευση και μια ελαφρότητα της σκέψης και του διαλόγου.

Από τις 5/5/2020 μέχρι τις 18/1/1022 οι Δεσμοί της Σελήνης ήταν στον άξονα Διδύμων-Τοξότη έναν άξονα μαθητείας μιας και τα δυο αυτά ζώδια αντιπροσωπεύουν τη μάθηση, την γνώση, την εκπαίδευση, την σκέψη, την φιλοσοφία την επικοινωνία. Σε συλλογικό επίπεδο είδαμε να διαστρεβλώνεται η αλήθεια, να χάνεται η δικαιοσύνη, τα ταξίδια (Τοξότης) να απαγορεύονται και οι υψηλές συχνότητες που λειτουργούν αυτά τα δυο να μην λειτουργούν πια… Από την άλλη είδαμε νέους τρόπους επικοινωνίας στην εκπαίδευση και μια ελαφρότητα της σκέψης και του διαλόγου (Δίδυμοι).
Ο Ποσειδώνας, ένας πλανήτης πνευματικός που έχει να κάνει με τα φάρμακα και την χημεία, ήταν όλο το διάστημα σε μια δύσκολη όψη τετραγώνου προς τους Δεσμούς. Αυτό έφερε μια εξαπάτηση και μια θολή εικόνα όλων αυτών που αντιπροσωπεύουν οι Δεσμοί της Σελήνης.

Τι πρέπει να εγκαταλείψουμε και που πρέπει να πάμε;

Από τις 19/1/2022 οι δεσμοί της σελήνης έχουν μετακινηθεί στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού με τον ΝΔ στον σκορπιό και τον ΒΔ στον Ταύρο. Εκεί θα παραμείνουν μέχρι τις 17/7/2023. Ο άξονας αυτός είναι άξονας επιθυμιών και οικονομικών. Άξονας υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας. Τα αιτήματα είναι διαφορετικά. Έχουν μια σταθερότητα και έναν βαθμό δυσκολίας.

Ο Σκορπιός ένα ζώδιο κρίσης που θέλει να ικανοποιήσει τα πάθη του έχει να κάνει με τράπεζες, με μεγάλα κεφάλαια, με οργανισμούς και με παράνομες δραστηριότητες. Οι λέξεις που το αντιπροσωπεύουν έχουν μια δύσκολη χροιά: έλεγχος, δύναμη, εξάρτηση, φόβος θανάτου, εμμονές, χειραγώγηση, απώλειες. Η ψυχή είναι ανασφαλής και έχει πολύ δυνατό ένστικτο επιβίωσης. Θυμάται και προσκολλάται!!! Το περιβάλλον είναι σκοτεινό και η ανασφάλεια μεγάλη γι’ αυτό και ο έλεγχος! Ο Σκορπιός έχει να κάνει με το υποσυνείδητο, το υπέδαφος και με ό,τι αυτά σχετίζονται.
Από την άλλη ο Ταύρος όπου έχει μετακινηθεί ο ΒΔ της σελήνης μας μιλάει για μια ήρεμη δύναμη, για απλότητα, για φύση, για ασφάλεια, για υλικά αγαθά και για αξίες. Είναι ένα ζώδιο εσωστρεφές, θηλυκό και πρακτικό που θέλει να καλύψει τις βασικές του ανάγκες με απλό και ήρεμο τρόπο. Η ασφάλεια και η σίτιση είναι τα ζητούμενα του. Θέλει σταθερότητα και αγαπά την οικονομία. Είναι το πιο υλιστικό ζώδιο. Σε συλλογικό επίπεδο έχει να κάνει με την γη, το έδαφος, τα τρόφιμα ,τα χρήματα και την ιδιοκτησία. Ο κυβερνήτης του Ταύρου, η Αφροδίτη συνδέεται με την τέχνη, την απόλαυση, την ομορφιά, την μόδα, την αισθητική, την θρέψη και την ικανοποίηση των αναγκών. Γι’ αυτό μπορεί να δούμε μια άνθηση των τεχνών και δημιουργία νέων τρόπων σίτισης!! Ούτως ή άλλως ο Ουρανός που βρίσκεται από το 2018 στον Ταύρο μιλάει για αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα, οικονομικές δυσπραγίες και αναταράξεις παντός τύπου.

Καθ’ όλη την διάρκεια του 2022 οι δεσμοί της σελήνης θα δέχονται μια σκληρή όψη τετραγώνου από τον πλανήτη Κρόνο. Ο Κρόνος δεν έχει την θολή και εξαπατητική φύση του Ποσειδώνα. Είναι βαρύς, απαιτητικός στερητικός και θέτει τα όρια του σε όλα αυτά που ορίζουν οι δεσμοί της σελήνης. Φέρνει καρμικά μαθήματα μέσα από την ύλη. Γιατί ο Κρόνος είναι η ύλη. Θα μας υποχρεώσει λοιπόν σε λιτότητα, σε οικονομία και θα αναθεωρήσουμε τους τρόπους με τους οποίους λαμβάναμε ασφάλεια. Ίσως μάθουμε να ζούμε με λιγότερα, μόνο με τα αναγκαία και μάθουμε να είμαστε πιο ευγνώμονες γι’ αυτά που κατέχουμε( γιατί ο Ταύρος είναι το ζώδιο της ευγνωμοσύνης) Το συνεχιζόμενο τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού μας μιλάει για δυσκολίες στην απόκτηση υλικών αγαθών και ανατροπές! Ο Ουρανός είναι η ανατροπή! Ο Κρόνος είναι η δυσκολία!

Καρμικό Μονοπάτι: Από το «Εγώ ελέγχω» στο «Εγώ έχω».

Ας ευθυγραμμιστούμε με τα ζητούμενα του ΒΔ της σελήνης ενώνοντας τις ανώτερες συχνότητες των δυο αυτών ζωδίων! Άλλωστε η Αφροδίτη σαν κυβερνήτης του μας καλεί να ακολουθήσουμε την καρδιά και τις αισθήσεις μας με έναν απλό και καθαρό τρόπο!!!

 

Από την Ελένη Ζαχαράκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα