Δεσμοί Σελήνης Κριός/Ζυγός: Δεν είμαι Μισό από κάτι, είμαι ένα Ολόκληρο!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
31/07/2023

“Every sign of the Zodiac represents an idea in the mind of God that can be distorted by people”

Steven Forest

Το προαιώνιο κοσμικό τύμπανο σήμανε ήδη από τις 17 Ιουλίου τον καινούριο ρυθμό στον οποίο θα χτυπά για τους επόμενους δεκαοκτώ μήνες η “καρδιά” του πλανήτη, συνεπακόλουθα και η δική σου καρδιά. Η καρδιά που πρέπει τώρα να γιατρευτεί από τα “κακώς κείμενα” του Ζυγού για να μπορέσει να μετασχηματιστεί σε αλήθεια ατόφια, θαραλλέα, ειλικρινή, όπως προστάζει ο αντιδιαμετρικός Βόρειος Δεσμός στον Κριό. Όπως όλα τα ζώδια, έτσι και ο Ζυγός έχει τη δική του “σκιά”. “Ευγενική ανειλικρίνεια” την αποκαλεί ο σπουδαίος αστρολόγος και γκουρού της Εξελικτικής αστρολογίας Steven Forrest και έχει δίκιο.

Θα μετρήσει αντιδράσεις, θα αποφύγει ανοιχτές συζητήσεις και αλήθειες που πονούν και ξεβολεύουν…

Πέρα από τον ετεροπροσδιορισμό και την έμφυτη αρχετυπική υποχωρητικότητά του, ο Ζυγός θα κάνει σχεδόν τα πάντα προκειμένου να αποφύγει την κατά μέτωπον αντιπαράθεση, θα λειάνει γωνίες, θα μετρήσει αντιδράσεις, θα αποφύγει ανοιχτές συζητήσεις και αλήθειες που πονούν και ξεβολεύουν, θα προστατεύσει και θα προστατευτεί πίσω από τη διαλλακτική και πολιτισμένη φύση του. Η μετακίνηση του Νότιου Δεσμού σε αυτό ακριβώς το ευαίσθητο σημείο του Ζωδιακού κύκλου ζητά απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που αφορούν ίσως περισσότερο από κάθε άλλο ζευγάρι δεσμών στις διαπροσωπικές σχέσεις:

  • Πού και γιατί συμβιβάστηκα υπερβολικά;
  • Πού και σε τι βαθμό μπήκα σε στάση αναμονής, περιμένοντας και προσδοκώντας αντιδράσεις από τους άλλους, αντί να πάρω εγώ πρωτοβουλία;
  • Σε ποιο πεδίο πλήρωσα ακριβά το τίμημα της συγκαταβατικής ειρήνης;
  • Πόσες φορές χαμογέλασα ενώ εσωτερικά αιμορραγούσα;

Στη Ζυγίσια “σκιά”, αντίδοτο η Άρια “θεραπεία”. Έτσι θα επέλθει η ισορροπία, όπως συμβαίνει πάντα στην κοσμική τραμπάλα που λέγεται ζωδιακός άξονας. Τα ερωτήματα του εξισορροπιστή Ζυγού οφείλει ν’ απαντήσει ο Κριός παροτρύνοντας:

  • Πρέπει να μιλήσσυμε για τη σχέση μας, δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
  • Πες αυτό που σε τρομοκρατεί με παρρησία -κανείς δεν θα σού πάρει το κεφάλι.
  • Δείξε έλεος αλλά και τόλμη. Τίποτα δεν διακινδυνεύεται όταν είμαστε αληθινοί με τον εαυτό μας.
  • Θύμωσε, αντίδρασε, αλλά μη βυθιστείς στο θυμό.
  • Βάλε δύναμη αλλά τόση-όση. Σκοπός δεν είναι να κατατροπώσεις τον “εχθρό”, να εκφράσεις μόνο αυτό που νιώθεις πραγματικά.
  • Αποδέξου τη νίκη, ακόμη κι αν είναι μικρή. Τα χρόνια προβλήματα στις σχέσεις δε λύνονται εν μία νυκτί ούτε ως διά μαγείας.

Tip: Σχεδόν ολόκληρο τον Αύγουστο, ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω θα βρίσκεται σε στενή επαφή τετραγώνου με τους Δεσμούς. Μια σημαντικότατη αστρολογική συγκυρία να δεις όλα τα “πρέπει” πίσω από τα οποία έχεις οχυρωθεί. Κάποια πρέπει να μείνουν, αλλά κάποια πρέπει σίγουρα να φύγουν, όπως για παράδειγμα το αρχετυπικό τοξικό μοτίβο του Ζυγού “μη θυμώνεις, μη μιλάς, μη ζητάς, προσαρμόσου σ’ αυτό που θέλουν οι άλλοι από εσένα”. Πόση αυτο-συρρίκνωση, υποκρισία, εντέλει δυστυχία μπορεί να κρύβει πίσω του;

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα