Αστρολογικό χιούμορ – Μα μιλάμε σοβαρά τώρα;

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
16/02/2021

Μα μιλάμε σοβαρά τώρα;

Δίδυμοι που δεν ανοίγουν κουβέντα ποτέ! Ήσυχα και μαζεμένα Λιοντάρια, χωρίς τάσεις επίδειξης και υπερβολής! Ορκισμένοι εργένηδες Ζυγοί! Σκορπιοί που δεν εκδικούνται και τέλος Τοξότες που δεν ταξιδεύουν και δεν βγαίνουν καν από το σπίτι τους!

Μάλλον έχει έρθει η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να αποποιηθούμε τα χιλιάδες αστρολογικά κλισέ που κυκλοφορούν «ελεύθερα» στον τύπο και στο διαδίκτυο, κάνοντας μας τα νεύρα κρόσσια, κυρίως επειδή τα σκαρφίζονται οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τα νώτα τους για οποιοδήποτε λόγο, έναντι οποιουδήποτε έχει να καταλογίσει κάτι αρνητικό για το «ζώδιο» τους! Έτσι προφανώς είτε ασχολείται κάποιος με την Αστρολογία, είτε όχι, γνωρίζει ότι αποκαλούμε τους Καρκίνους «ευαίσθητα καρκινάκια» χωρίς να έχει υπ’ όψιν του ότι όταν μιλάμε για ζώδιο νερού, μιλάμε για την ανίκητη δύναμη αυτού του στοιχείου της φύσης που έχει τη δύναμη της συσσώρευσης, τη δυνατότητα να μαζεύεται και να υποχωρεί όσο κρίνει και στη συνέχεια να αφήνεται ως τσουνάμι και να πνίγει τα πάντα γύρω του. Αγνοούν ότι όταν τα βρίσκει δύσκολα εξατμίζεται και απλά εξαφανίζεται, ενώ αν νιώθει ότι δε χωρά, παίρνει κάθε σχήμα που του επιτρέπει να απλωθεί όπως επιθυμεί -σε ό,τι δοχείο το βάλεις προσαρμόζεται- και φυσικά αν δεν του αρέσει ο καιρός, η ατμόσφαιρα, η παρέα των υπολοίπων στοιχείων, συνηθίζει με ηρεμία να διαβρώνει μέχρι που να κατατροπώσει το εχθρικό στοιχείο!

Για ποια ευαισθησία μιλάμε λοιπόν όταν με επίσημες έρευνες του FBI είναι πρώτοι στη λίστα των πιο επικίνδυνων εγκληματιών; Οι Καρκίνοι είναι απλά κρυφοί Σκορπιοί εκτός κι αν δεν τους έχετε δει να εκδικούνται σε περίπτωση που κάποιος προδώσει ή αγνοήσει τα αισθήματα τους. Από την άλλη οι Δίδυμοι δημιουργούν δυσαρέσκεια στο κοινό επειδή «λέει» είναι διπρόσωποι! Ωραία αν είναι αμάρτημα για κάποιον να βλέπει όλες τις όψεις ενός νομίσματος και να διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει γνώμη σε εισροή κάθε νέου δεδομένου, νομίζω ότι λέγεται εξυπνάδα κι ευελιξία πνεύματος και καθόλου διπροσωπία!

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

Κριός

Φυσικά και είναι ενθουσιώδεις και δημιουργικοί, αλλά στην κρίσιμη στιγμή μπορεί και να δειλιάσουν, να κάνουν σκηνή και να εξαφανιστούν παρατώντας τα πάντα στη μέση, επειδή μπορεί να μυρίστηκαν αποτυχία ή επειδή κατάλαβαν ότι δε θα είναι εκείνοι που θα εισπράξουν τα εύσημα. Η δειλία τους δεν κουβεντιάζεται ποτέ και είναι μύθος ότι τραβούν πάντα μπροστά, συχνά είναι μόνο ιδέες και μεγάλα λόγια.

Ταύρος

Συγκαταλέγονται στα σταθερά ζώδια, αλλά η αλήθεια είναι πως μια είναι στα κέφια τους και μια δεν τολμάς να τους μιλήσεις από φόβο μήπως σου επιτεθούν για ψύλλου πήδημα. Απίστευτος μύθος ότι έχουν αργή αντίληψη, εφόσον αποδεδειγμένα αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι τους αφορά και τους ενδιαφέρει αλλά τίποτα άλλο που δεν είναι του γούστου τους.

Δίδυμοι

Κοινωνικοί κι επικοινωνιακοί με ιδιαίτερο ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις περιστοιχίζονται διαρκώς από κόσμο γιατί φοβούνται ότι θα πεθάνουν… από βαρεμάρα. Πόσους Δίδυμους έχουμε δει, που δεν έχουν καθόλου το ταλέντο της επικοινωνίας, είναι αμίλητοι, άοσμοι, άγευστοι και κυρίως μονοκόμματοι και ξεροκέφαλοι, αν κάποιος τους δώσει σημασία όμως αρχίζουν να μιλάνε ακατάπαυστα, διανθίζοντας την κουβέντα με ένα σωρό λεπτομέρειες που βγάζουν από το μυαλό τους.

Καρκίνος

Φυσικά και ενδιαφέρονται για την οικογένεια τους αλλά και για όλες τις άλλες οικογένειες της γειτονιάς, εφόσον βρίσκονται μόνιμα σε διαγωνισμό ποιος έχει την καλύτερη, σωστότερη, εξυπνότερη, ευκατάστατη οικογένεια. Απείρως συναισθηματικοί με τα δικά τους προβλήματα, αγνοούν ότι και οι άλλοι μπορεί να υποφέρουν για κάτι δικό τους. Αγαπημένο τους αντικείμενο αποτελεί πάντα ο κουμπαράς τους.

Λέων

Γνωστοί ως Βασιλιάδες του ζωδιακού, καθόλου βασιλικά δε φέρονται, αν κάποιος αμφισβητήσει την υπεροχή τους. Αλλά υπάρχουν και χιλιάδες Λέοντες, που αντίθετα από τη φήμη τους, συμπεριφέρονται ως μαδημένα, ταπεινά χαμομηλάκια του αγρού, γκρινιάζοντας ολημερίς για την κακή τους μοίρα που τους έριξε στο Μπίθουλα αντί σε ρετιρέ στο Κολωνάκι χωρίς βεβαίως να κάνουν κάτι για να το αποκτήσουν.

Παρθένος

Φημίζονται για την τάξη και την καθαριότητα τους αλλά δυστυχώς μόνο σε ότι είναι δικό τους και τους αφορά. Αν νιώθουν ότι κάτι δεν είναι δικό τους μάλλον το παρα-πετάνε και δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον πέραν του να ασκούν κριτική για την νοικοκυροσύνη των άλλων! Ακατάστατοι, περίεργοι, βοηθούν όχι πάντα για να βοηθήσουν αλλά για να μπλεχτούν στα πόδια των άλλων και να κάνουν κριτική και κουτσομπολιό.

Ζυγός

Θεωρούνται καλόγουστοι και η αισθητική είναι πολύ σημαντική στη ζωή τους αλλά δεν έχουν πρόβλημα να γίνουν κακόγουστοι αν κάτι επιβάλλεται από τη μόδα της εποχής. Επιζητούν το γάμο και τη συντροφικότητα όσο τίποτε άλλο, όμως οι περισσότεροι ατυχήσαντες ανήκουν στο συγκεκριμένο ζώδιο κυρίως εξαιτίας της απιστίας ή των υψηλών προσδοκιών τους από τους άλλους.

Σκορπιός

Είναι απίστευτα συναισθηματικοί αλλά όχι τόσο με τους άλλους όσο με τον ίδιο τους τον εαυτό. Αν δε, τεθεί και ζήτημα σχετικό με τα οικονομικά τους ξεχνούν και τον έρωτα και το συναίσθημα και τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για να ελέγξουν και να πατρονάρουν την ζωή όσων κινούνται στο περιβάλλον τους και είναι στη σφαίρα επιρροής τους. Χειριστικοί μέχρι τελικής πτώσεως.

Τοξότης

Είναι ανεξάρτητοι και αγαπούν την περιπέτεια! Οι Τοξότες είναι του βολέματος και δεν φεύγουν από το σπίτι και τη μαμά τους για να μην ξεβολευτούν. Γι’ αυτό δεν παντρεύονται, όχι γιατί είναι ανεξάρτητοι αλλά γιατί να πάρουν παραπάνω ευθύνες και ρίσκα από τη στιγμή που η μανούλα τα κάνει όλα και συμφέρει; Έτσι μπορούν να μαζεύουν τα λεφτάκια τους για να κάνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι που το εννοούν περιπέτεια -εκ του ασφαλούς πάντα.

Αιγόκερως

Φροντίζουν πάντα για την εξαιρετικά καθώς πρέπει παρουσία τους. Ατσαλάκωτοι παραμένουν πίσω από το αγέρωχο βλέμμα τους υποκρινόμενοι κάτι που δεν είναι. Συχνά διατηρούν και συντηρούν διπλή ζωή, μια μέσα στο σπίτι και μια έξω από αυτό, προσέχοντας πάντα να μην ξοδέψουν ευρώ παραπάνω από τον ημερήσιο προϋπολογισμό τους-εκτός κι αν βρεθεί κάποιος και τους κεράσει που φυσικά δεν θα το αρνηθούν.

Υδροχόος

Είναι πρωτοποριακοί κι επαναστάτες αλλά συχνά μόνο στον ύπνο τους, εφόσον το θέμα τους δεν είναι η πρωτοπορία αλλά η ανάγκη τους να ξεχωρίσουν από το πλήθος και να πάνε κόντρα σε οτιδήποτε βρουν μπροστά τους. Έτσι αν πραγματικά διανοηθεί κάποιος να τους προβάλει μια νέα ιδέα, μόνο και μόνο για να κάνουν τη διαφορά, θα αντισταθούν επιδεικνύοντας μεγάλο συντηρητισμό ανασύροντας πατροπαράδοτες συνήθειες και ήθη κι έθιμα του λαού μας. Επίσης δεν παραδέχονται ότι επιζητούν να είναι Βασιλικότεροι του Βασιλέως

Ιχθύες

Ευαίσθητοι, φιλεύσπλαχνοι κι ευπροσήγοροι βοηθούν όποιον κατατρεγμένο βρεθεί στο δρόμο τους αλλά αρνούνται να βοηθήσουν τον εαυτό τους ακόμα κι αν έχει περισσότεροι ανάγκη. Έχουν ή δημιουργούν ένα μεγάλο δράμα στη ζωή τους, χαλούν εύκολα τα λεφτά των άλλων ενώ τα δικά τους τα κρύβουν πιο καλά κι από τους Ταύρους. Αν δεν βρουν την καλλιτεχνική τους φλέβα νωρίς, το αλκοόλ και οι ουσίες γίνονται οι καλύτεροι τους φίλοι.

Δίδυμοι που δεν ανοίγουν κουβέντα ποτέ, ήσυχα και μαζεμένα Λιοντάρια χωρίς καμιά δόση έπαρσης ή υπερβολής, ανύπαντροι Ζυγοί, δειλοί και συντηρητικοί Κριοί αλλά και Σκορπιοί που δεν εκδικούνται ποτέ, μαζί με Τοξότες που δεν βγαίνουν από το σπίτι τους αποτελούν τα περίεργα φαινόμενα της κλασσικής Αστρολογίας. Η μελέτη και η έρευνα ομαδοποιεί και συγκεντρώνει στοιχεία που δε μοιάζουν καθόλου με το ζώδιο σας ή το ζώδιο κοντινών σας προσώπων και φυσικά σας κάνει να απορείτε γιατί δεν έχετε κοινά χαρακτηριστικά με ότι προσδίδεται στο ζώδιο σας. Στην πραγματικότητα όσο και να προσπαθούμε να δώσουμε συνολικές έννοιες, η διαφορετικότητα πάντα θα κερδίζει και καλό θα είναι να επεξεργαζόμαστε πλήρη στοιχεία πριν καταλήξουμε στα συνήθη κλισέ περί ζωδίων και άλλων δαιμονίων!

 

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα