Άρης – Ουρανός – Βόρειος Δεσμός στον Ταύρο: Εξαναγκαστική εξέλιξη

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
28/07/2022

Η ιστορική σύνοδος Άρη-Ουρανού-Βόρειου Δεσμού στο ζώδιο του Ταύρου, η οποία κορυφώνεται την 1η Αυγούστου, φέρνει μια εκρηκτική ενέργεια που σπάει κάθε κατεστημένο και μας εξαναγκάζει να βγούμε από κάθε κατάσταση που έχει ολοκληρωθεί ο σκοπός της και πλέον είναι ξεπερασμένη. Ακόμα κι αν ο εγωισμός μας αντιστέκεται και προτιμάει να μείνει στα γνωστά και συνηθισμένα, αυτή η ισχυρή όψη μας ξυπνάει απότομα από κάθε μορφή ύπνωσης στην οποία βρισκόμαστε και μας σπρώχνει με το “έτσι θέλω” στην πρόοδο.

Το ερώτημα θα μπορούσε να είναι, πόσο έτοιμοι είμαστε για αυτό; Η απάντηση είναι πως εξαρτάται από την προσκόλλησή μας στην συνήθεια και την κανονικότητα, τις οποίες δεν θέλουμε να αλλάξουμε για να μην ξεβολευτούμε και αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε το άγνωστο. Κάτι που ακούγεται περιπετειώδες κι ευχάριστο στην θεωρία, αλλά πόσοι από μας παραμένουν σε μια τοξική ή βαλτωμένη σχέση από φόβο μήπως μείνουν μόνοι κι έλλειψη αυτοεκτίμησης; Πόσοι δεν θα παραιτηθούν από μια δουλειά στην οποία νιώθουν εκμετάλλευση, από ανασφάλεια ότι δεν θα βρουν κάτι καλύτερο; Πόσοι από μας προτιμούν την ψευδή ασφάλεια της μικρότητας, χρησιμοποιώντας αμέτρητες «λογικές» δικαιολογίες, για να αποφύγουν το ταξίδι της εξερεύνησης στο άγνωστο και της εξέλιξής τους;

Η ζωή δεν είναι ποτέ στατική. Βρίσκεται σε μόνιμη κίνηση εξερεύνησης και δημιουργίας.

Ουσιαστικά, δεν έχει σημασία αν η προσωπικότητά μας είναι έτοιμη, διότι η αλλαγή αυτή θα συμβεί ούτως ή άλλως όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Η ζωή δεν είναι ποτέ στατική. Βρίσκεται σε μόνιμη κίνηση εξερεύνησης και δημιουργίας. Μέσα από την καταστροφή του παλιού, την εμφάνιση του νέου, τις καινούριες εμπειρίες, τον ενδεχόμενο πόνο και θεραπεία, η ψυχή μας διευρύνει την συνείδησή της και σταθερά γίνεται πιο σοφή και κυρίως πιο χαρούμενη. Σε αυτό ακριβώς μας προ(σ)καλεί η συγκεκριμένη σύνοδος, αλλά και το γενικότερο κύμα της εποχής που ζούμε.

Η τριπλή αυτή όψη, είχε συμβεί τελευταία φορά το 324 π.Χ., ένα μόλις χρόνο πριν πεθάνει ο Μ Αλέξανδρος, με ό,τι αυτό επακολούθησε για τα τότε παγκόσμια δρώμενα. Οι πιθανές εκφράσεις της λειτουργούν σε πολλά επίπεδα. Μακροκοσμικά, οι αλλαγές είναι πλέον γρήγορες κι απότομες: πτώσεις κυβερνήσεων, επαναστάσεις, παραιτήσεις ή και θάνατοι ατόμων εξουσίας, παγκόσμια ριζική οικονομική αναδιάταξη και κυρίως ένα κάλεσμα προς όλους τους ανθρώπους να αναθεωρήσουν την εικόνα που είχαν για το “πως είναι τα πράγματα”.

Αυτό είναι το μήνυμα του Ουρανού στον Ταύρο που χρωματίζει κυρίως αυτή την ενέργεια. Η εκδήλωσή του ξεκινάει όμως εσωτερικά. Για να επιτευχθούν οι αλλαγές σε εξωτερικό επίπεδο (προσωπικά και συλλογικά), πρώτα είναι απαραίτητη η αναθεώρηση και επανεκτίμηση των ανθρώπινων αξιών μας.

Πώς είναι δυνατόν να αλλάξει μια διεφθαρμένη εξουσία, αν αρχικά ο καθένας μας μέσα του, δεν εκτιμάει όσα του έχει δώσει το σύμπαν και βρίσκεται σε κατάσταση γκρίνιας, κυνισμού και μιζέριας, κατηγορώντας τους «άλλους»;

Τα άτομα που απορροφούν και διαχειρίζονται την περισσότερη ενέργεια και προσοχή στον κόσμο (άτομα με πολιτική/οικονομική εξουσία, celebrities, διάσημοι αθλητές και καλλιτέχνες κτλ.), αποτελούν την αντανάκλαση του συλλογικού επιπέδου των λαών. Για αυτό είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Πώς είναι δυνατόν να αλλάξει μια διεφθαρμένη εξουσία, αν αρχικά ο καθένας μας μέσα του, δεν εκτιμάει όσα του έχει δώσει το σύμπαν και βρίσκεται σε κατάσταση γκρίνιας, κυνισμού και μιζέριας, κατηγορώντας τους «άλλους»; Πώς να αναδυθεί από την κοινωνία μας ένας νέος ηγέτης με ανώτερους σκοπούς και αγνά κίνητρα, όταν εμείς οι ίδιοι δεν προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε τους γύρω μας; Όλοι ζητάμε κάποιον να μας εμπνεύσει και να μας ενώσει, αλλά πόσοι θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον χειρότερο εχθρό μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε μορφή βίας προέρχεται από κάποιον εσωτερικά τραυματισμένο, που δεν είχε ποτέ την αγάπη που χρειαζόταν; Είναι εύκολο να είσαι “καλός” απέναντι στο θύμα, αλλά πόσο βαθιά μέσα σου μπορείς να βουτήξεις, για να δείξεις φροντίδα και ενσυναίσθηση στον θύτη;

Θα βγάλει όλα αυτά τα προβλήματα στην επιφάνεια και θα μας αναγκάσει να τα αντιμετωπίσουμε…

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού-Βόρειου Δεσμού δεν πρόκειται να λύσει όλα τα παραπάνω σε μια μέρα. Αλλά αποτελεί ένα κομβικό σημείο ιστορικά, που θα βγάλει όλα αυτά τα προβλήματα στην επιφάνεια και θα μας αναγκάσει να τα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια με τρόπο αντικειμενικό κι ανθρωπιστικό. Ο στόχος της είναι ενωτικός και θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως όλοι ανήκουμε σε μια ομάδα: την ανθρωπότητα. Από τον καθένα εξαρτάται αν θα ακολουθήσει τη νέα εποχή εξέλιξης ή θα προτιμήσει να σβήσει μαζί με τις παλιές δομές.

Για το πως επηρεάζεται το κάθε ζώδιο από αυτή την όψη, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο.
Για το πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε την επιρροή του Ουρανού σε ψυχολογικό επίπεδο, διαβάστε το άρθρο.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα