Αναγνωρίζοντας τα σημάδια της αχαριστίας και της κακίας στο ωροσκόπιο

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
01/09/2019

(Προσοχή, είναι για γερά νεύρα και στομάχια, οπότε αν δεν αντέχετε μην το διαβάσετε, αν πάλι θέλετε να έχετε μια εικόνα για τους αχάριστους της ζωής σας, διαβάστε το).

Προσπαθώ πολύ καιρό να γράψω ένα άρθρο για την ευγνωμοσύνη και πως φαίνεται μέσα στον Αστρολογικό χάρτη, σκέφτομαι, κάνω συνδυασμούς, υπολογίζω παράγοντες, κάνω στατιστική έρευνα σε ωροσκόπια, ρωτάω συναδέλφους, πελάτες, μαθητές της αστρολογίας για τις εμπειρίες τους, αλλά δυσκολεύομαι να καταλήξω κυρίως μη θέλοντας να αδικήσω κανένα ζώδιο, κανέναν πλανήτη, κανέναν αστρολογικό συνδυασμό που θα απονείμει αχαριστία σε κάποια συγκεκριμένη μερίδα ωροσκοπίων που διαθέτουν οι άνθρωποι. Και πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο γιατί τα ευρήματα πραγματικά ήταν εξαιρετικά διχασμένα και πολλά από αυτά άκρως περίεργα.

Η λύση δόθηκε όταν κάποια φίλη μου ζήτησε να γράψω για το πως φαίνεται η κακία σε έναν Αστρολογικό χάρτη! Ξαφνικά ένα λαμπάκι άναψε σκεπτόμενη τη φράση του Μπρεχτ «αν η βλακεία οδηγεί στην κακία ή η κακία στη βλακεία». Τελικά το πόρισμα βγήκε και είναι αρκετά εύκολο να ανιχνευτεί σε έναν αστρολογικό χάρτη αν βάλουμε κάτω και εξετάσουμε με λεπτομέρεια τους αστρολογικούς χάρτες που αποδεδειγμένα έχουν παρουσιάσει αχάριστες, κάκιστες συμπεριφορές ακόμα κι όταν τους έχουμε ευχαριστήσει και ευεργετήσει άπειρες φορές.

Τα συμπλέγματα είναι δυστυχώς αρκετά και οι αναπηρίες που δεν φαίνονται είναι πολλές και ακριβώς επειδή δεν είναι ορατές χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα συναναστροφής μέχρι να καταλάβουμε ότι οι «δήθεν» φίλοι μας αυτό που πραγματικά τους ενδιέφερε ήταν να μας «βγάλουν» το μάτι.

Η Θέση της Αφροδίτης

Η Αφροδίτη στον Αστρολογικό χάρτη κυβερνά ανάγκες, επιθυμίες, αίσθηση εκτίμησης των αξιών – άρα και της αυταξίας – αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αισθανόμαστε και εκφράζουμε την εσωτερική μας κατάσταση, άρα πολύ λογικό μια αδύναμη ή πτωτική Αφροδίτη να έχει πολλά ζητήματα διάκρισης των αξιών σε ένα άτομο, πράγμα που σημαίνει ότι στο ζώδιο του Κριού η ανταγωνιστική, θορυβώδης της διάθεση, παρορμητική και άκρως διατακτική, δυσκολεύεται να δώσει σημαντικά πράγματα από τον εαυτό της, με αποτέλεσμα να πιστεύει ότι όλοι κάνουν το ίδιο. Στην πραγματικότητα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας να αξιολογήσει τη δική της αξία – είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω – με αποτέλεσμα να χάνει την ισορροπία της πολύ εύκολα αν απορριφθεί ή αν την υποτιμήσουν με κάποιο εμφανή τρόπο. Αν χάσει την προσωπική της αίσθηση αξίας εκεί μπορεί να γίνει καυστική, είρων και άκρως άσχημα κακιά και ανταγωνιστική έναντι όλων των «εχθρών» που νομίζει ότι βάλλονται απέναντι της.

Η Αφροδίτη στη Παρθένο: Γνωρίζουμε όλοι ότι η θέση αυτή, της προσάπτει έναν «λογικό» προσδιορισμό του δούναι και λαβείν στις σχέσεις, τις συνεργασίες και τις οικονομικές συναλλαγές. Ένα μόνιμα φυτεμένο κομπιουτεράκι κάνει υπολογισμούς αν κάτι συμφέρει ή όχι ακόμα κι αν πρόκειται… για χάδια κι αγκαλιές. Μα φυσικά σε ένα Ερμιακό ζώδιο, σε αναλυτικά επεξεργασμένο περιβάλλον, θα ήταν αδύνατον να αξιολογήσει επαρκώς τον ίδιο της τον εαυτό με αποτέλεσμα, εκτός των φοβιών ότι θα μείνει χωρίς λεφτά, να αποζητά να πάρει από τους άλλους όσα μπορεί περισσότερα και βεβαίως ποτέ να μην είναι ευχαριστημένη από τα αποκτήματα της. Εύκολα θα γυρίσει την πλάτη τελικά αν ανακαλύψει ότι δεν έχει να πάρει κάτι περισσότερο από κάποιον, έστω και αν αυτός ο κάποιος μέχρι εκείνη τη στιγμή της έχει προσφέρει τα άπειρα! Εξάλλου κι ο Έρωτας δεν είναι παιδί της λογικής… (που λέει το τραγούδι).

Η Αφροδίτη του Σκορπιού τώρα, μια πολύ πολύ δύσκολη Αφροδίτη, φοβισμένη και ταραγμένη από την εκφοβιστική σκιά του Πλούτωνα κυβερνήτη του Σκορπιού, που μέσα στα δικά του πεδία κινείται, τρέμει και τη σκιά της από καχυποψία όταν είναι να πληρώσει ή να δώσει κάτι από τα υπάρχοντα της. Αγχώνεται με τα οικονομικά, ζηλεύει με τα αισθηματικά, προβάλει τρομερές διεκδικήσεις σε ό,τι έχει κάποια αξία γι’ αυτήν και υποφέρει νομίζοντας διαρκώς ότι κάποιος πάει να την κοροϊδέψει, να την «ρίξει», να της πάρει τα αποκτήματα της. Εντελώς λάθος εκτίμηση του εαυτού της την στρέφει να φθονεί συχνά οτιδήποτε δεν έχει ή δεν μπορεί να αποκτήσει μόνη της και βγάζει τεράστια αγνωμοσύνη και κακία σε όποιον θεωρήσει ότι έχει αυτά που εκείνη επιθυμεί. Το ίδιο συμβαίνει με οποιαδήποτε Αφροδίτη του ζωδιακού κάνει σκληρή όψη με Πλούτωνα (σύνοδο, αντίθεση, τετράγωνο).

Τέλος, η Αφροδίτη του Αιγόκερω σε ένα στεγνό και επίσης πολύ συντηρητικό περιβάλλον σκιάζεται διαρκώς από τις επιταγές του Κρόνου και φοβάται μόνιμα… μήπως μείνει άφραγκη (και πως θα ζήσει με αξιοπρέπεια από δω και μπρος). Ο Κρόνος, πλανήτης στέρησης και περιορισμού, δημιουργεί τρομερές ανασφάλειες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αξιολογήσει τίποτα «τζάμπα» εφόσον κατά τη γνώμη της «τίποτα δεν χαρίζεται σε αυτή τη ζωή» και όλα εδώ πληρώνονται. Για να πάρεις, πρέπει να δώσεις και μάλιστα προσεκτικά για να μη σε πιάσουν κορόιδο – δεν είναι τυχαίο που θεωρείται στατιστικά η Αφροδίτη των Ιεροδούλων – το τερπνόν μετά του ωφέλιμου. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για όλες τις Αφροδίτες του ζωδιακού που κάνουν σκληρή όψη με τον Κρόνο (σύνοδο, αντίθεση, τετράγωνο).

Μήπως έχουν καλό αξιακό σύστημα για να αντιληφθούν;

Ας πάμε τώρα στους οίκους των εισπράξεων οικονομικά και συναισθηματικά που είναι ο άξονας 2ου και 8ου οίκου. Άξονας επιθυμιών, κυβερνάται από Αφροδίτη (2ος οίκος) και Πλούτωνα (8ος οίκος). Είναι λογικό λοιπόν ότι πλανήτες που βρίσκονται σε αυτούς τους οίκους και είναι φοβικοί, στερητικοί ή ανασφαλείς λειτουργούν με αντίστοιχο τρόπο στην κοινωνία, στους φίλους τους, στους αγαπημένους τους. Πλούτωνας, Κρόνος αλλά και η Σελήνη συχνά ως πλανήτης διαρκούς μεταβολής σκιάζεται επίσης μέσα σε αυτούς τους οίκους, με αποτέλεσμα να βγάζουν αγνωμοσύνη και κακία σε όσους δεν τους απονέμουν τα καλύτερα και τα ακριβότερα αφού «τα αξίζουν»! Μήπως έχουν καλό αξιακό σύστημα για να αντιληφθούν; Έτσι λοιπόν, καταλήγοντας συμπερασματικά θα πούμε ότι ο φόβος, η ανασφάλεια και η λάθος αξιολόγηση πρωτίστως του ίδιου μας του εαυτού προβάλλει ανάξιες συμπεριφορές που μπορεί να είναι από απλή κακία έως πλήρες “στρίγκλισμα”, αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες μας από εξωτερικούς παράγοντες. Γιατί κακά τα ψέματα, αν ο άνθρωπος είναι χορτάτος μέσα του, νιώθει πλήρης, γεμάτος και ευτυχής με αυτά που έχει. ΠΟΤΕ μα ποτέ δεν δείχνει αχαριστία, ζήλια και κακία στους άλλους (υπάρχει και η ψυχοθεραπεία).

Γιατί πραγματικά έχουμε συναντήσει πολύ «φιλότιμες» Αφροδίτες στην Παρθένο, εξαιρετικά καλές και ανοικτοχέρες Αφροδίτες του Σκορπιού και επίσης πολύ γενναιόδωρες Αφροδίτες του Κριού.

Και τώρα ο κυριότερος παράγοντας Ευγνωμοσύνης σε έναν Αστρολογικό χάρτη δεν είναι άλλος από τον πιο πνευματικό πλανήτη επέκτασης τον ΔΙΑ, που μπορεί πραγματικά να υπερνικήσει όλα τα παραπάνω με την ευγενική πνευματική του αξιολόγηση των χαρισμάτων όλων των ανθρώπων του κόσμου μας μαζί με τα υπάρχοντα τους. Γιατί πραγματικά έχουμε συναντήσει πολύ «φιλότιμες» Αφροδίτες στην Παρθένο, εξαιρετικά καλές και ανοικτοχέρες Αφροδίτες του Σκορπιού και επίσης πολύ γενναιόδωρες Αφροδίτες του Κριού. Εν κατακλείδι η εσωτερική κατάσταση ενός ατόμου που έχει εξελιχθεί ηθικά και πνευματικά με έναν καλό Δία που τον υποστηρίζει να καταφέρει να σταθεί στο ύψος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να μη φανεί «φθηνός» και αγνώμων σε συμπεριφορές όταν του έχουν φερθεί πρόθυμα και μεγαλόκαρδα, είναι το μεγάλο κλειδί σε αυτούς που έχουν δουλέψει και το έχουν κατακτήσει. Καταπληκτικά ζώδια του Δία είναι στον Τοξότη, στον Καρκίνο και στους Ιχθύς (αρκεί να υπάρχει λόγος θυσίας), καθώς και στους οίκους 9ο, 4ο και 12ο.

Αν έχουμε έρθει σε αυτή τη ζωή με τις Αφροδίτες μας σε πτώση ή με δύσκολες γωνίες για κάποιο λόγο έχει συμβεί αυτό…

Παρακαλώ λοιπόν, επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουμε κατά καιρούς ταλαιπωρηθεί από προϊόντα φθόνου και αχαριστίας, να μην παραβλέπουμε τίποτα από τα παραπάνω και να πάντα να σκεφτόμαστε ότι το ωροσκόπιο είναι ένα σύνολο όψεων και σχηματισμών που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας πριν μιλήσουμε για «κακούληδες» και «στρίγκλες» όταν κρίνουμε ένα ωροσκόπιο. Επίσης να θυμόμαστε ότι αν έχουμε έρθει σε αυτή τη ζωή με τις Αφροδίτες μας σε πτώση ή με δύσκολες γωνίες για κάποιο λόγο έχει συμβεί αυτό και κάτι πρέπει να μάθουμε σε αυτή την ενσάρκωση πριν αποχωριστούμε το φυσικό μας σώμα. Ας φροντίσουμε να γίνουμε καλύτεροι και να αναβαθμιστούμε καρμικά, βγάζοντας από την τωρινή μας πορεία μικρότητες και άσχημες συμπεριφορές, εξάλλου όλοι έναν αγώνα κάνουμε «προς το καθ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση».

Να με συμπαθάτε και μη με παρεξηγήσετε για την ανάλυση των ζωδίων που έχουν «δύσκολες» Αφροδίτες (και συνάμα όλοι οι άλλοι να τους κατανοούμε αλλά και να τους προσέχουμε για να μην πέφτουμε από τα σύννεφα).

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα