ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ – Ο λίθος του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ASTROTEAM GUEST
20/01/2022

Ο Αμέθυστος είναι μια από τις πιο διάσημες και προβεβλημένες ημιπολύτιμες πέτρες σε όλο τον κόσμο. Το υπέροχο λαμπερό του χρώμα, σε όλες τις αποχρώσεις του μωβ-βιολετί, εντυπωσίασε τους προγόνους μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, οι οποίοι τον χρησιμοποίησαν σε κοσμήματα αλλά και για θεραπευτικούς λόγους.

Η ιστορία λέει, πως όταν η Κλεοπάτρα βασίλισσα της Αιγύπτου, επέστρεφε από περιοδεία της στην Κάτω Αίγυπτο, ανακάλυψε πως έχει χάσει το αγαπημένο της δαχτυλίδι με αμέθυστο, που της είχε χαρίσει ο Ρωμαίος σύντροφος της Μάρκος Αντώνιος. Τότε είπε: Ο Μάρκος Αντώνιος με πρόδωσε! Πράγματι, όταν η Κλεοπάτρα έφτασε στο παλάτι, εκείνος είχε φύγει με προορισμό την Ρώμη, όπου και πήγε να συναντήσει την σύζυγο του Οκτάβια. Η ιστορία τους βεβαίως δεν τελείωσε εκεί…

Η λέξη Αμέθυστος είναι ελληνική και είναι συνώνυμη του νηφάλιος.

Μα έτσι είναι, μπορούμε να νιώσουμε αμέσως ηρεμία και γαλήνη κοιτάζοντας απλά και μόνο αυτόν τον υπέροχο λίθο. Οι εξαίσιες βιολετί του αποχρώσεις, αντιπροσώπευαν τη νηφαλιότητα των συναισθημάτων και του πνεύματος σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.Τοποθετώντας τον Αμέθυστο στο μέτωπο, τον ομφαλό ή την καρδιά μας μπορούμε να αισθανθούμε αμέσως τον θυμό και τις απογοητεύσεις να απομακρύνονται από μέσα μας.

Ο Αμέθυστος είναι μια διαλογιστική και ηρεμιστική πέτρα που λειτουργεί στο συναισθηματικό, πνευματικό και φυσικό επίπεδο. Οι ιδιότητες του Αμέθυστου, που έχουν εξεταστεί και δοκιμαστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι η ηρεμία, η ισορροπία και ο εσωτερικός αυτοέλεγχος. Βοηθάει να εξαλείψουμε την ανυπομονησία και τον φόβο και να αφεθούμε με εμπιστοσύνη στο Θεϊκό σχέδιο για εμάς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι Ιεράρχες όλων των εκκλησιών και δογμάτων, τον φορούν σε κοσμήματα αλλά και στα ενδύματα τους.

Όπως γράφτηκε, ο Αμέθυστος είναι η πέτρα του Φεβρουαρίου και των γεννημένων αυτό τον μήνα. Όμως οι ιδιαίτερες ιδιότητες αυτής της πέτρας είναι χρήσιμες σε όλους μας. Έτσι και αλλιώς δεν είμαστε μόνο ο ήλιος μας αλλά η ψυχοσύνθεση μας είναι ένα κράμα όλου του γενέθλιου χάρτη μας και επηρεάζεται επίσης από τις διελεύσεις των πλανητών. Κάποιες φορές δε, βάλλεται από δύσκολες όψεις όπως οι διελεύσεις του Κρόνου και του Ουρανού που ταλαιπωρούν τον σταθερό σταυρό και όσους έχουν πλανήτες εκεί, τα τελευταία χρόνια. Ιδιαιτέρως αυτόν τον Φεβρουάριο, η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα, απαιτούν δυνατά νεύρα και αποφασιστικές λύσεις, απομάκρυνση από τοξικές καταστάσεις και μεγάλη ηρεμία και υπομονή από τους φίλους του σταθερού σταυρού, Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους.

Με την χρήση του Αμέθυστου, η αρνητική ενέργεια από τα συσσωρευμένα προβλήματα και το άγχος να βρούμε λύσεις, σταδιακά αλλά σταθερά αλλάζει, ομαλοποιείται και αισθανόμαστε μια γλυκιά αίσθηση σιγουριάς, αποφασιστικότητας και εσωτερικής ευεξίας, πως έχουμε τελικά την δύναμη να ανταπεξέλθουμε σε ό,τι μας απασχολεί. Οι φοβίες και οι εντάσεις αμβλύνονται και συνειδητοποιούμε με ξεκάθαρη σκέψη πια, σε τι αλλαγές πρέπει να προχωρήσουμε για να βρούμε το σωστό μονοπάτι που θα βαδίσουμε στη ζωή μας.

Τον Αμέθυστο τον βρίσκουμε σε κοσμήματα εκπληκτικής ομορφιάς όπως επίσης και ως πέτρα μεμονωμένη που την κρατούμε πάνω μας ή κοντά μας.

 

Από την Κατερίνα Βαρσαμίδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα