Albert Einstein

ASTROTEAM GUEST
04/12/2020

ΆΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΆΙΝ (ALBERT EINSTEIN)

Ο Albert Einstein, Γερμανός φυσικός, βραβευμένος με το Νόμπελ Φυσικής, γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1879. Θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας, έχει υπάρξει ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες της ανθρωπότητας και το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο με την διάνοια. Με τις ριζοσπαστικές του ιδέες και τη δημιουργική φαντασία του έθεσε νέες βάσεις στη φυσική του 20ου αιώνα και άλλαξε την οπτική της ανθρωπότητας για τον χρόνο, το σύμπαν και την ενέργεια.

Πρώτα Χρόνια

Ιχθύς με ωροσκόπο Καρκίνο, υπήρξε ένα ήσυχο, μοναχικό και ονειροπόλο παιδί με μεγάλη φαντασία. Οι γονείς του ανησυχούσαν επειδή άργησε να μιλήσει, γεγονός που φαίνεται από τη συγκλίνουσα σύνοδο Ερμή, πλανήτη της επικοινωνίας και ομιλίας, με τον Κρόνο, πλανήτη περιορισμών και καθυστερήσεων στο Κριό. Ο Κρόνος σε πτώση στον γωνιακό 10ο, εμποδίζει την ορμή του Κριού να φανεί και έτσι μέχρι και τα 9 του χρόνια είχε προβλήματα με το λόγο. Η μητέρα του, καθοριστική παρουσία στη ζωή του με τον ωροσκόπο Καρκίνο, η ίδια μουσικός, τον παροτρύνει στο πιάνο και ιδίως στο βιολί το οποίο και θα παίζει για πάντα στη ζωή του. Η καλλιτεχνικότητα των Ιχθύων βρίσκει διέξοδο.

Όμως το «πρώτο θαύμα», όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος, έρχεται με μία πυξίδα που του δώρισε ο πατέρας του το 1884 η οποία ξυπνάει την περιέργεια του μικρού Ιχθύ για το αόρατο, το κρυμμένο και έτσι το επιστημονικό του ταξίδι ξεκινάει. Οι διελαύνων Δίας και Πλούτωνας ξυπνάνε τον Ουρανό στο χάρτη του. Σε ένα είδος χάρτη όπου ο μοναδικός ανάδρομος πλανήτης, ο Ουρανός κάνει αισθητή την παρουσία του αφού είναι μεν απομονωμένος από τους υπόλοιπους πλανήτες αλλά αντιπροσωπεύει και την διέξοδο των ενεργειών του χάρτη δημιουργώντας πολλές όψεις μαζί τους. Στην αναλυτική Παρθένο, στον 3ο οίκο και κυβερνήτης 9ου, του δίνει την ικανότητα έρευνας, εφαρμογής καινοτόμων ιδεών στη καθημερινότητα, συγγραφής και φιλοσοφίας. Όλα αυτά τονίζονται και επεκτείνονται από την αντίθεση με τον παραδοσιακό κυβερνήτη του Μεσουρανήματος, το Δία στον Υδροχόο στον 9ο. Επαναστατικός, καινοτόμος και ανθρωπιστής. Με τάση να έχει δογματικές θρησκευτικές απόψεις λόγω βαθειάς θρησκευόμενης οικογενείας  οι οποίες όμως με την αντίθεση του Ουρανού καλείται να αλλάξει ήδη από τα 12 του. Αυτή η αντίθεση, η οποία είναι άξονας ξαφνικής τύχης και ανακάλυψης, είναι μέρος ενός μπούμερανγκ σχηματισμού με το ένα πόδι να κάνει χιαστί με βόρειο δεσμό στον 8ο και το άλλο με τον Ερμή και Κρόνο στον 10ο. Η ίδια αντίθεση, με κορυφή του ταυ τετραγώνου τον Πλούτωνα όλο αυτό το δυναμικό καλείται να μεταλλαχθεί βαθειά αλλά μαζί με μία εμμονική προσέγγιση στα προηγούμενα θέματα. Ο πλανήτης της νοημοσύνης Ερμής, είναι στο μεσοδιάστημα Δία Ποσειδώνα όπου κατά τον Ebertin δίνει πλούσιο οραματισμό, έμπνευση και αντίληψη. Συγχρόνως στη θέση του Κριού και στον 10ο τον έκανε να έχει έντονες πρωτοποριακές ιδέες, βαθειά φιλοσοφική σκέψη και μεθοδικότητα (σύνοδο Κρόνο) και να τις μεταδώσει στον κόσμο.  Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι στο «δεύτερο θαύμα» με το βιβλίο γεωμετρίας που του δόθηκε, πάλι ο διελάυνων Δίας ενεργοποιεί από τον 9 πια τον ίδιο σχηματισμό.

Τον Ιούνιο του 1894 η οικογένεια του, μετά από χρεωκοπία της επιχείρησης της, μετακομίζει στην Ιταλία και αφήνει τον 15χρονο Αλβέρτο μόνο του στο Μόναχο για να τελειώσει το σχολείο. Τον Δεκέμβριο ο Αϊνστάιν όμως παρατάει το σχολείο και πηγαίνει στην Ιταλία. Αντισυμβατικός έφηβος δεν άντεχε το σύστημα εκπαίδευσης, δεν άντεχε να παρουσιαστεί στο στρατό και είχε άλλα σχέδια για τη ζωή του.

Ο διελαύνων Y δημιουργεί ταυ τετράγωνο με το γενέθλιο τετράγωνο Σελήνης – Μεσουρανήματος. Συγχρόνως, ο Χείρωνας από τον 4ο κάνει αντίθεση με τον Ήλιο και τον Ερμή τον Νοέμβριο και ο Κρόνος τετράγωνο με τον Βόρειο Δεσμό του. Νιώθει πολύ πληγωμένος, συντετριμμένος. Με τις χιαστί του Κρόνου προς τον Ήλιο (κυβερνήτη 3ου, σταμάτησε το σχολείο) και τον Ερμή (κυβερνήτης 4ου) αφήνει πίσω το Μόναχο. Ο Ουρανός του δημιούργησε ένα μεγάλο τρίγωνο με τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα που τον βοήθησε να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις.

Το προοδευτικό μεσουράνημα μπαίνει στον πιο δυναμικό Κριό. Στην Ηλιακή Επιστροφή ο  Ουρανός στον γωνιακό 10ο σε χιαστί με Σελήνη, ο Κρόνος από τον 9ο σε χιαστί με Ήλιο και Ερμή αλλά και τα yod με κορυφή το μεσουράνημα και τον Πλούτωνα, μαρτυρούν την κρισιμότητα της χρονιάς και τις αποφάσεις που έπρεπε να πάρει. Όλες οι εκλείψεις εκείνης της χρονιάς ενεργοποιούν τον 4 και 10ο οίκο του.

Τον Οκτώβριο 1896 ο φιλόδοξος Αλμπέτρος, με 3 πλανήτες στον 10ο οίκο του Αιγόκερω,  με την πειθαρχία και τη δύναμη αλλά και το πείσμα που του δίνει ο γενέθλιος σχηματισμός μικρού ταλέντου (τρίγωνο Άρη στον Αιγόκερω στην έξαρση του, με Πλούτωνα στον Ταύρο και τον Ήλιο του), καταφέρνει, μετά τη πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια, να μπει στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης.

Με χάρτη relocated στο Aarau της Ελβετίας,  διελαύνων Ουρανός (κυβερνήτης 9ου) αλλά και ο Κρόνος ενεργοποιούν τον σχηματισμό αυτό και ο διελαύνων Δίας είναι πάλι παρόν πάνω στον Ουρανό του.

Ο προοδευτικός Δίας κάνει την ακριβείας αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό, ο προοδευτικός Ερμής κάνει τρίγωνο με τον προοδευτικό Ουρανό του.

Με τον Ήλιο, κυβερνήτη της Ηλιακής Επιστροφής, να βρίσκεται στην ακμή 9ου, φαίνεται η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Ο 9ος οίκος της Η.Ε. αντιστοιχεί στον 10ο του γενέθλιου που σηματοδοτεί σημαντική επέκταση της κοινωνικής εικόνας. Οι εκλείψεις του Αυγούστου ενεργοποιούν τον 3ο-9ο οίκο.

Μετέπειτα Πορεία

Τον Ιανουάριο του 1902 γεννιέται η εξώγαμη κόρη του η Λίζερλ η οποία και παραμένει ένα μυστήριο- είτε δόθηκε για υιοθεσία είτε πέθανε μέσα στο ίδιο έτος. Η Αφροδίτη, κυβερνήτης 5ου, στην αδυναμία της και με εμπεριεχόμενο κυβερνήτη 5ου τον Πλούτωνα, σε ταυ τετράγωνο με Ουρανό και Δία, δίνει σοβαρές δυσκολίες με θέματα παιδιών. Πράγμα που θα φανεί και με τον 2ο γιο του ο οποίος θα κλειστεί σε ίδρυμα λόγω σχιζοφρένειας.

Εκείνο το διάστημα από διελεύσεις, ο Πλούτωνας από τον 12ο οίκο κάνει εξάγωνο με Αφροδίτη κυβερνήτη του 5ου. Ο Ουρανός από τον 6ο ενεργοποιεί το γενέθλιο τρίγωνο Σελήνης Αφροδίτης. Η προοδευτική Σελήνη του μέσα στον ίδιο χρόνο μπαίνει στον 5ο. Από Ηλιακή Επιστροφή, η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Δία στην ακμή 4ου, η Αφροδίτη στον 5ο. Ο Ουρανός σύνοδο με τη γενέθλια σελήνη δίνει την ξαφνική απόκτηση παιδιού. Οι εκλείψεις, σεληνιακή και ηλιακή ενεργοποιούν τον 5ο-11ο του.

Ο θάνατος του πατέρα του τον Οκτώβρη αλλά και πολύ πιθανόν ο θάνατος του παιδιού του φωτογραφίζονται έντονα από αυτήν την ηλιακή επιστροφή. Ο Πλούτωνας κυβερνήτης 12ου είναι σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο του. Ο Ήλιος (κυβερνήτης εμπεριεχόμενου 8ου) και ο Άρης (κυβερνήτης 4ου) σε σύνοδο και σε όψεις τετραγώνου από Ουρανό και Ποσειδώνα αντίστοιχα. Πολύ σημαντικό εάν δούμε την επιστροφή του με τον γενέθλιο είναι οι σύνοδοι γενέθλιας Σελήνης με ωροσκόπο και αντίθεση με Πλούτωνα της επιστροφής στον άξονα 6-12 του γενέθλιου. Ακόμη, η Σελήνη της επιστροφής σε σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνα (κυβερνήτη εμπεριεχόμενου 5ου) στον 11ο οίκο. Ακόμη, ο Κρόνος της επιστροφής σε σύνοδο με γενέθλιο Άρη. Τέλος, ο 12ος οίκος γίνεται 5ος. Τον ίδιο χρόνο από Ηλιακά τόξα έχει Κρόνο τετράγωνο Άρη, ενώ από διελεύσεις ο Ποσειδώνας (κυβερνήτης 10ου) από τον 12ο κάνει τετράγωνο με τη γενέθλια σύνοδο Ερμή (κυβερνήτης 4ου) Κρόνου (κυβερνήτης 8ου) στον 10ο.

Τον Ιανουάριο του 1903 παντρεύεται, παρά τις αντιδράσεις των οικογενειών τους, τη συμφοιτήτριά του Μιλέβα Μάριτς, μοναδική γυναίκα φοιτήτρια φυσικής στο πανεπιστήμιο σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία. Συγκεκριμένα, την ημέρα του γάμου του είχε τους διελαύνοντες Δία (σε όψη εξάγωνου ) και Πλούτωνα (σε όψη τριγώνου)  με τη σύνοδο προοδευτικού Ήλιου με τη γενέθλια Αφροδίτη. Από τα Ηλιακά Τόξα η Σελήνη μπήκε στον 7ο, οίκο του γάμου, τον Φεβρουάριο.

14 Μαΐου 1904 γεννιέται ο γιος του με την προοδευτική σελήνη στον Σκορπιό μέσα στον εμπεριεχόμενο 5ο οίκο. Ο διελαύνων Δίας από την ακμή του 11ου του, είναι σε σύνοδο με την γενέθλια Αφροδίτη, κυβερνήτη 5ου, και τον προοδευτικό Ήλιο.

Annus Mirabilis (Θαυμαστή Χρονιά) χαρακτήρισε ο ίδιος το 1905. Δημοσίευσε τις πιο σημαντικές του πραγματείες που χάραξαν ένα σημαντικό σταθμό στη φυσική. Ο διελαύνων Ποσειδώνας, κυβερνήτης 10ου, είναι πάνω στον Ωροσκόπο του και κάνει τρίγωνο με το Μεσουράνημα και εξάγωνο με τον Ποσειδώνα. Ο Ουρανός από τον 6ο, κυβερνήτης 9ου όπου είναι και οι εκδόσεις, κάνει τρίγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό και τετράγωνο με τη σύνοδο Ερμή Κρόνου στον 10ο. Ο προοδευτικός Ερμής κάνει τρίγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό και ο Ήλιος του είναι πάνω στην κλείδα του Ηλίου 19º του Κριού. Στα Ηλιακά Τόξα ο Δίας κάνει σύνοδο με τον ήλιο του όπου δίνει την επιτυχία και αναγνώρισή του.

Ιούλιο 1910 γεννιέται ο δεύτερος γιος του. Ουρανός διελαύνων τρίγωνο με την σύνοδο προοδευτικής Αφροδίτης με γενέθλιο Πλούτωνα.

Το 1912 συνάπτει εξωσυζυγική σχέση με την ξαδέρφη του Έλσα Λέβενταλ με την Αφροδίτη την προοδευτική τρίγωνο με τον Άρη γενέθλιο ενώ ο διελαύνων Ουρανός ενεργοποιεί την όψη.

Τα τελευταία 39 από τα 76 χρόνια του, έπασχε από χρόνια προβλήματα υγείας και ιδίως με το στομάχι και το συκώτι. Ο κυβερνήτης του Ωροσκοπίου, η Σελήνη (δείκτης υγείας, στομάχι) είναι στον 6ο όπου δίνει πολλές διακυμάνσεις στην υγεία και προβλήματα και συγχρόνως κάνει όψη χιαστί με τον Ωροσκόπο που  ενισχύει τη δυσμενή θέση. Ο κυβερνήτης του 6ου είναι ο Δίας (συκώτι) και κάνει ενάμισι τετράγωνο με τον Ωροσκόπο και συμμετέχει σε ταυ τετράγωνο με Ουρανό και Πλούτωνα.

Το 1917 αρρωσταίνει βαριά. Ο διελαύνων Κρόνος έχει ενεργοποιήσει τα γενέθλια θέματα, κάνει τετράγωνο με γενέθλιο Ποσειδώνα, προοδευτικό Ήλιο, Σελήνη και Χείρωνα, σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό. Συγχρόνως εκεί, πάνω στον Ν.Δ. βρίσκεται ο διελαύνων Ποσειδώνας. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι με την ηλιακή έκλειψη εκείνης της χρονιάς τον Ιανουάριο ενεργοποιείται η προγενέθλια έκλειψη στις 2º Υδροχόου (με 2º ανοχή του γενέθλιου μεσοδιαστήματος του Ηλίου Σελήνης). Ο άξονας ασθενειών Κρόνου Ποσειδώνα, έχει χτυπήσει σοβαρά τον χάρτη του. Σχηματίζεται από Ηλιακά Τόξα Πλούτωνας τετράγωνο Κρόνο και Ποσειδώνας αντίθεση Σελήνη.

Απονέμεται στις 9 Νοεμβρίου 1922 στον Αϊνστάιν το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής για το έτος 1921. Το Βραβείο δεν αφορά στη Θεωρία της Σχετικότητας, αλλά στην ανακάλυψη του νόμου του φωτοηλεκτρικού φαινομένου (1905). Τη μέρα της βράβευσης είχε από τα Ηλιακά Τόξα τον Ωροσκόπο πάνω στον γενέθλιο Ουρανό, τον Ήλιο πάνω στον γενέθλιο Ποσειδώνα. Ο διελαύνων Ουρανός ενεργοποιεί το εξάγωνο του προοδευτικού Δία με τον γενέθλιο Ποσειδώνα. Ο διελαύνων Δίας κάνει αντίθεση με την σύνοδο προοδευτικού Ήλιου με τον Ποσειδώνα.

1033. Πλέον οι Ναζί είναι στην εξουσία, αποχωρεί από όλα τα γερμανικά Ιδρύματα που υπήρξε μέλος, γίνεται έφοδος από τα ναζιστικά Τάγματα στο σπίτι του και του κλέβουν ότι σημαντικό είχε, καίνε δημοσίως βιβλία του και τέλος ανακαλύπτει ότι είναι επικηρυγμένος από τους Ναζί. Τον Οκτώβριο πια μεταναστεύει στις Η.Π.Α.. Οι εκλείψεις της χρονιάς ενεργοποιούν τους 3-9 και 4-10 οίκους. Στα Ηλιακά Τόξα έχει Πλούτωνα σύνοδο Ωροσκόπο.

Από διελεύσεις, ο Πλούτωνας τριγωνίζει τον ήλιο του ενώ ο Ουρανός από τον 11ο και στον Κριό κάνει τετράγωνο με τον Άρη του (συγκρούσεις με συλλόγους/ιδρύματα -επιθέσεις). Ο Δίας μπαίνει στον 4ο. Στην Ηλιακή επιστροφή απεικονίζεται πλέον ξεκάθαρα η χρονιά αυτή. Ο Ουρανός πάνω στο Μεσουράνημα, σε αντίθεση με Σελήνη , σε ταυ με τον Πλούτωνα στον 12ο του. Ο Κρόνος στον Υδροχόο απέναντι από τον Ωροσκόπο του.

Τέλος της ζωής του

18 Απριλίου (ώρα 1:15): Ο Αϊνστάιν πεθαίνει στο νοσοκομείο του Πρίνστον σε ηλικία 76 ετών μετά από άρνηση του να κάνει εγχείρηση. Ο διελαύνων Ποσειδώνας, ακριβώς πάνω στην ακμή 8ου του, και Πλούτωνας στον 6ο του, κάνουν και οι 2 χιαστί με τον Ήλιο του, δείκτη υγείας αλλά και κυβερνήτη 6ου του (σε αυτή τη τοποθεσία) ο οποίος είναι σε σύνοδο με τον προοδευμένο Άρη. Ο Ποσειδώνας επίσης τετραγωνίζει τον γενέθλιο Άρη και ο Ουρανός τον χτυπάει από αντίθεση. Ο Ωροσκόπος των Ηλιακών Τόξων είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα.

Στις 16 Φεβρουαρίου το 2016 ανακοινώθηκε επίσημα ότι η διεθνής ερευνητική κοινοπραξία LIGO κατάφερε, για πρώτη φορά, να ανιχνεύσει τα βαρυτικά κύματα. Οι διελεύσεις από τον χάρτη του Αϊνστάιν εκείνη τη μέρα είναι ενδιαφέρουσες. Ο Ποσειδώνας (κυβερνήτης Μεσουρανήματος) είναι 4º μόλις πριν το Μεσουράνημα, κάνει τρίγωνο με τον Ωροσκόπο και εξάγωνο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα. Επίσης, είναι λιγότερο από 3º σε σύνοδο με τον προοδευτικό του Δία ο οποίος απέχει 1º και 13 λεπτά από το Μεσουράνημα του. Το προοδευτικό Μεσουράνημα κάνει εξάγωνο με τον Πλούτωνα. Ο προοδευτικός Ερμής είναι σε σύνοδο με τον προοδευτικό Ουρανό. Οι προηγούμενες εκλείψεις ενεργοποιούν 4ο-10ο άξονα και είναι η μία σύνοδο στον Ήλιο του και η άλλη σύνοδο στον Ερμή Κρόνο του.

Χάρτης ενός επιστήμονα και συνάμα ποιητή, με δυνατότητα επαφής με το υπερβατικό, το άυλο (Ιχθείς), την ικανότητα σύλληψης και απόδοσης του με πρακτικό τρόπο (3 γήινοι πλανήτες σε αέρινους οίκους) και βαθιά φιλοσοφική σκέψη (Ερμής σύνοδο Κρόνος). Με αγάπη για την οικογένεια και την παράδοση (Ωροσκόπο Καρκίνο) αλλά όμως και την ελευθερία (Σελήνη Τοξότη) την επιστήμη, την έρευνα και με αρκετή δόση εκκεντρικότητας (έντονος Ουρανός).

Μία ζωή προσπαθώντας να ξεφύγει από την εγωιστική ιδιοτροπία του Νότιου Δεσμού στον Λέοντα που θέλει να είναι μόνος του, αλλά με τη γνώση που έχει αποκομίσει να στέκεται στα πόδια του, κατάφερε με τα τρίγωνα από τον Ερμή και Κρόνο να περάσει και στον Βόρειο Δεσμό του στον Υδροχόο και να προσφέρει με συλλογική συνείδηση στην ανθρωπότητα και  μάλιστα στον 8ο οίκο της βαθιάς επιστημονικής έρευνας.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 • https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein
 • W. McCormick, 2015 . « Albert Einstein »
  https://books.google.gr/books?id=vsK2BQAAQBAJ&pg=PA29&lpg=PA29&dq=einstein+which+month+gets+degree+1900&source=bl&ots=YqCaUCNX8i&sig=3tTbvAs-C8KCyTr4kqpXaEVeKx8&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwilmK7t2O3XAhXGE5oKHdfeBS4Q6AEIXzAN#v=onepage&q=einstein%20which%20month%20gets%20degree%201900&f=false
 • http://www.einstein-website.de/z_biography/biography.html
 • https://www1.gifu-u.ac.jp/~srikanth/srikantha_library/file/Einstein/Med%20Hypotheses%201994%20E%20chronic.pdf
 • Γ. Καλογερά, «Πλανητικές Διελεύσεις».1988
 • Χ.Παίζης, «Δομοαξονική Ερμηνεία των Όψεων της Κλασικής Αστρολογίας». 2009 Ηλίανθος
 • Β.Χρυσοστόμου, «Μοντέρνα Αστρολογία» . 1992 Imp Trend
 • Καρμική Αστρολογία, τόμος 12ος. 2011 Τέσσερα Πι
 • Adler, «Predictive Astrology-Cycles of Change, Seasons of Meaning». 2006 Hidden Water Publishing
 • R.Ebertin, «Συνδοιασμοί Κοσμικών Επιρροών» .2000 Cosmic Patterns
 • Tyl « Solar Arcs. Astrology’s most predictive system»

Από την Ελένη Στρατινάκη

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα