Αφροδίτη στον Υδροχόο

ASTROTEAM GUEST
17/01/2021

Άσπρο/μαύρο, yin/yang, θηλυκό/αρσενικό, Αφροδίτη/Άρης. Ενώ ο Ήλιος είναι το αρχέτυπο του Πατέρα και η Σελήνη της Μητέρας, η Αφροδίτη έχει τον χαρακτήρα της ερωμένης, της εταίρας, της γυναικείας ερωτικής φύσης. Ο «έρως» κατά τον Carl Jung που δίνει τη δυνατότητα τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες πέρα από την δυνατότητα έκφρασης του ερωτισμού να μπορούν να προσεγγίσουν και να εκδηλώσουν αγάπη.

Η έκφραση της Αφροδίτης ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται θα μας δείξει τον τρόπο που το άτομο εκδηλώνεται στην εμφάνισή του, στο γούστο του, στο τί θεωρεί σημαντικό στις προσωπικές του σχέσεις, πώς είναι η ιδανική σχέση για αυτό, ποιες είναι οι κοινωνικές του αξίες και με ποιο τρόπο δείχνει την αγάπη του.

Σε γενέθλιο χάρτη άνδρα και ανάλογα με το ζώδιο και οίκο που αυτή βρίσκεται, η Αφροδίτη θα μας αποκωδικοποιήσει πώς θα ήθελε ο άντρας αυτός να είναι η ιδανική ερωμένη, είναι αυτό που κατά τον Jung ερμηνεύτηκε ως «anima» στον ανδρικό ψυχισμό. Διαφοροποιείται από την ερμηνεία που έδωσε ο Freud ως «libido» διότι εκτός από την περιγραφή των ερωτικών στοιχείων που αναζητά ένας άνδρας στο πρόσωπο της ιδανικής γυναίκας εξηγεί και τον τρόπο που κοινωνικοποιείται, πώς εκφράζει τις αδυναμίες, την ικανότητα να εκφράζει τη μη ορθολογική (όχι παράλογη) πλευρά της φύσης του και τις αδυναμίες του. Σε γενέθλιο χάρτη γυναίκας, η οικοθεσία και το ζώδιο της Αφροδίτης θα μας δείξει το πώς φαίνεται η γυναίκα αυτή στο αντίθετο φύλο, ο τρόπος που σχετίζεται με τη δική της θηλυκότητα και πως την εκφράζει.

Η διαφορετικότητα στον τρόπο που εκφράζουμε την αγάπη μας έχει πολύ ενδιαφέρον. Άλλοι επιζητούν την συνεχόμενη επαφή (αγγίγματα, χάδια, φιλιά), άλλοι πρέπει να δημιουργούν κρίσεις με ζήλιες, καυγάδες, άλλοι ζητούν ρομαντισμό και η λίστα συνεχίζεται. Όμως μιας και η Αφροδίτη θα μπει στο ζώδιο του Υδροχόου στις 2 Φεβρουαρίου ας δούμε κάποια από τα χαρακτηριστικά της σε γενέθλιο χάρτη.

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο είναι μια αέρινη Αφροδίτη. Αγαπά πολύ την ελευθερία της και οι πολλές διαχυτικότητες δεν είναι κάτι που της αρέσουν μάλλον την πιέζουν πολύ και την κάνουν να αισθάνεται ότι χάνει την ανεξαρτησία της. Για την Αφροδίτη στον Υδροχόο η ελευθερία και η αλήθεια είναι το άλφα και το ωμέγα ως ζητούμενα. Ο σύντροφος είναι πρώτα απ’ όλα φίλος και μετά εραστής. Θέλει ο σύντροφός της να την εξιτάρει και διανοητικά και για αυτήν η αλήθεια είναι υπέρτατο προσόν. Είναι ιδιαίτερα κοινωνική και πολύ φιλική αλλά μερικές φορές απρόσωπη ίσως γιατί έχει συναισθηματική αυτοκυριαρχία και είναι δίκαιη. Συχνά δημιουργεί σχέσεις μέσα από το φιλικό της περιβάλλον, άλλωστε η φιλία και οι πολλές ομάδες που σχετίζεται παίζουν μεγάλο μέρος και ρόλο στη ζωή της. Αγαπά τις αντισυμβατικές σχέσεις και σε αρκετές περιπτώσεις οι σχέσεις εξ αποστάσεως την βολεύουν. Αγαπά τις εκπλήξεις από τον σύντροφό της και αυτό βοηθά πολύ την σχέση διότι χάνει το ενδιαφέρον της σχετικά εύκολα. Σε γενικές γραμμές είναι απρόβλεπτη και εκτός από εκπλήξεις είναι σύνηθες να κάνει σκωτσέζικα ντους στον σύντροφό της. Συχνά κάνει εκκεντρικό ντύσιμο και της αρέσουν τα έντονα χρώματα. Όμορφη, αέρινη Αφροδίτη, με πορσελάνινο συνήθως δέρμα. Μια Αφροδίτη επαναστάτρια!

«For two personalities to meet is like mixing two chemical substances: if there is any combination at all, both are transformed”  Carl Jung

«Το να συναντηθούν δυο προσωπικότητες είναι σαν να αναμιγνύονται δυο χημικές ουσίες: εάν υπάρχει κάποιος συνδυασμός, και οι δυο μεταμορφώνονται» Carl Jung

Βιβλιογραφία
Linda Goodman’s Love Signs, A New Approach to the Human Heart, Harper Perennial, 2014
Liz Greene, Η Ψυχολογία των Σχέσεων, Ένας Αστρολογικός Οδηγός Συμβίωσης στον Μικρό μας Πλανήτη, Εκδόσεις ΙΣΙΣ, 2006
Alice O. Howell, Jungian Symbolism in  Astrology, American Federation of Astrologers, 1987
Howard Sasportas, The Twelve Houses, Exploring the Houses of the Horoscope, Flare Publications, 2007

Από τη Rita Bratanis

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα