Μεγάλοι έρωτες και οι συναστρίες τους: Αριστοτέλης Ωνάσης και Μαρία Κάλλας

ASTROTEAM GUEST
10/08/2017

Άλλη μία σχέση έντονη, γεμάτη πάθος αλλά και δυσκολίες, υπήρξε μεταξύ του Έλληνα μεγιστάνα και της Ελληνίδας ντίβας της όπερας. Γνωρίστηκαν το 1957 σε μια δεξίωση, όπου ο Ωνάσης την έβαλε στο στόχαστρο. Δύο χρόνια μετά την κάλεσε με τον σύζυγό της σε κρουαζιέρα. Η έλξη ήταν αμοιβαία με το που συναντήθηκαν οι ματιές τους… Εκείνη κολυμπούσε και το βλέμμα της είχε κολλήσει πάνω του, εκείνος την παρακολουθούσε μέσα από τα μαύρα γυαλιά του. Το ίδιο βράδυ εγκατέλειψαν την θαλαμηγό με μια βάρκα για να απομονωθούν σε κάποιο απομονωμένο νησί . Άλλοι λένε πως έκαναν έρωτα στο πάτωμα του σαλονιού της θαλαμηγού, με τους συζύγους τους να κοιμούνται ακριβώς από κάτω.

Εκείνο το βράδυ ξεκίνησε η παθιασμένη σχέση τους και διήρκεσε 9 χρόνια. Υπήρχε έρωτας αλλά οι καβγάδες τους ήταν σχεδόν καθημερινοί, ακόμη και δημόσια. Την είχε πληγώσει αρκετές φορές. Με το πέρασμα του χρόνου εκείνος άρχισε να απομακρύνεται από την σύντροφό του και εκείνη τον περίμενε ατελείωτες ώρες στην θαλαμηγό. Το 1968 ήρθε το σοκ για την Μαρία Κάλλας, όταν έμαθε πως ο Ωνάσης, που εκείνη δεν την παντρεύτηκε ποτέ, παντρευόταν με την χήρα του Κennedy. Κατέρρευσε. Ωστόσο ο έρωτάς τους συνεχίστηκε καθώς πήγαινε για χρόνια και την έβλεπε κρυφά και περνούσαν νύχτες πάθους. Ποτέ δεν σταμάτησε να τον αγαπάει και έμεινε στο πλευρό του μέχρι το τέλος της ζωής του. Αλλά και για τον Ωνάση ήταν σημαντική, καθώς δεν την άφησε να φύγει ποτέ από κοντά του.

Στην Τροπική τους Συναστρία βλέπουμε τον Δία του στην ακμή του 7ου Οίκου της. Eίναι μια πολύ σημαντική όψη για σχέση, καθώς ο 7ος Οίκος είναι o οίκος των σχέσεων και ο Δίας του εκεί δίνει επέκταση. Έχει τον Ποσειδώνα της σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό του, κάτι που του δίνει εξιδανίκευση για εκείνην και ρομαντισμό. Η Σελήνη του σε σύνοδο με τον Δία της, ευχάριστα αισθήματα και διασκέδαση. Υπάρχει όψη Double Whammy, δηλαδή διπλή όψη μεταξύ Ερμή και Πλούτωνα. Ο Ερμής της αντίθεση με τον Πλούτωνά του και ο δικός του Ερμής αντίθεση με τον δικό της Πλούτωνα. Μας δείχνουν την βαθιά επιρροή που είχαν ο ένας στις σκέψεις και στη νόηση του άλλου, καθώς και χειρισμό αλλά και μετάλλαξη. Όμως όλο αυτό γίνεται υποσυνείδητα και επειδή συμμετέχει ο Πλούτωνας δεν γίνεται με τον εύκολο τρόπο, καθώς οι όψεις είναι αντιθέσεις, που είναι δύσκολες. Ο Άρης της σύνοδο με τον Ουρανό του δίνει τα ξαφνικά ξεσπάσματα και ρήξεις που είχαν σχεδόν καθημερινά. Ενισχύονται και από την Αφροδίτη και τον Ήλιο του που τετραγωνίζουν τον Άρη της, δίνουν την ένταση και το πάθος αλλά και τους έντονους καυγάδες… τετραγωνίζουν και τον Κρόνο της και έρχεται κάποια στιγμή η απομάκρυνση και το πάγωμα. Επίσης ο Κρόνος ο δικός του είναι σύνοδος με τον Νότιο Δεσμό της. Οι όψεις του Κρόνου, του Πλανήτη του Κάρμα, με Ήλιο και Δεσμούς μας δείχνει μια σχέση που εξελίσσει και ωριμάζει τα δύο μέλη της μέσα από Κρόνιες δοκιμασίες, περιορισμούς και ταλαιπωρίες.

Μεγάλο ρόλο στην σχέση παίζουν και τα μεσοδιαστήματα των Πλανητών τους. Είναι ευαίσθητα σημεία που όταν ένας Πλανήτης κάθεται στο κέντρο μεταξύ δύο Πλανητών, δίνει σύμφωνα με τις ιδιότητές του έμφαση στην δυναμική των δύο Πλανητών που έχουν μεταξύ τους. Στο μεσοδιάστημα του Δία – Ουρανού της βρίσκεται η Αφροδίτη του, ξαφνικός έρωτας για εκείνη και στο μεσοδιάστημα Ήλιου – Αφροδίτης της κάνει όψη αντίθεσης ο Πλούτωνας του. Εδώ μας δίνει αγάπη χρωματισμένη με πλουτώνιες ιδιότητες, βαθύ συναίσθημα, πάθος, κτητικότητα και χειρισμό εκείνου που έχει τον Πλούτωνα.

Στο μεσοδιάστημα Ήλιου – Σελήνης του, ένα από τα πιο ευαίσθητα μεσοδιαστήματα που το βρίσκουμε πολύ συχνά ενεργό στις σχέσεις, βρίσκεται η Αφροδίτη της. Στο πρόσωπο της βλέπει την αγάπη..

Όπως έχω γράψει και στην Συναστρία μεταξύ Elizabeth Taylor και Richard Burton, χρησιμοποιώ και το Δρακωνικό Ωροσκόπιο στις συναστρίες. Μεταφέρω εδώ αυτό που έχω γράψει για τα Δρακωνικά Ωροσκόπια:

“Το Δρακωνικό Ωροσκόπιο είναι αυτό που τοποθετούμε τον Βόρειο Δεσμό (Δράκο) στην 00 Κριού και συμβολίζει τις προηγούμενες ενσαρκώσεις και την εξέλιξη του Ταξιδιού της Ψυχής μας, συγκρίνοντάς το σε ιδιοσυναστρία με το Τροπικό μας Ωροσκόπιο. Στις συναστρίες, στην σύγκριση Τροπικού του ενός με Δρακωνικό του άλλου, φαίνεται πως ο Δρακωνικός Πλανήτης, που βρίσκεται στο υποσυνείδητο, θέλει να δράσει μέσω του Τροπικού Πλανήτη του άλλου. Μέσα από τον Τροπικό Πλανήτη παίρνει νόημα. Έτσι υπάρχει ισχυρός μαγνητισμός όταν βλέπουμε όψεις (κυρίως σύνοδο, αντίθεση) Πλανητών Δρακωνικού με Τροπικού Ωροσκοπίου. Η ανοχή είναι εώς 5 μοίρες.”

Συγκρίνοντας το Τροπικό Ωροσκόπιο της Μαρίας Κάλλας με το Δρακωνικό Ωροσκόπιο του Ωνάση, ο Ήλιος του κάνει σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό της, δίνει ισχυρή έλξη, σαν ο ένας να βρίσκει νόημα μέσα από τον άλλον και η Σελήνη του κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα της, επίσης ισχυρή έλξη και βαθιά συναισθήματα που προκαλούν μετάλλαξη. Ο Δρακωνικός Ωροσκόπος της βρίσκεται σε σύνοδο με τον Τροπικό Πλούτωνα του, άλλη μια όψη μεταλλακτική με έντονα χειριστικά στοιχεία, που όμως ο Ωροσκόπος της βρίσκει νόημα μέσα από αυτά.

Μια σχέση πολύ δυνατή, με εξιδανίκευση που δίνει ο Ποσειδώνας, αγάπη, πάθος και  μετάλλαξη που δίνει ο Πλούτωνας, εντάσεις και θυμό με τον Άρη και τον Ουρανό, όμως ωρίμανση και των δύο μέσα από τα Κρόνια μαθήματα που προσέφεραν ο ένας στον άλλον. Μπορεί ο Κρόνος να έφερε και αποξένωση, όμως μέχρι το τέλος αναζητούσαν ο ένας τον άλλον λόγω της Πλουτώνιας αγάπης που υπερίσχυε.

Από Αρετή Γεωργακοπούλου

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα