Οι 7 επικίνδυνοι τύποι Γυναικών – προς αποφυγήν…

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
28/05/2021

Έξυπνες, χαριτωμένες, νοικοκυρές με προσόντα ασυναγώνιστα… παρά ταύτα μόνες στη ζωή! Τυχαίο;

Όσο αντιδραστικά –φοβισμένα- και ειρωνικά κι αν αντιμετωπίζουμε τις κόκκινες καρδιές, τα λούτρινα ζωάκια, τα λουλουδάκια και τα τραγουδάκια, σπάνια μένουμε ανεπηρέαστοι από το όλο κλίμα, προπάντων αν βιώνουμε περίοδο μοναξιάς… Έτσι λίγο πιο πρόθυμοι, λίγο πιο μαλακοί, λίγο πιο ευαίσθητοι αντιμετωπίζουμε το άλλο φύλο με τα μάτια της ψυχής πιο αγνά, πιο ανυποψίαστα και συγκαταβατικά. Ασφαλώς εκεί είναι που χρειάζεται η μεγαλύτερη προσοχή και μελέτη ώστε να διακρίνουμε ποιος τύπος θηλυκού θεωρείται ακατάλληλος ή ακόμα και μοιραία ολέθριος να ταλαιπωρήσει την ψυχική υγεία ενός αρσενικού. Την προηγούμενη φορά αναφερθήκαμε στους 7 επικίνδυνους τύπους ανδρών, ας προσδιορίσουμε τώρα με την βοήθεια της Αστρολογίας τα σημάδια που δεικνύουν μια γυναίκα ότι έχει χαρακτηριστικά διαταραχών που μπορούν να την καταστήσουν επικίνδυνη για μια σχέση μαζί της!

Ξεπερνώντας τα Όρια! Φυσικά εδώ μιλάμε για τις περιπτώσεις που ξεπερνούν τα όρια της υπομονής και της ανεκτικότητας.

– Η κυνηγός του θησαυρού! (κύρια αρμοδιότητα του Κρόνου)

Η κούκλα -όχι πάντα- αλλά οπωσδήποτε εξαιρετικά περιποιημένη, με το άψογο μακιγιάζ, χτένισμα, νύχι, ντύσιμο που ξεπερνά κατά πολύ τις δικές της οικονομικές δυνατότητες, εφόσον σπάνιες είναι οι φορές που τα πληρώνει μόνη της. Μόνιμη ασχολία της τα γκλάμουρ περιοδικά μόδας που διάσημες ομοϊδεάτισσες τα κατάφεραν και τσίμπησαν τον πλούσιο γαμπρό! Ο πλανήτης Κρόνος σε περίοπτη θέση μέσα στο προσωπικό ωροσκόπιο κάνει έντονη την παρουσία του. Χρησιμοθηρικός όσο κανείς άλλος, δεν ασχολείται με τίποτα και κανέναν αν δεν έχει προσωπικό όφελος. Ο Ωροσκόπος Αιγόκερως μπορεί να είναι εξαιρετικά φιλόδοξος πχ και εργασιομανής, έχει την τάση όμως να μετρά με λεπτομέρεια την «προσφορά» των άλλων! Έτσι όταν τον συναντάμε σε ζώδιο, ωροσκόπο, επαφή με τα φώτα, την Αφροδίτη και γωνιακά σε ένα χάρτη αναγνωρίζουμε προσωπικότητες που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα «λεφτά» αισθήματα, παρά σε οτιδήποτε άλλο.

– Η Ανταγωνιστική/γυναίκα μάγκας (κύρια αρμοδιότητα του Άρη)

Ευτυχώς είναι μια κατηγορία που δεν μπορεί να κρυφτεί, καθότι κάνει τα πάντα για να τονίσει την παρουσία της έναντι του Αρσενικού που τη συνοδεύει! Φωνάζει, ζητάει θυμωμένα το λόγο από αυτόν που την σκούντηξε ελαφρά, πίνει καπνίζει, προσβάλει σερβιτόρους, πωλητές ανεξαρτήτου ηλικίας, ακόμα και τους ίδιους τους γονείς του συντρόφου της -αν καταφέρει να φτάσει μέχρι την πόρτα τους. Επίσης κανείς δεν ξέρει καλύτερα από κείνη τα «πάντα» και ανταγωνίζεται με μανία ακόμα και τα επαγγελματικά, τους συναδέλφους/συνεργάτες-είναι όλοι άχρηστοι -αλλά και οποιονδήποτε άλλο κάνει το λάθος ο αγαπημένος της να δείξει την παραμικρή εκτίμηση. Ο Άρης τοποθετημένος γωνιακά στον προσωπικό χάρτη, ο Ήλιος και η Σελήνη σε γωνίες μαζί του αλλά και ο Ωροσκόπος μαζί με τη Σελήνη στον Κριό, δίνουν μια μαχητικότητα που εκφράζεται άκομψα και με επιθετικό τρόπο!

– Η Ιεραπόστολος/απελπισμένη (κύρια αρμοδιότητα του Ποσειδώνα)

Είναι σχεδόν πάντα σε σχέση εφόσον κάνει τα πάντα και συμφέρει, πλένει, σιδερώνει και μαγειρεύει, υποχωρεί στους γονείς του που τους συμπαραστέκεται και τους κάνει την υπηρέτρια χωρίς καν να της ζητηθεί! Θεωρεί ότι μια εγκυμοσύνη είναι πάντα η καλύτερη λύση -άσε μωρό μου τα προφυλακτικά τώρα, αφού δεν είναι επικίνδυνες μέρες- ενώ θυσιάζεται και δεν μιλά όταν το ταίρι της, κάνει τα πάντα για να τη διώξει. Της μιλά απότομα, την προσβάλει, γυρνάει σπίτι πιωμένος ότι ώρα κάνει κέφι, βγαίνει με άλλες κλπ Αυτή εκεί! Βράχος ακλόνητος, ταγμένη στην προσφορά μπας και κατορθώσει να τη λυπηθεί! Εδώ ο Ποσειδώνας κάνει την εμφάνισή του γωνιακά στο χάρτη, σχεδόν πάντα σε όψη με τα φώτα (ήλιο/σελήνη) αλλά και με τους υπόλοιπους προσωπικούς Άρη, Αφροδίτη και κάπως λιγότερο με τον Ερμή. Φυσικά το Ιχθιακό στοιχείο παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

– Η «ξεβγαλμένη»/εύκολη (κύρια αρμοδιότητα τ’ Ουρανού)

Ειδήμων στις σχέσεις και δη τις σεξουαλικές, μιλά ζωντανά και με παραδείγματα σε σημείο που να φέρνει σε δύσκολη θέση άπαντες στην παρέα. Βαριέται εύκολα ενώ δηλώνει το αντίθετο (καθότι δεν φταίει αυτή ποτέ), έχει μυριάδες ενδιαφέροντα που τα μοιράζεται με μυριάδες φίλους/γνωστούς που ποτέ δεν γνωρίζει στο ταίρι της. Και μια μέρα ξαφνικά εξαφανίζεται γιατί καταπιέστηκε λέει! Δεν έχει αρκετό χώρο να αναπνεύσει και η σχέση την πνίγει λέει. Μπα! Τίποτα δεν την πνίγει πλην του καινούργιου boy-toy που έχει βρει και θέλει να ζήσει μαζί του μια καινούργια εμπειρία. Προϊόν του πλανήτη Ουρανού η εν λόγω συμπεριφορά, κυρίως με τα φώτα αλλά και τους υπόλοιπους προσωπικούς! Μεγάλη συμβολή στην ελευθερία των σχέσεων αλλά όχι επαναστατικά αλλά μάλλον «κρυφά» και ύπουλα βγάζει και ο πλανήτης Ποσειδώνας στις αντίστοιχες θέσεις.

– Η ζηλιάρα/ελεγκτής (κύρια αρμοδιότητα του Πλούτωνα)

Ξεκινά ήσυχα παραπλανητικά, εκδηλώνοντας όλο της το ενδιαφέρον για την υγεία σου, τη δουλειά σου, τους φίλους και τους γονείς σου. Μέχρι να τα μάθει όλα! Και μετά αρχίζει ο έλεγχος, γιατί δεν πήγες την τάδε ώρα στη μαμά σου; Τι ώρα έφυγες από τον οδοντίατρο και γιατί πήγες 2 φορές στην τουαλέτα αφού συνήθως πας μόνο 1! Στο δρόμο και στα μαγαζιά ελέγχει την κατεύθυνση που κοιτάς και αν σου μιλήσουν και σε αποκαλέσουν με το όνομά σου πρέπει να απολογηθείς όλη την ιστορία της ζωής σου, που έτσι κι αλλιώς την έχεις πει μισό εκατομμύριο φορές. Έλεγχος, εξουσιαστικές τάσεις και ζήλια αποδίδονται στον πλανήτη Πλούτωνα, οποίος συν των άλλων γίνεται και αντεκδικητικός σε δύσκολες γωνίες με τα φώτα και τους προσωπικούς Άρη, Αφροδίτη (όπως επίσης και όταν είναι γωνιακός).

– Η Μπέμπα ή το κοριτσάκι του μπαμπά (αρμοδιότητα του Κρόνου και συχνά του Ποσειδώνα)

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για την οικογένεια της. Μόνο αυτοί ξέρουν, μόνο αυτοί την αγαπάνε είναι οι καλύτεροι από όλους! Τρώει μαζί τους καθημερινά και μιλάνε στο τηλέφωνο 200 φορές την ημέρα και φυσικά δεν γίνεται λόγος για τους γονείς ή τους φίλους του συντρόφου της. Πάντα προτεραιότητα έχει το σόι της καθότι είναι «βαθιά» συνδεδεμένη οικογένεια (λες και οι άλλοι γεννήθηκαν σε βάρκα) ο Ποσειδώνας με τα φώτα εξιδανικεύει εξαιρετικά τους γονείς, οι πλανήτες στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου, αλλά και ο Κρόνος επίσης με την σελήνη σε δύσκολες γωνίες. Φυσικά το ζώδιο του Καρκίνου πρωταγωνιστεί σχεδόν πάντα.

– Η Εξαρτημένη (κύρια αρμοδιότητα του Ποσειδώνα)

Περίεργες εξαρτήσεις που σπάνια φαίνονται από την αρχή, μια και δεν σε βάζει στο παιχνίδι από την πρώτη στιγμή καθότι αντιλαμβάνεται ότι θα τρομάξεις. Έτσι οι εκκλησίες και τα μοναστήρια μαζί με τα φυλακτά και τα λιβάνια εμφανίζονται λίγο αργότερα, ενώ νηστείες, προσευχές και αγρυπνίες εντάσσονται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Το θέμα είναι ότι ίσως αυτή να είναι και η πιο ελαφριά μορφή εξάρτησης εφόσον υπάρχουν κι άλλες πολύ χειρότερες όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, οι πρώην εραστές, το φαγητό και ένα σωρό διαταραχές που δύσκολα αντιμετωπίζονται χωρίς ψυχολογική υποστήριξη! Ο Ποσειδώνας σε δύσκολες γωνίες με τα φώτα και τους προσωπικούς αλλά και συχνά ο Πλούτωνας με τις εμμονές και τις φοβίες που κουβαλά μας προειδοποιεί με καμπανάκια για τις επώδυνες αυτές γυναικείες συμπεριφορές.

Κάπου εκεί αρχίζουν οι διαταραχές, τα κόμπλεξ, οι διαστροφές που τις μετατρέπουν από καλά και φρόνιμα κορίτσια σε ολέθριες, εγκληματικές προσωπικότητες προς αποφυγήν!

Οι φοβίες κι ανασφάλειες διεγείρονται κι αναπτύσσονται στη σύγχρονη κοινωνία δεδομένου ότι οι γυναίκες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολλαπλούς ρόλους. Εργαζόμενες, καριερίστες, με στόχο την ανέλιξη στον στίβο της ζωής, πρέπει να παίξουν και να κερδίσουν ταυτόχρονα και σε προσωπικό επίπεδο, μια και ο προορισμός τους είναι να γίνουν ευτυχισμένες σύζυγοι και προπάντων ιδανικές μητέρες. Στην προσπάθειά τους αυτή συχνά απογοητεύονται και απελπίζονται κυρίως όταν νιώθουν ότι βιολογικά ίσως να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν σε έναν κόσμο που τις απαιτεί πάντα νέες, πάντα ωραίες, πάντα περιποιημένες αλλά και πετυχημένες. Κάπου εκεί αρχίζουν οι διαταραχές, τα κόμπλεξ, οι διαστροφές που τις μετατρέπουν από καλά και φρόνιμα κορίτσια σε ολέθριες, εγκληματικές προσωπικότητες προς αποφυγήν!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα