Ζώδια – Μύθοι και Αστρολογία: Ταύρος

ASTROTEAM GUEST
06/05/2021

Ο Αστερισμός του Ταύρου φωτίζεται από τον Ήλιο από 21 Απριλίου μέχρι τις 20 Μαΐου.

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο Ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου, εκπροσωπώντας το Γήινο στοιχείο της Σταθερής Ζωδιακής ομάδας.

Με Κυβερνήτη Πλανήτη και Προστάτιδα του την Αφροδίτη, είναι ένα Ζώδιο με Καλλιτεχνικά Ταλέντα. Λατρεύει την Κομψότητα, την Άνεση και την Ομορφιά και κατατάσσει τον Έρωτα στους πιο σημαντικούς τομείς της Ζωής του.

Το Ζώδιο είναι αφιερωμένο στην Θεά Αφροδίτη, την Προσωποποίηση του Κάλους και της Ουράνιας Ομορφιάς. Σύμφωνα με τον Ησίοδο στην «Θεογονία», η Αφροδίτη γεννήθηκε στα ανοιχτά των Κυθήρων (ο Όμηρος στην Ιλιάδα την αναφέρει ως “Κυθέρεια Θεά του Έρωτα Τροφός”). Από τον Αφρό (από όπου και πήρε και το όνομά της) που Δημιούργησαν τα γεννητικά όργανα του Ουρανού, πέφτοντας στη θάλασσα μετά τον Ακρωτηριασμό του, από το φοβερό Κρυστάλλινο Δρεπάνι του Γιου του Κρόνου, που Συνωμότησε με την Γαία – Μητέρα του και Σύζυγο του Ουρανού.

Την Αφρογενή Αφροδίτη, η οποία Αναδύθηκε, μέσα σε ένα τεράστιο Όστρακο (Λίκνο) Εμφανιζόμενη Γυμνή, την υποδέχτηκαν πρώτες οι Θεραπαινίδες Νύμφες “Ώρες”. Από τις οποίες Καλλωπίστηκε και οδηγήθηκε αργότερα στα Θεϊκά Ανάκτορα του Ολύμπου όπου και παρουσιάστηκε στον Ζεύς και στους άλλους Θεούς, που μόλις την είδαν οι Θεοί, έμειναν Έκπληκτοι μπροστά στην Τελειότητα της Ομορφιάς της.

Ως Σύμβολο, ο Αστερισμός του Ταύρου, παριστάνει το Λευκό Ταύρο. Η Ελληνική Μυθολογία, δίνει δυο εκδοχές, για την έλευση του Ταύρου στα Ουράνια. Η πρώτη έλεγε ότι ο Δίας, γνωστός για την Μανία του να μεταμορφώνεται σε κάθε είδος Ζώου, πήρε μορφή Ταύρου για να Αποπλανήσει την Ευρώπη, εγγονή του Ποσειδώνα. Την οποία και Απήγαγε, από την Κρήτη και την μετέφερε κάπου μακριά. Από την ένωση αυτή γεννήθηκαν δυο Γιοι ο Μίνωας και ο Ραδάμανθυς. Η άλλη εκδοχή αποτελεί την Συνέχεια του Μύθου, που ξεκίνησε με τον Δια και την Ευρώπη. Ο Μίνωας μεγαλώνοντας, Βασίλεψε στην Κρήτη. Αφού πρώτα, εκτόπισε τον αδερφό του Ραδάμανθυ. Όμως για να καθησυχάσει την Συνείδηση του και να Επικυρώσει τα Δικαιώματα του, ζήτησε από τον Ποσειδώνα, Προπάππου του από την Μητέρα του, να του Στείλει έναν Ταύρο, τον οποίο εκείνος θα Θυσίαζε σε ένδειξη Ευγνωμοσύνης. Πράγματι του έστειλε δια θαλάσσης, έναν Εκπληκτικό λευκό Ταύρο, τόσο Όμορφο και Επιβλητικό, ώστε ο Μίνωας σκέφτηκε να τον κρατήσει και στη θέση του Θυσίασε έναν άλλο πιο άσχημο. Ο Ποσειδώνας το αντιλήφθηκε και σκέφτηκε να τον εκδικηθεί. Παρακίνησε λοιπόν την Πασιφάη, γυναίκα του Μίνωα, να στρέψει της ερωτικές προτιμήσεις της στον Ταύρο. Τρελή λοιπόν από έρωτα για το λευκό βόδι, η Πασιφάη διέταξε τον Δαίδαλο να φτιάξει μια ξύλινη αγελάδα, μέσα στην οποία Κρύφτηκε για να την πλησιάσει ο Αγαπημένος της. Καρπός της παράξενης Ένωσής ήταν το Τερατώδες άτομο, με το ανθρώπινο Σώμα και κεφάλι Ταυρίσιο. Ο «Μινώταυρος». Όπου Φυλακίστηκε στον Λαβύρινθο από τον Μίνωα. Αργότερα τον Εντυπωσιακό, Άγριο Λευκό Ταύρο, θα Συλλάβει και θα τον Οδηγήσει στην χώρα των Κυκλώπων ο Ηρακλής, με τον 2ο Άθλο του, “Η Σύλληψη του Ταύρου της Κρήτης” που είναι Αφιερωμένος στο Ζώδιο του Ταύρου.

Αρκετοί Θρύλοι αναφέρονται σε αυτόν, μερικοί αναφέρουν πως δεν είναι καν Ταύρος, αλλά Αγελάδα. Σύμβολο Γονιμότητας. Ξεκινώντας από το Άτι, το Ιερό Αιγυπτιακό Βόδι, μέχρι και τον Μινώταυρο, όλα τα βοοειδή, από τα οποία μπορεί να έχει γεννηθεί το σύμβολο του Ζωδίου, ήταν καρποί Θεϊκών ζευγαρωμάτων.

Ένας Ταύρος, λατρεύει τις Τέχνες, το καλό Φαγητό, τις Απολαύσεις και τις Ανέσεις, ενώ έχει και εξαιρετικό Γούστο. Η Ποιότητα είναι πολύ σημαντική για αυτό το Ζώδιο, όπου και φροντίζει με Εκλεκτικό τρόπο να την εφαρμόζει σε όλους τους τομείς της Ζωής του. Η Προστάτιδα του Αφροδίτη, τον κάνει Ευαίσθητο και Φιλήδονο, απέναντι σε οτιδήποτε Όμορφο και προπαντός, Απολαυστικό.

Ο Ταύρος είναι πολύ Συναισθηματικός, αγαπάει τις Σταθερές σχέσεις και τον Ουσιαστικό Έρωτα. Όταν βάλει κάτι στόχο, το Διεκδικεί, Γοητευτικά, Αργά, και Επίμονα, μέχρι να το Αποκτήσει. Ιδιαίτερα σημαντικό για έναν Ταύρο, είναι να μπορεί να έχει οικονομική άνεση, ώστε να αισθάνεται Ασφάλεια, Σιγουριά και Σταθερότητα, για το μέλλον του. Αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο που βρίσκεται κοντά στη Μάνα Γη, γι’ αυτό η Κτήση και η Κατοχή, είναι πάνω από Κάθε Τι.

Σπάνια πετάει στα Σύννεφα. Τα Ενδιαφέροντα του Στρέφονται σε Χειροπιαστά πράγματα, ιδίως σε εκείνα που μπορούν να Καταμετρηθούν. Σαν καλός Ρεαλιστής, δεν τρέφει Ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να αποκτήσει κάτι χωρίς Αντίτιμο. Ο Αρχέγονος Φόβος που τρέφει ενάντια στην φτώχεια, τον σπρώχνει σε Υπερβολή και Μανία με την Οικονομία. Ασφάλεια και Ευχαρίστηση του δίνει περισσότερο η Κατοχή χρήματος, παρά το ίδιο το Χρήμα. Δεν θα Ξοδέψει ποτέ Άσκοπα, γιατί χωρίς αυτό νιώθει χαμένος.

Η Υπομονή, η Αξιοπιστία και η Σταθερότητα, είναι τρία από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ταύρου. Συμβολίζει την επιθυμία, για Εγκατάσταση, Κατοχή, Υλική Ασφάλεια και κίνητρο του είναι η ανάγκη της Παράγωγης και της Απόλυτης Εξασφάλισης. Θα τον διακρίνεις από τους Ήρεμους, Χαλαρούς του Τόνους, από τον Αργό Βηματισμό του. Οι Αργοί αλλά Σταθεροί Ρυθμοί του τον κάνουν να καθυστερεί να πάρει Αποφάσεις, αλλά και να παραμένει Αμετάπειστος, όταν έχει Αποκρυσταλλώσει άποψη.

Είναι Συντηρητικός, με Παραδοσιακές Αξίες και Παγιωμένες Απόψεις. Είναι ο “Σπιτόγατος” του Ζωδιακού. Είναι Συντηρητικός με την έννοια ότι, από την Φύση του, έχει την Ανάγκη να Συλλάβει να Συντηρήσει και να Καλλιεργήσει Κάτι. Επιδιώκοντας Θετικά και Σταθερά μια Σύλληψη, μια Γονιμοποίηση και ο πιο δραστήριος Ταύρος, έχει κάποιου είδους Στατικότητα. Οι αλλαγές δεν του αρέσουν και δεν μπορεί εύκολα να προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες. Η Συνέπειά του τον κάνει να κερδίζει, την εμπιστοσύνη των ανθρώπων γύρω του.

Στις Σχέσεις του αποζητά την Ασφάλεια από όλες τις Απόψεις. Είναι πολύ Ζηλιάρης και Κτητικός, γεγονός που πνίγει πολλές φορές το σύντροφο. Είναι πολύ Αισθησιακό Ζώδιο και δίνει πολύ σημασία στο καλό Σεξ σε μία Σχέση. Είναι Αχόρταγος και ξεχνάει κάθε Πουριτανισμό του στο κρεβάτι. Είναι το πιο πιστό Ζώδιο, αλλά θα Απιστήσει αν δεν είναι Πλήρης, Συναισθηματικά και Σεξουαλικά.

Γοητευτικός, με Μυώδης Σώμα, με Μύτη και περίγραμμα Σαγονιού, Σαρκώδη, με Αυχένα χοντρό, με Στόμα και Πηγούνι Αδρά, ο Άντρας Ταύρος δίνει πάντα την Εντύπωση του Θετικού ανθρώπου. Είναι ο τύπος του Απόλυτα Πρακτικού, του Στοχαστικού και του Αργού στην Κίνηση. Αλλά Εύστοχου και Σταθερού στους Σκοπούς του. Αυτή, Θηλυκή στην εμφάνιση, με μέτριο Ανάστημα και βάδισμα αργό. Με δυο Μάτια που ατενίζουν ολάνοιχτα, γεμάτα Ένταση, Δέχεται τα πάντα. Αντιδρά έπειτα από πολλή σκέψη και είναι Γυναίκα, με την πιο Χαρακτηριστική Ανάγκη για Ιδιοκτησία.

Από τον Χάρη Κίτσιο

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα