Ζυγός έως Ιχθύες: Θέματα που θα δουλέψεις στις γιορτές και στην αρχή του 2023

ASTROTEAM GUEST
19/12/2022

*Διαβάζεις ζώδιο και Ωροσκόπο

Ξεκινώντας να σου γράφω ουράνιες προβλέψεις συνειδητοποίησα ότι πρέπει να σου ετοιμάσω αυτό εδώ το αστρολογικό bucket list που να πιάνει τις γιορτές των Χριστουγέννων και ολόκληρο τον μήνα Ιανουάριο με τον Ερμή να αναδρομεί στις 29 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 17 Ιανουαρίου 2023, τον ανάδρομο Άρη να ορθοδρομεί στις 12 Ιανουαρίου 2023 -μετά από 4 μήνες, WOW- ταυτόχρονα με τον Ήλιο και την Αφροδίτη να περνάνε από τα ζώδια του Τοξότη, του Αιγόκερω και στη συνέχεια του Υδροχόου. Καθώς σκέφτεσαι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ως κλεισιματική και ταυτόχρονα την Πρωτοχρονιά ως εναρκτήρια περίοδο με πιστολιά του αφέτη, σου απαριθμώ τα θέματα που θα χρειαστεί να δουλέψεις -άρα θα σε δυσκολέψουν κατά βάση- γιατί ως γνωστόν ο καλός ο αστρολόγος χρειάζεται κάποιες φορές να δυσκολεύει το αστροπαίδι του.

Ζυγός

Οι γιορτές σε βρίσκουν να κρατάς χαμηλότερο προφίλ και κάποιες φορές να μην μπορείς να χωρέσεις μέσα στα πράγματα. Με καλύτερη ψυχολογία όμως ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου φίλε Ζυγέ φαίνεται ότι αρχίζεις να ρολάρεις σιγά σιγά. Θα απασχολήσεις το μυαλό σου με θέματα εσωτερικά και θα στραφείς στην οικογένεια, στο σπίτι και στην ανάγκη σου για ξεκούραση με λίγους και εκλεκτούς ανθρώπους. Απολαμβάνεις περισσότερο το μέσα. Το concept οικογένεια θα επαναφέρει θεματικές που σε απασχολούν και θα υπάρχουν στιγμές μη συγχρονισμού και ασυνεννοησίας. Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά θέλω να εστιάσουμε ξανά στο ότι υπάρχει κάτι που σε απασχολεί και δεν σ’ αφήνει να έχεις την ηρεμία που θέλεις. Το έχεις καταλάβει;

Φλερτ και παιχνίδι από τα τέλη του Ιανουαρίου αναπτερώνουν το ηθικό. Πιθανώς να προκύψει κάποια γνωριμία η οποία θα είναι περισσότερο συντονισμένη με αυτό που είσαι τώρα ως άτομο φέρνοντας χαρά και ενθουσιασμό. Προωθούνται θέματα με τα παιδιά και δίνονται λύσεις σε ζητήματα σχετικά με το σπίτι και την οικογένεια. Φαίνεται να επαναφέρεται η ηρεμία και η ροή μέσα στο σπίτι σου. Κάτι καινούργιο και ανανεωτικό μπαίνει στη ζωή σου. Μεγάλη προσοχή για τους γεννημένους και singles των ημερών 19, 20, 21, 22 και 23 Οκτωβρίου στα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα, στις εμμονές, στις υπερβολές και στη μη γείωση που μπορεί να έχουν με τα ερωτικά και τις επιθυμίες τους. Ο Ιανουάριος είναι μήνας μεταβατικός έχοντας όμως και μυρωδιές από ενάρξεις και ξεκινήματα. Ξέρω ότι νιώθεις κάπου στο στέρνο σου ένα μεγάλο συναίσθημα προσδοκίας και αναμονής για κάτι που φτάνει και το περιμένεις πολύ. Για την ώρα ακόμα ξεσκαρτάρεις, πετάς και συμμαζεύεις. Από εδώ και στο εξής οφείλεις να λειτουργήσεις με ανοιχτότητα· όποιος δεν είναι ανοιχτός δεν είναι και διαθέσιμος, άρα δεν μπορεί να περιμένει αλλαγές.

Σκορπιός

Σκορπιέ μας ταράζεις όσο σε βρίσκουμε γλυκό και επικοινωνιακό τις ημέρες των γιορτών -πάντα θεωρούσα ότι το Grinch των Χριστουγέννων είσαι εσύ-. Παίρνεις παραμάζωμα τις συναντήσεις, τα reunions και τις μετακινήσεις. Φαίνεται να είσαι πολύ συντονισμένος με όλο αυτό που συμβαίνει γύρω σου και μάλιστα να το διασκεδάζεις και να το χαίρεσαι. STOP! Με το πέρασμα των γιορτών ξανα-θυμάσαι την μαύρη σου τη ψυχή και στρουθοκαμηλίζεις επιστρέφοντας πίσω στην τρύπα σου. Θα αποσυρθείς και θα αναζητήσεις την ηρεμία αποφεύγοντας τις πολλές κοινωνικές συναναστροφές. Ο κόσμος περιγράφεις πόσο σε εκνευρίζει και πόσο υποκρίνονται οι άνθρωποι. Αναδύεται μια μεγάλη ανάγκη να επανασυνδεθείς με το μέσα σου και να κάνεις μια βαρβάτη αυτοκριτική -τις γνωστές δικές σου ώρες με το ταβάνι-. Θα αξιολογήσεις και θα φιλτράρεις τους κοντινούς σου ανθρώπους και την οικογένεια σου.

Η αρχή του έτους θα σε βρει με έντονα συναισθήματα, συγκινήσεις, τεράστιες επιθυμίες

Αν πιάσουμε το κομμάτι της σεξουαλικότητας και των επιθυμιών σου θα καταλήξουμε στο πως καλπάζουν το τελευταίο 4μηνο. Επειδή από την άλλη έχω και υπόψη τα κρυφά που έχεις κάνει και δεν τα παραδέχεσαι τώρα έρχομαι να σου επικοινωνήσω ότι μάλλον ήρθε η στιγμή να ρίξεις ταχύτητες και να μην κατασπαταλάς άλλο τόση ενέργεια. Με την ορθοδρόμηση του Άρη από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά θα πάρεις τεράστια δύναμη. Η αρχή του έτους θα σε βρει με έντονα συναισθήματα, συγκινήσεις, τεράστιες επιθυμίες και το πιο σημαντικό από όλα εσένα προσηλωμένο στα θέλω και το πως θα τα κάνεις πραγματικότητα. Σαφέστατα μέσα σε όλα αυτά θα έχεις να παλέψεις με τις διαχρονικές σου φοβίες, τις εμμονές και το ανικανοποίητο -αλλάζει άλλωστε ο άνθρωπος; εσύ να μας πεις-.

Τοξότης

Τα έχουμε πει, εκεί που ξεκίνησες για 100άρι για προσωπικό ρεκόρ στα πρώτα 20 μέτρα σαβουριάστηκες και έπεσες με τα μούτρα. Η περίοδος των γενεθλίων σου αδιαμφισβήτητα έφερε ανάσες και πάτησες γερά στα πόδια για να σηκωθείς -και αυτή η διαδικασία αν θέλεις είναι και η πραγματική άσκηση από το σύμπαν. Να σπάσεις δηλαδή ηθικό και μούτρα και να ενεργοποιηθείς αρχίζοντας να πετάς γρήγορα και τελεσίδικα συμπεριφορές, τακτικές, διαδικασίες, ανθρώπους και συνήθειες που δεν πρόκειται να σε πάνε μπροστά από εδώ και στο εξής-. Αδιαμφισβήτητα όσο θα περνάνε οι ημέρες θα πατάς όλο και περισσότερο γκάζι αναθαρρώντας και ανεβάζοντας παλμούς -αρχίζεις πάλι να μεγαλώνεις την καρδιά σου-. Ερωτικές γνωριμίες και παιχνιδιάρικη διάθεση καταγράφονται στα θετικά των ημερών. Η εξωστρέφεια και το ταμπεραμέντο σου θα είναι καταλυτικά από εδώ και στο εξής -χρησιμοποίησε τα σοφά και μην φοβηθείς να ρισκάρεις-. Περιστρέφεσαι από κόσμο και επικοινωνείς. Συναντήσεις και πολλή πληροφορία. Ταξίδια και μετακινήσεις. Την περίοδο αυτή έχεις τους ανθρώπους απέναντι σου και να θυμάσαι ότι αυτοί είναι που έρχονται σε εσένα και όχι εσύ σε αυτούς. Παρατήρησε τους και κάνε υπομονή. Εξελίξεις σε συνεργασίες και θέματα συντροφικότητας εκτινάσσονται με ταχύτητα και ένταση. Από τα μέσα του Ιανουαρίου και μετά οφείλεις να είσαι allert και να ελίσσεσαι. Να επιλέξεις σοφά τις μάχες που θα δώσεις και να παίξεις για να κερδίσεις.

Ξανα-τσέκαρε τα θέματα ασφαλειών και τις σταθερές σου.

Για το τέλος έχω να σου μιλήσω για τις ασφάλειες και τα οικονομικά σου φέρνοντας καλά νέα. Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για να βρεις νέους οικονομικούς πόρους χρησιμοποιώντας τα ταλέντα σου. Μέχρι τις 20/01 οργάνωσε και επαναξιολόγησε με προσοχή τα σχέδια που κατεβάζεις χωρίς όμως να θέσεις τίποτα σε εφαρμογή. Ξανα-τσέκαρε τα θέματα ασφαλειών και τις σταθερές σου. Τι χρειάζεται να συντηρήσεις και τι να βελτιώσεις για να μην αντιμετωπίσεις ξανά ότι σου έσκασε όλη την προηγούμενη χρονιά. Των φρονίμων τα παιδιά…

Αιγόκερως

Μετά από έναν Δεκέμβριο εσωστρέφειας, εσωτερικών διεργασιών και απομόνωσης οι γιορτές σε βρίσκουν περισσότερο συντονισμένο με το μέσα σου και τις ανάγκες σου. Βγαίνεις από ένα κλίμα νευρικότητας, στρες και αποδυνάμωσης με πιθανά θέματα υγείας (σωματικά και ψυχολογικά) που σε ταλαιπώρησαν. Από εδώ και στο εξής -σταδιακά φυσικά- η καθημερινότητα, η υγεία και τα επαγγελματικά βελτιώνονται με ουσιαστική έναρξη από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και μετά. Μέχρι ωστόσο να φτάσουν οι ημέρες αυτές έχεις τον απαραίτητο χρόνο για να διορθώσεις γρήγορα και αποτελεσματικά δυσκολίες και μπλοκαρίσματα της προηγούμενης περιόδου με συνεργάτες ή projects που είχες αναλάβει (συγκρούσεις με συνεργάτες, πολεμικό κλίμα στη δουλειά, παρατήρηση της επιδραστικότητας της δουλειάς στη ζωή σου, αν σου αρέσει ή τι δεν σου αρέσει, μήπως χρειάζεται να αλλάξεις επαγγελματικό περιβάλλον). Παράλληλα βελτιώνεται η υγεία αλλά οφείλεις να φροντίσεις και να ενισχύσεις καλύτερα τον οργανισμό σου. Ναι στη γυμναστική, ναι στη διατροφή και ναι στη δημιουργική καθημερινότητα (ναι και στον ύπνο). Ναι επίσης σε συνεντεύξεις για δουλειά από τις 20/01 και μετά.

Εξετάζεις το σύντροφό σου ή θέματα συντροφικότητας, συνεργασίες και τους σημαντικούς σου άλλους.

Μέχρι τις 20 περίπου Ιανουαρίου η επίδραση του ανάδρομου Ερμή που είναι και ένα από τα μεγαλύτερα sos της φετινής σου χρονιάς σου περιγράφει την σημαντικότητα του να σκεφτείς για τις αποφάσεις που θα κληθείς να πάρεις σε σχέση με εσένα και τους άλλους και κυρίως στο κατά πόσο κρατάς πραγματικά το τιμόνι της ζωής σου. Εξετάζεις το σύντροφό σου ή θέματα συντροφικότητας, συνεργασίες και τους σημαντικούς σου άλλους. Χρειάζεται να αποστασιοποιηθείς και να παρατηρήσεις που σου κάνουν καλό οι άνθρωποι και που όχι, ξεκινώντας όμως πρώτα από τον ίδιο σου τον εαυτό -η σχέση με τον εαυτό σου καθορίζει την μορφή, την αντοχή και την ουσιαστικότητα της σχέση σου με τον σύντροφο και τους σημαντικούς σου άλλους-. Για το τέλος έχω να σου μιλήσω για οικονομική στενότητα από τα τέλη Ιανουαρίου η οποία σε πυροδοτεί να σχεδιάσεις νέους τρόπους ανεύρεσης πόρων και επαναξιολόγησης του τρόπου που χρησιμοποιείς το πορτοφόλι σου.

Υδροχόος

Οδηγούμενος στις γιορτές μετά από έναν γεμάτο Δεκέμβριο με εξωστρέφεια, φίλους και ομάδες βρίσκεις τον εαυτό σου με χαμηλότερο προφίλ και επιθυμία να περάσεις χρόνο με λίγους και εκλεκτούς. Εκφράζεις έντονα την ανάγκη σου για φροντίδα και ασφάλεια. Νιώθεις φίλε Υδροχόε ότι οφείλεις να κάνεις ένα προσωπικό κλείσιμο των τελευταίων 2,5 ετών (οι ημέρες αυτές φέρουν ένα μυστήριο συναίσθημα μέσα σου ότι πράγματι κάτι τελειώνει και κάπου τείνεις να μεταβαίνεις). Θα υπάρχει αμφιθυμία και συχνά αίσθημα ανικανοποίητου. Ο ανάδρομος Ερμής μέχρι τις 20 περίπου Ιανουαρίου ανακατεύει το υποσυνείδητο και επαναφέρει αναμνήσεις και κομμάτια του παρελθόντος. Δώσε προσοχή στα όνειρα και στον ύπνο σου. Το διάστημα αυτό θα χρειαστεί να δώσεις απαντήσεις στο ποιος έχεις γίνει, στο τι θέλεις να κάνεις και αν θέλεις, τι φοβάσαι ακόμα, που μπλοκάρεις, τι είσαι έτοιμος να τελειώσεις και τι αποφάσεις θα πάρεις από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά…

Αναζωπύρωση των ερωτικών σου!

Τα ερωτικά σου είναι μια νουβέλα υπερ-ενδιαφέρουσα που τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είχαν ντουβρουτζά και πάθος. Τα μπλοκαρίσματα, οι ματαιώσεις και οι δυσκολίες που ακολούθησαν στην πραγματικότητα ήταν σε μεγάλο βαθμό δικά σου δημιουργήματα σε μια διαδικασία που το μπλοκαρισμένο σου συναίσθημα μπούχτισε και κλάταρε. Είναι αλήθεια ότι χρειαζόταν να γειωθείς και να εστιάσεις στον εαυτό σου -και ελπίζω να το έκανες-. Για το μετά έχω να σου περιγράψω αναζωπύρωση των ερωτικών σου. Αν καταφέρεις και συνδυάσεις το να είσαι γειωμένος μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί αλλά ταυτόχρονα και ανοιχτός -με ανοιχτή καρδιά κυρίως- θα έχεις την τύχη με το μέρος σου -την τύχη όμως στην περίπτωση σου την φτιάχνεις εσύ. Κυνήγησε-. Για τους γονείς οι δυσκολίες, οι εντάσεις και τα σύννεφα με τα παιδιά τους εξίσου αρχίζουν να αραιώνουν και να βελτιώνονται οι συνθήκες. Στα θετικά επίσης οι εγκυμοσύνες, η επιχειρηματικότητα και η δημιουργικότητα.

Ιχθύες

Οι γιορτές σας βρίσκουν με φίλους, έντονη κοινωνικότητα και διάθεση να εμπλακείτε με κόσμο. Το μεγαλύτερο challenge που έχετε να αντιμετωπίσετε είναι η οικογένεια και το σπίτι που φέρνει εξελίξεις, σας τσιτώνει και σας προκαλεί τεράστιο στρες. Προτείνω να αποφασίσετε ήδη από τώρα το πως θα προγραμματίσετε τις διάφορες συναντήσεις και συνυπάρξεις και να κατεβάσετε ιδέες προκειμένου να προετοιμάσετε και να βελτιώσετε τις συνθήκες. Να υπολογίσετε εντάσεις, τσακωμούς, θυμό και παρεξηγήσεις. Φαίνεται πάντως ότι μπαίνετε μέσα σε περιβάλλοντα με κόσμο και ομάδες. Η συνεργασία είναι η λέξη κλειδί από εδώ και στο εξής για τις ημέρες που θα παρουσιαστούν απαιτήσεις και δυσκολίες. Ο ανάδρομος Ερμής μέχρι τις 20 περίπου Ιανουαρίου σας ενεργοποιεί προκειμένου να αρχίσετε να παρατηρείτε αλλαγές και μετατοπίσεις σε σχέση με φίλους ή άτομα του ευρύτερου περιβάλλοντος. Είναι μια καλή ευκαιρία να επαναξιολογήσετε τα περιβάλλοντα που ανήκετε -ή τουλάχιστον πιστεύετε ότι ανήκετε-. Να θυμάστε ότι τις ημέρες αυτές η σκέψη σας θα έχει μεγάλη δύναμη γι’ αυτό είναι φρόνιμο να προσέχετε με τι καταπιάνετε το μυαλό σας. Οφείλετε να έχετε διαύγεια και καθαρότητα. Αποφύγετε να παίξετε με το μυαλό των άλλων και μην επιτρέψετε από κάποιον να παίξει με το δικό σας μυαλό -η κακή χρήση μιας μεγάλη δύναμης επιφέρει και μεγάλες συνέπειες-.

Στα οικονομικά σας φαίνεται να τους δίνετε μεγαλύτερη προσοχή με σκοπό να τα βελτιώσετε.

Θυμός, θυμός και θυμός. Είστε σε μια διαρκή εγρήγορση και νιώθετε σαν να παίρνουν φωτιά τα σωθικά σας. Πιθανώς να κάνετε ξεσπάσματα σε ανθρώπους με τρόπο που ούτε εσείς αναγνωρίζετε και να εκδηλώνετε ένταση με δάκρυα. Σαν να μαίνεται μια μάχη μέσα σας. Από την άλλη όλη αυτή η ένταση είναι βενζίνη στη φωτιά δίνοντας σας τεράστια αποθέματα δύναμης και κίνητρο να καταφέρετε αυτά που επιθυμείτε. Εστιάζω επίσης σε δυσκολίες με το σπίτι και αναγκαστικές μετακομίσεις που πρόκειται να έχουν μεγαλύτερη εύνοια από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά με την ορθοδρόμηση του Άρη. Όσον αφορά τα οικονομικά σας φαίνεται να τους δίνετε μεγαλύτερη προσοχή με σκοπό να τα βελτιώσετε. Είστε αρκετοί εσείς που σκέφτεστε πως να αξιοποιήσετε τα χρήματα σας μελλοντικά. Καταλληλότερες ημέρες για επενδύσεις σίγουρα είναι από τον Απρίλιο και έπειτα μαζί με την δημιουργικότητα, το παιχνίδι, τη χαρά και τον έρωτα. Ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει.

 

Από το Νικόλα Τσιναφορνιώτη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα