You and your Kid – Ζυγός

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
27/09/2022

Ζυγός – Κριός

Τολμηρό και φιλόδοξο χρειάζεται την καθοδήγηση ενός ενήλικου που θα το κατευθύνει και θα το κάνει να διοχετεύει την ενέργειά του στα σωστά μονοπάτια! Από την στιγμή βέβαια που θα καθορίσει την πορεία του τίποτα δεν είναι δυνατόν να το σταματήσει, γι’ αυτό ο ρόλος ο δικός σας είναι καθοριστικός ευθύς εξαρχής! Οι ήπιοι τόνοι σας και οι ευέλικτες ικανότητές σας θα το βοηθήσουν όσο μεγαλώνει να ελέγχει όλο και καλύτερα το παρορμητικό και ατίθασο κομμάτι του χαρακτήρα του που του δημιουργεί ξαφνικές εκρήξεις, και νευρικότητα που το αποσυντονίζουν απ’ τη δημιουργική του προσπάθεια. Εξ’ άλλου σπάνια θα συναντήσετε παιδιά με τόσο δυνατή δύναμη θέλησης αρκεί βέβαια να πειστούν να του την θέσουν σε εφαρμογή!

Ζυγός – Ταύρος

Η αγάπη και η ασφάλεια που προσφέρεται απλόχερα στο μικρό Ταυράκι είναι στην λίστα του σαν δώρο από τον ουρανό! Εγκάρδιο και αξιαγάπητο από το περιβάλλον του έχει την τάση να συνεργάζεται και να επικοινωνεί αρμονικά μαζί σας παρά το γεγονός ότι κάποιες φορές γίνεται ιδιαίτερα επίμονο και απαιτητικό με τις επιθυμίες του. Ο ήρεμος τρόπος σας και η λογική όμως αντιμετώπιση που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται απέναντί του ακουμπούν την ευαίσθητη ψυχή του και γρήγορα καταλαβαίνει πως δεν πρέπει να πεισμώνει, γιατί απλά ότι προτείνετε είναι μόνο και μόνο για το καλό του. Χρησιμοποιείστε υλικά κίνητρα για να το προτρέψετε σε κατευθύνσεις που δεν έχει πειστεί να ακολουθήσει γιατί έχει σαν αρχή μέσα του να μην κάνει ποτέ τίποτα άσκοπα! Τέλος τέλος είναι για το συμφέρον του.

Ζυγός – Δίδυμοι

Διαθέτει άριστες πνευματικές ικανότητες και λατρεύει κάθε μορφή γνώσης που μπορεί να βρεθεί στο δρόμο του. Η ανικανοποίητη όμως περιέργειά του συχνά σας βάζει σε μπελάδες! Φροντίστε να κρατάτε απασχολημένο το δραστήριο και ανήσυχο μυαλό του με ποικίλες δραστηριότητες ειδικότερα στην περίοδο της εφηβείας τους που έχουν την τάση να επηρεάζουν και να επηρεάζονται εύκολα από διάφορους κοινωνικές φιλίες. Το θέατρο, ο κινηματογράφος τα σπορ γενικότερα είναι ενδιαφέροντα που μπορούν να τα κρατήσουν μακριά από περιπετειώδη και επιπόλαια άτομα, τα οποία μάλιστα δεν έχετε την δυνατότητα να ελέγξετε, μια και θα βιαστούν να σας χαρακτηρίσουν ως καταπιεστικούς, ελεγκτές της προσωπικής τους ζωής.

Ζυγός – Καρκίνος

Η ψυχολογική του διάθεση εξαρτάται κυριολεκτικά από το αν το περιβάλλον που ζει και μεγαλώνει του εμπνέει ασφάλεια και σταθερότητα. Ο πλούσιος συναισθηματικός του κόσμος και η καλπάζουσα φαντασία του σας κάνει από νωρίς να αντιληφθείτε πως είναι αδύνατον να έχετε οποιαδήποτε δραστηριότητα χωρίς να έχετε και το μικρό Καρκινάκι σας κολλημένο επάνω σας! Εξηγείστε του με ειλικρίνεια τις υποχρεώσεις σας έξω από το σπίτι και δώστε του να καταλάβει και να πιστέψει πως η θέση του στην καρδιά σας δεν απειλείται αν χρειαστεί να λείψετε δύο ώρες από κοντά του. Βασίζεται πολύ στο ένστικτο και τη διαίσθησή του, στοιχεία έντονα και ισχυρά από τη φύση του και θα δείξει προθυμία να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί, όταν νιώσει πως του λέτε την αλήθεια!

Ζυγός – Λέων

Θέλει και επιδιώκει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, γιατί λατρεύει την δημοσιότητα και την προσωπική του προβολή. Ενθουσιάζεται από την ευγένεια και την κομψότητα που χειρίζεστε τις υποθέσεις του σπιτιού σας και είναι αποφασισμένο να κάνει τα πάντα για να μοιάσει! Ενθαρρύνετέ το να αναπτύξει ταλέντα και προσωπικές ιδιαιτερότητες που θα το κάνουν να αισθανθεί πως είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι ιδιαίτερο κάτι που δεν αφορά την μάζα των φίλων του ή των συμμαθητών του. Αν νιώσει πως έχει την υποστήριξη και την αποδοχή σας στην προσπάθειά του να ξεχωρίσει, θα είναι πάντα κοντά σας, πάντα πρόθυμο να σας συμβουλευτεί, πάντα τελικά ευτυχισμένο και επιβεβαιωμένο από το οικογενειακό του περιβάλλον πράγμα που θα του τονώσει τη πίστη και τη δύναμη στον εαυτό του για να αναδείξει την απαστράπτουσα προσωπικότητά του!

Ζυγός – Παρθένος

Το παιδάκι Παρθένος ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα συνομήλικά του όσον αφορά την οργανωτικότητα και την πειθαρχία που επιδεικνύει τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι σας. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και προσπαθεί να μην παραμελεί τίποτα από τις υποχρεώσεις του. Αισθάνεστε πραγματικά τυχερή που το αγγελούδι σας είναι τόσο τακτικό και φρόνιμο ώστε να προσέχει το όμορφο και προσεγμένο περιβάλλον του σπιτιού σας, θα επιθυμούσατε όμως να ήταν πιο ευέλικτο και πιο κοινωνικό με τις φιλίες και τις οικογενειακές σας γνωριμίες. Η φυσική δειλία του και η ντροπαλότητά του σας βάζει σε σκέψεις για το πώς θα το βοηθήσετε να πάρει την ζωή πιο χαρούμενα και ανάλαφρα ειδικότερα στα πρώτα χρόνια της ζωής του, που πρέπει να είναι και τα πιο ανέμελα. Θυμηθείτε πως δε χρειάζεται να βιάζεστε μαζί τους. Δώστε τους χρόνο να γνωρίζουν όλο και περισσότερο τους ανθρώπους που συναναστρέφονται και σταθείτε δίπλα τους με στοργή και κατανόηση μέχρι να μάθουν να αυτοελέγχονται και να μην πέφτουν σε παγίδες σύντομης κριτικής και απόρριψης των συναισθημάτων τους.

Ζυγός – Ζυγός

Αναμφισβήτητα, η ήρεμη ατμόσφαιρα και το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ σας είναι κάτι που αναπτύσσεται αυτονόητα και χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Το παιδί Ζυγός δεν αντέχει να παρίσταται σε διαπληκτισμούς ή φιλονικίες ενώ το μωρό είναι πολύ τρυφερό και θέλει να προστατεύει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Σε περιπτώσεις κρίσεως ή κάποιας αψιμαχίας λειτουργεί σαν ειρηνοποιός και διαθέτει μια χαρακτηριστική αίσθηση δικαιοσύνης που του επιτρέπει να ζυγίζει επακριβώς τα συν και τα πλην. Σας χρειάζεται κοντά του σαν σύμβουλο και σαν φίλο ιδιαίτερα την δύσκολη περίοδο της εφηβείας που θα πρέπει να επιλέξει και να οργανώσει σωστά τους στόχους τους και την εξέλιξη του επαγγελματικά αλλά και προσωπικά, γιατί δύσκολα να πάρει μια απόφαση και να την οριστικοποιήσει!

Ζυγός – Σκορπιός

Μια ξεχωριστή δυναμική, αγωνιστική φύση εκδηλώνει το μικρό σας χωρίς όμως να σημαίνει πως δεν έχει την ανάγκη να έχει το βλέμμα σας μόνιμα στραμμένα επάνω του. Είναι κατά βάση ανεξάρτητο και σπάνια εκδηλώνει ανοιχτά τα συναισθήματά του γι’ αυτό και η δύσκολα μαζί του είναι να καταλάβετε πότε σας έχει πραγματικά ανάγκη και πότε προσπαθεί να αποφύγει να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του κατά μέτωπο και βέβαια προσπαθεί να σας τα φορτώσει! Προσοχή στην ευαίσθητη καλή σας διάθεση να αναλαμβάνεται κάθε φορά να το βγάζετε από τη δύσκολη θέση, γιατί δε θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει το μόνο του στην απαραίτητη ευελιξία και διπλωματικότητα να τα καταφέρει κάποτε και μόνο του.

Ζυγός – Τοξότης

Εύθυμο και κοινωνικό παιδί, αγαπά τις φυσικές δραστηριότητες και δεν περιορίζεται εύκολα στους 4 τοίχους ενός δωματίου. Στην προσπάθειά σας να τον δώσετε ευγενικές αρχές και καλά παραδείγματα θα πρέπει πάντα να θυμάστε πως αντιστέκεται σε κοινωνικά προστάγματα εκτός και αν επιστρατεύσετε κάθε είδους λογικό, ρεαλιστικό επιχείρημα που θα του περάσετε σε ανύποπτο χρόνο και βέβαια θα του δώσετε και τον χρόνο να το συλλάβει και να το επεξεργαστεί! Δε θα γίνει βέβαια ποτέ τόσο ήρεμο και ευγενικό όπως εσείς μα θα διακρίνεται πάντα για την ειλικρίνεια των αισθημάτων του και για την καλόκαρδη φύση του που απλόχερα θα βοηθά οποιονδήποτε τον χρειαστεί.

Ζυγός – Αιγόκερως

Εκφράζει επιφυλακτικά και με δειλία ακόμη και απέναντί σας, ακόμη και σε στιγμές που λειτουργεί το μοναδικό φυσικό συναίσθημα μεταξύ γονιού και παιδιού. Πράγματι αυτό το μικρό σας δεν πήρε καθόλου απ’ τον δικό σας αυθορμητισμό και την ενθουσιώδη ζεστή συμπεριφορά σας. Νιώθει πολλές φορές πως δεν το ενθαρρύνετε αρκετά και πως πρέπει να καταλάβει ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες προκειμένου να το θαυμάσετε και να το επιβραβεύσετε! Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο να του εμφυσήσετε αυτοπεποίθηση και πίστη στην δύναμη του χαρακτήρα του γι’ αυτό προτιμήστε έναν σοβαρό τρόπο προσέγγισης από μέρους σας.

Ζυγός – Υδροχόος

Ζωηρό και ανεξάρτητο παιδάκι, θα σας εκπλήξει με τις πρωτότυπες ιδέες του και τα εκκεντρικά πράγματα τα οποία συνηθίζει να ασχολείται. Σαν γονείς του θα αισθανθείτε τυχεροί που καταφέρνετε να έχετε μαζί του μια όμορφη καλή ισότιμη σχέση, γιατί παρ’ όλο που εμφανίζουν αρκετές ιδιορρυθμίες και δεν αποδέχονται εύκολα ότι θεωρείται κατεστημένο, καταφέρνετε να του δημιουργήσετε το περιβάλλον που χρειάζεται για να αναπτύξει τα ιδιαίτερα ανθρώπινα και αλτρουιστικά του ενδιαφέροντα! Εξ άλλου και εσείς είστε ιδιαίτερα κοινωνικοί άνθρωποι, εξωστρεφείς – νεωτεριστές και νιώθετε την ανάγκη του να προχωρήσει και να δημιουργήσει το ανεξάρτητο δικό του μοντέλο συμπεριφοράς.

Ζυγός – Ιχθύες

Δυσκολεύεστε να λειτουργήσετε και να κατανοήσετε την μεγάλη ευαισθησία του παιδιού – Ιχθύς που συνήθως είναι υπερβολική και συχνά τα οδηγεί σε μια εξάρτηση ως προς το πρόσωπό σας! Αν είστε λοιπόν πολυάσχολοι, εγκαταλείψτε την ιδέα και πάρτε απόφαση πως τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια θα πρέπει να είστε διαρκώς δίπλα του, να το τροφοδοτείτε με αγάπη, στοργή, ασφάλεια. Είναι προτεραιότητα για κείνο να νιώθει πως υπάρχετε δίπλα του και το στηρίζετε τις στιγμές που θάρρος και η αντοχή του δεν επαρκούν για να ανταπεξέρθετε στις υποχρεώσεις του. Να θυμάστε πως διαθέτει πλούσια φαντασία και αποδεικνύεται ιδιαίτερα παραγωγικό και δημιουργικό σε τομείς που του επιτρέπουν να εκφράσει τις ανησυχίες και του οραματισμού του όπως π.χ. η ζωγραφική, η ποίηση ή και η λογοτεχνία.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα