You and your Kid – Σκορπιός

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
10/11/2022

Σκορπιός – Κριός

Ένα θαρραλέο, ανεξάρτητο παιδί γεμάτο ενθουσιασμό και πρωτότυπες ιδέες για την ζωή και την εξέλιξή του, σας προβληματίζει και σας δημιουργεί πονοκέφαλο ο παρορμητικός βιαστικός τρόπος που ενεργεί καθότι θεωρείται ότι κινδυνεύει κάθε φορά να παρασυρθεί σε πράξεις που υπερβαίνουν τις δυνατότητές του και θα απογοητευθεί πέφτοντας στην σκληρή πραγματικότητα. Κανείς όμως δεν έμαθε το μάθημά του αν δεν περάσει από διαδικασίες εμπειριών τέτοιων που να του κάνουν να καταλάβει πως στη ζωή χρειάζεται και σύνεση και μεθοδικότητα. Αποφύγετε λοιπόν να του υπαγορεύεται διαρκώς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει και αφήστε το να αναπτύξει την δική του κρίση η οποία τυγχάνει και επιφέρει και ατυχίες και αποτυχίες προκειμένου να μάθει και να ωριμάσει μέσα απ’ αυτές.

Σκορπιός – Ταύρος

Είστε πάντα σε προθυμία να του προσφέρετε μια σωστή συμβουλή και μια αξιόλογη συμπαράσταση κάθε φορά που νιώθει πως έχει ανάγκη να ακουμπήσει το σταθερό σας χέρι. Απολαμβάνει την βαθιά σας αφοσίωση και τη σιγουριά που προσφέρει η μεγάλη και ασφαλώς αγκαλιά σας. Κάποιες φορές βέβαια το διακρίνει μια ανυπομονησία και προσπαθεί να κάνει όσα περισσότερα πραγματικές του δυνατότητες και εκεί χρειάζεται η δική σας επέμβαση για να του δείξετε πως δεν χρειάζεται να ακολουθεί ρυθμούς που δεν του ταιριάζουν και πως το σωστό αποτέλεσμα έρχεται με υπομονή, σύνεση και επιμονή.

Σκορπιός – Δίδυμοι

Βασικά του χαρακτηριστικά, η περιέργεια η ευστροφία, η ανυπομονησία! Όλες οι προσπάθειές σας για να το κάνετε να σκεφτεί 2 φορές πριν μιλήσει δεν είναι δυνατόν να φέρουν αποτέλεσμα γιατί ο λόγος και η επικοινωνία για κείνο είναι τόσο απαραίτητα όσο και ο αέρας που αναπνέει. Θεωρείται λοιπόν εξ’ αρχής πως είναι κάτι τελείως διαφορετικό σαν χαρακτήρας από εσάς και δείξτε καλή θέληση να βρείτε τα κοινά σημεία επαφής μαζί του ώστε να του μεταβιβάσετε όσον το δυνατόν καλύτερα τα δυνατά σας σημεία που είναι η ισχυρή σας θέληση και ο προσγειωμένος σταθερός τρόπος σκέψης σας.

Σκορπιός – Καρκίνος

Οι συναισθηματικές σας διαθέσεις ταυτίζονται μ’ έναν πραγματικά μοναδικό τρόπο και μια δυνατή ψυχική σύνδεση υπάρχει μεταξύ σας. Η αφοσίωση και η ανάγκη του παιδιού αυτού από την δική σας πλήρη αφοσίωση είναι τα πιο ισχυρά καταπραϋντικά στην νευρική και ανασφαλή φύση τους. Σε εσάς βρίσκει τον φίλο, τον γονιό, τον γνήσιο υποστηρικτή που μπορεί να ακούει και να συμμερίζεται τα προβλήματά του. Η υπερπροστατευτικότητά σας δεν εκλαμβάνεται εδώ σαν καταπίεση αλλά είναι και το απολύτως ζητούμενο από το μικρό ευαίσθητο αλλά και απόλυτα κτητικό Καρκινάκι σας.

Σκορπιός – Λέων

Είστε πάντα πρόθυμος να του προσφέρετε μια σωστή συμβολή, να τους συμπαρασταθείτε αλλά και να συντρίψετε οτιδήποτε απειλεί την ηρεμία και την ευτυχία τους! Εκείνο όμως θέλει να τα κάνει όλα μόνο του! Έχει βλέπετε τρομερή αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία και θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει το θαυμασμό και το σεβασμό σας. Έτσι η καλή σας θέληση πρέπει να μπει στην άκρη και να ανασυρθεί μόνο όταν σας ζητηθεί γιατί κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ως καταπιεστικοί, αυταρχικοί γονείς που το μόνο σας μέλημα είναι τους περιορίσετε τον προσωπικό τους χώρο και να τους φορτίσετε συναισθηματικά ενώ βέβαια τα πραγματικά σας κίνητρα είναι τελείως διαφορετικά! Κατεβάστε λοιπόν τους τόνους, κάντε πίσω και θεωρείστε πως καμιά φορά υπάρχει και μια φυσιολογική διάσταση απόψεων μεταξύ γονιών και παιδιών, στην οποία τελικά δεν φταίει κανείς παρά το λεγόμενο χάσμα των γενεών!

Σκορπιός – Παρθένος

Είναι ευγενικό, ήσυχο και πολύ τακτικό πλασματάκι και δίνει πάντα μεγάλη σημασία στον τρόπο που του μιλάτε και στον τρόπο που του εκφράζετε τα συναισθήματά σας γιατί είναι πιθανό να νιώσει κάποιες στιγμές ότι το πνίγεται από αγάπη και ενδιαφέρον. Το ερευνητικό σας βλέμμα, η αυστηρή σας μορφή θα πρέπει να γλυκάνουν με το ευαίσθητο αυτό παιδάκι που έχει τόσο ευθιξία και υπευθυνότητα απέναντί σας! Εξ’ άλλου έχει κληρονομήσει από σας την ισχυρή σας θέληση και αποφασιστικότητα και βέβαια βασισμένο πάνω στην δική σας υποστήριξη μπορεί να αναπτύξει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες που θα ακολουθήσουν και θα το βοηθούν σε ολόκληρη τη ζωή του.

Σκορπιός – Ζυγός

Διακατέχεται από μία βαθιά αίσθηση δικαιοσύνης και ισορροπίας στις κινήσεις του και ξέρει πάντα πώς να εκφραστεί κατάλληλα ώστε να σας δώσει να καταλάβετε ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες του! Έχει ανάγκη από μεγάλη υποστήριξη και αγάπη από μέρους σας ειδικότερα σε φάσεις που δυσκολεύεται ν’ αντιμετωπίσει καταστάσεις όπου θα πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για την εξέλιξή του και το μέλλον του. Μετριάστε την αυταρχική σας συμπεριφορά και υιοθετήστε ένα πιο μαλακό τρόπο προσέγγισης αυτού του παιδιού, το οποίο δεν αντέχει τις δυνατές επιπλήξεις και την αυστηρή κριτική στο πρόσωπό του καθώς το παίρνει κατάκαρδα και δυσκολεύεται να το ξεχάσει μετά για πολύ καιρό.

Σκορπιός – Σκορπιός

Εκπέμπει στο ίδιο «μήκος κύματος» με εσάς και γι’ αυτό κατανοείται απόλυτα τις ανάγκες του και τις ιδιαίτερες ευαισθησίες του που ίσως να μην καταλαβαίνουν εύκολα οι υπόλοιποι του οικογενειακού σας περιβάλλοντος. Είναι χαρακτηριστικά τα σημαντικά προτερήματα αγωνιστικού χαρακτήρα της ψυχής του που κάνουν αίσθηση για την γενναιότητά τους αλλά και για τις ψυχικές τους ιδιότητες. Παραδειγματική επίσης είναι η αντοχή και η υπομονή του όταν βάλει ένα σκοπό για τον οποίο έχει πειστεί πως πρέπει οπωσδήποτε να πετύχει! Του αρέσει επίσης να αναζητά την ουσία και την ρίζα των πραγμάτων γι’ αυτό και σαν έφηβος είναι ιδιαίτερα σκεπτόμενος και από τα πλέον δύσκολα άτομα να παρασυρθεί σε κακοτοπιές και επικίνδυνες περιπέτειες.

Σκορπιός – Τοξότης

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε και πολύ για να καταλάβετε αυτό το παιδί μια και είναι απόλυτα ανοιχτό, εξωστρεφές και ενθουσιώδες. Δύσκολο βέβαια είναι να το συγκρατήσετε ώστε να μην μπλέκεται σε περιπέτειες και αταξίες μια και δεν δείχνει να παίρνει από λόγια και ενεργεί πάντα με ένα ξεχωριστό τρόπο με βάση τις προσωπικές του επιθυμίες και το αίσθημα ελευθερίας που μόνιμα το διακατέχει. Σαφώς, λοιπόν έχετε να δώσετε πολλές μάχες στην πορεία προς την ωρίμανσή του, όχι τόσο επειδή αρνείται να συγκεντρωθεί και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, όσο για το γεγονός πως θα σας κάνει πολλές φορές να αναπηδήσετε από αγωνία κι ανησυχία λόγω της επιπολαιότητας και της ανυπομονησίας που το οδηγούν σε παράτολμα εγχειρήματα!

Σκορπιός – Αιγόκερως

Υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ σας αλλά και πολλά κοινά βασικά σημεία που επιτρέπουν να αναπτυχθεί ένας ιδιαίτερος κώδικας επικοινωνίας! Σας θαυμάζει για την σταθερή σας δύναμη και την υπομονή σας και προσπαθεί να σας αντιγράψει και να σας ξεπεράσει αν είναι δυνατόν προκειμένου να κερδίσει την αποδοχή και το θαυμασμό σας. Θέτει φιλόδοξους ή και πολλές φορές μεγαλεπήβολους στόχους και δουλεύει μεθοδικά και πειθαρχημένα για να τον κατακτήσει. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να μαλώσετε ή να φωνάξετε σ’ αυτό το παιδί, που ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα ποια είναι τα όρια, και ποιες οι υποχρεώσεις του. Του λείπει βέβαια ο αυθορμητισμός και είναι περισσότερο διστακτικός από όσο πρέπει, μα μήπως και εσείς δεν είστε αρκετά καχύποπτοι απέναντι σε περιβάλλον και πρόσωπα τα οποία δεν γνωρίζετε;

Σκορπιός – Υδροχόος

Η υπερβολική σας αγάπη και το ενδιαφέρον, η τάση σας να θέλετε να έχετε λόγο για τα πάντα στη ζωή του, το στεναχωρεί και το κάνει ν’ αντιδρά επαναστατικά απέναντι στην «καταπιεστική» όπως λέει συμπεριφορά σας. Δεν είναι όμως «κακό» παιδί, απλά δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ανησυχίας σας για τις κακοτοπιές που παραφυλούν στη ζωή του και πεισματικά πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει όλα μόνο του. Χαλαρώστε, είναι ένα παιδί με ευρύτητα πνεύματος και με πραγματική αγάπη για εσάς και τους συνανθρώπους του γενικότερα. Υιοθετείστε μια φιλική συμπεριφορά απέναντί του και όχι διδασκαλική, και μετουσιώστε την σχέση γονέα παιδιού σε σχέση «ίσου – ίσον» για να καταφέρετε να σας αποδεχθεί και να σας ανοίξει την καρδιά του.

Σκορπιός – Ιχθύες

Διαβεβαιώστε το παιδάκι Ιχθύς πως είναι ότι πολυτιμότερο έχετε στη ζωή σας και πως ότι κι αν γίνει θα είστε για εκείνο διαθέσιμοι και έτοιμοι να κάνετε την μεγαλύτερη θυσία! Του αρέσει να ζει με όμορφα παραμύθια, να χάνεται μέσα στις ιστορίες των ηρώων του και να ζει φανταστικά ταξίδια, μακριά από την σκληρή καθημερινότητα του σχολείου και των υποχρεώσεων! Είναι γενικά καλόβολο, πονόψυχο και πολύ τρυφερό μαζί σας καθώς και με όλα τα οικεία πρόσωπα της ζωής του. Αναζητά την επιβεβαίωση και την ενθάρρυνση στα μικρά του βήματα και δέχεται καλοπροαίρετα την καθοδήγηση και τις υποδείξεις τόσο τις δικές σας όσο και των δασκάλων του. Να θυμάστε πως είναι απόλυτα εξαρτημένο από το ενδιαφέρον σας και την συνδρομή σας και πως κάθε αποσκίρτηση από αυτό που γνωρίζει, του δημιουργεί ζήλια και ανασφάλεια.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα