You and your Kid – Παρθένος

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
21/08/2022

Παρθένος – Κριός

Διακρίνεται για την θαυμάσια ενεργητικότητα, την αισιόδοξη διάθεση αλλά και για την καλή και δυνατή του υγεία που το κρατά μακριά από οποιαδήποτε ασθένεια ή αδυναμία. Συχνά θα προσπαθεί να σας εντυπωσιάσει με τα τολμηρά του εγχειρήματα όχι μόνο για να τραβήξει την προσοχή σας αλλά και γιατί νιώθει την ανάγκη να επιβεβαιώσει την αδυναμία που του έχετε με φιλιά και χάδια. Σαν μαθητής δεν είναι αμελείς ή αδύναμοι όπως νομίζεται, απλά είναι πολύ ατίθασα και ζωηρά για να μπορέσετε να τα οργανώσετε σε μια συγκρατημένη μελέτη, έτσι όπως εσείς νομίζετε! Αποφύγετε την δυσάρεστη κριτική και τις επιπλήξεις ενώπιον τρίτων προσώπων γιατί το Κριαράκι είναι πολύ περήφανο και πληγώνεται ανεπανόρθωτα όταν νιώσει ότι το απορρίπτουν σαν προσωπικότητα!

Παρθένος – Ταύρος

Με την πρώτη ματιά μοιάζει τόσο σοβαρό και ήσυχο, τόσο ευαίσθητο και ονειροπόλο που καταφέρνει ακόμα και εσάς τους ανθρώπους που δύσκολα, ξεφεύγουν από το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις τους και τα παρατάτε όλα για χάρη του, να του αφοσιώνεστε ολοκληρωτικά καλύπτοντάς του όλες τις ανάγκες, και τις αδυναμίες του. Παρόλη βέβαια την ευγένεια και τους καλούς τρόπους που το διδάσκεται από μικρό να έχει, γίνεται απότομο και νευρικό όταν πέσει στην αντίληψή του ότι χρειάζεται να σας διεκδικήσει συναισθηματικά αν δείξετε αγάπη για οποιοδήποτε άλλο ζωντανό ον πάνω στον πλανήτη. Σας διεκδικεί πεισματικά μόνο για τον εαυτό του και ευτυχώς έχει την ικανότητα να σας πείθει να του παρέχετε το ασφαλέστερο καταφύγιο αγάπης και φροντίδας στον μικρό του κόσμο. Την απέραντη αγκαλιά σας.

Παρθένος – Δίδυμος

Χαρούμενο και εγκάρδιο παιδάκι, έχει μεγάλες επικοινωνιακές ικανότητες και είναι εξαιρετικά κοινωνικό. Επικοινωνεί λοιπόν και μαζί σας με μια ιδιαίτερα ζεστή μορφή έκφρασης χωρίς όμως να γίνεται ποτέ πολύ διαχυτικό! Το αέρινο στοιχείο το οποίο κυριαρχεί στο χαρακτήρα του το ωθεί στο να βλέπει μόνο την ευχάριστη πλευρά των πραγμάτων και να αντιμετωπίζει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του με όχι και μεγάλη συνέπεια με αποτέλεσμα αυτό να σας αγχώνει και να σας δημιουργεί ανησυχίες για το πώς πρέπει να λειτουργήσετε ώστε να το βοηθήσετε να γίνει πιο υπεύθυνο! Αποφύγετε την περίπτωση του να επιτρέπετε ν’ αναλαμβάνει διαρκώς νέες δραστηριότητες γιατί ενθουσιάζεται εύκολα – έτσι ώστε να μην προλαβαίνει να ολοκληρώσει κάτι σωστά, όπως επίσης αποφασιστικά και σταθερά εξηγείστε πως πάντα προηγούνται οι μαθητικές του υποχρεώσεις από τις ποικίλες παρέες που κατά καιρούς σας εμφανίζει ή τα χόμπι και τα παιχνίδια που του αποσπούν την προσοχή από τη πρόοδο και την εξέλιξή του.

Παρθένος – Καρκίνος

Συναισθηματικά ευαίσθητο το παιδί Καρκίνος έχει αξιώσεις από τα άτομα που το περιβάλλον, να του δείχνουν την προσοχή και την αγάπη τους με κάθε τρόπο. Μαζί σας νιώθει πραγματικά να απολαμβάνει μια γνήσια και αληθινή σχέση αγάπης και θαλπωρής. Εμπιστεύεται απόλυτα το σταθερό και πρακτικό τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε τις καταστάσεις και ζητά την γνώμη σας κάθε φορά που νιώθει πως δεν είναι σίγουρο για τον εαυτό του. Βέβαια καμιά φορά το παρακάνετε με την σχολαστικότητά που σας διακρίνει και πιστεύετε πως με τις παρατηρήσεις θα το βοηθήσετε να βελτιωθεί, εκείνο όμως διακατέχεται από ένα πνεύμα ανεξαρτησίας και δεν συμφωνεί με τις κρίσεις τελειομανίας που σας πιάνουν. Την χρυσή τομή τελικά την βρίσκεται στην διάρκεια της εφηβείας όπου οι σχέσεις σας περνούν σ’ ένα πιο φιλικό επίπεδο, και το παιδί σας καταλαβαίνει πια πιο εύκολα, πως δεν έχετε το αλάνθαστο και πως είστε απλοί άνθρωποι αφοσιωμένοι στο να προσφέρουν τις πιο ειλικρινείς υπηρεσίες τους για να βρουν εκείνα την επιτυχία και την αναγνώριση στην ζωή τους.

Παρθένος – Λέων

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το κριτικό σας πνεύμα και οι διανοητικές σας ικανότητες θα διαγνώσουν πολύ νωρίς, πως το δυναμικό και ενθουσιώδες μικρό σας έχει εκπληκτικά έξυπνες ιδέες, αστείρευτη ενεργητικότητα και πως με τη δική σας σωστή καθοδήγηση μπορεί να εξελιχθεί σε μια περήφανη και αυτοδύναμη προσωπικότητα, αγαπητή και φιλεύσπλαχνη, ευαίσθητη στις ανθρώπινες αδυναμίες και ιδιαίτερα σε εσάς που τόσο απλόχερα το στηρίζετε και το βοηθάτε. Θέλει και προσπαθεί να έχει όσο το δυνατόν πι στενή σχέση μαζί σας, – ακόμα και όταν δεν του αρέσουν αυτά που του προσάπτετε – γιατί αναγνωρίζει πως η κριτική σας αν και σκληρή είναι πάντα καλοπροαίρετη και πως ο σεβασμός σας στο πρόσωπό του πάντα δεδομένη! Εξ’ άλλου οι διακριτικοί σας τρόποι δεν προκαλούν ποτέ το «υπερβολικό εγώ τους», το οποία εκφράζεται ανέμελα, με έναν ξεχωριστό, φιλόδοξο και άκρως υπερβολικό τρόπο!

Παρθένος – Παρθένος

Αυτό το έξυπνο μικρό διαθέτει μια ισχυρή δύναμη θέλησης και σκέψης και ξέρει τι ακριβώς θέλετε και χρειάζεστε αλλά και με ποιο τρόπο θα σας το προσφέρει για να σας ικανοποιήσει. Του διδάξατε αποτελεσματικά την πειθαρχία και του εμφυσήσατε την δύναμη να αντέχει τις αντιξοότητες που του παρουσιάζονται πετυχαίνοντας παράλληλα να μεγαλώνει ζητώντας πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τις προσπάθειές του! Υπάρχει έτσι πραγματικά μια γνήσια σχέση σεβασμού και υποστήριξης στο πρόσωπό σας που ακόμα και σε περιόδους που θα ανοίγει τα φτερά του για νέες κατακτήσεις έφηβος πια ή ακόμη και ενήλικας θα νιώθει πως εσείς είστε γι’ αυτό ο φύλακας άγγελός του!

Παρθένος – Ζυγός

Έχει έμφυτη την ικανότητα να γοητεύει τους γύρω του με την λάμψη της προσωπικότητάς του, την εξυπνάδα του και την καλοσύνη του! Είναι πάντα τόσο πρόθυμο να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί, στα αδέλφια του και στους φίλους του και τόσο επιδέξιο στο να κατευνάζει αντίθετες πλευρές που γίνεται εξαιρετικά δημοφιλή και κοινωνικά περιζήτητο. Θα προτιμούσατε βέβαια να είναι το ίδιο προσεκτικό και επιμελή και στο σχολείο του, μα θέλει ιδιαίτερη προσοχή από μέρους σας το πώς θα του κινήστε το ενδιαφέρον για μελέτη και ουσιαστική γνώση, μια και συνηθίζει να βλέπει το σχολείο όχι σαν χώρο όπου μπορεί ν’ αντλήσει μόρφωση αλλά σαν το καταλληλότερο χώρο για να αναπτύξει κοινωνικές γνωριμίες.

Παρθένος – Σκορπιός

Διακρίνεται για το ζωηρό του χαρακτήρα και για τα εξαιρετικά ψυχικά αποθέματα ενέργειας, ένα μεγάλο μέρος των οποίων διοχετεύει για να πετύχει την πλήρη και ουσιαστική σύνδεση με το οικογενειακό του περιβάλλον! Αποζητά αγάπη και φροντίδα καθώς και την διαβεβαίωση πως ακόμα κι αν δεν θεωρείται τα κατορθώματά του τέλεια δεν θα τα απορρίψετε αλλά θα του συμπαρασταθείτε και θα το παροτρύνεται να συνεχίσει με μεγαλύτερη δύναμη! Μην το απογοητεύεται κάνοντας αυστηρή κριτική γιατί δεν μπορεί εύκολα να την αποδεχθεί και στην προσπάθειά του, θα σας βγάλει αντίδραση και επιθετικότητα. Η προσέγγισή του, πρέπει να γίνεται με όσο πιο ήρεμο και γεμάτο αγάπη τρόπο έτσι ώστε να αποφεύγονται οι αντιπαραθέσεις που τόσο το πεισμώνουν…

Παρθένος – Τοξότης

Η ανέμελη ξέγνοιαστη ιδιοσυγκρασία του, δεν ταιριάζει εύκολα με τον πρακτικό και προσγειωμένο δικό σας τρόπο σκέψης! Λέξεις όπως ωράριο, προθεσμία, καθήκοντα είναι ξένες ως προς τον χαρακτήρα του και πραγματικά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από μέρους σας για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε και να βάλετε σε μια υποτυπώδη τάξη τον μικρό αντάρτη της ζωής σας! Δώστε του την δυνατότητα των αθλητικών δραστηριοτήτων και προτιμήστε αυτά να έχουν μια σχετική ένταση όπως ο στίβος, το μπάσκετ κ.λπ. Εκτιμήστε την αφοπλιστική του ειλικρίνεια όπως και την απέχθειά του για οτιδήποτε εμπεριέχει ρουτίνα ή μονοτονία! Τέλος πάρτε απόφαση πως δεν θα γίνει ποτέ τόσο συνεπής όσο εσείς και φροντίστε να του υπενθυμίζεται «τα πρέπει» της ζωής του ή βρείτε κάποιο εφευρετικό τρόπο για να μην τα ξεχνάει!

Παρθένος – Αιγόκερως

Είναι υπάκουο, εργατικό και προπάντων συνειδητοποιημένο πως κάνοντας μικρά και σταθερά βήματα θα κατορθώσει να πετύχει τους σαφείς αλλά και μεγαλεπήβολους στόχους τους οποίους από πολύ μικρό θέτει. Σας αισθάνεται πραγματικά σαν το έμπιστο και πλέον αξιόπιστο πρόσωπο στην ζωή του το οποίο μπορεί να βασιστεί και να ακουμπήσει στις δύσκολες στιγμές του. Και εσείς όμως θεωρείται πως το μικρό σας αξίζει την εμπιστοσύνη σας και κάνετε τα πάντα για να το τροφοδοτήσετε με αγάπη, στοργή, ενθάρρυνση. Να θυμάστε πως σπάνια ζητάει ανοιχτά την βοήθειά σας και μόνο όταν έχει εξαντλήσει όλα τα δικά του προσωπικά όρια προσπαθειών γι’ αυτό να είστε σε επιφυλακή τα δύσκολα διαστήματα των εξετάσεών του π.χ. για να μην σας καταρρεύσει από υπερπροσπάθεια!

Παρθένος – Υδροχόος

Είναι πανέξυπνο, ευρηματικό, απεχθάνεται τα συνηθισμένα παιχνίδια και τα μονότονα πρόσωπα καθώς αναζητά διαρκώς νέες εμπειρίες και συγκινήσεις! Θα τα βρείτε δύσκολα στην περίπτωση που αποφασίσετε να μην λαμβάνετε σοβαρά την γνώμη τους για οτιδήποτε τους αφορά μια και κατά βάση είναι αγύριστα κεφάλια όταν τους καρφωθεί μια ιδέα στο μυαλό. Δε συμβιβάζονται εύκολα και δεν είναι από τα παιδιά που υποχωρούν και υπομένουν καταστάσεις που τα ενοχλούν. Περιορίστε την συντηρητική σας επιφυλακτική στάση απέναντι στις ιδιότυπες ιδέες που κατά καιρούς θα σας αναπτύσσει γιατί έλκετε απ’ οτιδήποτε πρωτοποριακό, που έχει προοπτικές αν δεν θέλετε βέβαια να σας χαρακτηρίσει «παλαιών αρχών» και να απομακρυνθεί.

Παρθένος – Ιχθύες

Μπορεί να είναι το πιο γλυκό και υπάκουο παιδί στον κόσμο, του λείπει όμως η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητα γι’ αυτό και έχει μεγάλη ανάγκη την παρουσία και μάλιστα με μεγάλες δόσεις αγάπης, τρυφερότητας και φροντίδας. Δώστε έμφαση στις αυξημένες συναισθηματικές του ανάγκες και μην το παρακάνετε με την σχολαστικότητα και την τάση σας να τα θέλετε όλα τέλεια. Καλλιεργείστε του την βεβαιότητα πως είστε πάντα δίπλα του ότι κι αν χρειαστεί αλλά ενθαρρύνετέ το κιόλας να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να λέει την γνώμη του ακόμα και όταν δεν είναι και σίγουρο πως θα τα καταφέρει. Είναι σημαντικό γι’ αυτό να έχει την αποδοχή σας και να νιώθει πως δεν το αντιμετωπίζετε με αυστηρό κριτικό ύφος ακόμα και όταν δεν καταβάλει επίπονες προσπάθειες.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα