You and your Kid – Λέων

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
25/07/2022

Λέων – Κριός

Από μωρό παιδί το Κριαράκι διακρίνεται για την ελκυστική, ανεξάρτητη και πνευματώδη ιδιοσυγκρασία του! Με μια καταπληκτική ενεργητικότητα αρχίζει να μιλάει και να περπατάει νωρίς και σας τρελαίνει με τα κόλπα και τα καμώματά του! Γνήσιος συμπαραστάτης του στα πρώτα του βήματα συνεχίζετε να το στηρίζετε και στην υπόλοιπη πορεία του ενισχύοντας τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθησή του κάθε φορά που το έχει ανάγκη. Και εκείνο όμως αναγνωρίζει στο πρόσωπό σας τον έξυπνο και δραστήριο γονιό και φίλο και αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια για το μέλλον του και την εξέλιξή του. Μια από τις καλύτερες και πιο δυναμικές σχέσεις κατανόησης και αμοιβαίου σεβασμού αναπτύσσεται μεταξύ σας χωρίς να λείψουν στο ενδιάμεσο και οι απαραίτητες εκδηλώσεις στοργής και τρυφερότητας.

Λέων – Ταύρος

Οι έντονες ευαισθησίες του και ο χουζούρικος τρόπος που προτιμά να κινείται απαιτούν από εσάς έναν διπλωματικό τρόπο συμπεριφοράς απέναντί του. Χρησιμοποιήστε με ήρεμο τρόπο, λογικά επιχειρήματα για να του εξηγήσετε πως δεν μπορούν πάντα όλοι να το περιμένουν να τελειώσει τις εργασίες του ή τα όποια καθήκοντά του προσπαθώντας ν΄ αγγίξει την τελειότητα γιατί απλά δεν έχουν όλοι τους ίδιους αργούς ρυθμούς. Επίσης προσέξτε την τάση του να εξαρτάται συναισθηματικά τόσο πολύ από εσάς, γιατί ναι μεν, είναι βολικό όταν πρόκειται για μικρές ηλικίες, γίνεται όμως επικίνδυνο στην περίοδο της εφηβείας όπου η στάση σας πρέπει να είναι παρατηρητική και όχι ελεγκτική απέναντί του, γιατί τότε η περίπτωση του να ψυχραθείτε είναι μεγάλη, και οι εξωοικογενειακοί επικίνδυνοι παράγοντες παραμονεύουν…

Λέων – Δίδυμοι

Διαθέτει εκπληκτικά χαρίσματα ευφυίας και εξυπνάδας καθώς επίσης και ιδιαίτερα ανεπτυγμένες δημιουργικές ικανότητες τις οποίες όχι μόνο αντιλαμβάνεστε πολύ νωρίς αλλά τις ενισχύετε με κάθε τρόπο έτσι ώστε να έχει μια επιτυχή πορεία ζωής, κοινωνική πρόοδο αλλά και διάκριση για τα επιτεύγματά του. Προικισμένο με δύναμη ενάντια στις αντιξοότητες, ξεπερνά τα εμπόδια χάρη στους σωστούς διπλωματικούς χειρισμούς αλλά και χάρη στην πλήρη υποστήριξη και τόνωση της προσωπικότητάς του από το σταθερό, άφοβο και γενναίο χέρι βοήθειάς σας που είναι πραγματικά κοντά του όποτε το χρειαστεί! Είναι βέβαια κάποιες φορές αρκετά ανήσυχο και νευρικό αλλά με τις διαρκείς επιβεβαιώσεις αγάπης και υποστήριξης που του παρέχετε γρήγορα ησυχάζει και ξαναγίνεται το εύθυμο, αισιόδοξο μωρό σας.

Λέων – Καρκίνος

Πώς να μην έχετε τρομερή αδυναμία σ΄ αυτό το γλυκό, ευαίσθητο παιδάκι που πάνω απ΄ όλα δείχνει πόσο μα πόσο πολύ σ΄ αγαπά; Στα μάτια του είστε ο ήρωάς του σ΄ αυτή τη ζωή, ο άνθρωπος που πάνω από όλα νιώθει ότι το καταλαβαίνει και το υποστηρίζει και έχει πάντα μια γλυκιά κουβέντα να του πει και μια τεράστια αγκαλιά για να το κανακέψει! Η εξάρτησή του από τις πολύ στενές οικογενειακές σχέσεις σας δίνει την δυνατότητα να του δημιουργήσετε πρότυπα δυναμικών προσωπικοτήτων και έτσι να ξεπεράσει πιο εύκολα την φυσική δειλία που το διακρίνει ώστε να εντείνει τις προσπάθειές του, αποδίδοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Μην απορείτε λοιπόν όταν συχνά το βλέπετε να προσπαθεί να σας αντιγράψει και να συμπεριφερθεί όπως εσείς! Απλά θεωρεί ότι το πιο κοντινό δραστήριο και δυναμικό πρότυπο είστε Εσείς.

Λέων – Λέων

Δύναμη, χαρά και αισιοδοξία πηγάζει μέσα από αυτή τη σχέση με το παιδί σας. Διαθέτει την εξαιρετική ικανότητα να ανταποκρίνεται με αγάπη και τρυφερότητα στο κάλεσμά σας και αυτό είναι η καλύτερη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για σας! Μαζί λατρεύεται τις χαρές της ζωής παίζετε και γελάτε, ξαναγίνεστε παιδί και ζείτε μαζί του από την αρχή, τα δικά σας παιδικά, νεανικά χρόνια. Σαν μαθητές τείνουν να προσπαθούν πολύ για να ξεχωρίσουν από το πλήθος και να κερδίσουν το θαυμασμό δασκάλων και γονιών! Μην θυμώνετε όταν κάποιες φορές γίνονται ανυπόμονα ή και επίμονα για κάποια πράγματα που σας ζητούν! Θυμηθείτε πως είναι έντονες προσωπικότητες και εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους παθιασμένα και με άκρατο ενθουσιασμό. Μήπως και εσείς με τα χρόνια δεν μάθατε να συγκρατείστε και να αυτοπεριορίζεστε;

Λέων – Παρθένος

Η ήρεμη, προσεκτική συμπεριφορά του μικρού Παρθένου δίνει πολλές φορές την εντύπωση πως πρόκειται για κάτι μέτριο σαν συμπεριφορά και σαν αντίληψη! Κι όμως δεν είναι καθόλου έτσι γιατί πρόκειται για παιδιά τα οποία κρατούν προσεκτικά κρυμμένα τα ιδιαίτερα ταλέντα τους και όταν έρθει η ώρα να τα εμφανίσουν, φυσικά προκαλούν εκπλήξεις. Η ικανότητα της αναλυτικής σκέψης και της τρομερής παρατηρητικότητας τα καθιστούν στους υποδειγματικούς μαθητές και μάλιστα διαπρέπουν στα πρακτικά μαθήματα που βρίσκουν ότι τους είναι χρήσιμα και στην πρακτική πλευρά της ζωής. Μην ανησυχείτε λοιπόν αν νομίζετε πως είναι πολύ συνεσταλμένο ή επιφυλακτικό, απλά πρόκειται για την σπάνια περίπτωση παιδιού που ξέρει να διαχωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, είναι σωστά επιλεκτικό, είναι με δύο λέξεις νοικοκυρεμένο και σοβαρό.

Λέων – Ζυγός

Έχει το μοναδικό ταλέντο να κατακτά τους άλλους με το ωραίο του χαμόγελο αλλά και με την ήρεμη ευγενική του συμπεριφορά, ενώ αποζητά την αρμονία και την ισορροπία τόσο μέσα στο σπίτι του όσο και έξω από αυτό. Θα παρατηρήσετε ότι συχνά ταλαντεύεται μεταξύ δύο πραγμάτων που θέλει να κάνει ή δύο αποφάσεων που πρέπει να πάρει και δεν καταφέρνει να σταθεροποιηθεί εύκολα χωρίς να το μετανιώσει! Έχει πραγματικά την ανάγκη να το καθοδηγήσετε για να νιώσει πως μπορεί να στηριχτεί άφοβα πάνω στη δική σας γνώμη, και πως τέλος – τέλος δεν είναι και φοβερό αν κάποιες φορές διαλέξει το λάθος μονοπάτι, εφ’ όσον είστε εσείς δίπλα του να το στηρίξετε και να το βοηθήσετε να το ξεπεράσει.

Λέων – Σκορπιός

Ένα σύνθετος χαρακτήρας, μια πολύπλευρη προσωπικότητα, προικισμένη με πολλά και περίπλοκα στοιχεία συχνά σας βάζει σε σκέψεις για το πώς θα ήταν καλύτερα να αντιδράσετε με αυτό το παιδί. Έχει έντονη συναισθηματικότητα, στεναχωριέται εύκολα αν το μαλώσετε ή το προσβάλετε ενώ απ’ την άλλη μπορεί να επιδείξει ένα τρομερό πείσμα και μια απίστευτη αγωνιστικότητα αν θελήσει να επιτύχει κάτι που θεωρεί σημαντικό! Ο καλύτερος τρόπος είναι να πάτε με τα νερά του! Αφήστε το να πιστεύει πως είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο να αποφασίσει και να κινηθεί όπως πιστεύει καλύτερα και την κρίσιμη μα κατάλληλη που θα καταλάβετε πως ενδόμυχα ζητά την βοήθειά σας θα επεμβαίνει και θα δώσετε τη σωστή κατεύθυνση με ήμερο μα σταθερό και αποφασιστικό τρόπο. Θυμηθείτε πως δείχνει μα δεν είναι ούτε τόσο σίγουρο, ούτε τόσο δυνατό!!!

Λέων – Τοξότης

Έχει την περιπέτεια, την αταξία αλλά και την γενναιοδωρία στο αίμα του. Σπάνια θα κατορθώσετε να βρείτε ησυχία εκτός ίσως από τις ώρες που κοιμάται! Τις υπόλοιπες στριφογυρίζει σα σίφουνας, σας πνίγει με τις χιλιάδες ερωτήσεις και απορίες που του γεννιούνται στο μυαλό ανά δευτερόλεπτο και βέβαια εσείς καμαρώνεται για το έξυπνο, ζωηρό, δημιουργικό παιδί το οποίο μεγαλώνετε. Δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προβλήματα μαζί του, εκτός ίσως από κάποιες διαφωνίες που θα προκύψουν σε θέματα οργανωτικότητας της μελέτης του, και γενικότερα των καθηκόντων τα οποία συνηθίζει να παραμελεί κάθε φορά που βρίσκει κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον να αποσπά την προσοχή του.

Λέων – Αιγόκερως

Διαθέτετε ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο να προσεγγίζετε και να καλύπτετε το παιδί σας με απλόχερη φροντίδα και αγάπη! Το σπουδαιότερο όμως είναι πως το συγκεκριμένο παιδάκι χρειάζεται συνεχώς την επιβεβαίωση και την ενθάρρυνση από εσάς κυρίως στην προσπάθειά του να κοινωνικοποιηθεί ή να ενταχθεί στο περιβάλλον της μαθητικής κοινότητας γιατί είναι από φύση ντροπαλό, αρκετά κλειστό και δυσκολεύεται να αποχωριστεί το οικείο περιβάλλον του σπιτιού του όσο τίποτα άλλο. Ευτυχώς η διάθεσή του είναι πάντα ενθουσιώδεις και δυναμική έτσι ώστε να νιώθει τη σιγουριά πως αυτό που του προτείνετε είναι σίγουρο και ασφαλές και δεν εμπεριέχει κινδύνους που μπορεί να το εκθέσουν.

Λέων – Υδροχόος

Το μικρό περίεργο αλλά και πανέξυπνο παιδάκι σας δεν είναι και ότι πιο εύκολο για να μπει σε μια σειρά και τάξη όσον αφορά την διατροφή του, τον ύπνο του και γενικότερα όλες τις καθημερινές του δραστηριότητες. Δεν αποδέχονται τα κατεστημένα προγράμματα του οικογενειακού προγραμματισμού και θα σας εκπλήξει με τις περίεργες ώρες που θα επιλέγει για να παίξει ή για να κοιμηθεί. Πρέπει λοιπόν κατά βάση να κινηθείτε γύρω από τους προσωπικούς του ρυθμούς και να προσπαθήσετε με διπλωματικό τρόπο και κάνοντας χρήση της ευαισθησίας και φιλότιμης καρδιάς του να το εντάξετε μέσα στα πλαίσια τα οποία πρέπει να κινείται χωρίς όμως να αισθανθεί απότομα ότι το καταπιέζεται ή ότι του στερείτε το δικαίωμα της επιλογής.

Λέων – Ιχθύες

Ήσυχο, τρυφερό απίστευτα στοργικό παιδάκι νιώθει την ανάγκη να ζει σε ένα σταθερό και ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον, πολύ κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα και στα γνώριμα και οικεία κατατόπια. Καλόβολο και προσαρμοσμένο ζητά από σας την ενίσχυση της προσωπικότητάς του με ενθάρρυνση και παρότρυνση στην ανάληψη πρωτοβουλιών, χωρίς όμως να ξεχνάτε πως δεν αντέχει σε ιδιαίτερα μεγάλη πίεση και πως τα βήματα που κάνετε μαζί του πρέπει να είναι σιγανά και μετρημένα. Κατανοείτε την φυσική του δειλία και με υπομονή εμφυσήστε πάνω από όλα εμπιστοσύνη στον εαυτό του και περηφάνια για οτιδήποτε καταφέρνει να κάνει μόνο του.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα