You and your Kid – Κριός

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
09/04/2022

Κριός – Κριός

Η ενεργητικότητα, η αισιοδοξία και το απίστευτο θάρρος σας μεταφέρονται με μοναδικό τρόπο στο μικρό ζωηρό σας Κριαράκι! Στην δημιουργική του προσωπικότητα υπάρχει βέβαια επαναστατική και ατίθαση συμπεριφορά εφόσον νιώθει πως είναι γεννημένο για να τραβά μπροστά και να τα δοκιμάζει όλα πρώτο, γι΄ αυτό προσέξτε ιδιαίτερα τα ζωηρά νηπιακά του χρόνια να είναι πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα σας προς αποφυγήν μικροατυχημάτων που έλκει λόγω της βιασύνης και της ανυπομονησίας του! Να έχετε επίσης υπ΄ όψιν σας πως σαν έφηβοι αναπτύσσουν μια ιδιαίτερα φιλοπόλεμη, αντιδραστική συμπεριφορά, όπου θα πρέπει να επιστρατεύσετε όλη την καλή σας διάθεση και υπομονή για να μην έρθετε στην δύσκολη θέση να επιβάλλετε απαγορεύσεις όπου θα σας φέρουν σε διάσταση.

Κριός – Ταύρος

Ένα γλυκό, ήρεμο ευαίσθητο παιδάκι κινείται σε διαφορετικούς ρυθμούς από τους δικούς σας που θα πρέπει από νωρίς να καταλάβετε πως με το να το πιέσετε δεν θα καταφέρετε και πολλά, εκτός από το να σας νιώσει καταπιεστικούς απέναντί του! Αφήστε το να αναπτύξει τις δικές του πρωτοβουλίες και να θεσπίζει τα δικά του χρονοδιαγράμματα που δεν πρέπει να του τα αλλάζετε ειδικότερα αν αφορούν την διατροφή του. Επειδή είναι δύσκολο, αν βάλει κάτι στο μυαλό του, να του αλλάξετε γνώμη προτιμήστε με την ειλικρίνεια που σας διακρίνει να του εξηγείτε επ΄ ακριβώς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Μην του θυμώνετε και να μην του φωνάζετε γιατί αν το αγχώσετε δεν θα μπορέσει εύκολα να ξεφύγει από την σύγχυση και το άγχος της βιασύνης που του προκαλείται. Θυμηθείτε το μύθο του Αισώπου: Ο λαγός με την χελώνα. Ο λαγός ήταν ο γρήγορος, η χελώνα όμως νίκησε με την σταθερότητα και την επιμονή της.

Κριός – Δίδυμοι

Χρειάζεται πολύ κουράγιο και υπομονή από μέρους σας για να παρακολουθήσετε την γρήγορη ανάπτυξη, την φυσική περιέργεια και την υπερβολικά μεγάλη ενεργητικότητα του παιδιού σας. Πολλές φορές θα νιώσετε κούραση απ΄ το συνεχή βομβαρδισμό ερωτήσεων που θα σας κάνει προκειμένου να χορτάσει το εύστροφο και αεικίνητο πνεύμα του. Προσοχή στην νευρικότητα που το διακατέχει συχνά, όταν δεν είναι απασχολημένο με κάτι δημιουργικό, μια και η δική σας φύση είναι επίσης ευέξαπτη και νευρική και μπορεί να νιώσει ότι το μαλώνετε ή το απορρίπτετε! Φροντίστε να διοχετεύει την ενέργειά του στον αθλητισμό ή στο διάβασμα ή ακόμα και με συντροφιές συνομηλίκων του που θα το κρατούν διαρκώς απασχολημένο.

Κριός – Καρκίνος

Θέλει να του ανήκετε ολοκληρωτικά και κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό για να τραβά την προσοχή σας για να ασχολείστε συνέχεια μαζί του. Οι προσπάθειές σας να το ενθαρρύνετε να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να κάνει μόνο του πράγματα θα πέφτουν στο κενό γιατί νιώθει και είναι απόλυτα εξαρτημένο από τα γνώριμα αγαπημένα πρόσωπα που το περιβάλλουν και κυρίως με την μητέρα του. Είναι πραγματικά διαφορετικό παιδί από αυτό που θυμάστε να ήσασταν εσείς στην ηλικία του και θα χρειαστεί προσπάθεια από μέρους σας να πλησιάσετε την ευαίσθητη αλλά και συνάμα επιθετική εικόνα που παρουσιάζει για να καλύψει τους φόβους και τις ανασφάλειές του. Περιορίστε την τάση σας να θέλετε να ανεξαρτητοποιηθεί νωρίς και φροντίστε να είστε πάντα δίπλα τους, με κατανόηση και στοργή γιατί εύκολα παρασύρονται ειδικά στην εφηβεία λόγω της ευάλωτης αλλά και παρορμητικής φύσης τους.

Κριός – Λέων

Ευτυχώς που είστε άνθρωπος της δράσης και σας αρέσει να διοχετεύετε τον εαυτό σας σε δυναμικά και έντονα παιχνίδια, ειδάλλως θα σας έβγαζε νοκ-άουτ γρήγορα απ΄ την απίστευτη ζωντάνια και δραστηριότητα που αναπτύσσει ένα τέτοιο παιδάκι. Ανυπόμονο και πολύ περήφανο πρέπει διαρκώς να του επιβεβαιώνετε την χάρη και την εξυπνάδα που διαθέτει μια και οι στόχοι του θα είναι πάντα εξαιρετικά υψηλοί. Δείξτε αποφασιστικότητα και θέστε ξεκάθαρα όρια των υποχρεώσεων αλλά και των δικαιωμάτων του έτσι ώστε να γνωρίζει από νωρίς μέχρι πού μπορεί να φτάσει χωρίς να νιώθει ότι πρέπει να σας ανταγωνίζεται για να σας ξεπεράσει γιατί κάτι τέτοιο θα το έκανε δυστυχισμένο!

Κριός – Παρθένος

Ένα ντροπαλό και ήσυχο παιδάκι, ευγενικό αλλά ιδιαίτερα επιφυλακτικό με τους ανθρώπους που δεν γνωρίζει καλά, χρειάζεται την δική σας συμπαράσταση για να νιώθει άνετα και να μην παίρνει αμυντική στάση απέναντι στη ζωή και τους ανθρώπους. Μην απαιτείτε απ΄ αυτό να αναπτύσσει δραστηριότητες που δεν το ευχαριστούν και που δεν ανταποκρίνονται στις δικές του επιθυμίες! Προτιμά ν΄ ασχολείται με πρακτικά, κατασκευαστικά παιχνίδια και εξωσχολικές δραστηριότητες παρά με έντονα σπορ ή ομαδικές δραστηριότητες που το εκθέτουν απότομα σε πολύ κόσμο. Σίγουρα είναι πολύ διαφορετική η ιδιοσυγκρασία του από την δική σας γι΄ αυτό απλά προσπαθήστε ν΄ ακολουθείτε εσείς τις δικές του κατευθύνσεις και όχι εκείνο τις δικές σας επιθυμίες.

Κριός – Ζυγός

Τρυφερό και ιδιαίτερα συμπαθητικό, γλυκό παιδάκι χρειάζεται την πλήρη αφοσίωση και προστασία από το κοινωνικό του περιβάλλον για να αναπτύξει τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που είναι προικισμένο! Δεν αντέχει τις έντονες καταστάσεις γι΄ αυτό φροντίστε να μετριάσετε την φυσική σας βιασύνη και ανυπομονησία όταν του μιλάτε γιατί είναι πιθανόν να το αγχώνετε και να δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Είναι εξάλλου απόλυτα συνεργάσιμο όταν μεγαλώνει σ΄ ένα ήρεμο, αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον. Να θυμάστε πως έχει μεγάλη ανάγκη την παρουσία σας και δεν του αρέσει να μένει μόνο για πολλή ώρα ακόμα και όταν είναι απασχολημένο με κάποια προσωπική δημιουργική δραστηριότητα!

Κριός – Σκορπιός

Μικρός εξερευνητής κεντρίζεται μόνο με πολύπλοκα παιχνίδια και δραστηριότητες που χρειάζεται να καταβάλει προσπάθεια, και αγώνα μέχρι να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς την νίκη. Τα απλά και τα εύκολα του προκαλούν ανία και βαριέται γρήγορα. Περιορίστε την τάση σας να βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα γιατί είναι πολύ ευαίσθητο στην κριτική και μάλιστα την άδικη και την αντιμετωπίζει με ακραία επιθετικό τρόπο! Είναι ανεξάρτητο και θέλει πολλές προσωπικές ελευθερίες για να εκφραστεί και είναι προτιμότερο να μην εισβάλλετε στις επιθυμίες και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει γιατί κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε το απίστευτο πείσμα του και την απόρριψή του σε περιόδους που μάλιστα είναι ευάλωτα να παρασυρθούν όπως π.χ. στην εφηβεία.

Κριός – Τοξότης

Όση ενεργητικότητα και δυναμισμό και να διαθέσετε σαν γνήσιος Κριός, θα έρθει η ώρα που θα σηκώσετε τα χέρια ψηλά απ΄ την αδυναμία να αντεπεξέλθετε στην ζωηράδα και την φυσική κατάσταση αυτού του παιδιού! Φροντίστε από πολύ μικρό να το προωθήσετε σε αθλητικές δραστηριότητες και σπορ έντονης δράσης και κατασκευάστε μια εικόνα για το σχολείο που να το παρουσιάσετε σαν παιχνίδι, χωρίς πολλές υποχρεώσεις και αφήστε το να οργανώσει μόνο του το χρόνο μελέτης χωρίς πολλές επεμβάσεις του τύπου «πρέπει να κάνεις αυτό» ή «το άλλο» γιατί κινδυνεύετε να αντιπαθήσει όχι μόνο το σχολείο αλλά και οτιδήποτε άλλο περιέχει την λέξη «πρέπει»!

Κριός – Αιγόκερως

Ευτυχώς που ο ζήλος σας για την όσο γίνεται καλύτερη διαπαιδαγώγηση του παιδιού σας παίρνει σάρκα και οστά με το μικρό, πρόθυμο και απόλυτα πειθαρχημένο παιδάκι. Αρκεί βέβαια να αντιλαμβάνεστε έγκαιρα πού πρέπει να υποχωρήσετε και πού όχι! Υπεύθυνο και συγκροτημένο θα ακολουθεί πιστά τους κανόνες που θα θεσπίσετε με θέληση και υπομονή για να έχει πάντα την αποδοχή και την επιβράβευσή σας. Ενθαρρύνετέ το να αναλαμβάνει δικές του πρωτοβουλίες και μην παρασύρεστε με το να το κάνετε εσείς για λογαριασμό του γιατί κινδυνεύετε να του κόψετε τα φτερά προς την δική σας χειμαρρώδη παρουσία και να αδυνατεί να αναπτύξει αυτοδύναμη προσωπικότητα.

Κριός – Υδροχόος

Σίγουρα η συνεχή παρακολούθηση και η υπερβολική παρέμβαση με χαρακτήρα έντονο καθοδηγητικό θα σας δημιουργήσει πρόβλημα με το κοινωνικό αλλά και επαναστατικό πνεύμα του βλασταριού σας. Είναι εξίσου εγωιστές όπως και εσείς με την διαφορά ότι διαθέτουν και τρομερό πείσμα που πολλές φορές θα σας φέρει σε απόγνωση. Χαλαρώστε, σκεφτείτε πολύ πριν του μιλήσετε, μετριάστε την αυταρχικότητά σας και δώστε του άπλετο χώρο να διευρύνει τους ορίζοντές του με τον τρόπο που εκείνο θα επιλέξει. Δώστε του την δυνατότητα να συναναστρέφεται με συνομηλίκους του, καλέστε φίλους του στο σπίτι και αφήστε τους να συνδιαλλαγούν και γενικά κάντε ότι μπορείτε που να δηλώνει ότι σκοπός σας δεν είναι ο περιορισμός του αλλά το ενδιαφέρον σας και η προστασία του.

Κριός – Ιχθύες

Καλόβολο και μαλακό παιδάκι, προσαρμόζεται κάθε φορά στα προγράμματά σας χωρίς ιδιαίτερες αντιρρήσεις και αναστεναγμούς. Η εξαιρετική τους φαντασία εξάλλου τα τοποθετεί σ΄ έναν δικό τους μαγικό, ονειρικό κόσμο που όπως συχνά θα καταλάβετε είναι δύσκολο να παρέμβετε. Φανταστικοί φίλοι, σχέδια και γεγονότα είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς του που το βοηθούν όμως να αντεπεξέλθει στις συνθήκες της ζωής του. Μην διανοηθείτε να πιέσετε με φωνές και ένταση αυτό το παιδάκι, κρατήστε την οξυθυμία σας για οτιδήποτε άλλο, και χειριστείτε το μόνο με αγάπη, φροντίδα και απέραντη στοργή, προτρέποντας και ενθαρρύνοντας μαλακά κάθε φορά να κάνει τις δικές του επιλογές.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα