You and your Kid – Καρκίνος

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
28/06/2022

Καρκίνος – Κριός

Δίνετε πραγματικά το καλύτερο κομμάτι του εαυτού σας και ανατρέφετε το παιδί σας με στοργή, προστασία και αγάπη που όμως συχνά η στάση σας αυτή παίρνει διαστάσεις υπερβολικές και το πνίγετε από ανησυχία και υπερπροστασία. Το παιδάκι αυτό δεν συνηθίζει να δέχεται εύκολα όρια ούτε στις δραστηριότητές του, ούτε στις σχέσεις του. Συχνά θα το παρακολουθείτε να κάνει καινούργια ξεκινήματα, ν΄ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα σας τρομάζουν και παρ΄ όλη την δική σας πρόθεση να του έχετε μια ήρεμη και στρωμένη ζωή, εκείνο θα επιμένει να τα ανατρέπει όλα και να μην αντιλαμβάνεται ότι έτσι σας απογοητεύει. Παρακολουθήστε λοιπόν διακριτικά την ζωηρή και δραστήρια αυτή προσωπικότητα, εκθέστε της τους κινδύνους και πάρτε απόφαση πως αν δεν πέσει δεν θα μάθει και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι΄ αυτό.

Καρκίνος – Ταύρος

Ένα γλυκό, ήσυχο, ευαίσθητο παιδάκι που απολαμβάνει ιδιαίτερα τα χάδια και την αγκαλιά σας και φυσικά αρέσκεται όπως και σεις στο να έχει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή κοντά στους αγαπημένους του ανθρώπους, κοντά στα γνώριμα και οικεία κατατόπια. Όσο μεγαλώνει δείχνει να αποκτά ιδιαίτερη αδυναμία στο καλό φαγητό, στο ανέμελο χουζούρι στην αγαπημένη του γωνιά, στο δωμάτιό του και δεν είναι καθόλου πρόθυμο για εξω-οικογενειακές περιπέτειες αν και εφόσον βέβαια δεν υπερβείτε τα όρια πίεσης απέναντί του που αφορούν το διάβασμα και την απόδοσή του στο σχολείο! Δεν φημίζεται εξάλλου για την γρηγοράδα του και την καλή του θέληση στο συγκεκριμένο κομμάτι των υποχρεώσεών του, και αυτό, είναι ίσως κάτι που θα σας φέρει αρκετές φορές σε κόντρα μεταξύ σας. Σκεφτείτε όμως απλά και θυμηθείτε πως ανταποκρίνεται καλύτερα σ΄ αυτά που του ζητάτε, όταν έχει κίνητρα για να αποκτήσει κάτι που το ενδιαφέρει πολύ. Δεν έχετε λοιπόν παρά να του το υποσχεθείτε, δίνοντάς του και ένα σχετικό χρονικό περιθώριο και πραγματικά η προθυμία του θα σας καταπλήξει.

Καρκίνος – Δίδυμοι

Θα σας καταπλήξει η ζωντάνια και η ευφορία του όπως επίσης και η διάθεσή του να γελά και να παίζει με όλον τον κόσμο! Μεγαλώνοντας δίπλα σας και αισθανόμενο την ασφάλεια και τη στοργή που απλόχερα του προσφέρετε θα ανακαλύψετε πως ο μικρός εξερευνητής γίνεται πιο υπεύθυνος και πιο ώριμος από αυτό που αρχικά νομίζατε. Το γεγονός ότι δείχνει ανεξάρτητο και περίεργο, με τάσεις να απομακρύνεται από το οικογενειακό περιβάλλον δεν σημαίνει πως του είστε αδιάφοροι! Απλά είναι τόσο ανήσυχο και ανυπόμονο να επικοινωνήσει και να γνωρίσει τη ζωή που το κάνει με τρομερή θέληση και θάρρος, πράγματα που εσάς σας φοβίζουν και σας δημιουργούν μια μόνιμη ανησυχία γι΄ αυτό. Επιμείνετε στο να αποκτήσουν αυτοπειθαρχία και μεθοδικότητα σ΄ αυτά που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας και μην πέφτετε στην παγίδα να αποτελειώνετε εσείς αυτά που παρατάνε μισοτελειωμένα σε διάφορες γωνιές του σπιτιού…

Καρκίνος – Καρκίνος

Υπάρχει μια πλούσια συναισθηματική ροή μεταξύ σας και νιώθετε πως αυτό το παιδί σας στηρίζει και σας καταλαβαίνει. Η αίσθηση ψυχικής ταύτισης και η ανταλλαγή τρυφερότητας και στοργής μεταξύ σας, συχνά θα γίνεται αιτία συζητήσεων στο οικογενειακό σας περιβάλλον!! Προσέξτε μόνο στην περίπτωση που υπάρξει και νέο μέλος στην οικογένειά σας γιατί τα παιδάκια – καρκίνοι εκτός από απόλυτα προσκολλημένα στην οικογένεια είναι και τρομερά ζηλότυπα και κτητικά απέναντι σ΄ οποιονδήποτε απειλήσει να τα απομακρύνει από εσάς. Φροντίστε λοιπόν το διάστημα εκείνο, να του εξασφαλίσετε μια σειρά από δραστηριότητες που θα του ενεργοποιήσουν τη φαντασία, αλλά και θα το βγάλουν απ΄ τις καθημερινές συνήθειες διαβίωσης έτσι ώστε να βρείτε την ευκαιρία εν τω μεταξύ και να ασχοληθείτε και με το καινούργιο μωρό.

Καρκίνος – Λέων

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μεγαλώνει σ΄ ένα περιβάλλον γνήσιας θαλπωρής και αγάπης γιατί παρόλο που εκδηλώνει έναν αυθόρμητο, γενναίο και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαρακτήρα, έχει απόλυτη ανάγκη την επιβεβαίωση και το θαυμασμό του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Η επιτυχία και η αναγνώριση θα είναι στην ζωή του αυτοσκοπός γι΄ αυτό και ο ρόλος ο δικός σας θα είναι αρκετά δύσκολος μια και θα πρέπει να το προσγειώνετε στην πραγματικότητα, εκθέτοντάς του πιθανούς κινδύνους αλλά και τα πιθανά λάθη που μπορεί να υποπέσει στην προσπάθειά του να κάνει προσπάθειες που θα ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές του.

Καρκίνος – Παρθένος

Δεν δυσκολεύεστε να εκφράσετε και να δώσετε κατευθύνσεις στο μικρό μα πολύ έξυπνο και τακτικό παιδάκι που έτσι κι αλλιώς σας κοιτάζει στα μάτια για να δει πρώτο, με τι τρόπο θα προσπαθήσει να σας προσφέρει και να σας ικανοποιήσει τις επιθυμίες. Δεν είναι βέβαια πολύ κοινωνικό όπως άλλα παιδιά και θέλει αρκετό χρόνο για να εξοικειωθεί με ανθρώπους που δεν γνωρίζει ενώ σκέφτεται πάρα πολύ πριν κάνει την οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να το εκθέσει σε κάποιο κίνδυνο. Σπάνια θα χρειαστεί να το μαλώσετε ή να το παρατηρήσετε ακόμη και στην διάρκεια της εφηβείας γιατί είναι παιδιά που αναλύουν τις υποχρεώσεις τους, δίνουν μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια και απεχθάνονται την οποιαδήποτε προσβολή στο πρόσωπό τους.

Καρκίνος – Ζυγός

Τόσο εσείς όσο και το παιδί σας ανήκετε στην κατηγορία των παρορμητικών χαρακτήρων που ευτυχώς όμως δεν διακατέχονται από συναισθήματα ανταγωνισμού ή και επιβολής των απόψεών του εις βάρος του ήρεμου και γαλήνιου οικογενειακού σας περιβάλλοντος. Έχει πάντα θετική στάση απέναντί σας ακόμα και όταν διαφωνείτε μαζί του γιατί απλά έχει πειστεί πως ότι γίνεται είναι πάντα για το καλό του! Προσπαθήστε να το βοηθήσετε με διάλογο, χωρίς να το πνίγετε από υπερβολικό ενδιαφέρον, γιατί έχει την ανάγκη να αισθάνεται ότι αποφασίζει μόνο του, και δείξτε αυστηρότητα μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που καταλαβαίνετε ότι αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του ή τεμπελιάζει και δεν αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του! Με προσοχή όμως για να μην νιώσει ότι το μειώνετε…

Καρκίνος – Σκορπιός

Μια δυναμική, αγωνιστική προσωπικότητα αναπτύσσεται κοντά σας με φανερά σημάδια έντονης ευαισθησίας αλλά και ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς που συχνά σας τρομάζει αλλά και ακόμη συχνότερα σας κάνει περήφανους που είστε κατ΄ ουσίαν ο σημαντικότερος αρωγός του στο μονοπάτι της ζωής του. Μεγάλο του ταλέντο το να αποκαλύπτει και να βγάζει στην επιφάνεια πολύπλοκα και βαθυστόχαστα θέματα που πραγματικά εκπλήσσουν την ομήγυρη και σας κάνουν ν΄ αναρωτιέστε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του και πώς θα ήταν δυνατό να το αποτρέψετε να την ακολουθεί, συντονίζοντάς το ταυτόχρονα στο να αντιμετωπίζει τα καθημερινά του προβλήματα και όχι να τα αποφεύγει. Πάντως, σκεφτείτε πως η καλύτερη λύση δεν είναι να τα αντιμετωπίζετε εσείς αντί γι΄ αυτό γιατί έτσι κινδυνεύετε να μείνει κυριολεκτικά «κολλημένο» επάνω σας.

Καρκίνος – Τοξότης

Όσες προσπάθειες κι αν κάνετε να του αποδείξετε πως το σπίτι και η αγκαλιά σας είναι μια περιουσία γι΄ αυτό, ο μικρός Τοξότης θα θέλει να περιπλανιέται, να ερευνά και να ανακαλύπτει ότι είναι σε απόσταση που να έγκειται της εμβέλειάς του! Η ζωντάνια και η ορμητικότητά του, το κάνουν άτακτο και ακατάστατο σε μικρή ηλικία, είναι όμως τόσο χαρούμενο και ευχάριστο σαν παρουσία, που συχνά ξεχνάτε τις ζαβολιές και τις αταξίες του και το πνίγετε στα φιλιά. Προσοχή χρειάζεται στα πρώτα χρόνια του δημοτικού, όπου πρέπει να του δώσετε να καταλάβει πως υπάρχουν σαφή όρια που καθορίζουν τις ώρες παιχνιδιού και τις ώρες μελέτης, μια και όλα τα εκλαμβάνουν σαν παιχνίδι και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σ΄ ότι έχει να κάνει με καθήκοντα και υποχρεώσεις.

Καρκίνος – Αιγόκερως

Ο πλούσιος συναισθηματικός σας κόσμος, η αγάπη και η φροντίδα σας δείχνουν ότι είστε ένας άψογος συμπαραστάτης στην ευάλωτη και ανασφαλή συμπεριφορά του μικρού σας Αιγόκερου. Σίγουρα δεν είναι πολύ εκδηλωτικό και εξωστρεφές σαν παιδί και χρειάζεται ενθάρρυνση για να σας πλησιάσει και να ζητήσει το οτιδήποτε, έχει όμως εκπληκτική υπομονή και συνήθως πετυχαίνει – ακόμα κι εκεί που κάποιοι άλλοι – δεν τα καταφέρνουν, κι ας δείχνουν εξυπνότεροι ή ικανότεροι. Να είστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα της κριτικής, απέναντί του, τον τρόπο και το ύφος με το οποίο την εκφράζετε, γιατί είναι παιδάκι που τα σκέφτεται όλα σοβαρά και δεν ξεχνά τίποτα που να το στεναχώρησε ή που άγγιξε το φιλότιμο και την περηφάνια του.

Καρκίνος – Υδροχόος

Ένα φιλόδοξο, δημιουργικό πλάσμα, ιδιαίτερα απρόβλεπτο σαν συμπεριφορά, δείχνει να είναι αποφασισμένο να αδράξει τη ζωή και να δημιουργήσει ευκαιρίες που θα το αναδείξουν και θα το προάγουν στο κοινωνικό του περιβάλλον. Δεν του αρέσει τίποτα απ΄ αυτά που συνήθως αρέσουν στα πολλά παιδιά και προτιμά να έχει μεγαλύτερους φίλους που να μπορεί να ανταλλάσσει απόψεις κι ενδιαφέροντα, που να προηγούνται της ηλικίας του γιατί έτσι αισθάνεται ότι αποκομίζει σημαντικές εμπειρίες. Πρέπει από νωρίς να καταλάβετε πως είναι μεν αντίθετο στη φύση σας αλλά επιβάλλεται να μην καταπιέσετε το φιλελεύθερο πνεύμα αυτού του παιδιού αν δεν θέλετε να προκαλέσετε το μικρό επαναστάτη που κρύβει στην ψυχή του και βρεθείτε χωρίς να το καταλάβετε εκτός ανθρώπων εμπιστοσύνης του!

Καρκίνος – Ιχθύες

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα γλυκύτατο, ρομαντικό πλασματάκι, προικισμένο με απίστευτη εξυπνάδα και παρατηρητικότητα που δεν διστάζει να γίνει πονηράδα κάποιες φορές που θα χρειασθεί για να σας τουμπάρει να του κάνετε τα χατίρια. Κοντά σας βρίσκει αυτό που πραγματικά επιθυμεί και έχει ανάγκη: απλόχερη αγάπη, στοργή και μια μεγάλη αγκαλιά να κρυφτεί και να ονειρευτεί τα παραμύθια που τόσο ζωντανά του διηγείστε! Θα παρατηρήσετε πως συχνά γίνεται ένα με αυτά, ταυτίζεται με τους ήρωες και ζει μέσα απ΄ αυτούς χωρίς να θέλει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, εφ΄ όσον ο κόσμος των παραμυθιών δεν έχει λύπη, δεν έχει πόνο ή δάκρυα και πάντα όλα έχουν ένα ευτυχισμένο τέλος! Στόχος σας λοιπόν θα είναι, να του διαχωρίζετε την αλήθεια από το όνειρο, το παραμύθι από την πραγματικότητα έτσι ώστε να μην πιστέψει πως όλα είναι αγνά και αμόλυντα σ΄ αυτή τη ζωή και πως χρειάζεται και ο απαραίτητος ρεαλισμός για να αντιμετωπίσει την σκληρή καθημερινότητα της ρουτίνας και των υποχρεώσεων.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα