You and your Kid – Δίδυμοι

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
19/05/2022

Δίδυμοι – Κριός

Πολυάσχολοι και δραστήριοι άνθρωποι καθώς είστε προωθείτε με μεγάλη ευκολία και το μικρό σας σε δραστηριότητες που το κάνουν ολοένα και πιο δημιουργικό, ολοένα και πιο ανεξάρτητο και ζωντανό. Αντιλαμβάνεστε νωρίς πως πρόκειται για παιδάκι πια αεικίνητο και περίεργο για τη ζωή και τους ανθρώπους και φροντίζετε με κάθε τρόπο να συμβάλετε εποικοδομητικά στην δόμηση και την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Εξάλλου σας θυμίζει τόσο τον εαυτό σας όταν ήσασταν παιδί, μόνο που απορείτε γιατί ώρες – ώρες σας θυμίζει ένα μικρό σίφουνα που στο πέρασμά του τα σαρώνει όλα!

Δίδυμοι – Ταύρος

Σας θεωρεί προσωπική του περιουσία και ότι ανήκετε εντελώς αποκλειστικά στις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες ενώ αρνείται να σας αποχωριστεί ακόμα και κατά την διάρκεια του βραδινού του ύπνου! Ο καλύτερος τρόπος για να του εξηγήσετε πως δεν πρέπει να είναι τόσο απόλυτα κτητικό μαζί σας είναι να του εκθέσετε χωρίς περιστροφές την σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητάς σας. Είναι κατά βάθος φιλήσυχο και λογικό και θα καταλάβει πως κάποιες ώρες πρέπει να βρίσκεστε στη δουλειά και κάποιες άλλες μαζί του! Βέβαια πάντα θα σας διεκδικεί κάτι τι περισσότερο που όμως αν φροντίζετε να του γεμίζετε τις ώρες με δημιουργικές ασχολίες που στο τέλος τους θα έχουν και ένα βραβείο (κάποιο παιχνίδι, ένα γλύκισμα) ή έναν έπαινο από σας σίγουρα θα συγκατατεθεί ευκολότερα.

Δίδυμοι – Δίδυμοι

Ευτυχώς για σας, μαθαίνει τα πάντα με εκπληκτική γρηγοράδα και απίστευτο ταλέντο ειδικότερα σε θέματα που αφορούν την προσωπική του εξυπηρέτηση και αυτονομία. Παράλληλα δείχνει πως δεν θέλει να το βοηθήσει κανείς και πως μπορεί να τα καταφέρει μόνο του! Η πληθώρα των δικών σας ενδιαφερόντων και ενασχολήσεων δεν θα πρέπει να σας παρασύρει να το αφήνετε να πιστέψει αυτό και παρόλο που θα δείχνει ότι δεν σας χρειάζεται παρακολουθήστε διακριτικά και προτείνετε λύσεις εντελώς συμβουλευτικά ώστε να νιώθει πως είστε κοντά του αν σας χρειαστεί. Δώστε μεγάλη προσοχή στις φιλίες που αναπτύσσει μεγαλώνοντας γιατί έχουν την τάση να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τις ύποπτες απ΄ τις πραγματικά αληθινές φιλίες!

Δίδυμοι – Καρκίνος

Ο βαθύς συναισθηματικός του κόσμος και η ανάγκη του για πλήρη εξάρτηση της ζεστής και τρυφερής αγκαλιά σας θα σας δυσκολέψει να του εξηγήσετε πως πρέπει να αναπτύξει και την λογική του σ΄ αυτή τη ζωή και όχι μόνο να συμπεριφέρεται με άξονα το πώς αισθάνεται μέσα του. Από πολύ νωρίς φροντίστε ν΄ αγαπήσουν και το σχολείο, να το νιώσουν οικείο σαν το σπίτι τους και δώστε τους συνεχείς εγγυήσεις και επιβεβαιώσεις πως είναι για σας ότι πολυτιμότερο έχετε στη ζωή, απλά υπάρχουν και υποχρεώσεις που θα πρέπει να αντεπεξέλθετε και οι δύο. Καθιερώστε κάποιες στιγμές που θα έχετε άνεση χρόνου να παίζετε μαζί του, δεν θα είναι δύσκολο αυτό για σας, να διασκεδάζετε πηγαίνοντας σινεμά ή θέατρο ώστε να μαθαίνει σιγά – σιγά πως υπάρχει μια εξαιρετική πηγή απολαύσεως γι΄ αυτό και εκτός της οικογενειακής εστίας.

Δίδυμοι – Λέων

Θέλει οπωσδήποτε να ξεχωρίζει γι΄ αυτό και με οτιδήποτε καταπιαστεί αφιερώνεται με πάθος και ασυγκράτητο ενθουσιασμό. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθει ότι χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης και αγάπης σας ακόμα και όταν λόγω περηφάνιας και εγωισμού δεν το αφήνει να σας δείξει πόσο πολύ το επιθυμεί. Είναι συχνά ανυπόμονα και παρορμητικά στις κινήσεις τους, κάτι που μπορεί να παραμονεύει κινδύνους ειδικότερα όταν είναι εκτός σπιτιού, γι΄ αυτό επιστρατεύστε το πολυμήχανο εφευρετικό μυαλό σας για το πώς θα αναπτύξετε μια ειλικρινή, φιλική σχέση διαλόγου μαζί τους, με σκοπό να σας εμπιστεύονται και να σας απευθύνονται κάθε φορά που θα βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Δίδυμοι – Παρθένος

Ένα τόσο μικρό έξυπνο και πρακτικό μυαλό που έχει την δυνατότητα να αξιοποιεί κάθε δημιουργική σκέψη σας δίνει την εντύπωση πως αυτό το παιδί γεννήθηκε ενήλικο! Είναι τόσο καλά οργανωμένο τόσο τακτικό και σοβαρό που συχνά σας κάνει να σκέφτεστε ότι εδώ η ζωή σας έφερε σε αντίθετους ρόλους. Σας δίνει συμβουλές σας κριτικάρει και σας προτείνει τρόπους ακόμα και για το πώς θα τακτοποιήσετε τα συρτάρια της ντουλάπας σας! Πάρα ταύτα ο συναισθηματικός του κόσμος είναι ιδιαίτερα περίπλοκος και δεν επιτρέπει σε κανέναν να ξέρει τι συμβαίνει μέσα του, γι΄ αυτό χρειάζεται αρκετή επιμονή από μέρους σας – πάντα με καλό τρόπο – για να σας ανοίξει την καρδιά του και να σας εκμυστηρευτεί τα προβλήματά του.

Δίδυμοι – Ζυγός

Η επικοινωνία με το περιβάλλον του είναι εξαιρετικά σημαντική όπως άλλωστε έχει διδαχθεί πολύ σωστά από εσάς. Επιζητά να έχει γύρω του πολλά άτομα και μεγαλώνοντας θα περνάει φάσεις εξαιρετικής κοινωνικότητας αλλά και διαφόρων καλλιτεχνικών ανησυχιών όπου περιμένει την αμέριστη προσοχή και συμπαράστασή σας. Φροντίστε τουλάχιστον μαζί του να είστε όσο πιο ευγενικοί και ήρεμοι μπορείτε γιατί δεν αντέχει καταστάσεις έντασης και άγχους και ενοχλείται αφάνταστα όταν το πιέζετε να βιαστεί να κάνει κάτι ή να αποφασίσει πάρα πολύ γρήγορα για θέματα που θεωρεί εκείνο ότι είναι πολύ σοβαρά. Συμπαρασταθείτε τους με κατανόηση στο διάστημα που θα νιώσουν τα πρώτα ερωτικά τους φτερουγίσματα και θα έχετε γίνει για πάντα ο μοναδικός πιστός σύμμαχός τους εφ΄ όρου ζωής.

Δίδυμοι – Σκορπιός

Υπερβολικά εύθραυστη φυσιογνωμία για ένα τόσο συμπαγές και συγκροτημένο πλάσμα, πανέξυπνο και κατά βάθος τόσο δυνατό. Χρειάζεται από εσάς την πλήρη συμμετοχή σας σ΄ οτιδήποτε αναλαμβάνει να κάνει χωρίς όμως να παρεμβαίνετε αλλάζοντάς του τα αρχικά του σχέδια γιατί έτσι πανικοβάλλεται και δεν ξέρει πώς να οργανωθεί πάλι από την αρχή χωρίς να χάσει το στόχο του. Αφήστε το να κινηθεί πάνω σε δραστηριότητες που του προσφέρουν συγκινήσεις και δεν τις φέρνει εύκολα σε πέρας έτσι ώστε να χρειαστεί να δώσει τον αγώνα του με πάθος και να βγάλει από μέσα του όλες τις δυνατές πτυχές του χαρακτήρα του που λόγω ανεπτυγμένης επιφυλακτικότητας δεν τις εξωτερικεύει στο κοινωνικό του περιβάλλον.

Δίδυμοι – Τοξότης

Έχει έναν δικό του χαρούμενο και αισιόδοξο κόσμο που ζει και αναπτύσσεται και αποφεύγει να έρχεται σε επαφή με τις δύσκολες και κοπιαστικές καταστάσεις της καθημερινότητας. Θα διαπιστώσετε ότι μπορεί να σας θαυμάζει γι΄ αυτό που είστε, θα παρουσιάζει όμως και σημεία ανταγωνισμού απέναντί σας όταν θα προσπαθείτε να του δείξετε ποια είναι τα όρια και ποιες οι υποχρεώσεις του! Η έλλειψη της υπομονής και η τάση του να μην ακούει τα επιχειρήματά σας συχνά θα σας φέρει στην δύσκολη θέση να επιβάλλετε απαγορεύσεις κυρίως στην διάρκεια της εφηβείας όπου το ανεξάρτητο, δραστήριο και προοδευτικό μυαλό τους, τους κάνει να ξεχνούν ότι έχουν και σπίτι στο οποίο πρέπει να παρουσιάζονται τουλάχιστον ενδιαμέσως των απείρων δραστηριοτήτων τους για να μην ξεχνούν και οι γονείς τους ότι έχουν ένα τέτοιο παιδί!!!

Δίδυμοι – Αιγόκερως

Η εσωστρεφής, ντροπαλή φύση του μικρού σας αποφεύγει με κάθε τρόπο να γίνεται στόχος κοινωνικής κριτικής δημιουργώντας από μόνο του όρια και κανόνες που καθορίζουν μια προσεκτική, αξιοπρεπή συμπεριφορά. Δώστε μεγάλη σημασία στον τρόπο που επιλέγετε να του εκφράσετε την αγάπη σας, που πρέπει να είναι άμεσος και ζεστός, γιατί αυτά τα παιδιά τείνουν να οικειοποιούνται το ρόλο του αδικημένου σε σχέση με τα υπόλοιπα αδέλφια και να υπερβάλλουν στις προσπάθειες που κάνουν για να πετύχουν πράγματα, με σκοπό να σας ευχαριστήσουν έτσι ώστε συχνά να μην προλαβαίνει να χαρεί και τα όμορφα πράγματα που πλαισιώνουν τη ζωή του!

Δίδυμοι – Υδροχόος

Ευτυχώς που σαν έξυπνοι και πολυμήχανοι άνθρωποι που είστε, αντιλαμβάνεστε νωρίς, το ότι να πάτε κόντρα σε έναν μικρό αντιρρησία – Υδροχόο δεν θα σας βγάλει πουθενά πέρα από το να του πεισμώσετε και να κάνει διαρκώς του κεφαλιού του. Χρησιμοποιήστε σωστά το μεγάλο σας όπλο, τον διάλογο, με σαφή επιχειρήματα. Προτείνετε λύσεις συμβουλευτικά και αφήστε να εννοηθεί πως δεν πιέζετε καταστάσεις και πως τελικά μόνο του θα αποφασίσει τι είναι το καλύτερο για ‘κείνον. Επειδή ζουν σ΄ ένα κλίμα διαρκούς αμφισβήτησης και δεν πείθονται εύκολα όταν ειδικότερα οι απόψεις και οι προτάσεις σας είναι κάπως συντηρητικές χρησιμοποιήστε τους φίλους τους – είναι το ευαίσθητο σημείο τους – για να περάσετε κάποια μηνύματα που επανειλημμένα έχετε αντιληφθεί ότι αρνούνται ν΄ ακολουθήσουν.

Δίδυμοι – Ιχθύες

Δεν αντέχει να σας βλέπει αγχωμένους και κουρασμένους όπως και το ίδιο δεν είναι αρκετά αυθεντικό σε κοπιαστικά πράγματα. Είναι ένα γλυκύτατο ευγενικό παιδάκι που σαν όνειρο φαντασιώνεται όλη την ημέρα την στιγμή που θα γυρίσετε στο σπίτι για να βρεθεί στην αγκαλιά σας. Αρνείται να καταλάβει και να συντονιστεί με τις πολλαπλές υποχρεώσεις σας και σας διεκδικεί μέχρι τελικής πτώσεως απ΄ την υπόλοιπη οικογένεια. Μην ξεχνάτε λοιπόν πως πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο και χαδιάρικο παιδί που δεν ζητά παρά μόνο πλούσιες εκδηλώσεις αγάπης και τρυφερότητας από μέρους σας για να είναι ευτυχισμένο.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα