ΥΔΡΟΧΟΟΣ – Το Ζώδιο του μήνα

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
26/01/2021

ΥΔΡΟΧΟΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!

ΥΔΡΟΧΟΟΙ μου, τα γενέθλια σας ξεκίνησαν και είστε αδιαμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές του 2021. Ο Δίας και ο Κρόνος στο δικό σας ζώδιο θα σας δώσουν τόσες πολλές ευκαιρίες, για τις οποίες όμως θα δώσετε εξετάσεις προκειμένου να τις κερδίσετε. Ο Δίας ευνοεί και χαρίζει, αλλά ο Κρόνος ευνοεί και δεν χαρίζεται! Συνειδητοποιήσεις, ωριμότητα, ανάληψη ευθυνών κυρίως για όσους έχουν την πρώτη και δεύτερη Κρόνια επιστροφή τους. Οι πλανήτες του νόμου και της τάξης θα απαιτήσουν από εσάς συνέπεια. Επαγγελματικές ευκαιρίες που θα φέρουν την καθιέρωση, αλλά και προσωπικές ευκαιρίες που θα φέρουν γάμους και παιδιά! Μια χρονιά Υδροχοϊσια, ξεχωριστή,’’ απελευθερωτική’’ με τα άφθονα δώρα του Δία ριγμένα στα δικά σας αέρινα πόδια. Μοναδική σας μέριμνα όμως και δική μου υπενθύμιση… ‘’Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας! ‘’

Όταν γεννιέσαι Υδροχόος, γεννιέσαι για να αλλάξεις τον κόσμο και έπειτα να διαχωρίσεις τη θέση σου από αυτόν, γιατί έχει ήδη γίνει πολύ παλιός για εσένα! Όταν γεννιέσαι Υδροχόος είσαι εκ προοιμίου παιδί ενός ανώτερου Θεού, του Θεού που σου χάρισε τα δυο παράλληλα ποτάμια της γνώσης και τον τρόπο να τη μεταφέρεις εκεί που κανένας άλλος δεν μπορεί. Πόσο τους μπερδεύεις όλους, ακόμη και με το όνομά σου, ακόμη και με τον συμβολισμό σου. Νερό κουβαλάς μα τον αέρα πρεσβεύεις! Σύμβολό σου η αέναη κίνηση των διπλών σου ποταμών, μα η σταθερότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό σου. Υδροχόος πάει να πει Νεροκουβαλητής, υπηρέτης σε μια υπηρεσία πολύ υψηλή , επωμιζόμενος την ευθύνη να γεμίζεις τα άδεια τάσια με δροσερό νερό για να ξεδιψάσουν οι διψασμένοι… οι διψασμένοι του πνεύματος. Νεροκουβαλητής με αιώνια σου φροντίδα να ταΐζεις το νερόμυλο του χρόνου για να γυρνούν ακούραστες οι μεγάλες φτερωτές του, οι μεγάλες αντένες που ενώνουν το ”πάνω” με το ”κάτω”, το θεϊκό με το γήινο. Ο πλανήτης που σε κυβερνά, ο ρηξικέλευθος Ουρανός είναι αυτός που λαμβάνει τα σήματα άνωθεν, που δεν τα γειώνει, δεν τα κάνει πάθη ανθρώπινα, τα κάνει επαναστάσεις και εξεγέρσεις. Τίποτα και πουθενά δεν άλλαξε χωρίς έναν άστατο Ουρανό να ανακατεύει τον κόσμο. Μα ένα πρέπει να σου παραδεχθούμε Υδροχόε… είσαι πάντα σταθερός στην τόση σου αστάθεια.

Ο Ουρανός από τη δύσκολη θέση του στον Ταύρο θα πραγματοποιήσει προκλητικές όψεις μέσα στο 2021 και θα συμπαρασύρει κι εσάς στις αλλόκοτες συναναστροφές του, ξεκινώντας με τη συμμετοχή του στην πρώτη Πανσέληνο του χρόνου, στις 28 Ιανουαρίου.

♒ 1ο  ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 20-30 Ιανουαρίου

Οι Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου θα αισθανθείτε την τύχη σας να ανοίγει μετά την άνοιξη, με το πέρασμα του Ουρανού στο δεύτερο δεκαήμερο του Ταύρου. Οι γεννημένοι 28, 29 Ιανουαρίου θα πάρετε γενέθλιο δώρο το χειμωνιάτικο, ολόγιομο  Φεγγάρι, για να σας συντροφεύει, αλλά και για να φέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή σας, μέχρι την  επόμενη Ηλιακή Επιστροφή σας. Τα γενέθλια σας για το 2021 ξεκίνησαν θεαματικά, ηχηρά, με τον πανίσχυρο κυβερνήτη σας τον Ουρανό να πραγματοποιεί εκρηκτικές συνόδους με τον Άρη και τη Λίλιθ. Εσείς που θα σηκώσετε το κοσμικό βάρος τους στην πλάτη σας, θα είστε φυσικά  οι Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου, με τον Ουρανό να ”ανακατεύει” τη ζωή σας, όπως τότε… την άνοιξη  του 2018, αλλά και την άνοιξη του 2019.  Θύμησες του παρελθόντος θα ξεσηκώσει και ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιο σας από  30 Ιανουαρίου μέχρι  21 Φεβρουαρίου. Μια εντελώς διαφορετική χρονιά θα είναι η φετινή, χρονιά μαθητείας, ιδιαιτέρως για όσους βιώνετε συγχρόνως δεύτερη (1960 – 1962) και πρώτη  Κρόνια επιστροφή (1990 – 1992). Νέα πλάνα ζωής σε συνάρτηση πάντα με την ηλικία σας και την αποδοχή και αξιοποίηση των προηγούμενων ”μαθημάτων”! Δεσμεύσεις και αποδεσμεύσεις, κέρδη και χασίματα, κτισίματα και γκρεμίσματα, γεννήσεις και αποδημήσεις, μυστικά και αποκαλύψεις, επιτυχίες και αποτυχίες. Το πρόσημο της, αλλά και ο τρόπος που θα τη νιώσετε θα έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο που έχετε διαχειριστεί τη ζωή σας μέχρι τώρα και οι καλοί, καλό θα λάβουν.

♒ 2ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 31 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου

Η επόμενη σημαντική και προκλητική όψη της χρονιάς θα είναι το τετράγωνο του Ουρανού με τον Κρόνο, που θα επιφέρει τεράστιες αλλαγές προκειμένου να διαλύσει κάθε τι σταθερό, παγιωμένο, απολιθωμένο! Ο Ουρανός στον Ταύρο σε μια θέση που δεν του ταιριάζει έχει έρθει για να σπάσει τις δομές, έχει έρθει για να συναντήσει τον Κρόνο στον Υδροχόο, τον γιο του αυτό, που αποδείχθηκε ο σκληρότερος από όλα του τα παιδιά. Θα ‘’συγκρουστούν’’ σε τετράγωνο την άνοιξη του 2021 και μαζί με αυτούς τους παντοδύναμους θα συγκρουστείτε κι εσείς Υδροχόοι του δεύτερου δεκαημέρου και οι δικές σας οι δυνάμεις είναι μικρότερες! Εκεί, η ζωή σας ενδέχεται να αλλάξει για πάντα γι’ αυτό και θα πρέπει να σταθείτε από τώρα προσεκτικοί στο πως διαχειρίζεστε τα προσωπικά, τα οικογενειακά και τα οικονομικά σας, ο καθένας στα δικά του μέτρα φυσικά! Μέχρι και το τέλος της άνοιξης καλό είναι να σταθείτε φειδωλοί στον τρόπο που ξοδεύετε, αλλά και στον τρόπο που επενδύετε συναισθηματικά και υλικά καθώς οι σημερινές ευκαιρίες μπορεί να αποδειχθούν φούσκες στα μισά του καλοκαιριού.

SOS για τους γεννημένους 31 Ιανουαρίου και 1, 2 και 3 Φεβρουαρίου με Κρόνο και Ουρανό σε τετράγωνα διαρκείας με τον Ήλιο σας. Εξίσου σημαντικό και για όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα και προσωπικούς πλανήτες από 10 – 15 μοίρες Υδροχόου.

♒ 3ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 9–19 Φεβρουαρίου

Υδροχόοι μου του τρίτου δεκαημέρου συγχαρητήρια! Εσείς είστε οι τυχεροί του 2021! Θα έχετε μια χρονιά αισιόδοξη, γεμάτη ευκαιρίες και με τα λιγότερα ανατρεπτικά γεγονότα καθώς η εύνοια του Δία θα είναι με το μέρος σας και η πίεση Κρόνου, Ουρανού με το μέρος των δύο προηγούμενων… δεκαημέρων! Χρονιά κοινωνικής και επαγγελματικής καθιέρωσης, αλλά και ανάληψης προσωπικών και οικογενειακών ευθυνών, σημαντικών για τη ζωή σας ολόκληρη! Επισημοποιήσεις, γάμοι, απόκτηση απογόνων, όλα θα είναι στο πρόγραμμα και θα τα αποφασίσετε με πρωτοφανή για εσάς ευκολία. Θα είναι ούριο το αεράκι με το οποίο θα ταξιδεύετε και ειδικά οι γεννημένοι 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσετε την Ηλιακή σας Επιστροφή με μια Νέα Σελήνη δώρο στις αποσκευές σας. Μια χρονιά αφετηρίας, δυναμικών ξεκινημάτων, υψηλών προδιαγραφών και προσδοκιών που δεν θα διαψευσθούν. Για τους γεννημένους 13 και 14 Φεβρουαρίου, ο ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο σε σύνοδο με Δία και Αφροδίτη θα φέρει έρωτες από τα παλιά κι εσείς μπορεί να τους προσφέρετε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία που ζητούν και να μπουν πια μόνιμα στη ζωή σας! Πολύ ευνοϊκές φυσικά οι κοσμικές αυτές συνθήκες και για τα οικονομικά των Υδροχόων του τρίτου δεκαημέρου καθώς η Αφροδίτη, συγκυβερνήτης σας από δεκανό θα κάνει στενή παρέα με ανάδρομο Ερμή και Δία!

Σας παρακαλούμε μόνο αγαπημένοι Υδροχόοι, συντονιστείτε λίγο και με εμάς τους υπόλοιπους και εξηγείστε μας πως αισθάνεστε και τι σκέφτεστε και μη θεωρείτε δεδομένο ότι πάντα καταλαβαίνουμε. Ναι, ξέρουμε ότι είστε πολύ μπροστά αλλά δεν είναι άδικο να τρέχουμε συνέχεια για να σας προλάβουμε; Ευτυχώς που τις περισσότερες φορές σας φρενάρει λίγο ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης ο Κρόνος και κρατάει τα πόδια σας σταθερά στη γη αφήνοντας τη σκέψη σας μόνο να ταξιδεύει σε Ουράνιους θόλους.

Παιδιά του χειμώνα, του ψύχους, των ψυχρών απρόσωπων συναισθημάτων, συναισθημάτων γενικών και όχι ειδικών, συναισθημάτων που αφορούν στους πολλούς και όχι στους λίγους. Παιδιά χλωμά και ντελικάτα μια και όλο το φως έχει σταθεί απέναντί σας στο βασιλικό Λιοντάρι που προσποιείστε πως δε ζηλεύετε, μα που τόσο πολύ θέλετε να μοιάσετε κατά βάθος. Όταν είσαι Υδροχόος δεν μπορείς να προβάλλεις το Εγώ σου φανερά, μα μπορείς να το προβάλλεις μέσα από το κοινό καλό που ”προφασίζεσαι” πως υπηρετείς. Το ζώδιο του Υδροχόου δεν είναι τυχαία το ζώδιο των πολιτικών και της πολιτικής και ο ενδέκατος οίκος που το αντιπροσωπεύει ο οίκος των συλλογικών δραστηριοτήτων, των κοινωνικών ομάδων, του ακροατηρίου και της δημοφιλίας. Αν ο Λέοντας είναι ο βασιλιάς, ο Υδροχόος είναι η αντανάκλαση του, είναι ο επαναστάτης που έχει υποχρέωση να ρίξει το βασιλιά από το θρόνο του.

Σας λείπει η ζεστασιά λένε. Σας λείπουν τα βαθιά συναισθήματα και πάλι λένε. Ναι, μα δεν ξέρουν πως ο δικός σας ρόλος είναι υπερκόσμιος. Δεν ξέρουν πως εσείς προέρχεστε από το μέλλον και πως πασχίζετε για ένα παρόν που τους αφορά όλους. Μέχρι τον Αιγόκερω και τον δέκατο οίκο τα πράγματα είναι προσωπικά, είναι το σημείο μέχρι την  προσωπική καταξίωση. Μέχρι το δέκατο οίκο είναι ο πρωταγωνιστικός ο ρόλος, είναι η προσωπική ”σταύρωση”! Από τον Υδροχόο και μετά, από τον ενδέκατο οίκο και μετά, τα πράγματα παύουν να είναι προσωπικά. Εδώ ο Πρωταγωνιστής έχει τελειώσει τα “λόγια” του! Τα ‘’λόγια’’ είναι στο στόμα των Αποστόλων πια, που πρέπει να τα διαδώσουν στις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Αυτός είναι ο ρόλος σας, αυτά είναι τα δύο ποτάμια που κρατάτε στα χέρια σας, τα δύο ποτάμια που οι παράλληλες ροές τους δε θα συναντηθούν ποτέ, μα και που ποτέ δε θα στερέψουν. Τα ποτάμια της Αλήθειας που μόνο εσείς οι ξεχωριστοί, οι ιδιότροποι της διανόησης μπορείτε να κατευθύνετε χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς. Μετά τον δέκατο τι; Μετά τον Αιγόκερω τι; Αναρωτιέται ο Dane Rudhyar και έχει δίκιο! Το άγαλμα στήθηκε, η επιτυχία είναι γεγονός. Μετά όμως; Μετά είναι η ευθύνη της διατήρησης της επιτυχίας… ενδέκατος και Υδροχόος! Βαρύ φορτίο αλήθεια! Μετά είναι που το άγαλμα που στήθηκε με τόσο κόπο δεν πρέπει να πέσει από το βάθρο του. Μετά είναι που αναλαμβάνει ο Υδροχόος να διατηρήσει την επιτυχία αυτή με το πανέξυπνο μυαλό και την Ουράνια ευστροφία του. Μεγάλο επίτευγμα αλήθεια η διάρκεια της επιτυχίας… μεγαλύτερο και από την ίδια την επιτυχία ακόμη!

Χωρίς Υδροχόους ο κόσμος θα ήταν επίπεδος, χωρίς τη γόνιμη ”τρέλα” τους οι χάρτες της γης δε θα είχαν αλλάξει σύνορα ούτε θα είχε ανακαλυφθεί το Σύμπαν, η Τεχνολογία, η Αστρονομία, η Αστρολογία, τα Μαθηματικά! Χωρίς Ουρανό και Υδροχόους ο κόσμος θα ήταν ακόμη τετράγωνος με τη φράση Hic Sunt Leones γραμμένη στο περιθώριο του χάρτη. Χωρίς Υδροχόους η φιλία  θα ήταν μια λέξη κενή νοήματος. Εσείς είστε το ζώδιο των φίλων της καρδιάς μας αλλά και των στόχων της ζωής μας. Το ζώδιο του Υδροχόου αυτούς  τους φίλους αντιπροσωπεύει, τους παιδιόθεν, τους καρδιακούς, τους φίλους των παιδικών διακοπών με τη φέτα το καρπούζι στα χέρια και τα ξυπόλητα πέλματα. Τους φίλους  των σχολικών, των φοιτητικών μας χρόνων, τους φίλους που φέρνουμε στο μυαλό μας στην πρώτη δυσκολία, αυτούς που μοιραστήκαμε το θρανίο, το διάλειμμα, τους πρώτους έρωτες. Αυτούς τους φίλους  που οι δυνατές συναστρίες μας ακόμα και αν μας απομάκρυναν για λίγο μας έφεραν και πάλι κοντά. Μετρήστε τους φίλους σας και αν τους βρείτε αρκετούς σημαίνει πως σας έχει πραγματικά ευλογήσει ο Ουρανός και πως είστε τόσο τυχεροί…  γιατί νέοι, παλιοί φίλοι, δεν γίνονται!

Αφιερωμένο στους Υδροχόους… και στους Υδροχόους μου!

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα