Υδάτινο Συναίσθημα

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
30/01/2021

Υδάτινο συναίσθημα (ζώδια, νερό, υδάτινοι οίκοι)

Το Νερό, το βιώσιμο  στοιχείο της φύσης, η ζωτική – δοτική ενέργεια. Το στοιχείο που δίνει δύναμη για την μετάλλαξη, το στοιχείο που συμμετέχει ενεργά στο σημείο της μύησης του ατόμου. Μύηση φυσική, μύηση πνευματική. Το νερό, με την βαθιά θεραπευτική του φύση. Το νερό της θάλασσας και των ποταμιών, που για την Αρχαία Ελλάδα και τον Ηράκλειτο είναι «πρώτη αρχή, το πλαστουργό των πάντων στοιχείων». Το νερό, που στην σύνθεση του κόσμου είναι το Αστρικό σώμα. Ο Ψυχισμός, το βάθος των αισθήσεων. Το νερό των κυμάτων, των συναισθημάτων και των απρόβλεπτων διαθέσεων.

Στοιχείο της αρχής και της παρόρμησης του ζωδίου του Καρκίνου, της γνώριμης αίσθησης των καταβολών, των συναισθημάτων και της εξέλιξης μέσα από την προστασία των αισθήσεων. Του συμβόλου της Οικογένειας, της φροντίδας και των ευαίσθητων διαισθήσεων, είτε μέσα από προσκολλήσεις, είτε μέσα από Καθαρές μνήμες.

Της μεταβλητής, παθητικής και φαντασιακής ιδιοσυγκρασίας του ζωδίου των Ιχθύων.

Το νερό ενός νέου κύκλου. Του εσωτερισμού και της Αναγέννησης. Της ουσιαστικής, βαθιάς αναζήτησης του Σκορπιού, της γέννησης που καταργεί τον θάνατο, αφού έχει ήδη βιώσει τον φόβο, το πάθος, το λάθος, αρχίζει πια να εκφράζει τον αγώνα του Νέου Εαυτού, μιας Άρειας δύναμης, που γίνεται αφοσίωση και προσήλωση στην έρευνα του εσωτερικού Είναι. Η στιγμή της μεταμόρφωσης του Εαυτού μέσα από την Πλουτώνια καθοδήγηση. Η Ολοκλήρωση των αισθήσεων μέσα στον ωκεανό των ανώτερων δυνάμεων του Ποσειδώνα. Της μεταβλητής, παθητικής και φαντασιακής ιδιοσυγκρασίας του ζωδίου των Ιχθύων. Του ζωδίου που εκπροσωπεί ζεστά την Πίστη, την Τέχνη, το Άυλο. Με ιδανικά που μερικές φορές αγγίζουν εσωτερικά αδιέξοδα και θολές κρίσεις. Που αναζητά όμως την λύτρωση μέσα από την προσφορά, την θυσία, το Θείο.

Το Στοιχείο του Νερού που βρίσκει τρία σημεία κατοικίας στον Κύκλο του Ζωδιακού. Το υδάτινο τρίγωνο του ψυχισμού. Το σπίτι της προστασίας και της εσωτερικής ηθικής. 4ος Οίκος. Οίκος του σπιτιού, της παιδικότητας και της δεκτικότητας. Το σπίτι της σταθερής έκφρασης και των ψυχολογικών αναγκών – αναγκών αναπαραγωγής – Αναγέννησης, 8ος Οίκος. Το σπίτι του Ποσειδώνα, χώρος ευπιστίας – αυτό-εξέλιξης και οραματισμού. Εξαγνισμός του συναισθήματος είτε από θυσία, είτε από καταστροφή, είτε από την δύναμη της Πίστης. 12ος οίκος.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα